lauantai 1. joulukuuta 2012

Lunta, tuiskua ja myrskyä ja vähän pyryäkin

Tuisku: Mä en kuulkaa yhtään tykänny tästä myräkästä. Mä jouduin haukkumaan sitä melkein koko yän. Mä oon herkkä äänille. Ihmisväki suhisi mua hiljaseks, mut kohta mä haukuin uudestaan. Mun yäunet kärsi. Onneks pystyin päivällä vetään tupsluureja urakalla.

Mut kuulkaa, vähänkö aamulla ilostuin, kun menin ulos. Siäl oli sitä valkosta, sitä lunta, piha täynnä. Mä tykkään! Pelmusin pitkin nietoksia ja juoksin kinoksia pahki. Lumi vaan ilosesti pöllys.

Myrsky ei tykänny. Sitä paleli. Mulla on paksumpi turkki ku Myrskyllä, niin mua ei yhtään paleltannu.

Me lisättiin pallonpeluuvidis äipän Some-kirjotukseen. Se on siäl alimpana. Käykää kurkkaamassa.

Mukavaa joulukuuta ja ilosta menoa teille kaikille!
14 kommenttia:

 1. Hih, täälläkin on MYRSKYnnyt, TUISKUnnut ja PYRYttänyt - eli kaikki te tuuliset pojat olette meuhkanneet nurkissa. ;D

  Mukavaa joulukuuta myös sinne teille kaikille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulista on ollut, juu. Onneks sisällä on lämmintä ja turvallista.

   Poista
 2. Tuisku ja tuiverrus, Myrsky ja mylväys ja se Pyrykin vielä:D

  Sijaismamma käski sanoa että teillä pojilla melkoisen hyvä haku tuossa videossa, mutta kumpi olikaan sitten lopussa ovelampi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyry ja... mikähän rimmais Pyryn kanssa?

   Tuisku: Mää, mää ja aina mää. Mää oon ihan paras ja vaikken oliskaan, niin siltikin olisin. Se on vähän niiku siinä laulussa, että määkin olisin mun kaa jos mää olisin sää.

   Vaik, voisin mä olla sunkin kaa, ku sä viihdyt ulkona. Meijän Myrsky on nössö, ku sitä heti paleltaa.

   Poista
 3. Me Jirin kaa kompataan Tuiskua. Lumi on kivaa, tuuli ja pakkanen ei. Mutta jos juoksee ja hyppii koko ajan, ei tuu tuulipakkasessakaan kylmä.
  Jirikin aluksi oudoksui toissaöistä myrskyä, mutta ei se sitten enää jaksanut. Alkoi vaan kuorsata. Ei siinä sitten enää mitkään kolinat ja ujellukset kuuluneetkaan.
  Tänä aamuna Jirillä oli kyllä vaikeaa, kun kaikki hyvät kakkapaikat olivat jääneet lumen alle. Äippä sanoi, että onneksi sillä oli niin kova hätä, että uuden kakkapaikan perustaminen onnistui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teil onkin hyvät karvapöksyt, ei tuu heti kylmä. Paakkuuntuuks niihin lunta?

   Tuisku: Me eletään Jirin kanssa ekaa vuattamme ja kaikkee uutta tapahtuu taukoomatta. Kyl se tästä, kai.

   Kakkapaikat on tärkeitä. Meilläkin hirmistellään, jos tehään tupaan. Näinkin meillä viäl tapahtuu, vaikka meitä pukitaan ulos heti aamusta ja vahditaan ku haukat.

   Poista
  2. Pakkaslumi ei tartu, mutta varjele, kun tulee nuoskakeli. Sitten varmaan joudutaan töppösiin:(
   Jiri ei usein tee kakkaa sisälle, koska sitä viedään niin usein ulos. Meillä se onnnistuu, kun äippä on päätoiminen koiranorja. Sisälläkin se tekee vain sitä varten laitetulle sanomalehdelle, paitsi lätäköitä on joskus muuallakin. Onnistuukohan se lyömään minun sisäsiisteysenkkani, minä kun olin täysin sisäsiisti jo ennen kuin täytin 4 kuukautta? Tään orjan ansiosta siis! Sen jälkeen en ole kertaakaan tehnyt sisälle. Olen siitä ylpeä!

   Poista
  3. Tommonen koiranorja olis kyllä passeli jokaiseen kotiin. Jos te muuttasittekin meille? Kaikki. Hih.

   Kantsuukin olla ylpeenä, kun ootte sisäsiistejä.

   Poista
 4. Kyl sää Tuisku viel siihen tuuleenki totut, se on tiätty ko ekaa talveas vasta elät, ni kaikki on uutta. Ennenpitkää nukut ja kuorsaat kuule semmosen läpi ko vettä vaan! Määkin olin tänään melkein kaksi tuntia ulkona, kun oli kameli mukana. Eikä tullu kylmäkään ko oli uusi mantteli päällä, vaikka tääl Espoos tuli niin gaumeesti lunta eilen, et matte sai käydä tekee lumityöt kolme kertaa - joka kerta ennenkö mun oli tarkotus ulkoilla. Muuten olisin humahtanu ihan kynnykseltä kainaloita myäten hankeen. Enkä olis suostunu semmosen jälkeen ulos ennenkö huhtikuussa. Mukavia lumileikkejä teille pojat, pistä sää Tuisku hepuliks sitten veikkaskin eestä, eiks jeh? T. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Tota mäkin toivon, että tottusin, meinaan mä säikyn omaa varjoanikin. Kirjaimellisesti.

   Onpas teille tullukin lunta! Siinä on mattes saanu kolata ihan tosissaan. Eilen tehtiin, siis äippä teki, lykkyrillä juoksu-uria alapihalle, mut mä tykkään juasta myös umpihangessa. Yällä oli tullu 10 cm puuterilunta. Äippä lupas, että mennään alapihalle heittään palloon ja putsaan meijän uria. Jausaa!

   Poista
 5. Melkoista Myrskyä ja Tuiskua ollut meilläkin, mutta minähän vaan tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hianoo! Täältä sulle lähetetään lumiset pusut. Smak.

   Poista
 6. Sellainen pyrytys kävi että Nellin emäntä vei tyttösen perjantai-aamuna ulos ja totesi, että tästä tulee etätyöpäivä. Onneksi oli työkone mukana kotona. Nelli komppaa Myrskyä ja toteaa että ulkoilu on kivaa taas vasta kun lumi sulaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeee, kotikonttoripäivät on parhautta. Meijänkin isä on kotikonttorilla parina päivänä viikossa ja se on oikein mukavaa.

   Totta, Nellisemme, kesä on ihanaa aikaa, kun voi tonkia ja kölliä ulkona.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!