maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kotona, ihan parhautta!

Kotona ollaan. Kiitti kovasti kaikille paranemistoivotuksista! Kuten huomaatte, ne auttoivat.

Ei mulla sitten löytynytkään mahasta pehmojen täytteitä eikä pallon palasia. Mulla on pahemman laatunen vatsa- ja suolistotulehdus. Se sama tauti oli myös Myrskyssä, mutta tosi liävänä. Muhun se pöpö iski voimalla.

Näin tää juttu meni: lauantain ja sunnuntain välisenä yänä klo 3 mua alko oksuttaan. Ylös tuli tullo niitä pehmolelun täytteitä. Myrskykin ykäs, mutta siltä tuli oksun mukana vaaleenpunasen pallon palanen. Että silleen.

Noh, Myrsky ei sitten ollu moinaan, mut mulla alko happi loppuun. Iski meinaan totaalinen ripaska. Ja sitä tuli ja tuli ja ihan joka paikkaan. Niiku sohvalle ja silleen. Äippä luuttus. Lopulta mä olin vaan vapiseva karvakasa. Koukussakin olin ku vanha pappa.

Äippä sano iskälle, että nyt on ettittävä lääkäri. Korostan, että oli sunnuntai klo 8. Äippä muisti, että Hattulassa on eläinlääkäriasema, joka päivystää 24/7. Soitto sinne ja oltiin klo 9 vastaanotolla.

Musta otettiin monta röntgenkuvaa ja niissä näytti mun maha ja suolisto olevan täynnä ilmataskuja ja pullistumia. Semmosia on usein silloin, kun suolissa on tukos. Lääkäri paino mun mahaani ja huusin ku mialonen. Mut otettiin sisälle sairaalaan ja iskä ja äippä lähti kotiin.

Mä sain nesteytystä, ku mä olin alkanu kuivumaan. Samoin kipu- ja antibioottilääkkeitä. Sitten mut nukutettiin ja leikattiin. Siitä mulla ei oo mitään muistikuvaa. Mut kaikki meni hyvin eli ei tarvinnu suolia halkoo. Vattassa on tikit ja iso kasa lääkkeitä mukana. Joo, ja semmonen tötterö päässä. Äippä yrittää kehitellä jotain potkupukujuttua.

Pääsin kotiin tänään klo 11. 
Hyvä hoito ja kaikki kiitos mukavalle henkilökunnalle, Vethaus Hattula!


Tuisku: Moro broidi ja töttöröö!
Myrsky: Mä oon sanaton.


Myrsky: Tervetuloo kotiin! *muisk*


Myrsky: Nuku ja lepäile. Mä vartioin. Kohta sä toivut ja päästään leikkiin.
Emmä sillä, että mun olis sua ollu ikävä, mutta... *niisk*

(Tämän jutun luki 528 ihmistä, kiitos teille huolenpidostanne.)

65 kommenttia:

 1. Voih, ihana kulta pieni. Onneks oot taas kotona ja kaikki hyvin.
  Havainnolliset ja herkät kuvat Tuiskun kotiinpaluusta. :)
  Muiskuja Tuisku-potilaalle ja Myrsky-vartijalle Pipukalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Tattista suloinen Pipukka! Koti on parasta maailmassa.

   Poista
 2. Hyvä että kaikki meni hyvin, ja nyt voitte rauhassa alottaa toipumisen leikkauksesta :)
  Anteeksi jos on liian tunkeileva kysymys, mutta mun on pakko ihan mielenkiinnosta kysyä, että kuinka vanha teidän äippä on ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Tattista Piia! Voit sää kysyä meijän äipän ikää, joo, hän on 58 vuotias eli monta kertaa sun ikänen. Mut eikös ookin melko nuarekas (lue lapsellinen) jutuissaan? :D

   Poista
 3. Ihana kuulla että pikkarainen on kotiutunut. Nyt sit vaan rauhallisia päiviä ja toipumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Kiitti, Tuulia! Kyl mä otan iisisti ja nukuttaa tosiaan koko ajan. Käyn vaan välillä pihalla pikapissillä ja syämässä. Mun pitää syyä semmosta mahaystävällistä pöperöö.

   Poista
  2. Hyvä, että ruoka maistuu sulle ja pissilläkin jaksat käydä. Elämä voittaa ja leikit odottaa! Mä lähetän sulle voimaannuttavia virtuaalisuukkoja: smak smak smak!

   Poista
 4. Hienoa, että kaikki selvisi. Tötterö ja tikit on varmaan kurjia. Ei ole meillä Jirin kanssa kokemusta, mutta äippä on kertonut hurjia juttuja joistakin edeltäjistämme.
  Lepäile nyt vain Myrskyseni, ja nauti kaikesta huomiosta, mitä saat. Toivottavasti saat myös jotain pikku herkkuja, ettei tarvitse lelujen sisuskaluja syödä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Tosi hyvä! Onneks ei tarvinnu ratkoo suolia, kyl tää vatsan pintahaava tästä pikaseen paranee. 10 päivää ja tikit pois.

   Meidän pehmolelut on ny hyllytetty. Haljuu, mut ymmärrettävää, vaikkei tää tauti johtunutkaan niistä leluista. Kait.

   Poista
 5. Voi, piäntä tötteröpäätä. Parane pian, äläkä sit riahu niin, että vattasta vetskari aukee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Vattavetskari. Hih hih, toi on hauska. En riahu, juu.

   Poista
 6. Hei Tuisku-muisku!
  Kiva kuulla,että olet päässyt jo kotiin.
  Voi hyvin ja vaadi nyt kotiväeltä hellää hoivaa ja passausta viimeisen päälle.
  T:Luna&Lilla
  p.s älä törmäile ovenpieliin sen tötterön kanssa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku-Muisku: Juu, kyllä mua kovasti sylitellään. Oon jo törmäilly, oviin ja tuolinjalkoihin.

   Poista
 7. Muiskut Tuiskulle ja myös Myrskylle! Pikaista paranemista:)

  VastaaPoista
 8. Hienoa! Koti on kyllä paras paikka maailmassa. Ja vielä kun on tommonen isoveli kans, niin se on ihan parasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koti on ja isoveikka on parhautta ja sitten kun noitten lisäks on vielä ihan parhaat blogikamut! Kyllä kelpaa olla ja toipuva.

   Poista
 9. Lepäilehän ja anna velipojan hoivata! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Todellakin otan kaiken irti tästä toipilasajasta. ;)

   Poista
 10. Me ollaan hyvin ilosia Tuisku sun puolesta! Ihanaa et oot taas kunnossa ja Myrskykin sai veljensä takaisin! :) Nyt iisisti pari päivää (viikkoa) ni johan jaksaa taas palloja pomputtaa ihan uudella innolla. Me jäädään odottelemaan, mitäs kaikkee kivaa sä lakisääteisellä sairaslomalla oikeen keksit puuhailla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Huippu juttu, että ootte myätäeläneet. Nyt tässä vähän hissuttelen, nukun oikeen paljon ja syän niitä vattaystävällisiä napuroita. Ne on ihan hyviä. Myrsky ei tykkää niistä.

   Poista
 11. Voi gaumee, mikä kokemus teillä kaikilla, ja sulla Tuiskunen tietty erityisesti! Taidat olla vähän semmosta herkkämasusempaa sorttia, niinkun Mauri-setäkin. Semmosille tulee aina noi masupöpöt lujasti. Kun Maurilla leikattiin joku vuosi sitten masusta patti, niin hankin pari yksinkertaista puuvillaista koiran paitaa, vähän reiluja kokoja niin että ne ulottui mahdollisimman pitkälle selkään, ja ompelin niihin leveät kuminauhat, samanlaiset kuin koirien takeissa, jotka sai takajalkojen ympäri ja paidan sillä lailla kireäksi. Semmoiset toimi ainakin meillä hyvin, jos ei sopivaa potkupukua osu kohdalle. Niitä oli hyvä olla pari kappaletta, niin sai toisen päälle siksi aikaa kun toinen oli päällä. Hirmusen paljon paijauksia toipilaalle, ja isoveikalle tietty myös - ihania kuvia pojista, Myrskykin on selkeästi huolissaan, niisk. t. Laura ja Mauri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Äippää vähän itketti. Mua ei, ku mä olin ihan kuutamolla kipujeni kanssa tai kyllä mä vaikersin vähäsen.

   Äippä yrittää kyhätä tommosta Mauri-paitaa. :)

   Poista
  2. Niin, mun piti vielä ton matten löpinää korjata että *sai toisen PESUUN siksi aikaa kun toinen oli päällä* Eikä ihme että äippääs itketti, noiden äippien silmät on semmosta melkosen herkästi vuotavaa sorttia muutenkin :-) t. Mauri-setä

   Poista
 12. Toivotamme ihan vakavalla naamalla sulle pikaista vetskarin umpeenkasvamista ;) Suaha ei saa nyt naurattaa, ettei liitokset irtoile... ;))
  Onnea paranemiseen, pusuja kuonolle ja halit Myrskylle myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Juu, ei auta tässä paljon repeillä, meinaan naurusta. Muiskut!

   Poista
 13. Voi Tuisku, hienoa että kaikki on nyt hyvin. Isoveikka pitää susta varmasti huolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Kyllä toi Myrsky on ihan taitava hoitaja. Äippä joutuu sitä häätään kauemmaks, ku se meinaa hoitaa mua niin huolella. ;)

   Poista
 14. Ihanaa että Tuisku on päässyt kotio. Kotona on ihan parasta olla. Siellä on äippä ja iskä ja isoveli. Ja palvelu pelaa! Veikkaan Tuiskuseni että saat extraspecial-kohtelua seuraavat päivät.
  Älkää pojat kuitenkaan ihan hirveästi alkako riehumaan. Munkin pitää ottaa nyt iisisti. Ja on muuten melkoisen epäreilua, sä pääset ulos pissille, mä en:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: No nii, tässä ollaan kuule Myrsky-kissa yhdessä toipilaita. Kyä säkin varmaan pian pihalle pääset pissille. Ei riahuta, otetaan rauhallisesti. Hipsutteluja ja tervehtymisiä sullekin!

   Poista
 15. Toi mun mamma tossa mutisi jotain Carosta, vatsakivuista, kuivumisesta, tiputuksesta ja lääkäristä. Hrrrr, en haluu ajatellakaan.

  Ota Tuisku nyt rauhallisesti. Sun pitää toipua ja syödä kiltisti lääkkeet. Näyttää ihan siltä että Myrsky otti velipojan hellästi vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Nää mammat on tämmösii herkkiksii, mut hyvä niin, saahaan paljon hemmotteluja. Paa kuule mammas ajatteleen ilosia ajatuksia, näin on parasta.

   Syän lääkkeeni kiltisti ja ruakaakin sais antaa enemmän...

   Poista
 16. Pikaista paranemista!

  Onks sulla Tuisku ollu ennen tollasta hienoo pallohaavia? Siihen on hyvä kerätä vaikka lumipalloja, olen ny viikon treenannu. Mulla kun tuli pehvaan vekki.

  Ja oon saanu nukkuu äipän kans sohvalla, kun törmäilen kuulema niin äänekkäästi pattereihin yms. yöllä muuten...

  Myötähäpeää tuntien ja häntää kuitenkin jo heiluttaen, Eppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Eppu! Kauhoin lunta tähän pallohaavin täyteen, joten ny käyn pissillä ilman tötteröö. Vai tuli sulle vekki bebaan. Säkin oot sitten toipilas. Toivutaan yhdessä ja töttöröö!

   Poista
 17. Parantavia paijauksia ja voimaannuttavia suukkosia lähetetään täältä sekä Tuikuliinille että isoveikalle! <3 Ja hei pojat, ei mielellään tällasia megasäikäytyksiä enää, jookos-kookos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Tattis, Annamari ja Tytöt! Toivottavasti ei tarvii säikyttää teitä eikä meitä enää koskaan, että jookos-kookos sopii meillä paremmin kuin hyvin.

   Muiskaukset!

   Poista
 18. Vielä yksi vinkki ex-kahden koiran taloudesta; jos Myrsky haluaa liian paljon hoivata veikkaa, niin se Cothivet-suihke on hyväksi havaittu karkotin, antiseptisena yrttiaineena se vaikutti ainakin meillä niin, että kaveri halusi pysyä potilaasta enempi kuin mielellään kauempana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta: Kiitti! Ostan tuota huomenna samalla kun haen apteekista toiset antibiootit.

   Kyllä tää blogimaailma on mukava, kun saa hyviä neuvoja.

   Poista
 19. Paranemishalit ja muiskut täältä Tiitulta ja emännältä! Eikä saa riehua vaan lepäilet rauhassa ja annat toisten hoivata;) Kyllä sä varmaan pian olet taas kunnossa!
  Onkohan nämä pikkumäykyt tavallista herkempi masuisia, kun nämä vaivat tulee niin rajuina, sitten kun tulee!
  Lepäile oikein kunnolla nyt, niin toivut pian entistä ehommaksi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Just lepäilin äipän sylissä huopaan kiedottuna. Hohhohhoijaa, kyä väsyttääkin. On ollu rankkaa.

   Olisko joku yleismaailmallinen vatsapöpö liikkeellä, ku Englannin kuningatarkin oli ollu samasta vaivasta lasareetissa viikonlopun? Leipäillään!

   Poista
 20. Niisk! Onnellinen loppu ♥
  Pikaista toipumista!

  VastaaPoista
 21. Voi kun hienoa, että oot kotiutunu, nyt voi toipuminen alkaa. Otahan iisisti jonkin aikaa. Sitten kun oot taas kunnossa, voit alkaa riekkua Myrskyn kanssa.

  Meen äippä oli kyl ihan tyhmä kunnei tajunnu ettei kaikki näy röntkenissä, tai että joskus näkyy mukamas liikaakin. Se tajus sen sit vasta ku se luki ed. kirjoituksen kommentteja. Mä tiän kyl henkilökohtaisesti mitä on olla kipee, mul oli aika samanlainen tauti viime keväänä. Äippä ei yhtään tykänny siittä lääkäristä, mut onneks mua ei leikattu. Vaikka tuskin se leguri olis mitään viittiny tehdä vaikka olsin siihen paikkaan kupsahtanu. En meinannu muuten mäkään enää pysyä tolpillani. Tosi kurjaa, tsemppaan sua täältä nyt hurjasti ja me äipän kaa lähetetään sulle paranemissuukkoja ja Myrskylle isovelisuukkoja. Parane pian! T: Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Kauheen vaikee on näitä koirien vaivoja tiaknosoira, ku me ei osata puhua (vaikka kirjottaa osataaankin ;D).

   Sulla oli gaumee kokemus vuas sitten, huh huh. Tual oli kyl lääkärit ja hoitajat todella paneutuneita aiheesee ja ystävällisiä. Tykättiin.

   Muiskuja multa ja Myrskyltä!

   Poista
 22. Voi kauhee kun mä säikähdin et nyt täälläkin tapahtuu kurjia... mut teidän tarinalla onkin onnellinen loppu !
  Meillä Raffe-göötti kävi pari viikkoa sitten pallienpoistossa ja silläkin oli tötterö...kokonaiset viis minuuttia ! Siinä ajassa se oli törmänny seinään, pöytään, sohvaan, mun jalkoihin. Ja ulisi ku syötävä ! Pakkohan se oli ottaa pois ja järkätä poitsulle housut. Meillä oli käytössä vain teinin bokserit jotka lähti jalasta aina yön aikana mut onneks haava ei tulehtunu vaik sitä pikkasen rämpättiinkin. Laitoin siihen haavaan muuten Bepanthenia noin kolmen päivän kuluttua leikkauksesta jotta haava alkais parantua nopeammin. Ja suosittelen potkuhousuja tms. lastenhousuja. Kirpparilta löytyis varmaan halavalla ;)

  Ai niin, olen seurannu näitä teidän kivoja juttuja jo pidempään mutta nyt vasta tuli pakottava tarve kommentoida :). Paranemisia pikkukaverille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Kiitti oikein paljon toimivanolosista neuvoista. Potkuhousut on hankinnassa, sano äipää, mä en osaa viäl sanoo mitään. Voin kyl olla melko lystikkään näkönen, veikkaan. Ei oo Bepanthenin voittanutta, kyä näin on.

   Raffe, sä oot kyl toljaillu tötterön kanssa ihan huolella. Teil on kähee blogi ja kotiprojekti.

   Poista
 23. Voi tötteröpäätä! Eläinlääkärille joutuminen on aina hätkähdyttävää sekä karvaiselle potilaalle, että henkilökunnalle. Pikaista paranemista!

  Eksyin tänne Myrsky-kissan blogista ja täällähän on kaksi komeaa koirapoikaa. Eli paljon vauhdikkaita tilanteta, mutta ottakaa nyt varovaisesti ettei vattavetskari aukea jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Joo, mun uusin lemppari nimi on ny Tuisku Tötteröpää. :D

   Myrsky-kissa on meijän tosi hyvä ja pitkäaikanen blogikamu. Kato ei oo väliä onko kissa vai koira, kuhan ajatuksen käy yksiin ja kaksiin.

   Oikein mukava, että piipahdit!

   Poista
 24. Voi Tuisku kultamurunen! Että pitää tolleen koiraa koetella :( Mutta kyllä on hyvä, että leikkaus on ohi ja meni hyvin. Me täällä äiti kaa jännitettiin, että mitenköhän teillä menee. Mä muuten katoin yks ilta uutisia sohvalla, ni se setä sano, että Englannin kuningatar on joutunu kans sairaalaan, ko sillon sama tauti ku sulla!

  Onneks sulla on siel hyvät hoitajat, ja Myrsky varmasti käy antamassa nenäpusuja.
  Mä lähetän täältä sulle kans virtuaalipusuja, että sä paranisit oikeen nopsaan ja pääsisit äkkiä leikkimään :) Ja Myrskylle kans halipusut ja rapsut Mäntsälästä!
  T: Minni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Heissan, Minni Murunen Mäntälästä! Juu, mulla ja kuningattarella oli tosiaan sama tauti ja jylläs se tauti meijän Myrskyssäkin, mutta niin liävänä, että se on jo parantunnu. Ja Myrsky-kissakin sairastaa jotain pöpöä, että onkohan joku kansainvälinen Pöpöarmeija liikkeellä?

   Heti aloin voimaan paremmin, kun sain sulta virtuaalipusuja ja -haleja. Muiskut multa ja Myrskyltä!

   Poista
 25. Voi Tuisku-pieni parane pian.Virtuaalisuukkosia täältä Kirkkonummelta. Muutaman viikon päästä, ko tikit paranevat, niin sää oot ihan ko entises, Ekös joo? M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Kaunis kiitos, M-L ja Ossi! Mulla on hakasia vattassa ja massua suihkutetaan aamuin illon 5 minuuttia. Se tuntuu hyvältä. Lääkkeetkin oon syänny kiltisti, lisänä kun on teijän kaikkien paranemisterkut, niin varmasti kohta oon juoksukunnossa.

   Poista
 26. Voi sinua pikkuista Tuiskua! <3 Onneksi vaiva todettiin ja siihen lääkkeet löydettiin. Nyt vain lepoa ja rauhaisaa eloa ja oloa, niin kyllä se siitä. Myrsky ja ihmisperheenjäsenet pitää hyvää huolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Juu, lepoa ja rauhaa ja rakkauta, niillä tulee terveeks. Kyä mua hellitään. Kiitti terkuista!

   Poista
 27. Loppu hyvin, kaikki hyvin, eiks vaa. Olis ollut pahempiakin vaihtoehtoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Totta, HooPee ja Vili! Pahempia vaihtoehtoja olis varmaan ollu tarjolla jo ennen puolta päivää... On se hyvä, että löyty toi päivystävä eläinlääkäriasema, sunnuntaina.

   Poista
 28. Loppu hyvin kaikki hyvin. Paranemisia!

  VastaaPoista
 29. Pikaista paranemista! Onneksi on Myrsky kotona hoivaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Kiitti, Sirpa ja Kollo! Myrsky hoitaa tosi hyvin, tosin äippä ei tykkää, kun se haluaa nuolla mun massua, joten kohta mulla on Mauri-sedän suosittelemaa Cothivet-suihke ja monen neuvomia potkuasusteita. Hih.

   Poista
 30. Ai kauhee, että tollanenki ripaskatauti voi iskee! Tuntuu aika pieneltä mun limakakkaepisodini, ja ehkä hyvä niin, ei toivota kellekään tollasta vaivaa! Mut onneks oot(te) nyt kunnossa. Ja eiks se silleen oo, että arvet on tosimiesten juttu, sullaki on ny sit sellanen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Kyä täytyy todeta, että ketään ei hymyillyttänny se ripaska, meinaan sitä tuli pal-jon ja joka paikkaan. Vaik ei kyl limakakkaepisodi kuulostaa yhtään sen mehukkaammalta. :)

   Poista
 31. Voihan tötteröpää. Onneksi alat oleen parempaan päin. Toivottavasto paranet pian!

  VastaaPoista
 32. Kauhee, kun meidän äippä on ollut niin kiireinen, että sillä on jäänyt blogit lukematta ja tää kauhea katastroofikin ihan huomaamatta. Koittakaa ymmärtää, kun se on kuulemma ihan finaalissa...

  Toi tauti kuullostaa ihan samalta kuin meikän mahatauti. Tai niitä oli kaksi viime vuonna, mutta vaan toisella kerralla jouduin tiputukseen. Kyllä siinä on huoli suuri, kun koira sairastaa. Kyllä teidän (ja munkin) kotiväki osaa onneksi toimia meidän parhaaksi. Eikös vaan rakastava palvelusväki olekin ihan parhautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Kato, pääsitte, toivottavasti, piänemmällä säikähdyksellä, ku vasta nyt luette tän jutun, meinaan ku mä oon ihan oolrait.

   Ollikka, sä olit kans tosi kipeenä ja me gaumeesti sua tsempattiin ja sä paranit. Mut kuule kamu, älä dyykkaa siäl roskiksessa enää, jookosta. Ekstrasuperhuolehtivaa hoitoo oon kyl saanu, että sen pualeen ei oo valittamista. Ja lisäks kaikki blogikamut on hirmeesti laittaanu terkkuja, niiku säkin.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!