sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Tuisku joutui sairaalaan

Tuisku: Mä söin leluistani täytteitä, ihan vahingossa tiätysti, ja ny mä oon koirasairaalassa. Ootan leikkaukseen pääsyä joutumista.


Nettimartta lisäsi: klo 15 lääkäri soitti ja leikkauksessa ei löytynyt vierasesineitä.
Tuiskulla on suoli-mahatulehdus, jota hoidetaan nyt antibiootilla.
Harmittaa tuo "turha" leikkaus, mutta...
Tuisku jää todennäköisesti yön yli sairaalaan ja saa suonensisäisesti kipu- ja tulehduslääkkeet.
Voi meijän pikkuruista!

(Tämän jutun luki 399 ihmistä, kiitos teille huolenpidostanne.)

35 kommenttia:

 1. Voi hirmuista! Mä pidän sulle peukkuja ja varpaita ja toivon kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 2. Voi ei. Toivotaan Tuiskulle pikaista toipumista ja leluksi pelkkiä palloja ja niiden sisälle vain pelkkää ilmaa!

  VastaaPoista
 3. Voi ei, pikaisia paranemisia meiltäkin !

  VastaaPoista
 4. Voi Tuisku minkä teit! :( Täällä pidetään peukkuja ja toivotaan nopeaa paranemista!

  VastaaPoista
 5. Voi sua <3 Ihan hirmuisen isot paranemisrapsutukset ja tsempitykset, ole reipas!

  VastaaPoista
 6. Voi kamalaa:(
  Toivottavasti kaikki menee hyvin ja liiat "tavarat" saahaan pois pikkumasusta.
  Halauksia ja muiskuja sylillinen sinulle!

  VastaaPoista
 7. Kauhistuksen kanahäkki!! Me pidetään peukkuja, että kaikki sujuu hyvin.

  VastaaPoista
 8. Voi ei, voi kauhia! Tuisku pikku mussukka, muistathan ens kerralla katsoa, että syöt varmasti vain ruoaksi tarkoitettuja elintarvikkeita, et leluja! Nyt tsemppiä leikkaukseen (mikäli se ei ole jo ohi) ja pikaisia paranemisia. Ihan mahdottoman paljon suukkoja ja rapsutuksia. Ellikin lähettää parantavia lipsutuksia sulle!

  VastaaPoista
 9. Voi eiii! :--C Meiltä oikein paljon paranemistoivotuksia sulle Tuiskeliini! <3

  VastaaPoista
 10. Huisisti Tuiskunen tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 11. Odotamme hyviä uutisia, vaikka leikkaus kuullostaa kurjalta jutulta. Äipälle voimia ja Tuiskulle paranemista.

  VastaaPoista
 12. Voi Tuisku, ei saa syyä lelujen sisälmyksiä! Tsemiä leikkuriin ja pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 13. Voi Tuisku sinnuu. Kurja juttu, että massun joutuu tyhjentämään kirurkin avulla. Ei voi mitään. Pian sä poika paranet ja oot entisellääs. Mamille ja sinulle tsemppiä leikkaukseen ja jälkihoitoon. M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 14. Voi Tuisku, jo otti ohraleipä, vaan mitäpä sitä jälkikäteen murehtumaan, tapahtunutta ei voi enää estää. Olkoon oppina vastaisuuden varalle. Tokenehan pian, Vilikin pitää peukkuja!

  VastaaPoista
 15. Ou nou!:(( Me pidetään kaikki sormet, varpaat, tassut ja hännät pystyssä, jotta Tuiskuliini paranee pian! <3

  Äipälle tsemppiä ja jaksuhalituksia! <3

  VastaaPoista
 16. Voi Tuisku, kissamamma lähettää paljon virtuaalirapsutuksia! Parane pian :)

  VastaaPoista
 17. Onneksi mäyräkoirat ovat sitkeitä ja selviävät hyvin noista vaikeistakin suolileikkauksista! Tänä vuonna yksi oma kasvatti ja kaksi tuttua (oman uroksen jälkeläistä) on leikattu vierasesineen takia ja yhdellä oli suolessa juuri tuota sulamatonta polyesterivanua. Suolta piti leikata 10 cm pois, mutta onneksi poika toipuu.

  Olen kirjoittanut asiasta Joenpenkan blogissa ja ottanut yhteyttä asiassa myös koiran ensiapukirjan kirjoittaneeseen ell Auli Koposeen sekä Juha Karekseen, joka on käsitellyt asiaa omassa blogissaan.

  Vierasesineet koiran suolistossa saattavat pahimmillaan aiheuttaa kuoleman ja toipuminen onnistuneestakin leikkauksesta vie aikaa.

  Hyvä jos sielä suolessa ei ollut mitään vakavaa! Omalla kasvatilla leikkaukseen pääsy joulun- ja uudenvuoden pyhien takia kesti melkeinpä 2 viikkoa, ja koira leikattiin viime hetkellä. Esine päästi läpi varjoaineen, eikä se näkynyt missään tutkimuksessa. Epäiltiin myös haimatulehdusta. Ikävä kyllä Mauri Mäyräkoira menehtyi kuitenkin melkein heti parannuttuaan välilevytyrään, joka oli hankalassa paikassa kaularangan alueella.

  Olen laittanut tässä leluasiassa kyselyitä ja toivottavasti saadaan jotain aikaankin....

  Mikään taho ei valvo koirien lelujen turvallisuutta ja senhän me tiedämme, että mäykyn leuoissa ei kestä mikään!

  http://www.joenpenkankennel.fi/blogi/2013/02/24/498

  VastaaPoista
 18. No voi miten ikävää, että joutui turhaan leikkelemään pienoista. Eikös sitä vierasesinettä olisi voitu paikallistaa millään kuvauksella tai siis sen puuttumista? No ikävää se on suolitulehduskin. Sanoiko lääkäri mitään syytä siihen tulehdukseen? Pikaista paranemista Tuiskulle ja jaksamisia teille, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 19. Gaumee, mitä uutisia! Tuisku otas nyssit iisisti, jotta paranet kunnollaa. Mattelle voimii kans, pelottavia tämmöset jutut!

  VastaaPoista
 20. Voi! Teilläkin on eletty kauhun hetkiä.:( Surkeaa, että pieni joutui leikkaukseen asti, mutta parempi aina tarkistaa kunnolla, ettei tukoksia ole. Paranemisrapsutukset Tuiskulle!<3 Toivottavasti poika jo pian toipuu tulehduksesta ja leikkauksesta!

  Tarkkana noiden koirienkin kanssa pitää koko ajan olla. Perjantai-iltana aloin ihmettelemään, mikä Rymyä oikein vaivaa. Tietokoneelta havahduin siihen, kun poika tuli siihen viereen rapsuttelemaan itseään ihan vimmatusti. Kun katsoin vähän ympärilleni, niin joka huoneessa oli piehtaroitu matot ja peitot ihan sekaisin. Aluksi meinasin, että käydään ulkona kokeilemassa, jos olo helpottaisi, mutta eteiseen mennessä näytti ihan siltä kuin takapääkään ei olisi kunnolla kantanut. Aikamoinen hätäännys iski, ja sitten hoksasin, että aiemmin ulkona käydessä pojan on täytynyt saada tassuihinsa liuotinpesuainetta (mies pesi päivällä traktoria). Toinen etutassu olikin ihan märkä. Eli tassun alkaessa kirvellä ja kihelmöidä, Rymy oli koittanut helpottaa oloaan tassua nuolemalla ja saanut ainetta sitten kuonoon ja suuhunsakin. Pikaisesti vain pesuhuoneeseen suihkuun ja suihkuttelemaan ja pesemään tassuja ja kuonoa. Mies soitti sillä välin myrkytyskeskukseen, että miten tuollainen aine mahtaa vaikuttaa nieltynä, muttei siellä ollut juuri tuosta aineesta tietoa. Seuraavaksi soitto eläinlääkäriin, eikä sielläkään sen kummemmin tiedetty vaikutuksista. Vesihuuhtelua ja hiilitabletteja neuvottiin ensiavuksi, ja tarkkailemaan tilannetta. Jos tila huononisi, tulisi kouristuksia ja muuta, pitäisi ottaa uudelleen yhteyttä. Tälle lähimmälle päivystävälle olisi ollut melkein kahden tunnin ajomatka, joten aika sydän syrjällään oltiin, kun tiedettiin, ettei siinä ajassa ehdi apua saamaan, jos tilanne oikein huonoksi menee.

  Suihkuttelujen jälkeen kuonon ja suun alue vielä vaivasi pahasti. Pieneksi silputtu kinkku jauhettujen hiilitablettien kanssa kuitenkin kelpasi, joten siinä mielessä vaikutti hyvältä, kun ruokahalu oli tallella. Polte kuitenkin suussa jatkui, ja siihen tuli mieleen kokeilla ensin jogurttia. Jäätelön ajateltiin helpottavan vielä jogurttiakin enemmän. Onneksi Siwa sattui olemaan lähellä vielä hetken auki. Miehen hakiessa vaniljajäätelöpakettia, löysin netistä, että ensiavuksi sopii mm. kerma, kananmunanvalkuaiset jne. Pari valkuaista sain lautaselle, kun mies jo tuli takaisin jäätelön kanssa. Jäätelö on Rymyn herkkua, joten valkuaisetkin menivät jäätelön kanssa hyvin alas, ja niillä vihdoin olokin helpotti. Polttelun loputtua poika oli taas ihan entisellään. Onneksi liuotinpesuaineessa ei sitten ollut mitään myrkytystä aiheuttavaa eikä mitään syövyttävää! Kovalla säikähdyksellä selvittiin. Tietenkin mielellään olisi Rymyn säästänyt moiselta kokemukselta, mutta aina ei vain kaikkea tule huomanneeksi. Liuotinpesuainepurkki oli jäänyt autotallin oven viereen, ja jostain syystä se oli vuotanut hieman talon edustan kivetykselle. Ulkona käydessä piti päästä miestä katsomaan autotallin ovelle ja samalla Rymy tuli astuneeksi siihen aineeseen, enkä yhtään hämärässä huomannut, että sitä ainetta oli siihen valunut. Kurja tuuri, mutta onneksi ei käynyt pahemmin. En tiedä miten siitä selviäisi, jos omien töppäysten vuoksi kävisi huonosti.

  VastaaPoista
 21. Siis hitsin pimpula, turha leikkaus, ei voi olla totta!!! Eikös sitä nyt mistään röntgenkuvista olis nähnyt onko siellä jotain ylimääräistä. Nyt vielä mahataudin lisäks reppana joutuu kärsimään leikkauksen jälkeisen väsymyksen ja kivut. Ymmärrän kyllä harmituksen. Joka tapauksessa toipumisia pikku potilaalle ja perheelleen.

  VastaaPoista
 22. Ou Nou! Onneks Tuisku on Tuisku, eli taistelijaluonne. Kaikki menee varmasti hyvin ja paranet pian. Muista vain olla riekkumatta Myrskyn kanssa, niin haava paranee pian. Nyt sa saat paljon haleja ja pusuja kotiväeltäs ja Myrskyltä ja täältä myös Pipukalta ja Äipsältä.

  VastaaPoista
 23. Vierasesineet eivät välttämättä näy missään tutkimuksessa, esim. muovi ei näy röntgenissä, ei ultrassa eikä varjoainekuvauksessakaan, jos merkkiainetta pääsee tukkeuman läpi niin kuin kasvattini tapauksessa. Ja tuo polyesterivanu, jota on melkeinpä kaikissa pehmoissa ja koiran peteissä, tuskin näkyy missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta: Totta! Tuiskusta otettiin röntgenkuvat ja niissä oli isoja ilmataskuja vatsassa ja suolistossa. Tyypillisiä kuulema silloin, kun joku tukkii suolen.

   Annettiin lupa leikkaukseen. Tuiskulla oli kovat kivut ja se oli oksentannu ja ripuloinnut klo 3 asti. Klo 9 oltiin Hattulassa lääkärissä. Onneksi siellä on 24/7 päivystys. Poika oli jo alkanut kuivumaan.

   Poista
 24. Voi hurjaa - pidän täällä peukkuja että pikkuinen toipuu mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
 25. EIIIH! Liikaa draamaa ja kyyneleitä täällä Blogistaniassa! Onneksi Tuisku pääsi hoitoon, meitäkin jännitti tämä viikonloppu, päivystys voi olla ihan missä vain... Mutta turha leikkaus? Ja sitten eläminen haavan kanssa:/ Tärkeintä kuitenkin on että Tuiskuliini tulee kuntoon. Ja viis siitä mitä se tulee maksamaan!

  Koittakaahan saada nukutuksi. Ja Myrskyn pitää päästä sänkyyn kun pikkuveikka on yötä pois kotoa. Halauksia ja lohdutuksia♥

  VastaaPoista
 26. OuNOU!!! Puoli Suomea pitää nyt sormia ja tassuja ristissä sun puolesta Tuisku! Inhottavia tommoset vetoketjuhoidot :( Taika lähettää terveisiä, et vetoketjut onneksi paranee melko nopeesti, eikä ne kauluritötsätkään estä sohville pomppimista tai kaverin luiden varastamista, joten nou hätä! Tötsän avulla kaverin blokkaaminen ulos luutilanteesta on jopa naurettavan helppoa, kannattaa kokeilla ;) Helmi lähettää parantavia ja äidillisiä pusuja, ja muistuttaa oikean ruokavalion tärkeydestä. Hattaroilla ei kasva isoksi pojaksi. Pysyhän Tuisku äipän suunnittelemalla ruokavaliolla jatkossa, jookos kookos? Sä oot urhoollinen pikkumiäs! Tsemppiä nyt parantumiseen! :)

  VastaaPoista
 27. Voi pikkuruista Tuoskua! Tsemppiä ja pikaista paranemista! Harmi turha leikkaus. Mutta hyvä silti, että toimeen ryhdyttiin heti. Jälkeenpäin on niin helppo viisastella. Koettakaa kaikki saada unen päästä kiinni ja huomenna on juhlat kun lauma on taas koossa!

  VastaaPoista
 28. Myö ollaan myös ihan syvän sykkyrällä pienen Tuiskulaisen vuoksi.
  Paranemisia ja voimia teille kaikille.
  Toivottavat Luna&Lilla mamman kera

  VastaaPoista
 29. Tuiskuseni, olet varmaan jo kotona toipumassa. Ota rauhallisesti! Äipälle vinkkinä: tötterön sijasta voi ainakin välillä pitää vauvan bodya nuolemista estämässä. Siis ellei sitäkin heti syödä.

  VastaaPoista
 30. Voi siunakkoon sua Tuiskuliini. Äippäkin meinasi saara sydärin ku se luki ton otsikon. Me peljästyttii oikke et kummottos sun o käyny.
  Luppaas ny Tuiskuliini ettet enää ikän syä tommossii täyttei. Mää ole ihan sama miält ton Aatun kans et semmone potkari o nim pal mukavampi pääl. Mullaki on semmone ollu. Ja kyl oli helpompi nukku ja kaik.
  P*arane pia et saa taas lukke lissä teiä seikkailuist. Mää orota niit sit ja ruppe sää toipuma.

  toivoo Essi

  VastaaPoista
 31. Voi pikkuista ja voi emäntääkin. Oikeastaan leikkaus ei ollut turha, sillä se lienee ainoa keino varmasti todentaa onko suolessa vierasesineitä, parempi vara kuin vahinko. Pikaista toipumista Tuiskulle, onneksi on apua saatavilla.

  VastaaPoista
 32. Pikaista toipumista! Hyvä ettei ollut vierasesinettä.

  Kollo söi kerran vuosia sitten kissanpallon ja leikattiin, onneksi toipui.

  VastaaPoista
 33. Apua, johan oli karmeus tuollainen homma! Varmaan säikähditte koko porukka. Onneksi olet Tuisku reipas poika ja toivut hyvin tuosta episodista. Lihapullanmakuiset pusut meidän tytöiltä pikku potilaalle!

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista

Kiitti kommentista, kamu!