sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Some-harjoitus

Äippä on valjastanut meidän blogimme omiin tarkoituksiinsa. Hän on Some-kurssilla ja meidän blogimme toimii oppimisalustana. Yrittäkää kestää ja ymmärtää...

AnimaatioitaLinkki animaatio-ohjeeseen, ole hyvä!
Google Drive-toiminnolla voit jakaa ja työstää tiedostoja yhdessä työ-/koulukavereiden kanssa ja tehdä elämästä hieman helpomman. 
Katso opetusvideo.

Videoita:

Myrsky tuli taloon. Kirjaimellisesti. Nupit kannattaa kääntää kaakkoon ja anna vauhdin viedä.


Tällä videolla opetan Myrsky-koiraamme tulemaan luokse, istumaan ja menemään maahan. Alla oleva on video on tehty Pyry-koiramme muistolle. Se kuoli 16 vuotiaana keuhkosyöpään kaksi vuotta sitten.
Kaikkissa videoissa laulaa mieheni, Esa Sorola, ja soittajina on hänen kavereitaan. He kaikki ovat harrastemuusikkoja. Minä napsin kuvia kotona ja matkoilla ja kuvitan niillä videot.


Hurriganes oli kova kokonpano aikoinaan ja kumma kyllä ajanhammas ei ole nakertanut vaan musa jyrää edelleen. Esittäjänä mieheni bändeineen: Tallahasee Lassie:Kennel Web's sivut. Tein nämä sivut muutama viikko sitten. Asiakas ei halunnut sivuilleen krumeluureja, vaan selkeät, kuvalliset ja informatiiviset sivut. Lisäksi kennelin sivujen on tarkoitus näyttää nettisivuilta, ei blogilta. Sivuja päivitetään aina kuin koirille tulee uusia näyttelytuloksia tai pentuja tulee myyntiin.

Marraskuussa kuvatussa videossa Tuuliset Pojat ovat suosikkiharrasteensa kimpussa eli Pallopoikina.
Huomasin videota katsoessani, että kannustukseni "hyvä poika" tulee viiveellä, joten Tuisku on sisäistänyt kehuni niin, että on hyvä siepata pallo Myrskyltä. Voi mua tumpeloa kouluttajaa!
Tuiskun ilme on kyllä riemullinen.
Myrsky ja Tuisku kertoo eli joulukorttikuvauelma yhdessä näytöksessä.

Siis meijän äipän piti kuvata meistä joulupostikortti. Daa. Ei luulis olevan kovin vaikeeta, kun on näin komeita koirapoikia malleina. Mut arvaatteko mitä? Onnistuko ykskään kuva? Juu ei.
Joten ihan turhaa kehutte meijän äipän kuvia, ei ne oo kovin kummosia.
Näin tää kuvaussessio kulki:

 

Tuisku: Mä ehdin pikkasen, ihan pikkasen vaan, tuunata tota lammaskarvaa. Siihen tuli palkeenkieli. Äippä suhisi jotain kiukkusesti. Natustelin mä ton tontun partaakin, mut siihen äippä suhtautu yhtä nuivasti ku ton lammaskarvan pimppaamiseenkin. Suhinaa ja puhinaa. 
Mua tympi jo alkumetreillä. Heittäydyin kyljelleni. Mähän en istu! En.

 

 Mitä? Pitää kattoo samaan suuntaan. Ok. Mehän kattottiin. 
Äippä suhisi, että eiku kattokaa kameraan. Me siihen, että mitä, olisit heti sanonu. 
Gaumeen ristiriitasta ohjeistusta. Tarkkuutta, äippä, tähän hommaan! 
Ei me jakseta tässä koko päivää tupeksia.

 

Tuisku: Täh? 
Myrsky: Alkaa jo vähän ryydyttää tää homma. Vai mitä oot, Tuisku, miältä?
Tuisku: *haukotus*

 

Tuisku: Eiks tää olis niiku tässä? Mä katton kameraan.
Myrsky: Mitäh? Pitiks kattoo kameraan?
Tuisku: Tää tupsu ei oo pöllömpää nikerrettävää.
Myrsky: Hmmm... mitähän sitä huomenna syötäs... 


33 kommenttia:

 1. Tästähän tulee hauskaa meille lukijoillekin, ehkä opinripanoita tipahtaa näytön tällekin puolelle! Ja jos ei oppi, niin oma innostus asialle ainakin.

  VastaaPoista
 2. Meidänkin sihteeri, siis äippä pitäis laittaa jollekin kurssille, saatais tämmösiä hauskuuksia omaankin blogiin. Ehtona olisi kuitenkin, ettei hän poistuisi kotoa, kun me on totuttu 24/7 palveluun. Mitä te teette, kun palveluissa on keskeytys?

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuuden ihanuus! Hyvän tuulen kuvia ja videoita :) Tästä on hyvä jatkaa!

  VastaaPoista
 4. No mähän sanoin, että kyllä sä osaat! Kaikkien plaatujen erityistaituri:)

  VastaaPoista
 5. Kissan kiälen tulkki! Toi tarvii kokee.

  VastaaPoista
 6. Ai hitsi, tuo oli kyllä jotain uutta tuo ylhäältä-alhaalle liikkuvat kuvat. Kaikkeen se teidän äippä pystyykin. Olkaas pojat ylpeitä siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mekin ku kato liikutaan ylhäältä alas ja välillä toiste päin ja vasemmalta oikeelle ja toistekin päin. Vilkasta menoo!

   Poista
 7. Hienoja juttuja teidän äippä on tehny! Mun emäntä kuvas mua yks päivä videolle, mut ei se saanu sitä videota ladattua mun blogiin. En osannu auttaa. Se video on siis yhä meillä kamerassa, ehkä me joku päivä saadaan se näkyviin. Pitäis varmaan mennä samalle kurssille sun äipän kanssa (emännän siis, ei mun, mä en nääs oo lainkaan tietoteknisesti orientisoi...orientoitunu siis!).:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mekään olla mitään nörttejä, ei varsinkaan meijän äippä. Hän on kyllä kova yrittään ja joskus onnistuukin.

   Teijän vissiin pitäs perustaa, tai siis sun emäntäs, tili johonkin tuubiin (lue Youtube), että saatte ladattua sen vidiksen ekaks sinne ja sitten linkkaatte sen blogiin. Tässä on ohje:
   http://support.google.com/blogger/bin/answer.py?hl=fi&answer=67428
   Tos ohjeessa kyl sanotaan, että videon voi lisätä suoraankin Bloggeriin. Me ei olla kokeiltu, ku aina on lisätty, tai siis äippä on lisänny, vidiksen sinne tuubiin. Toivottavasti tää ohje oli ny tarpeeks epäselvä, mut me haluttas päästä kattoon sitä teijän videoo. Asap.

   Poista
 8. Pipukka:
  Wautsi Waude!
  Ensin kirjailija ja nyt elokuvaohjaaja :)
  Kyl komeita ikiliikkujapoikia, on mukava kattella myös liikkuvassa kuvassa.
  Ai että, kun saatiin herkistellä ja muistella miten lutunen Myrsky oli pienenä. Hurmuripoika jo silloin...
  Me fanitetaan ja peukutetaan, hyristään kun tällaisia ihanuuksia päästään kattelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei näytetä sun viästiis meijän äipälle, ku hän saattaa ylipistyy noista sun antamistas titteleistä. ;)

   Meijän piti kuvata tänään joulupostikorttikuvaelma, muttei sitten ehditty. Yritetään ens viikon loppuna tehä se. Siitä voi kyl tulla melko riamuisa, kih hih. Meille on hankittu piippalakki ja pehmoporonsarvet.

   Poista
 9. Vähäks toi luoksetulovideo on hiano!:D Selkeesti sua kiinnostaa nami enemmän kuin se istuminen tai makaaminen tai muu temppuilu mitä sen namin eteen muka pitäis tehdä. Mut luokse tuut kyllä tosiaan Myrskyn lailla!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahapalkka on paras palkka! Mä oon aina suhtautunnu nihkeesti tohon maahanmenoon. Nykysin se ei onnistu, ku pitkän houkuttelukaavan kautta. Kyä näin on.

   Poista
 10. No nyt tuli tietoa, kiitosta vaan kun viitsit jakaa. Tuo animaatio on ollut ajatuksissa mutta en ole ehtinyt (viitsinyt....) lähteä ohjetta penkomaan. Saati perustamaan tuubiin tiliä vaikka helppoa kuin heinänteko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla kun itse näitä nettijuttuja opiskelee, niin jakaa niitä muille. Videoitten tekeminen on kyllä hauskaa vaihtelua.

   Poista
 11. Olipas hienot videot, kuvineen, musiikkeineen ja vielä liikkuvinekin kuvineen :) Meiltä iso peukku ja hatunnosto (siis hännänheilutus) viitseliäisyydestä! :) Tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meijän poppoo kiittää kehuista ja kivahan näitä on tehdä.

   Poista
 12. Onpas hienoja juttuja, mitä teidän äippä on tehnyt! Ja hienoja olette te esiintyjätkin näissä otoksissa. Osaisinpa minäkin. Toistaiseksi olen tyytynyt laittamaan blogiin vain kuvia.

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, näiden äipän harjotusjuttujen taso nousi heti, ku me oltiin pääosassa. Katotaan ny riittääks tää meijän panostus, että hän saa edes välttävän tästä kurssista.

   Poista
 13. Ihania ihania ihania kuvia täällä! Niin suloisia! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan kato niin sulosii ja söpösii. Mut kaikki koirat on. Joo, ja kissat kans ja oikeestaan kaikki pörröelukat.

   Poista
 14. Ihanat joulukortit, niin aidot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aidot, kjeh heh, ainaskin äipältä meni aidosti hermotus sykkyrälle.

   Poista
 15. Sympatiat on ihan äipän puolella tällä kertaa. Been there, done that.;) Ei ole helppo tehtävä koittaa ottaa kahdesta duracelista joulupotrettia, jo yhdessäkin on tekemistä.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei äippä oikeen onnistunnu, mut pakko on tunnustaa, että meiskin oli vähän vikaa. Meit ei aidosti kiinnostannu. Joo. Ja varsinkin, kun Tuisku ei osaa istua ja oottaa.

   Poista
 16. Pipukka:
  KIITOS mahtavasta videosta.
  Otitte hyvin pihan haltuun. Semmosta vilskettä, etten saanut selvää kumpi oli kumpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meijän väki menee meissä kans sekasin. Me kun ollaan ihan saman kokosia nykysteen. Hämärässä, kun Tuiskun raitoja ei erota, niin äippä silittää meijän selkää. Tuiskulla on karkeempi karva.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!