lauantai 10. marraskuuta 2012

Hampaankolossa

Tuisku: Mulla ei oo mitään hampaankolossa. Kirjaimellisesti. Perjantaina multa poistettiin kulmahampaat, ku ne eivät älynneet ittekseen pudota. Sama juttu on tehty Myrskylle viime vuoden syyskuussa.

 

Myrsky: Hei veikka, onks sulla kaikki hyvin?

 

Tuisku: Tänään mä olin jo heti aamusta pirteenä ja täynnä toimintaa. Ruaka maittoi, niiku aina, ja jaksoin telmiä Myrskyn kanssa. Mulla on paljon komeita hampaita.

Viimesessä kuvassa vasemmalla olevat hampaat on mun ja oikeella on Myrskyn purukalusteita.

Kuis hyvin teidän hampaat ovat irronneet?38 kommenttia:

 1. Komeat hammasjuuret, ei ihme, että olivat piukasti kiinni. Vilin hampaita irroiteltiin kotikutoisesti eli vetoleikkejä jatkuvalla syötöllä ja irtosihan ne sitten viimein ihan itsekseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnekas Vili! Nää mun hampaat eivät inahtaneet, vaikka äippä niitä nitkutti.

   Poista
 2. Voi Tuisku reppanaa! Onneksi sulla on ollut Myrsky pitämässä huolta ja lipsuttelemassa suupieltä. Almalta jouduttiin kans pentuna poistamaan ylämaitokulmurit. On ne hampaat hönöjä, kun ei ite tajua lähteä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs muuta virka! Mistä näitä hönöjä hampaita oikein tuleekin. :D

   Myrsky hääräs mun ympärillä koko illan ja lämmitti.

   Poista
 3. Saitko nukutuksenkin?
  Aika hurjan näköisiä on noi teidän molempien kulmahampaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan olin öllinköllin. Ku ell:i tuikkas piikin mun perskannikkaan, niin mä rääkäsin, niin että äipän ja ell:in korvat kuulema soi tilliä. Sitten mä päästin haisenvan vastalauseen eli tyhjensin mun anaalit siihen pöydälle. Gaumee döfä! Onneks mä nukahdin, niin mun ei tarvinnu nauttia (kjeh kjeh) siitä lemusta pidempää.

   Poista
 4. Meillä on vain ihmislapsilta pitänyt poistaa hampaita uusien tieltä, multa ei. Tosin lapsilta puuttuu osa rautahampaita, joten joutuvat pärjäämään maitohampailla. Mulla on kaikki hampaat rautaa.

  t. Olli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sä oot Ollikka semmonen rautanan ukko kokonaan, niiku jämäkkä ja silleen. Ja komee kans.

   Näillä rautahampailla on melko tyrnävää rouskutella luita ja muita haastellisia eväitä. Joo.

   Poista
 5. Hyvä, että paukautit haisevan vastalauseen. Ei niitä hampaita vedetä ihan noin vaan kuin elokuvissa. Pikaista paranemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kih hih, oli kyl melkomoiset aromit. :D

   Kiitti, kyl mä alan olla jo taas hyvässä kuosissa.

   Poista
 6. Hurrrrjat hampaat teillä, pojat! Multa irtos hampaat ihan huomaamatta, paitsi pari hammasta putos rappukäytävään ja kilahti sinne lattialle ja siitä emäntä tajus, että nyt lähti hammas. Nyt nakerrellaan ihan urakalla kaikkee hyvää, että pysyy purukalustot kunnossa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirkku, näin tehdään eli nakerretaan ja jälttäillään luita ja muita. Sähän tykkään omenoista, ne vasta hyviä onkin.

   Poista
 7. Ootte te mäykkyset sellaisia puikulasuita, että yhdeltä jos toiselta joudutaan ilmeisesti ainakin osa vauvakulmureista leikkamaan pois. Pepiltä leikaattiin vaan yksi, mutta uusien kulmureiden kanssahan meillä oli niitä vääntösulkeisia ja sen semmoista. ;D

  Siskontytön Jimi-chihulta sitten poistettiinkin leikkaamalla muistaakseni 22 maitohammasta. Että semmostakin voi olla - hui! :o

  Hianoo, että sulla on Tuiskuliini siellä isoveikka hoivaamassa ja onneksi suussa pipit paranee yleensä tosi nopsaan.

  Leppoisaa viikonloppua sinne ja muistakaahan pojat onnitella iskäänne huomenna oikeen riemukkaasti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vääntösulkeiset onneks tepsi ja Pepillä on hampaat ojennuksessa. Tosi pitkät nää meijän kulmurit ja rautahampaat oli jo pitkällä näkyvissä. Parempi ottaa maitohampaat pois, ettei pysyvistä hampeista tullu torahampaita. Kohtahan me oltas näytetty ihan sapelihammastiikereiltä, hih.

   Jimpsulta onkin jouduttu leikkaan liki kaikki maitikset. On mahtanu olla kipee suu. Hui.

   Kyl me muistetaan onnitella ja lahjakin on valmiina. Juu.

   Poista
 8. Onpahan torahampaita ja aikamoiset temput siellä ell:llä teitkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkät on meijän hampaat, ei ihme etteivät suosiolla irronneet. Mää vissiin allekirjotin tapahtuman... :D

   Poista
 9. Melkoiset jättihampaat teillä! Kuinka nuo on edes suuhun mahtuneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista hampaista oli yli puolet ikenissä. Karseen pitkät juuret. Oikeet torrakot, joo.

   Poista
 10. Meillä on kaikilta koiruleilta lähtenyt hampaat ihan itsestään. Chilillä lähti vasta puolitoista vuotiaana viimeinen kulmahammas, vaikka omistaja oli vienyt sen lääkäriin poistatettavaksi, niin oltiin vaan sanottu, että pitää odotella, että lähtee itsestää, kun ei kuulemma ollut mitään haittaa :)
  Ihan kun Myrsky pitää veikastaan niin söpösti huolta ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähän se olis, että hampaat lähtis ittekseen. Ei tommonen nukuttaminen oo kivaa. Mut nyt on torahampaat pois ja rautahampaat mahtuu sinne mihin kuuluvatkin. Ikävästi törröttivät eteenpäin.

   Myrsky toimi kyllä esimerkillisenä hoiturina.

   Poista
 11. Raisalta lähti ihan itekseen, mutta Elmeriltä piti yks pieni poskihammas maitohampaista aikoinaan poistaa. Muuten tippuneet omia aikojaan. Elmerin mini hampaat on jossain tallessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi kulmahampaat on meilkin säilössä. Kaikkee noi ihmiset säilöövätkin. ;)

   Terkut Raisalle ja Elmerille!

   Poista
 12. Ai hurja, mimmoset torakot teillä, pojat, on olleetkaan. Kumma, ettei ne teillä, sen paremmin kuin monella muullakaan, lähteneet itekseen irtipois. Mulla lähti, monta kertaa hampi irtos ihan vaan vetoleikkejä äipän tai iskän kanssa leikkiessä. Yheksän löyty ja ne on kaikki talles ja muutama irronnut vauvaviiksikarva kans. Sitä en kyl oikeen ymmärrä, miks ne viiksikarvatki läks irti, mut hampit mä ymmärrän. Tuli entistä ehommat tilalle. *Lähettää nätin hymyn pojille*

  Toivottavasti sä, Tuisku oot jo toipunu moisesta operazioonista, ja Myrsky, sä oot kyl tosi oiva ja huolehtivainen isoveikka.
  T: Elli Elviira Eloveena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin monta hammasta tallessa. Meil on vaan nää muutamat. Mut tosi komeita noi meijän kulmurit. Kyllä se ell:ikin niitä ihaili ja ihmetteli, että onpa pitkäjuurisia.

   Kylläpä sulla onkin nätti hymy ja kauniit hampaat! Sä oot oikee Hymy Tyttö. Pusut sulle!

   Poista
 13. Meillä oli aikanaan varattuna eläinlääkäriin aika hampaanpoistoon, kun Helmin yksi kulmureista ei suostunut millään lähtemään ja uutta pukkasi jo alta. Kasvattaja kävi sitten siskon ja äiti-koiran kanssa kylässä. Siinä leikin lomassa otti palan talouspaperia, Helmistä tiukemman otteen ja nips naps, hammas jäi paperikääreeseen ja leikki pääsi jatkumaan :) Taikalla oli kans pari tiukempaa kulmuria, mut niihin sovellettiin tätä samaa avustustekniikkaa hyvin menestyksellisesti :) Hampaita ei oo jääny talteen, suurin osa on nielastu ja ne pelastetut alkoi purkissa haista... :D

  Sä oot Myrsky ollu kyllä hieno isoveikka ja hoitanu pikkuveljee hienosti! Tsemppiä hampaattomalle Tuiskulle! Hyvä että jätit aamukrapulat muille, se ei oo yhtään kivaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, teilhän hampaapoisto hoitui kätevästi. Nips ja naps. Tommonen olis kyllä paljon mukavampaa kuin nukuttaminen. Joo, kuka nyt haisuhampaita haluais säilyttää.

   Myrsky: Mä olin kyl ensin ymmälläni ja sitten hädissäni, ku Tuisku makas tiedottomana. Mä lauloin sille ja nuolin ja siitä se näytti tykkäävään.

   Poista
 14. Kyl sul Tuisku on hieno isoveli kun hän sua noin hoivaa,mammakin sanoo että se on ihan liikuttavaa(mä en kyl ymmärrä miten tää ny liikkumiseen liittyi??).
  Mul lähti hampaat ihan ittekseen ja ajallaan,vaan Lunalta ne piti operoida myös.
  Mamma sanoi,että neljä kulmuria oli kyl liikaa yhdelle koiralle,maistuu toi ruoka ihan liikaa kahdellakin.
  Terquin Lilla Lillukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Pitihän sitä pientä hoitaa. Vaik paremmin toi Tuisku selvis hammasjutusta ku minä aikoinani. Mähän hoilasin koko illan ja kompuroittin kanssa. Tuisku ei ollu moinaankaan. Ihme juttu jo senkin takia, kun se on kova rääkkymään ihan pienistäkin.

   Neljä kulmuria on tosiaan ihan liikaa ja ku siinä ikenetkin turpoo ja ne hampaat alkaa törröttään oudosti.

   Kerrohan Lilla Lillukka terppoja myös Lunalle.

   Poista
 15. Huomenta kaverit :)

  Minulla onkin hurja tarina kerrottavana hampaista: minun maitohampaat eivät tahtoneet väistyä millään uusien hampaitten tieltä, joten nuijanukutuksessa jouduttiin poistamaan kerralla kahdeksan hammasta!
  Lääkäritäti kun oli sitä mieltä että kaksi vierekkäistä hammasriviä olisi ollut ihan tarpeeton jutska, vaikka omasta mielestäni se olisi ollut aikasen makeeta. Olisi siinä rouskutus kuulunut nappuloiden kanssa kun olisin veistellyt niitä tuplahampailla!

  Puhumattakaan vihollisrakkien kohtaamisissa: olisi naapuri pelännyt enemmän kun olisin paljastanut hampaani! Se kulmakunnan isoinkin hurtta. Minähän olisin ollut oikea terminaattori!!!

  Vaan kaikkea ei kuulema voi saada, sanoo mamma.

  Terkuin Älli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huamenta, Älli! Hui, ihan hirmittää ajatus sun kaksrivihampaistas. Sähän olisit ollu yhtä pelottava ku Tappajahai. Olis varmaan naapurin korsto säikähtänny ku olist sille vinon hymyn suannu. Kyä näin on.

   Mut parempi kuiteskin on nää yksrivihampaat. Nätimmätkin.

   Poista
 16. No jopas on komian näköstä purukalustoa molemmissa kuvissa! Mutta, on ne ylimääräiset silti hyvä poistaa. Ko jos ois kaks hammasta päälisin niin sit tarttis käyttää sellasta ällöä hammaslankaa ku noi ihmiset, että sais kaiken moskan hampaiden välistä poijes...

  Mulla "tippu" pari hammasta pentuna niin et yhtäkkiä leikin tiimellyksessä iskä huomas et sen käsivarressa on pystyssä pari sapelihammasta! Mamma korjas talteen ja kattelee niitä aika ajoin. Aika pieniä nysiä mamman mielestä, mutta mä oon kyllä sitä mieltä, että ne olis voinut sekottaa vaikka sapelihammastiikerin rouskintavälineisiin!

  Hauskaa uuden viikon aloitusta poijjaat! :)

  --
  Bono

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kjeh heh, Bono, vai sapelihammastiikerin rouskintavälineet sulla on ollu suussas. Oli varmaan tervellistä sun kotoväelles, että ne tipahti, vaikkakin jäivät törrötään iskäs käteen. Mahto kumminkin vähän kirpasta. Mammat on outoja, meijänkin hampaat on purkissa.

   Oikein reipasta viikko sullekin, Bono! Pidä käpälät kuivana.

   Poista
 17. Meilläkin on tallessa poikien hampaita niiltä osin kun ne säästyivät, eivätkä joutuneet syödyiksi ;) Alphonselta vietiin ellin toimesta kulmurit, Aslanilta lähtivät itsekseen.

  Mahtavat ovat teidänkin säästyneet torahampaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meijän hampaat eivät inahtaneetkaan ja uudet olivat jo pitkät siinä edessä oudossa asennossa. Paree oli ellittää pois.

   Teijän pojat oli pärjänneet upeesti näytelmässä. Onnee!

   Poista
 18. Meillä on hampaat lähteny aina ittestään. Mut ei ihme, jos noihin on tarvittu apua. Jestas mitkä juuret! Ei meillä vaan tommosia onneks ollu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sitten tiiä, että onks nää pitkät juuret jotenkin mäyriksien ominaisuuksia. Äippä muisteli, että Pyry-papaltakin olis kulmurit jouduttu poistattaan. Hyvä ku on hampaas irronneet sopusasti. Ei siäl ell:illä ny niin kivaa oo käydä ja kallistakin on.

   Poista
 19. Jestas minkä kokoiset hampaat! Nelliltä lähti hampaat/kulmurit vaikka kahta hammasta kovasti jännitin kun olivat tiukassa. Ei mikään ihme jos ovat olleet tota kokoluokkaa. En muuten nähnyt ainuttakaan tippunutta hammasta. Mihin lie kadonneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hampaat kyllä vahingossa tulee nialastuakin ja sitten ne putoo mihin sattuu. Yhden hampaan päälle meijän Mökö-mummi astu ja huus kauheesti.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!