lauantai 29. syyskuuta 2012

Sadepäivän aktiviteetit

Tiättekö mitä voi tehä sadepäivinä?


Kuis teillä?

30 kommenttia:

 1. Moro poitsut! Meillä rällätään sadepäivinä ojissa! Märät pensaikot on ihan parhautta, kostea multa pöllyää paremmin ja kaikki lehdet ja maa-aines lentää komeemmin kun on vähän märkää :) Sitten jos Helmi hienohelma on kävellyt sievästi tiellä ja yrittää pysyä Äipän takia puhtaana, on se pakko käydä houkuttelemassa hippaan ja möyriä sen jälkeen ojanpientareella ja leikkiä mutapainia. Keppien, sammaleiden ja roskien kerääminen sateella koristekarvoihin on kans ihan must! Lätäköistä on hipan jälkeen kiva juoda ja niihin on kans kiva juosta täysiä. Sit jos nopeusmittari pettää ja talon kulmalle spurtataan vähän liian lujalla keskinopeudella, tulee ruohosta kans tosi Mageita vauhtiraitoja turkkiin! :D Mä aina piristyn sateella! Äipällä joskus meinaa mennä hermot, mut sitte sen on pakko vaan nauraa :) Sit ku äippä nauraa, on mun pakko pomppia ilmapomppuja ja yrittää pussata sitä ilmassa naamaan. Sitte me saatetaan olla kaikki märkiä :D T: Taika-tenava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsikka vau, Taika-tenava, sä oot oikee Sadepäivän Tyttö. Siis sä tykkäät vedestä ja kurasta ja ravasta!!! Mut sähän kyl ootitkin vesikoira tai jotain sellaista. Nyt sulla onkin oikein lystit ajat, kun on näin märkää. Hih, vai pussailet Äitiä ja sitten ootte kaikki kurasia. Toi olis kyl hauskaa...

   Poista
 2. Pelata pallolla!!! Mä voisin pelata koko päivän, mut ei mun anneta, etten mä ihan läkähdy, ku pitävät mua jo sen verran vanhana. Pöh, mä oon elämäni kunnossa! Tota koisaamista mäkin sit harrastan tai sit istun sohvan selkänojalla ja kattelen pihalle.

  Kumpi teistä on joutunu ulkopuolelle nukkuun? Sisällä olijaa luulis jo vähän ahistavan, vaikka eihän me luolakoirat ahtaanpaikankammosta kärsitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin pelataan palloo ja tehtäs just niin ku säkin eli pelattas koko ajan, mutta äipän käsi puutuu. Pöh. Reenais enemmän.

   Tuisku päällä, joka säällä. :D

   Poista
 3. Ihan samaa kuulkas tehdään, mä nukun kun eihän ulkona voi sateella olla, jestas sentään. Ihan kaamee ajatus että tassut, massu ja nassu kastuis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan kaameta toi kastuminen. Pidetään nassut kuivina!

   Poista
 4. Samat harrastukset! Ihan kuin me! :) Yht'äkkiä meidän päähän myös tuli teille semmoiset salapoliisinimet, ne olis niinkun Tyrsky ja Muisku. Sit ei kukaan arvais ketä ne ois ja meitä kaikkii vähän naurattais.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kih, hih, me täällä repeillään. Tyrsky ja Muisku. Tiäkkö, että äippä kirjottaa jonku dekkarinovellin, että voi käyttää noita nimiä. Ja vissiin siäl sitten seikkailee joku Helmi-niminekin...

   Poista
 5. Hei eiks oo vähän epäreilua, että toinen joutuu nukkumaan kopan päällä? Siinähän tulee vilu! Nyt pojat kylki kylkeen, että on tasaisen lämmin kummallakin!
  Just toi on muuten munkin mielipuuhaa sateella. Ja aika monella muullakin säällä!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Mä usein plittaan ton vankkurin tolleen. Siin on jotenkin kivempi nukkua ku kopassa. En tiä miks. Kyl me välillä köllitään kylekkäinkin. Sateella ja paistella. Muiskut sulle!

   Poista
 6. Kerälle täälläkin kääriydytään peitteisiin ja hyvää lukemista mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukemista? Me ei saada lukee. Vaik tosi miälellään luettas, ihan kannesta kanteen. ;) Mut kääriydy tosiaan peitteisiin ja nautiskele.

   Poista
 7. Oottepa taitavasti jakaneet mökin kahteen nukkumakerrokseen!:D

  Tääl ei sada, mut silti voi nukkua (ja tietty syödä, julmuri-mamma heltyi ja antoi mulle just possusuikaletta kun söin vihdoin nappulat kiposta pois). Mä löysin uuden aikas muhkeen petipaikan, pistäkin siitä plokiin kuvaa hetimmiten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kato ku me ollaan niin hoksuja. Noin me saadaan yhdestä pedistä kaks olomuotoo. Käytiin kattomassa sun uutta petipaikkaa. Kyl ootkin keksiny oivan paikan.

   Poista
 8. Hihhii, meilläkin oli ennen tuollainen maja ja vähän samantapaista torkkua tuli siinä otettua. Nyt kissat torkkuvat sadepäivisinkin yhdessä kasassa ja emäntä kietoutuu villaiseen vilttiin ja lueskelee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat osaakin nauttia elostaan. On varmaan villava näky, hih.

   Poista
 9. Mun siskolla noi sadepäivät oli yhtä juhlaa, niinku Helmillä ja Taikalla, ja mä yleensä käpsyttelin sitten mukana ko oli vähänniinku pakko. Nykyään mä vietän sadepäiviä niinkuin mäyräkoiran kuuluukin; nukkumalla. Ja jos oikeen pitkään sataa niin matte piilottelee mulle nameja joita sitten hurjana nuuskutellen etsin. Kauniita unia pojat! T. Mauri-setä

  VastaaPoista
 10. Sadepäivänä ei kyllä voi paljon muuta tehdä kuin nukkua tai päivystää ikkunassa. Tosin tiellä on aika hiljaista, kun muutkin taitavat inhota vettä. Kerran päivässä käy postiauto ja sitten naapurin ukko hakee postin. Sille pitää aina vähän murista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi video,ei oo sulla kyllä liiemmälti äksönii sadepäivänä. Postiauto ja naapruin ukko. Me ei kyl nähä kumpaakaan, ku meijän postilaatikolle on matkaa monta sataa metriä. Mu varmaan tehtäs kuten säkin, vähän muristas, joo, kyllä näin on.

   Poista
 11. Meidän tytöt ei tykkää pötkötellä missään ''valmispedeissä'' vaan tekee itselleen patjan päälle kunnon myty minne sitten sukeltavat nukkuman :D Olettepas te hurjan söpöjä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teijän tytöt on viksuja! Miks tyytyä valmiiseen, kun voi ite tuunata oman pedin. Järkkyy, ku me ei olla tota hoksattu.

   Poista
 12. Pötköttely on hyvä vaihtoehto ulkoilulle. Meikäläinen ei paljon sateesta piittaa, ja siitäkös sijaismamma on vähän kummissaan. Kovasti se on sitten mun turkkia kuivaamassa kun tulen märältä pihalta sisälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eiks kissat tykkää lämmöstä ja kuivasta kelistä? Mut sä ootkin tommonen Suuri Metsästäjä, joka ei pienistä sateista piittaa. Ai, suakin kuivataan, niin meitäkin.

   Poista
 13. Ihanan hykerryttävä kuva, hihhihhihhih! Ei kai iglupedissä ole kiellettyä noinkaan nukkua! ;D

  Täällä(kin) sataa kaatamalla, hmpf.. Onneksi aikaisemmin päivällä oli hetken poutaa, niin päästiin sentään tekemään tyttöjen kanssa edes yksi vähän pidempi lenkura.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Mä en voi ymmärtää, että miks toi Tuisku tykkää runtata ton iglun tolleen. Oisko se pehmeempi?

   Meilkin oli poutaa päivällä ja käytiin käpeksimässä. Mut nyt sataa, taas. Kökkö.

   Poista
 14. Joo, tuo on hyvää tekemistä sadepäivinä, kääriytyä kerälle ja laittaa kuono pyllyyn:) Tiitu petaa tuolissa olevan petinsä itse, se ei kelpaa kun emäntä yrittää "siloitella" sen peiton, joka kerta se pitää myllätä ja sitten hän kaivautuu sinne vällyihin;)
  Hyvää alkavaa ja toivottavasti kuivempaa lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule Tiitu, ei mekään tykätä, että äippä silottelee petivaarut. Me mulistetaan ne heti silleen, ku niitten pitää olla eli myätäillä mäyräkoiran hyvin kehittynyttä vartaloa. Nih. Rapsakkaa lokakuuta!

   Poista
 15. Makee peti :) Mistä ootta tollasen saanu? Täälläki varmaan tuolleen nukuttas, ku Raisa tykkää olla pesässä ja elmeri...nooh vaikka noin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä osti tän Forssan Epelistä. Meil on toinen samanmoinen, mutta inan pienempi, makkarissa. Tää on äipän työhuoneessa. Tämmönen vankkurpeti on siitä kiva, että siäl on lämmintä. Meillä on vähän vetoset lattiat. Terkkuja Raisalle ja Elmerille!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!