perjantai 26. lokakuuta 2012

Lunta ja uusia arvonimiä

Tuisku: Eilen aamulla ulkona oli jotain tosi outoo. Siel oli satanut jotain valkeeta. Äippä sano sitä lumeksi. Onkohan se vaarallista?Ei se lumi sitten osoittautunut vaaralliseksi, mutta kummallista se oli. Ihan piti tassuja nostella ja ällistellä.

Me saatiin kaks uutta arvonimee. Tosi komeita. Meijän sukulaistytöt, tai Myrskyn sukulaisia nämä söpöttäret oikeesti on, Luna ja Lilla, nimitti meijät Pronssiprinsseiks. Eiks oo hiano nimi!

Sitten Tiitu-mussukka tituleeras meitä Kiiltopojiksi. Kyllä tässä kelpaa tassutella!

Tänään oli tullu lisää l u n t a. Mä hypin siinä ja riamuittin. Jihuu!

Sattu mulle eilen yks haverikin, mutta mä kerron siitä toiste... Varokaa heikkoja jäitä!26 kommenttia:

 1. Siperiankissa tietää että lumessa voi riehua, se on kuule hianoo, lisää vaan lunta ja emäntä kaivamaan juoksukäytäviä ja luolia, voi heitellä lumipalloja ja sen kanssa voi vaikka herkutella, lisää lunta ja eteiseen lumipyyhe parkkiin, antaa tulla vaan lumi, täällä ootellaan... -myrtti-kolli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, sä oot ihan Lumi-Hullu! Ei kyl mikään ihme, ku oot semmonen pörrönenkin. Kivoja ja lumisia reippailuhetkiä pihalla.

   Poista
 2. Heh heh, Tuisku sää ookkin varmaan ollu lystikästä kateltavaa lumeen tutustuessas - lumi on kivaa, nuarempana määkin tapasin hyppellä ja SUKELTAA lumen sekaan kun sitä oli, mut ny näin vanhempana ja arvokkaana tyydyn hepuloimaan hiukka hillitymmin. Mutta riekkukaa te nuoriso senkin eestä, eikös joo! T. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Ihmeellistä tää lumi kyllä on. Mut nyt oon hepuloinnut Myrskyn kaa pihalla ja tykättiin kovasti.

   Poista
 3. Hienoja nimiä ootte saaneet - ja ihan ansaitusti!
  Meillä ei oo vielä lunta, mut kuuraa on. Mä ihan säikähdin eilisaamuna, kun kävelin siinä kuurassa ja se ripisi ja rapisi. Luulin, että joku mörkö tulee mun takana, mut sit tajusin, että sehän oli mun omien tassujen ripinää ruohikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks ei ollu Mörkö. Meil on sentti lunta ja sitä ollaan ihmetelty. Äippä on ruvennu kaiveleen talvivaatteita esille. Omiansa ja meidän.

   Poista
 4. Pipukka:
  Voi Tuisku-Muisku, ei lunta tarvii pelätä. Mä tykkään lumesta. Valkoista kylmää jauhetta, jossa on mukava möyriä ja sukeltaa. Tietty tassuja joskus paleltaa. Mulla kun on tassukarvoja, ni niihin tulee lumipaakkuja. Joskus äippä auttaa poistamaan suurimmat tai itse järsin ne pois. Meillä lunta on jo toistakymmentä senttiä. Keskiviikkona meillä oli Tuisku... kih, kih. Äippä kolas eilen ja puuskutti. Tuisku oli tehnyt paikoin korkeita kinoksia. Niin ja sit ku äippä työntelee lumet tontin rajalle isoksi läjäksi mä en enää voi kyt... tarkailla mitä naapurissa tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: En mää teil oo ollu, valitettavasti. Ne juksas sua, Pipukka. Ihan sama ku olivat kuulema viime vuonna panneet kaikki puiden kaatumiset ja sähkökatkot meijän Myrskyn piikkiin. Epistä sekin. ;)

   Teil onkin jo paljon lunta. Mehän kahlattas tossa määrässä kainaloita myöden. Kuule, kiipe sinne lumivallin päälle, niin näät vaikka kuinka pitkälle kyt... tarkkailla.

   Poista
 5. Tuiskun ihka eka ensi-lumi! Mahtoi olla jänskää.
  Meillä tuli tänään lunta, vielä ei olla ulkona käyty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Kyl tässä kaikkee ihmeellistä on tapahtunnu, mutta kaikkeen tottuu. Meehän jo ulos. Vai onks sulla santalaatikko sisällä?

   Poista
 6. Pipukka: Hei Pojat!
  Kyllä Teillä on miljoona biljoonaa ihanaa hellittely-lellittely-nimeä ja lisää saa tulla, niitä ei ole koskaan liikaa. Arvonimet ovat parhautta. Tulevan Halloweenin kunniaksi uskallan antaa Teille (ei arvonimet) Halloween nimet: Myrkky ja Ruisku... Yhdessä olette: Myrkkyruisku! Apua... pelottava nimi, ja sen mainitseminen saa jäädä tähän yhteen kertaan. Onneks Halloween perinne ei täällä Suomen Lapissa ole mitenkään suuresti esillä, jotain naamioita myynnissä kaupassa. Nimittäin jos meidän kotioven taakse tulis kurpitsanaamainen kakaralauma huutamaan: Karkki tai kepponen (eivätkä tarkoita kirjan Kepposta) niin mä kyl ajaisin ne matkoihinsa alle nanosekunnin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän on kyl pelottava ajatus toi Halloweeni ja varsinkin toi Myrkkyruisku. Hui. Mut tosiaan käytetään tota nimee vaan ny tai yleensä pelottelutarkotuksissa. Karkki vai kepponen?

   Poista
 7. Meillä lumi lamauttaa kissat kunnes ulkoiluhimo vapauttaa vihdoin, oletettavasti muutaman päivän päästä;)

  VastaaPoista
 8. Vaatimattomasti tuota lunta tännekin tuli, kohta varmaan sulaa. Et kuule tiedäkkään kuinka paljon sitä lunta voi tulla, oot niin pieni että kinokseen voi vielä kadota kinokseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: No huh huh, en mä haluu kadota kinoksiin. Mun tarvii varmaan kasvaa hurjasti. Hyvähän sun on kahlata siroilla säärilläs, vaikka umpihangessa.

   Poista
 9. Vooi, oliko tää nyt Tuiskun ensi lumi ? Meillä tytöt oli ihan innoissaan kierimässä ja rymyämässä lumessa heti aamusta, kun tänne sitä tuli vasta nyt yön aikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Eka lumituisku, hih. Mähän oon toukokuun poikia. Teijän tytöillä on ollut hauskaa. Mäkin oon Myrskyn kaa juassu pihalla.

   Poista
 10. Lumi on ihan kivaa, mutta varokaa pakkasukkoa. Se on kuulemma tulossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, lunta ja pakkasta. Siitä on Suomen talvet tehty. Kai sitä tarvii vaan tottua. Mut kai se kesä kuiteskin tulee takasin?

   Poista
 11. Oih, Tuiskulaisen ensimmäinen lumi. <3 Siinä riitti ja riittää ihmettelemistä! :)

  Komeat nimet komeille pojille - hyvä, hyvä!

  Riemukasta viikonloppua koko porukalle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Tuiskutti, mua sitten aina naurattaa toi tuiskuaminen, tosiaan lunta. Kivaa se kyllä oli, mutta Tampereen tätsän sormia alko paleltaa, kun hän heitteli meille palloo. Eikä pallo pomppinut yhtään. Huips. Sinne se sukelsi, lumihankeen.

   Riemukasta menoa teillekin!

   Poista
 12. Lunta on täälläkin tullut ja pakkasta nyt illalla yli 10 astetta. Hui, kylmää!
  Nonni, uudet arvonimet!!! Että oikein kiiltopronssiprinssipojat! Hienoja nimiä molemmat, vaikka kurillani yhdistinkin ne yhdeksi sanahirviöksi ;) Pahus, haveri, toivottavasti et pudonnut heikkoihin jäihin. Siihen teen pallolampeen, siis mihin ne pallot ym. lelut juoksee teitä karkuun!? Ja sit te aina huudatte et' ääiippääää, tuu apuun! Juu, varmaan siinä kävi niin. Luulisin.
  T: Elli Elviira Eloveena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli, sä oot tiätäjä...

   Gaumee pakkanen, meilkin on ny aamulla 11 pakkasta. Äipän kyl tarvii kaivella Kuomat jalkoihinsa, jos meinaa meijän kanssa tarjeta ulkona.

   Poista
 13. Aah, Tuiskun ekat lumikokemukset. No onhan se varmaan jännää. Tää meidän vanhus osoittaa selvästi, että kylmästä ei tykätä. Aiemmin sillä on ollut tapana mennä miehen kanssa sikarille parvekkeelle. Nyt ei mene Ossi enää. Hauska, tuo varovaisen jännittynyt Tuiskun asento. Ihan kuin mörö tulisi:) Terveisiä tuulipojille M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Kaikki on niin uutta ja vähän pelottavaakin. Äippä laittoi lintulaudan ja siihen pähkinöitä. Hirmeesti pitää niitä tirppojakin kytätä ja ihemetellä. Kyllä mä vähän haukunkin, vaikka äippä kiältää.

   Vai ei Ossi tykkää kylmästä, enää. Ei mikään ihme, kuka ny vapaaehtosesti haluaisi tassunsa palelluttaa. Hui. Lämpimät terkut Ossille!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!