maanantai 11. marraskuuta 2013

Tuiskun diagnoosi

 

Kuvat on otettu tänä aamuna.
En tiä sanoo, että mikä toi kolmas, valkonen, läntti oikein on.


Olisko toi sairaus sitten vaskuliitti eli verisuonitulehdus. Laukesi lääkkeistä tai stressistä tai kaikista näistä. Voi olla, että näitä tulee jatkossakin, joten täytyy yrittää pysyä terveenä. Joo.

 

Pantiin vähän riehuen ranttaliksi.
Vaikka me välkytellään hampaitamme ja muristaan,
niin ei me oikeesti olla vihasia, eikä kehenkään tuu reikiä.
Tää on semmosta hevosen koiran leikkiä.

 

Pysykää terveinä!

40 kommenttia:

 1. No jo oli tiaknoosi! Niin hirmeesti hankalia sanoja, että sanakirjan emäntä kuulemma tarvitsisi. Mutta hei, tuo ensimmäinen haava on jo ihan selkeästi parantunut. Nyt sun ei saa ressata mistään! Muiskuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö vaan ollukin! Kato, Elvis, ku toi lausunto oli hirmeen kallis, niin pitää sen ollakin vaikeeselkonen. :)

   Mä yritän olla ressaamatta.

   Poista
 2. Hui, mikä litania. Loppui kielitaitoni ihan kesken. Mutta hyvä, kun tilanne nyt kartoitettu ja apua saatavilla. Tuliko kortisonia? Pusut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullu kortisonia, sitten vasta jos tulee takasin noi kipeet. Josko tää tästä, näillä aineksilla menis. Mullahan on kolmee troppia: antipioottia, pihkarasvaa ja sitten semmosia pirreleitä, jokka lisää verenkiertoo noissa haavoissa. On siinä yhelle mustille mutusteltavaa. Muisku!

   Poista
  2. Toivotaan, että paranee ilman kortisooneja! On sulla droppeja jo yhden pienen koiran tarpeiksi. Pus-pus!

   Poista
 3. Hienosti Tuiskun selkä paranee ja kohta pääsette nujuttamaan ilman Tuiskun sukelluspukua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kyllä hianoo ku pääsiisin eroon tästä sukkapuvusta, mutta ei viälä viikkoihin. Mä meinaan rupeen heti hinkkaan ja kitrittään noita kipeitä ja siitähän ei hyvää seuraa.

   Poista
 4. Tulethan sinä Tuiskuliini nyt kuntoon? Sinulla on siinä velipoika ja äippä ja iskä pitämässä huolta sinusta. Älä ressaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää parhaani yritän kuntoutua. Olis kyllä kiva päästä kävelylle ja katteleen maisemia, nyhän mä kyykin vaan takapihalla. Onnea keltaiseen taloon!

   Poista
 5. Mä en ymmärtäny tosta tekstistä yhtään mitään eikä emäntäkään sen enempää. Pääasia on, et sä voit jo paremmin. Mut kurjaa, jos tommosta saattaa tulla vielä myöhemmin lisää. Kun näkee, et kamu on kipee, alkaa arvostaa omaa terveyttään.
  Terveysmuiskut!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on outo tauti. Voi olla vaikka niin, että ne ekat antipiootit laukas tän yliherkkyyden. Mene ja tiedä. Mä kun oon muutenkin herkkä. Jos loppuvuosi menis terveenä, muuta ne pyydä.

   Tuplatmuiskumuiskut sulle, Mirkkunen!

   Poista
 6. Juu oli kyl melekosia sanoja ja aika ikävän kuulonen sairaus :/ toivottavasti pysytte terveenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tekis mieli uusia tätä haavatautia. Ikävän tuntunen ja näkönen. Toivotaan terveyttä meille kaikille!

   Poista
 7. Mäkin epäilen et ne oli ne pillerit, mut hieno juttu et nyt paraneminen vaan edistyy. Määrään silti sulle paljoooon sylkytystä ja pusutusta ja herkkuja ja koiramamman hoitoa myös. Niin ja veikan kanssa päristelyä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta: Äsähti ykskaks mieleeni, että mäkin olen allerginen penisilliinille ja mysiineille ja heitän henkeni, jos niitä syön. Eipä ole koira kauaksi äipästään tullu, hih.

   Tuisku: Kaikki noi sun tarjoomat rohdot käy paremmin kuin hyvin. Nautitaan!

   Poista
 8. No huh mikä riaknoosi, eipä ummartanu meikäplikkakaa tosta mitään, ei! Verisuanitulehtus? Hui kauhia, nyssun pitää sitte rauhottuu ja nonstressata ittes kuntoo. Toivottavasti ikuna enää ei tommosia tulis, sen jälkee ku tuut kuntoon. Uusia paranemismuiskuja Muisku-Tuiskulle! Terkkuja Myrskylle!
  - Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli, heti tervehdyin lisää noista sun söpöistä toivotuksistas. Aaah, on se vaan ihanaa ku tytöt laittaa pusuja ja terkkuja. Muiskaukset multa ja Myrskyltä!

   Poista
 9. Äippä varmaan luki antibiootin kaikki mahdolliset sivuvaikutukset läpi, olikohan maininta tällaisesta ihon oireilusta? Taidat olla TuiskuMuisku herkkä poika. Sinuu pitää kohdeltaman silkkihansikkain. :)
  Onneksi sulla on velipoika MyrskyTyrsky, joka heittää silkkihanskat nurkkaan ja sanoo piutpaut! Pojat on poikia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meijän äippä ei lue mitään, ei tullu edes mielen viereen tommoset sivuvaikutukset, kui tommosiin osaa edes varautua. Myrsky popsi ihan samat tropit eikä tullu mitään. Mä oon herkkis.

   Velipaini on parasta kuntoutusta. Onneks on toi jumppapuku. :)

   Poista
 10. No jo on mahottoman pitkä litania mahottoman vaikeita sanoja.
  Paremmalta näyttävät jo nuo sun pipit, Tuisku, ja kiva kun veljen kanssa jaksat painia.
  Elä nyt hötkyile, vuan naatiskele, eläkä piästä suruva puseroon.
  Kyllä sinä pian oot jo ihan entisesi <3
  -Luna, Lilla ja Lyyli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tosta litaniasta tullu hullua hurskaammaks, sano äippä, mut täytyy panna talteen ton väärän antipiootin nimi (ja oikeen kanssa) etten sitä ota koskaan vahingossakaan.

   Kih hih, tähän mun puseroon ei onneks suru mahu, ku mä oon pulskistunnu. Muiskut teille kaikille! Myrskyltä kanssa. Joo.

   Poista
 11. Onneksi haavat näyttävät paranemisen oireita, mutta tosi kipeältä ja ilkeältähän tuo näyttää kaikkinensa:( Kovin on ollut Tuiskuliini urhea poika, mutta onneksi Myrsky on kaverina ja saavat keskenään harrastaa tuota koirienvälistä meininkiä myös <3 Mikäänhän ei paranna niin hyvin kuin positiivinen mieli ja iloinen elämänasenne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paranemassa nää on, mut pahan näkösiä edelleen. Kurjaa on myös, että lenkillä ei olla uskallettu käydä, mutta perjantaina varmaan yritellään. Pannaan haavat piiloon ja varmuudeks puku puolitankoon ja lähetään pienelle lenkuralle, varovasti aluksi. Äippäkin on ihan mökkiintynyt, kun hän nököttää mun kaa kotona, kun iskä ja Myrsky käy ulkoilemassa.

   Koirailu on parasta lääkeettä. Joo.

   Poista
 12. Siis herp...derma.....merkillissii sanoi. aikas hianoi kumminki. Sää olekki nii hiano ja komia et iha turha tullakka tarjooma mittä tavallist rupijuttuu. Jottan hianompaa sen olla pittää ja ainaki jos paljo maksaa.
  No nykku sää tiärät mikä on nii paranekki nyssit.
  Hihiii...meilki ova hamppaat tol taval välil ja semmoset ku ei meit tunne nii ova iha kauhuissas. Se on toi terrieri maine kans semmone iha pölö. Ei mee mittää riitassii olla. Ku iha vaa joskus niinku kaik koirat ja ihmiset. Samaa kuulemma sanosiva ain siit äipän mäykyst, et ittepäinen ja rähjä. Vaa sen takii ku se oli mäykky.

  Pususii sulle ja puhalluksii ettäs paranet iha kokonas. Terkui muil toivoo Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, me, kuten tekin, tykätään kolistella meijän sapelihampaita. Eihän me ny toisiamme oikeesti purtas. Höh.

   Hiano oli lausunto, ei voi muuta ku kehua. :D

   Tuplamuiskaukset ja pusut päälle teille sinne Essilään!

   Poista
 13. Hyvä, kun selvisi, jos selvisi. Missähän vinkuintiassa tämä erikoiseläinlääkäri on peruskoulunsa käynyt, kun osaa kirjoittaa vain monikielisesti (ja monimielisesti)? Kyllähän kalliilla rahalla pitäisi saada myös selkokielinen käännös. Toivottavasti omalääkäri osasi suomentaa.
  Hyvä, jos paranee ilman kortisonia, mutta toisaalta ei sitä tarvitse pelätä: lyhytaikaisessa hoidossa ei juuri sivuvaikutuksia, eikä ole kallista.
  Autoimmuunitaudit pahenevat usein stressitilanteissa, tai piilevänä ollut tauti alkaa oireilla. Vähästressistä elämää Tuiskulle siis toivottelee Ensihoitoryhmä Partanen & Partanen apujoukkoineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta: Toi lausunto on patologilta ja siksi vaikeaselkoista maallikolle. Sen verran ymmärsin ell:in selostuksesta, ettei tälle asialle ny voida tehdä enempää/mitään ja katsotaan ja toivotaan ettei uusi.

   Tuiskullahan on tänä vuonna ollu aivan LIIKAA lääkärireissuja. Keväällä oli se järkyttävä ripaskatauti (vatsatulehdus) ja Tuisku joutu oleen vuorokauden tipoissa ell:illä. Sitten meni se jalka ja taas nukutettiin. Nyt tää kellinpoisto, joka kruunas kaiken. Ei ihme, jos pieni mäyrispoika on stressaantunut. Ei auta vaikka kuinka paapotaan ja hoidetaan hyvin.

   En pelkää kortisonia, kun joudun sitä itsekin jatkuvasti käyttämään, mutta näyttää siltä, että Tuiskun haavat paranemat erinomaisesti pihasalvalla, onhan se kuitenkin lempeämpi vaihtoehto.

   Lämmin kiitos ensihoitryhmä Partanen & Partanen apujoukkoineen myötäelämisestä.

   Poista
 14. Minä olisin pyytänyt tuon diagnoosin suomeksi! Toivottavasti nyt alkaa helpottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta: Täytyy varmaan pyytää ell:iltä tarkennuksia, kyllä hän niitä selitti minulle 10 min puhelimessa, mutta arvaa vaan jäikö kaikki mieleen. Joo ei (sanois meijän Pojatkin).

   Poista
 15. Hyvältä kuulostaa ja näyttää! Lenkuroimaan vaan. Siehän alat muuten sammaloitumaan (kih, kih) jos et pääse liikkeelle. Mulleki parasta lääkettä leikkauksen jälkeen oli liikunta ja raikas ilma. Suukkoja Tuiskulle ja Myrskylle lähettää Pipukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvällä paranemismallilla nää haavat on. Pitää tänään lähtee pienelle lenksulle, kun äippä tulee koulustaja ku iskä on kotikonttorilla, niin hän onkin valmiiksi kotona. Jihuu! Täältä tullaan rapaset tiet. Haavat teipataan hyvin, ennen ku lähetään ettei niihin mee likaa.

   Poista
 16. Onpa hyvä, ettei sulla ollut mitään vakavaa jutskaa! Kyllä ne tuosta varmasti paranee. Toivottavasti sun ei enää tarvitse käydä lääkärillä vähään aikaan niin stressi helpottaa. Mahtavaa, että te voitte yhdessä välillä pistää painiksi. Mä yritän välillä näykkiä äippää nenästä, eikä se tykkää yhtään. Ei anna mun edes maistaa.....Jäbän se kyllä päästää lähelle....mä olen vähän mustis! Varsinkin maanantai-iltaisin mä pidän äipän tiiviisti itselläni enkä päästä ihmisveikkaa siihen viereen kyhnäämään. Sunnuntaina kun Jäbä ja toinen ihmisveikka lähtee reissuhommiin, mua aina harmittaa ja olen niiden jaloissa kun ne pakkaa ja maanantaina sitten pidän äipän lähellä ettei sekin jätä! Tarttis varmaan saada kaveri!!! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, Eka, sun tarvii saaha kaveri. :D

   Kirjota Joulupukkille!

   Poista
 17. Emmä mitään tosta diagnoosista ymmärtänyt, mut selkeesti oot jo paremmassa kunnossa, kun velipojankin kans jaksat noin leikkiä. Lisää vaan leikkiä ja kaikkee muuta mukavaa, niin stressit unohtuu!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeessa oot, Rymy, kunto on kohentunnu ja on pirteempi olo, varsinkin ku pystyy painimaan Myrskyn kaa. Leikki onkin parasta ressin karkotinta. Joo.

   Poista
 18. Tuosta ei paljon selvää saanut, kyllä oli outoja sanoja. Pääasia, että ruoka maittaa ja leikki kans. Tsemppiä kaveri.

  t. Ollikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollikka, ruaka maistuu, varsinkin Myrskylle. Se kun oli semmonen hoikkalainen, niiku säkin, että kylkiluut paisto ja selkäranka näky. Vaan ei näy enää. Kuppi tyhjenee hujauksessa, eikä muruakaan jää jäljelle. Äippä tykkää.

   Toivottavasti sunkin tassut pysyy kunnossa. Parempia ilmoja odotellessa, soon moro!

   Poista
 19. Aikamoista kapulakieltä tuntui tuo lääkärinlausunto olevan mutta niin tuttua myös meille... Onneksi kyselemällä on tohtorilta saanut myös jonkinlaisen suomennoksen asioihin. Mutta toivottavasti tuo karmeus ei uusiudu ja Tuisku pysyy terveenä. Eihän se toki ihme ole, että on ressi iskenyt, kun teillä on nyt ollut enemmänkin noita lääkärireissuja. Tsemppiä söpölle Tuisku-pojalle ja Myrskylle terkut myös meidän neideiltä!

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pimun ja Typyn emäntä, tsempeistä ja toivotuksista ja varsinkin noista söpökehuista.

   Muiskut!

   Poista
 20. Vai patolookin tuomio - onneks ei ollu ton pahempi (sorry huono huumorintaju...) Pitelen peukkuja pystyssä tuolle toiveelle terveestä loppuvuodesta, ja vaikka ensi vuodesta kanssa siinä samalla :)

  VastaaPoista

Kiitti kommentista, kamu!