lauantai 27. lokakuuta 2012

Varokaa heikkoja jäitä!


Tuisku: Mulle sattu haveri. Hirmee onnettomuus! Mulla oli Myrskyn kaa meneillään kiihkeetemponen palloleikki ja pallo ihan vahingossa TAAS pongahti lampeen. Ja minä sutena perään. Hyppäsin komeella ryytloikalla lammen penkalta. RITZ!

Ei siis kuulunu LOISKS.

Mä hulahdin jään joukkoon. Gaumee huuto. Mä huusin. Tampereen tätsä huusi. Äippä ei huutanu, ku se ei ollu onneks kotona. Iskä tuli onkiin mut kuiville. Olisin mä siältä ittekin kyllä päässy. Tampereen tätsä vei mut sisälle kuivattavaks, vaik ei mun menooni olis yhtään märkyys haitannu.


Tohon mä putosin. Siin kohtaa on jäässä reikä.

38 kommenttia:

 1. Onneksi oli apujoukot lähellä! Parempi oli pienen mäykyn mennä sisälle lämmittelemään tuon kylmän kylvyn jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oishan siinä saattanu vilu tulla, ku turkki oli ihan märkä. Mut Tampereen tätsä on hyvä hoitaan meitä.

   Poista
 2. Tuisku, noin hankitaan sitä elämänkokemusta. Onneksi selvisit hengissä avannosta, onneksi oli Tampereen tätsä ja iskä pelastamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämänkokemusta, toden totta. Ny on kiertäny lampea reunoja pitkin.

   Poista
 3. Kauheeta. Onneksi taisit selvitä pelkällä säikähdyksellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vaan säikähdin. Enemmän säikähti Tampereen tätsä ja iskä.

   Poista
 4. Ota Tuisku nyt opiksi ja muistat, ettet enää tee moista temppua. Tässä ihan sydäntä kylmää ihmisellä ja mäyräkoiralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan kautta kiven ja kannon ja tassu sydämellä, etten enää pulahtele hyiseen veteen. Kesällä juttu on sitten ihan toinen. Hih.

   Poista
 5. Meidän mami on katsotuttanut meillä joka syksy Pikku Kakkosen Varokaa heikkoja jäitä-animaation opetukseksi mihin saa tassutella ja mihin ei...kun vaan muistais aina että miten se menikään...

  Nyt pysyt Tuisku äipän & iskän kainalossa tavallista pidempään lämmittelemässä.

  Terkuin Älli & Tälli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa on kyl jääny toi Pikku Kakkonen ihan kokonaan kattomatta. Mutta tulihan tää nyt todistettua ihan omakohtasesti: jäät ei kanna. Ny on kyl kiertänny lammen reunoja pitkin. Joten ei huolta, Älli & Tälli, mä opin kerrasta. Ollaan kainaloisina.

   Poista
 6. Huh, kuinka olis voinu kädyä, mut ei onneks käynytkään. Oo ny vähä varovainen tästä lähtien lätäkön kansien kanssa. Ei sitä tietenkään voi pieni koira tietää ennenku kokeilee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä on tosta lammesta ollu aina vähän hysteerinen. Onneks meijän perään aina joku kattelee, niin kauan ku lampi jäätyy kokonaan. Keväällä samaa kyttääminen, kun odotellaan lammen sulamista.

   Ei voi piäni koira tosiaan tiätää, ku on niin paljon uusia ja outoja asioita.

   Poista
 7. Hui kauhistus, uimasilteen menit näin kylmällä. Toivottavasti et saa pissatautia. Sijaismamman jahtikaveri, (Jalo, maailman toiseksi paras karhukoira) kävi kahteen otteeseen uimassa pari viikkoa sitten. Ja tuli tulehdus. Onneksi lääkkeet löytyivät. Ei saa uimaan mennä näin kylmällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalo niminen karhukoira kuulostaa upeelta kaverilta. En oo saanu mitään tautia, enkä mee uimaan enää. Ootellaan kesää.

   Poista
 8. Ai gaumee, mikä kylmä kylpy sulle tuli Tuisku kesken leikkien! Toi mun matte on ollu melkosen sätkynä heikoista jäistä aina, kun se luki joskus että erityisesti me miäsmäykyt ollaan pian pulassa avannossa ihan tän meidän anatomian takia - lyhyet koivet ei auta punnertaa tarpeeks ylös terävästä jään reunasta ilman että pelivehkeet jää kiinni. ONNEKS sää pludasit nyt vaan kotipihalla, ja apu oli lähellä, kyllä varmaan muistat tän perusteella kuin siinä käy. Kuivia leikkikelejä teille veljekset! t. Mauri-setä PS: onneks teiän äippä ei ollu kotona, se olis varmaan saanu sydänpysäyksen sun huudosta, ja nyt vahtis sua ku haukka. Noi emännät tuppaa vähän olemaan sen sorttisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Meijän anatomia ei oo kyl paras mahdollinen avannosta nousuun. Onneks tossa meijän lammessa ei ollu avantoo, vain riitettä veen pinnalla. Äippä on kyl siitäkin peloissaan.

   En oo uudistannu tätä pulahdusta. Oottelen kunnon jäitä. Sillon lampi on taatusti turvallinen, kun se jäätyy pohjaa myöden, kerto Myrsky. Meijän äippä meinas saaha sydärin jo pelkästä ajatuksesta, että mä olin lammessa. Äipät on!

   Poista
 9. VAROKAA KAIKKIA JÄITÄ! Jokaisen jään alla voi piileskellä vettä, jonka ainoa oikea paikka on vesikupissa.

  VastaaPoista
 10. Voi jukupätkä! :---O Toi kuulosti aikas kauheelta. Mut hyvä et selvisit, toivottavasti ei jää traumoja sulle tommosista hirrrveistä jäävesiansoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvisin, selvisin. Ihan vaan vähän säikähdin tai oikeestaan meijän ihmiset säikähtivät. En oo kyllä enää käyny kokeilemassa jään kestävyyttä.

   Tää on mun eka talvi, eikä voi pieni koirapoika tietää asioita. Kaikkee täytyy maistaa tai kokeilla. Iloista menoa!

   Poista
 11. Nyt pojat varovaisuutta peliin! Tuisku, sä oot vähän niin kuin mä: ensin tehdään ja sitten vasta mietitään. Yritetään hei skr..skrapata.. ei kun siis skarpata, jooko?;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllä varmaan niin, skrap... skarpataan, eikä mennä lammelle ollenkaan. Onkikoon äippä pallot siältä. On hänelläkin jotain tekemistä pihalla, kun lumen vuoksi ei pääse enää haravoittemaankaan. Jups.

   Poista
 12. Juu, mää tään niin arvasin, et' pulahtanu sää oot. Veteen. Märkä ja kylmä kylpy, hui kauhistus. Onneks toi muisti meillä mäykyillä on hyvä, vaikkakin lyhkänen. Et' uskosin, että kerrasta opeit, ettei heikoille jäille oo menemistä. Saarnat sikseen, eihän sitä tiedä koska itse pulahtaa. Vahingossa. Viime keväänäkin äippä oli ihan hysteerinen, kun pikkasen piipahdin Inhotulla heikonnäköiselle jäälle. Meinas vallan liri päästä, ku äippä huusi mut takasin. Karmee ääni sillä.
  T: Elli
  PS. Mitäs muuten Myrsky tuumas sun äänekkäästä uintiretkestäs? Säikähtikö edes? Täähän menis periaatteessa Halloweeni-kepposesta, siis josset olis kastunu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot kyllä hyvä arvaamaan, Elli! Me ollaan vissiin tästä äänekkyydestä ennenkin puhuttu, siis että meijän kumpasenkin äipällä on ehtymättömät äänivarat. Naapurtkin tiätää, millon meijän pitää mennä sisälle. Hyvä ettei naapurin Mustkin tule samassa porukassa. :D

   Myrsky pyäri väkkäränä lammen reunalla. Kai se olis hypänny mut pelastaan. Mut onneks siin reunalla on matalaa, niin mä kahlasin rantaan.

   Poista
 13. Tuli niin mieleen juttu lapsuudesta. Olimme sisarukset keväällä ulkona ja nuorimmainen tippui ojaan. Oletimme että jää kestää mutta ei se kestänyt. Noin 5- vuotias pikkusisko oli ojassa kainaloitaan myöten. Kannattaa varoa jäätä.

  VastaaPoista
 14. Lilla&Luna:
  Voi hyvät hyssykät mikä kokemus!Meidän mammaakin kauhistuttaa noi heikot jäät.
  Joskus aikoinaan mammalla oli pari labradoria ja toinen niistä kipaisi jäälle,kun he olivat kävelemässä venerannassa.No sit mamma kiljaisi kauhiasti ja Mindy lähti tulemaan juoksujalkaa mamman luo.Mut koska tuli toista reittiä kuin oli mennyt,tipahti jäihin.Eikä päässyt millään sieltä pois.
  Mamma sit riisuitui alusvaatteisilleen(oli vapunaatto ja lämmin ilma),ja ryömi jäätä pitkin koiran luo,otti niskanahasta kiinni ja niin koira sai ponnistettua jäälle.
  Sit mammalla oli käsivarret ja jalat pienillä haavoilla kun se jää oli niin terävää,vaan koira tuli pelastettua..ja onneksi paikalle ei sattunut yleisöä,kun mamma nakuili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teijän mamma on Sankari! Suuresti respektiä teijän mammalle meiltä kaikilta.

   Poista
 15. Hui kauhistus! :O Onneksi sut Tuiskuliini saatiin ehjänä ylös sieltä jäistä. Olis ollu ihan gaameeta, jos sulle olis käyny huonommin. :(

  Turvallisempaa viikkoa teille kaikille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneks käyny, vähän vaan säikähdin. Toi jää ei tosiaan kestäny yhtään. Heti humpsahdin.

   Mukavan turvallista viikkoa teillekin!

   Poista
 16. Pippi-Lotta:
  Tuisku, Voi kettukarkki mitä sulle tapahtu... Eka talvi, ethän sä voinut tietää, että jäät voivat olla heikkoja noinkin pikkuisen alla. Hyvä että kävit uudelleen katsomassa haveripaikkaa, saattaa nimittäin olla, että kestävä jää ei tule vielä pitkään aikaan. Jatkossa ole varovaisempi. Mulla kyllä tuli mieleen JänöJussin mäenlasku. Enempi harmitti nolotus kuin turkin kastuminen. Hyvä että pelastushenkilöstö oli valmiudessa. Hoitotoimenpiteet ovat joskus ikävän tuntuisia, mutta kannattaa kestää. Mitä sitte, jos sä olisit vilustunut? Kyllä harmittaisi jos Myrsky-isoveli pääsis ulos palloilemaan ja sinä joutuisit jäämään yksin sisälle... Tais äippä paapoa sua sen illan :) herkuilla, sylittelyllä ja sumpeilla, kih, kih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kettukarkki, tosiaan! Kyllä mä nyt muistan, ettei kannata mennä heikoille jäille. Plutataan kesällä lämpimässä.

   Onneks mut viätiin heti kuivattavaks sisään, niin en tullu kipeeks. Joo, mistäs arvasit, että sain palkintoja ja pusuja pitkin iltaa, hih.

   Poista
 17. Noin on meillekkin joskus käynyt, kamalia noi heikot jääansat!

  VastaaPoista
 18. Voi Tuisku sua. Tiätsä, mhataax toi olla joku semmonen mäykkyjen juttu toi. Äippä on kertonu, että se mua ennen ollu mäykkypoika pulahti puroon. Siäl oli ollu joku semmone saukko. Mää en tiä mikä se on, mut kuiteski sinne hulahti. Iskä sitte äkkii peräs ja nosti kaulapannas maihin. Sitte iskä sytytti nuotion ja kuivatteli sen pojan ja kotimatkalle pisti hänet taki sisään.
  Mä en mee jäälle, mutt Onni ja Tiuku on juassu jään pääl. Mää en pääsiskään ku meiän äipäl on joku iha hirrrvee kammo jäätä kohtaa. Sillä kohoo kans ääni falsettiin, siis tosi korkeelle, kun jotai vaarallista olevinaa tapahtuu.
  Mä kyl tykkään teiä seikkailuist, mut älä enää mee sinne jäälle että mä saan lukee niit viäl täst etteenkipäi.
  toivoo Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sulla on mukavan rohkee iskä! Mut tosta sen näkee kuinka paljon meitä rakastetaan. Nih.

   Onks toi jääpelko jotenkin yleistä äipillä? Myrsky kerto, että viime keväänä meijän porukat, siis muahan ei sillon viäl ollu, olivat kävelleet järven jäällä ja äippä oli kitissy koko ajan ja säikkyny avantoja. Hohhohhoijaa. Mut parempi virsta väärää ku vaaksa vaara. Noudatetaan tota vanhaa viisautta. Mää pysyn lammen reunalla ja jatkan seikkailujani. Lupaan.

   Poista
 19. Olkaa pojat varovaisia, ettette saa kylmää kylpyä tai käy vielä hullummin! Heikot jäät on vaarallisia, jos sattuu olemaan syvää. Mä kyllä tykkään kylmästäkin vedestä. Nytkin tuolla metsässä on aika mahtavia prunneja, ja jos vaan emo ei oo valppaana, niin heti mä meen niistä prunneista läpi. Kivasti viilentää, ku vettä on vattanaluseen saakka.:D Ny se vaan on alkanu kantamaan mua pahimpien paikkojen yli, etten vaan pääsis kastelemaan itteeni. Hö!:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaan oltu varovaisia ja kierretty lampi reunoja myöden. Sä siis tykkäät märjästä! Mitä se sun äippäs sählää. Ei anna sun kahlata! Surkeeta.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!