lauantai 13. lokakuuta 2012

Äipän kirja

Meijän äippä julkaisi kirjan. Siinä on seitsemän dekkarinovellia. Joo, ja tällä kertaa PÄÄOSASSA on mäyräkoira nimeltään Kepponen.


Tässä on kirjan sisällysluettelo:
Kepponen
Rymy
Myrsky
Tara
Mirkku
Myrsky-kissa
Vilukissi

Novellien hahmoilla ei ole vastinetta oikeassa elämässä, myös tapahtumat ovat sepitettä. Noin äippä väittää, mutta mitenkähän mahtaa olla...

Tarkempia tietoja voitte tarkastella äipän blogista. Äippä sanoo että kirja on tarkoitettu viihdyttämään ja tuottamaan iloa!

"Koirani nimi on Kepponen ja se on rodultaan mäyräkoira. Älkää antako pienen koon hämätä, se on pelastanut minut monesta pulasta silkalla sinnikkyydellään ja pelottomuudellaan. Kepposen leuat toimivat kuin karhunraudat. Irti se ei päästä, ennen kuin minä annan käskyn irrottaa."31 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Meijänkin miälestä on hianoo, varskinkin kun päätähtenä häärää mäyris. On siäl kyl yks kissakin.

   Poista
 2. Oho, vautsi! Onnea kirjan julkaisusta! :)

  VastaaPoista
 3. Vautsi, oikein Cottonin Jerry keppostelemassa ;)
  Onnea kirjailijalle ja hänen innoittajilleen, elikkäs teille, pojat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me, Tuuliset Pojat, kyllä ollaan jatkuva inspiraation lähde. On äippä höpissy jostain MÄYRÄKOIRA kirjastakin. En tiä sitten toteutuuko.

   Poista
 4. Tätä onkin jo odotettu, hienoa! Vaikka Kepposen kepposet ovatkin sepitettä, niin tuo kannen kuva kyllä muistuttaa ihmeen paljon erästä tuttua mäyräkoiraa eikä suinkaan "naapurin Mustia", hm, täytyypä pohtia, kuka se voisikaan olla, tutun on näköinen kyllä, hm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei oo Naapurin Musti, selkeesti on joku muu. Pitäskö kutsua paikalle salapoliisit Tyrsky ja Muisku selvittään tämän mysteeriin? Kansikuvan arvoitus. :)

   Poista
 5. Paljon onnea kirjailijalle!
  Sisällysluettelon perusteella sanoisin, että tämä kirja on PAKKO lukea!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kiitetään sua äipän pualesta! Niin, mistä noita Mirkkuja oikein tulee...

   Poista
 6. Onnea ja paljon menestystä uudelle kirjalle.

  VastaaPoista
 7. Onnea pojat, teidän äippä on kirjailija:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, Myrsky-kissa, ei meijän äippä oo kirjailija, ku hän on novellistiharjoittelija. :)

   Poista
 8. Onnea tännekin puolelle. Nysse on sitten julkaistu:) Hienoo!! Terveisiä sankareille, joista ainakin toinen vilahtelee sitten kirjassakin. Vai onko se Pyry-pappa vai kaikkien näiden ihanien poikien yhdistelmä? M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nysse on julkastu, elikkäs kiitokset onnitteluista! Taitaa olla se päätähtimäyris Kepponen meidän kaikkien yhdistelmä, tosiaan.

   Poista
 9. Paljon onnea kirjan julkaisun johdosta! Täytyypä katsella jos kirja tulisi vastaan kaupassa tai kirjamessuilla. Ja HooPeeta kompaten; kovin on tosiaan etäisesti tutun näköinen tuo Kepponen, mistä lie johtuu :) t. Laura ja Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Myrsky: Hih, musta on tehty lehtijuttu ja ny mä oon kirjasen kannessa. Pitäskö tehä seuraavaksi elokuva?

   Poista
 10. Mää en ymmärrä, miksi mäyräkoiran nimi on kepponen? Eihän me mitään tehdä, se on se naapurin Musti, joka ehtii joka paikkaan.

  VastaaPoista
 11. Pipukka: Hei Pojat.
  Hienoo ja Onneksi Olkoon Teidän äipälle. Mistä hänellä tuota virtaa riittää? Tosta noin vain pyöräytti tälläisen lämpimäisen. Äipsä aikoi tilata meillekin kirjan. Joulu lähestyy... tää on vinkki niille, joilla on joululahja pulmia mitä ostaa, tää kirja sopii KAIKILLE. Äippä uhos, että säästää kirjan lukemisen joulun pyhiksi, käpertyy filttiin ja nauttii silloin kirjasta ja kertoo mulle mitä Kepponen kirjassa puuhailee. Hah, sanon minä, ei varppina malta, kynsiä syyhyttää heti kun saa kirjan käteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä kiittää onnitteluista! Kuule Pipukka, ei äippä aina jaksa, välillä hän on ihan pihalla (sekä että), välillä vetää lonkkaa (tosi harvoin) ja useimmin on into piukiana uusista jutuista. Kaikki kyl tulee tehtyä, ennemmin tai myöhemmin. :)

   Me suasitellaan, että meet äippäs kylkeen ja pidät häntä tassulla kiinni, kun siin kirjassa on välillä vähän jänniä kohtia, niiku se ku Kepponen ryästetään.

   Poista
 12. Hienoo, oma kirja! Toi sisällysluettelokin näyttää jotenkin tutulta, tuon kansikuvan lisäksi! :) Tästä kirjastahan voisi jokainen tehdä lisäksi hankintapyynnön myös omalle lähikirjastolle, niin saataisiin kirja kaikkien muidenkin luettavaksi, jotka itsenäisesti eivät muuten eksyisi näin koiramaisten kertomusten pariin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kyl sanottiin äipälle, että olis tehny noita novelleja enemmän, että oltas saatu kaikkien blogikamujen nimet mukaan. Ai joo, nää tarinathan oli sepitettä, eikä niillä ollutkaan vastinetta oikeessa elämässä...

   Tämäkin tuotos menee automaattisesti kirjastojen hankintalistalle, mutta voi olla, että eksyy vain muutamaan kirjastoon.

   Poista
 13. Lilla ja Luna:
  Onnea KirjailijaÄipälle!
  Meidän mamma jo laittoikin kirjatilauksen sinne tulemaan ja lupasi lukea meillekin siitä pätkiä.Ei tietenkään liian jännittäviä kohtia,ettei meiltä yöunet mene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä kiittää! Onneks siinä kirjasessa ei oo hyytävän jänniä kohtia. Enemmän on semmosta lepposenkepposta menoa. Tekstikin on isoo, että näkee lukee illalla sängyssä. Rattosia lukuhetkiä!

   Poista
 14. WAU potenssiin miljoona! <3 Hirrrmuisesti onnea kirjan julkaisusta! <3 Jo kijan nimi ja kansi ovat aivan valloittavat. <3<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ja äippä kiitetään hiRRRveesti! Kansi onkin tosi onnistunnu, johtuskohan tosta mäyriksestä, kih hih.

   Poista
 15. Mahtavaa! Teillä onkin melkoinen äippä. Taisin juuri keksiä eläinystävä-anopille joululahjan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei tiedetä minkä ikänen sun anoppis on, mutta teksti on sen verta isoa pränttiä, että näkee kunnolla lukee. Eikä tosiaan oo paljon väkivaltaa, äippä kutsuisi noita novellejaan hyvän-mielen-murhiksi, muttei hän uskalla ettei kukaan saa väärää käsitystä. Mut kaikki päättyy aina hyvin ja oikeus voittaa. Se on tärkeintä.

   Poista
  2. Nettimartta: Jos tilaat ja et halua omistuskirjoitusta, niin laita maksun viestikenttään (ei), niin jätän nimesi pois kirjan etusivulta.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!