sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Sohvanvaltaajat

Vanhan sohvan aikaan me pojat saatiin roikalehtiä sillä pitkin ja poikin. Saatiin raapia ja remeltää. Saatiin nukkua ja leikkiä niiku haluttiin. Oikein vilkkaitten koirapoikien unelmasohva.

Sitten äippä sai sisustuspuuskan ja sohva lähti. Nyyh. Kankaisen lempparisohvan tilalle tuotiin nahkainen. Eikä tässä vielä kaikki! Voitteko kuvitella, että nahkasohvan mukana tuli totaalikielto päästä sohvalle. Aatelkaa! Ei. Ei sohvalle. Not. Alas. Tommosia komentoja karjui meijän iskä. Äippä ei sanonu mitään, kun tää sohvakielto oli meijän iskän idea. Noooh...

Kuinkas sitten kävikään:


Ketkä luulette, että tossa nahkasovalla köllii? Ai me vai? Ei, ei, ei. Kuulkaa, kun siinä on kaks hampsteria. Joo-o. 

Iskä luavutti ja päätti, että aina ku me hypätään sohvalle, meistä tulee hampstereita. Keh heh. Ketkä on tän talon kingejä? 

Me ollaan hampstereita kaikki
kun oikein silmiin katsotaan... 
(mukailtu J. Karjalainen)

Kuten huomaatte nukkumisasennostamme, niin toiseen täytyy luottaa kovasti... Rattosaa sunnuntaita ja levätkää tarpeeksi!

Lisäys: Hamsteritanssi

28 kommenttia:

 1. Että me naurettiin! Tyytyväisinä siitä kun olette saaneet iskän ja äipän kuriin sekä ihailemme teidän keskinäistä luottamusta, meillä on siitä vähän pulaa eli me pidetään kyllä hajuväli toisiimme. Varmuuden vuoksi ja kirsunrohtumisen välttämiseksi.

  Lupsakkaa pyhäpäivää sinnekin!

  Terkuin Tälli & Älli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keh heh, jaettu ilo on kaks... eiku nelinkertanen ilo. Lupsakoidaan oikein urakalla.

   Poista
 2. Miehet on teidän talon kingejä, eikä se ainoa queen taida mahtaa mitään. Niin sitä pitää! Aina on hyvä olla ystävä, johon voi luottaa ihan kybällä:)
  Me ollaan Turussa, ja Ninni-serkku on tosi mukava, vaikka luulin sitä ensi leluksi. Luotettava se ei ole, kun se vuotaa. Muuten olisi huolinut sen viereeni nukkumaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota noin niin, ku nyt on pakko tunnustaa, että toi meidän queen on sen verta paljon tormakka savolaimartta, että me kingit hyvin hätäseen muututaan prinsseiks, kun hän sanoo missä kaappi seisoo, elikkäs me. ;)

   Vuotava Ninni-serkku, melko liikkistä. Hih.

   Poista
 3. Juu no tossa kyllä luottamusta vaaditaan unikamulta!:D Mahtia, että ootte näyttäny, ketkä on kingejä, ihmisväelle pitää näyttää, että makuupaikka-asioissa on turha lähtee neuvomaan tai komenteleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa! Ja kato ky nyt vallattiin sohva, niin seuraavaks vallataan koko talo. :D

   Poista
 4. Voehan hampsterit! Onneksi löytyi järkevä ratkaisu tuohon dilemmaan :)

  VastaaPoista
 5. Pipukka:
  Voi että, ku mä niin säikähdin... Oli sellainen kuva, että oli tassua ja massua sekaisin ja limittäin... Onneks ei Tuiskun pää ollutkaan Myrskyn pepan alla. kih, kih.
  Mäykkien oikeuksiin kuuluu mm. sohvalle pääsy jo silläkin perusteella, että ego vaatii päästä näkemään edes kolmasosa ihmisen näkövinkkelistä. Mitä siitä tulee jos me lyhytjalkaisina näemme vain osittain mitä tapahtuu. Soffalta on hyvä tarkkailla ja vaikka tarvittaessa hypätä kiitoon. Mä en kauheesti lepäile soffalla, vaan mieluummin lattialla. Äippä epäilee syyksi sen, että kun mä uneksin mäykkäpojista tai herkuista tai saalistuksesta... käännän kylkee ja ojentelen säihkysääriäni saatan mätkähtää lattialle. Iiks.
  Torstaina meillä satoi ensilumi, joka suli kuitenkin pois. Siinäpä onkin Tuiskulle ihmetyksen aihetta, kun se Teillepäin sataa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Mä kyl yleensä käytän Myrskyä tyynynäi, en tiä miten tossa pääsi noin käymään...

   Sul onkin kyl semmoset säihkysääret, että siin saapi moni olla kateellinen. Juu. Lumi? Mitäh? Mun eka kysymys on aina uuden sanan tai ilmiön äärellä: Onks se syätävää?

   Poista
 6. :-DDD Mukavaa hampsterisunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, säkin voit hampsteroida sun kissojen kanssa eli lepoa ja rauhaa.

   Poista
 7. Hih, melko määrätietoista sohvanvaltausta. Kyllä mäykkytalossa joku roti täytyy säilyä, muka sohvakielto, PAH! :)

  VastaaPoista
 8. Vähänkö ootte hampstereita, pojat! Mä oon yrittäny sanoo, että mä oon niin kun rotta, nehän on semmosia tuholaisia, jotka menee joka paikkaan. Mut ei se yleensä mee läpi. Kannattaa kuitenkin aina yrittää laittaa hölmöilyt jyrsijöiden - tai naapurin Mustin - syyksi!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rotta! No, et todellakaan oo. Ehkä korkeintaan joku söpö murmeli, hih. Ny vaan jatkat sitkeesti sohvalle hyppimistä ja näytät hampsterilta, eiköhän se sun mammas helly.

   Poista
 9. Ah hah:D Veljeksillä on luottamus kohdallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Onneks kaimas ei ollu syänny mitään kaalisoppaa. ;D

   Poista
 10. Keh heh, kyllä teidän isä onkin melkonen humoristi, jos oikeesti luulee että mäyräkoirat antaa periksi :-) :-) On se hyvä pojat kun pidätte huolen, ettei totuus unohdu, rispektii teille siitä! T. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, käyköhän meijän iskä jotenkin hitaasti, ku sillä on se keuhkokuume? Olihan hän kuitenkin jo Pyry-papan opeissa, niin olis nyt luullut hänen olevan ällän päällä meistä mäyriksistä. Ja aattele, Pyry-pappa sai nukkua iskän ja äipän sängyssä. Me siis ei.

   Poista
 11. Teillä on samanlainen sohvalla köllöttely tyyli kuin mullakin.:) Onneks saan sohvalla nukkua edelleen, vaikka kyl noi toiset jo sitä meillä katuu. Oon nimittäin saanu nahkasohvaan kulumaan polun siitä selkänojalle ramppaamisesta ja istuinosassa on jo polun kohdalla yks reikäkin... Mut kun tota ikää mulla jo alkaa olemaan, niin ei toi kotoväki enää henno multa sohvaa kieltääkään. Kattelevat tota käytössä kulahtanutta sohvaa nyt niin kauan kuin mä oon sitä käyttämässä. Sit joskus hommaavat uuden sohvan, ja mun seuraajalla ei sit kuulemma oo enää sohvalle mitään asiaa. Tai niin ne ainakin nyt kuvittelee. Keh heh, mut kylhän me tiedetään kuinka siinä tuppaa aina käymään...;D

  Nyt kunnon unet sohvalla maittaakin, kun pääsin tänään mukaan sienimettälle, ja sit vielä kauppareissulle autolla. Ei olis meikäpojan sunnuntai voinu mukavampi olla.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei niitä saavutettuja etuja voi pois ottaa. Eiks siitä oo oikein lakikin? Mut kaikkee me koirulit kyl opitaan ja sopeudutaan. Niiku ny siihen ettei me päästä ihmisten sänkyyn. Ei kai semmosta osaa haluta, mistä ei mitään tiärä?

   On sulla ollu tosi mukava sunnuntai. Kyllä kelpaa ny sohvalla kölliä. :D

   Poista
 12. Vaikee on mäyriäiseltä kieltää sohva. meillä se onnistuu vain niin, että tyynyt otetaan poies. Mäyris kun ei sit nuku kovalla sohvalla:) Ootte te metkan näköisiä. Ehkä se on ihan hyvä, että siinä on joku peitto alla kun te poijaat hampsteroitte. Terveisii M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukapa sitä kovalla nukkus, ei aineskaan mäyriäinen, juu ei. Hampserointi on kivaa ja joku huopa on oltava, mut mialuiten iskä. Hih.

   Poista
 13. Hei siis taas ihan hirrveesti rispektii sinne. Noin hianost mursitte ....tai murisikste ton iskän arvovallan semmosiks muruiks. Eli iha pipariks. Tiätestki pitää saara olla soffal.
  Äiree on kans kova sanomaa monest asiast, mut ei mittää maatakaatavaa.
  Mää en kyl ainaskaa Onnin kans nukkus tollai. Emmä tiärä mist Onni vuataa, mut joku semmone kaasuvuato varmaa, koska sen peräpualel ei kyl kukka nuku. Muuta kun naamari kuanon pääl.
  Tootte hauskoi, sanois pohojalaane. Iskä o siält jostan kotosi, äiree täält Turust´ ja iskäki on kyl oppinu sen, ettei sitä Turust´sanaa venytellä siält lopust yhtä. Et semmone kuri tääl meil. Hampsterit......hihihihihi. Ei silti, me ollaa kuulemma mangustei mis on hiukkane preeriakoiraa ja gerbiilii. En sit tiärä enemppä.

  terkkui Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sunkin iskäs on pohjalaanen, kato ku meijänkin on. Toi Turun murre on käheen olosta. Mei sitä osata, mut sitä on kiva lukee.

   Mangustei tai hampsterei, yhtäkaikki kivoja ollaan. Joo. Kui se Onni silleen vuataa? Hyh. Meijän iskä on ihan paperia. Sil on hellä luanto.

   Poista
 14. Siis A B U A, hampstereita! Nyt mä ehkä gualen nauruun!!! :D:D

  Ja Tyrsky & Muisku on kyllä IHAN parhaat salanimet, hihhihhihhih! ;D

  Joo kato, ei meillä immeisillä kauaa noi jotkut kiellot kestä. Ensiks vaan halutaan esittää jotain kaikkivaltiaita, mutta väkevimmänkin kaikkivaltiaan murtaa viimeistään hampsterit. Sarjassa suuria suomalaisia kansan viisauksia osa 6583. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hampsterointi on sitä paitti kivaa. Saa sitten kölliä sohvalla iskän kaa. :D

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!