torstai 31. lokakuuta 2013

Iloja ja murheita


Olipa kuulkaa ilosta menoo, ku päästiin vapaana ulos. 
Hiulihei!
Tutkitiin tontti laidasta reunaan ja
kyttäiltiin tarkailtiin naapuria. Äänekkäästi.


Löydettiin pallo, mutta tää ilotus oli todella mimimittanen.
Äippä otti pallon pois.
Ei muka saada vielä riehua. Pah!

 

Täs on pari uutta vanikuvaa.


Ollaanks me menossa vai tulossa?

 

Myrsky: Mut tosi ilottomia ollaan, ku Tuiskun selkään on tullu haavoja.
Ensin se nuoli selkäänsä ja mäkin kävin haistelemassa välillä Tuiskun selkää, ja
loin äippään tietäviä silmäyksiä, että katto sääkin.
Sitten ku äippä katto, niin Tuiskun selässä oli haavoja.
Tuisku menee ell:ille tänään. Taas!
Olisko neljäs kerta tänä vuonna. 
Murheellista, todella murheellista.

41 kommenttia:

 1. No voi itkun litku. Toivottavasti haavat ovat ohimeneviä, eli leikkaustressistä johtuvia ja lähtevät palloilemalla ja Myrskyn kanssa kirmailemalla pois. Tsempit Tuiskulle. Täällä ollaan hengessä mukana ja pidetään tassuja ja peukkuja pystyssä. Terveisin Pipukka. Vanikuvat ihanii. Muiskut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Joo, koko perhe on ihan raiteiltaan. Iskän kaa mennään, niiku miähissä.

   Kiva ku tykkäsit meijän vanikuvista. Mekin tykätään susta, oot niin siäväkin.

   Poista
 2. Voi Muisku, eikäkö Tuisku, mikähän sun selkääs on tullu. Toi on toi mäyräkoiramiähen nuoruus vähä tommosta, että ellin tykönä saa juosta alvariinsa, ko ittees tulee kolhittuu ja muuta semmosta. Toivottavasti elli sanoo kans, että oot vaa kolhassu ittes johonki. Kovasti vaan paranemisii teitille, t. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muisku: Tirsk, toi mun salapoliisinimi on aina yhtä hauska. Äippä on kutsunu mua tänään Muiskuksi, tarkottaa vissiin, että mä oon tavallistakin säällittävämpi.

   Tänks, Mauri-setä!

   Poista
 3. Voi kauhistu, mitä ihmeen haavoja ne voi olla ?! Hyvä, kun on lääkärille tapaaminen sovittu. Tsempitän. AIvan ihanat nuo kuvat vapaudesta, ooh. Mä oon ehdottomasti teidän vani, vaikka oonkin kissamamma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Ei mitään tajuu. Selkä kutis ja sitten se aukes. Myrsky kävi monta päivää sitten haistelemassa mun selkääni. Ei nualassu, vaan peruuttii aina heti takaperin pois.

   Hih hih, Kissamamma, me arvattiin, että sä oot meijän vani.

   Poista
 4. No ihan harmistus sentään. Olisko joku raapsinut tai öttiäinen purrut Tuiskua? Hö. Mä pidän peukkuja jettä teitin pallopelit alkaa PIAN :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Mä en yhtään tiädä. Me kun ollaan oltu tosi (liian) paljon sisällä ja tötsät tai paidat päällä. Nää haavat on viälä eri paikoissa.

   Peukutuksista kiitos!

   Poista
 5. Voi vain kuvitella sen riemun kun pojat pääsivät ulos ilman paitoja ja kaulureita! Toivottavasti Tuiskun haavoille löytyy selitys ja vaiva korjaantuu nopeasti. Ei ole kivoja juttuja tällaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, me kun ollaan nimemme mukasia eli tykätään liikkua tuulen nopeudella, niin tämmönen tuvassa kökkiminen on ollu tylsää.

   Sää tiät, että kuinka sitä ihmiset hermostuu, ku oma lemmikki sairastelee...

   Poista
 6. Voi Tuisku sinnuu. Ei ole haavat mukavia, eivät. Toivottavasti ELL löytää syyn ja saa parannettua sinut. Tai siis kyllähän haavat ainaskin pienet paranevat. Muista, että arvet komistavat miestä. Terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei löytynyt syytä. Epäili, että olisko lämmityshuopa leikkauksen jälkeen lämmittänyt vähän liikaa, mutta luultavasti ei, vaan kysymyksessä on joku mystinen tulehdus. Gaumee patti. Joo, jos musta tulee Muiskun lisäksi Arpi-Tuisku. :)

   Poista
 7. Voi Tuiskua. Mikähän lie haavojen syynä? Toivotaan, että saatte apua. Santtu symppaa ja lähettää terveisiä molemmille pojille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antibiottiia, kipulääkkeitä ja pihkasalvaa määrättiin. Näitä nyt sitten popsin. Selkäpatti vaan kasvaa. Aiks, ku on kippii. Terkut Santulle!

   Poista
 8. Voihan himputti, mitäs nyt on tapahtunu. Toivottavasti lekuri tietää heti mista on kyse ja antaa tropit. Jäädään odottelemaan jatkouutisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Troppeja on, mu vaiva jäi arvotukseksi. Meen sitten uusiksi lekuriin, jos nää lääkitykset ei jeesaa tilannetta.

   Poista
 9. Hienoja kuvia iloisista pojista palloilemassa. Ihan käsittämätön juttu nuo haavat. Täällä on peukut pystyssä ja vahva toivo yllä, että Tuiskun haavoihin löytyy syy ja parannuskeino kertakäynnillä.
  Toivomme Párekin kanssa kaikkein parasta Tuiskulle ja koko poppoolle!

  VastaaPoista
 10. Jospas ne on vaan ressistä johtuvia? Tai ruoka-aine allergiaa? Olen varma että kyllä te pojat pärjäätte, ihmiset vaan ylireagoi ja hätäilee ja lukee ennusmerkkejä siitä missä asennossa häntä on tai jotain muuta vastaavaa. Häntä korkealle vaan! Periksi ei anneta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lainaan tähän äipän sanontaa: häntä pystyyn vaikka hakaneulalla. Tattista tsempeistä!

   Poista
 11. Voi kurjuus tommosia salaperäisiä haavoja! Etelänaapurista toivotellaan haavoille pikaista paranemista. Onneksi pääsitten sentään vähän ulos "nakuilemaan" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terkut etelänaapuriin, pysykää terveinä ja ulkoilkaa munkin puolesta!

   Poista
 12. Voi Tuisku parka! Olisitkohan allerginen saamallesi antibiootille. Toinen meidän mäyriksistä sai nestemäistä antibioottia (se oli silloin ainoa markkinoilla oleva nestemäinen) ja siltä meni molemmilla kerroilla jalat alta eli tuli halvaus. Noin viikossa meni ohi kun lääke loppui/lopetettiin. Oli yllätys eläinlääkärillekin että mäyräkoira reagoi siten lääkkeeseen. Toivotaan parasta että tulet kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä otin sitä tulehduskipulääkettä vaan kerran, ku äippä huomas, että siinä on jotain huumaavia-aineita. Ei hyvä. Mut ei mulla ollu kipuja ja muuta lääkitystä meillä ei ollukaan. Allergiat on tosi mahollisia. Niitä varmaan tutkitaan, jos tää ei mee ohi näillä lääkkeillä. Joo.

   Poista
 13. Hyviä vanikuvia onkin, kiva että pakkopaidat ja kaulurit on ollutta ja mennyttä:) Nuo Tuiskun haavat ei oo kyllä kiva juttu ollenkaan:( Toivottavasti niihin löytyy selätys ja selitys myös!
  Pikaista paranemista ja muiskut;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muiskut teille ja kiitos maukkaista herkundaaleista. Mää paranen varmaan jo niitten voimalla.

   Mulla on se tötsä takasin päässä, mä kun muuten nuolen sitä selkääni koko ajan. Myrsky ei tuu mun lähellekään, joten jotain outoo siinä selässä täytyy olla.

   Poista
 14. Mukavaa kirmata nakupellenä, eikö? Mutta mikähän kurja siellä Tuiskun selässä kummitelee. Ettei vaan olis halloweeni-kepponen ;) Mut oikeesti, ei oo kivaa tommonen, pikasta paranemista teille molemmille. Muiskuja!
  - Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyl hulppeeta kirmailla pihalla. Mä päästelin kauheita ajohaukkuja ja äippä pelkäs, että joku soittaa eläinsuojeluun, ku mun ääni oli niin voimakasta volinaa. Mut oikeestihan mulla oli käheetä. Ny istuu tötsä taas tiukasti päässä.

   Muiskaukset molemmilta!

   Poista
 15. No pahus tuollaisia haavoja, mutta äippä luki mulle näitä muiden kommentteja ja veikkaan kyllä kans tota samaa allergiaa niiden haavojen aiheuttajaksi. Toivottavasti paranet pian, kun teidän ulkokuvat oli jo tosi kivoja.....mä pääsin tänään juoksuttamaan äippää kahden pupun perässä. Pysyy muuten äippäkin solakkana! Tsemppiä teille ja pikaista paranemista! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, sulla on ollu hauskaa pupujahdissa. Hyvä, hyvä!

   Allergioita vissiin tutkitaan seuraavaski, meinaan jos tästään ei haavat tokene. Myrskylle tuli kainaloihin ja tassuihin patteja, ku se oli allerginen kanalle.

   Poista
 16. Voi kurjuus noita haavoja! Toivottavasti ratkaisu löytyy pian!
  Mutta onneks jaksatte keskittyä noihin iloisiin asioihin. Vapaus on mahtava juttu!
  Muiskut - ja ihan hellävaraset parannusmuiskut Tuiskun haavoihin!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun haavoja pitää pestä 2 kertaa päivässä ja sitten niihin pannaan pihkasalvaa. Lisänä antibiootti ja kipulääkitys, että silleen. Toivottavasti tepsii.

   Muiskulat sulle, Mirkkunen!

   Poista
 17. Himpsulaviäköön !! Kyl sul Tuisku nys sit murheit piisa. Hyvä ku pääset ellul katottavax ja rauhottu se mammanki miäli sit. Kaik merkillist sitä sit voi tullakki. Mut nuaruus on väh semmost aikka et kaikke sattu ja tapahtu.
  Ajattele, jos sulki on jottan algeriinei niinku mullaki. Et ollaa sit iha samiksii ku olla algerissii...tai jottan semmost hianoo ja hankalaa kuulemma sanos äippä.. Mut se on siit hyvä assia et ihan on hoirettavis.
  Isot pusut ja halit sinne. Älä nys sit kirputa sitä selkkääs yhtän. toivoo Essi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs muuta virka, Essi Messinen, kyä on vaiva ja harmi poikineen tullu tänä vuona kestettyä. Tää kyl kruunaa kaiken. Kohta toi tötterö kasvaa muhun kiinni.

   Tommottiset allgreenit ei kyl oo kivoja. Äippä ku on yliherkkä melkein kaikelle, niin oli se riittäänny tähän perheeseen. Jospa mä tästä toipusin. Gaumee kutka on selässä ja tekis miäli kirputtaa. Koko ajan vaan estetään.

   Pusut ja muiskut päälle!

   Poista
 18. Voi harmi, kun Tuiskulla on tuollaisia ikäviä haavoja. Toivottavasti ne paranee pian ja tohtorin määräämät rohdot auttavat. Tseppiä ihastuttavalle Tuiskulle! Ja terkkuja isosti myös Myrskylle!

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkkeitä on ny monelaisia, joten josko nää haavat tästä tervehtys. Kiitti tsempeistä! Terkkuja Tytöille.

   Poista
 19. Kylläpä taas nousee kepeästi tuulispäitten jalka! Se on hyvä. Huonompi juttu se haava, pöntöstä puhumattakaan. Allergiaa veikkaa meidän äippä, kokemusta kuulemma on meidän edeltäjistä. Jirilläkin on ryhelmä selässä. Visssiin tuli trimmauksessa (toivottavasti). Ammattitaitoisena ensihoitajana nuolen sitä aina, kun äipän silmä välttää, ja se onkin jo alkanut parantua. Tuiskulle lähetämme parantavia ajatuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltas tosiaan juastu ja kirmailtu vaikka kuinka kauan, mut toi ilonpilaajaäippä nakkas meijät sisälle. Pah!

   Jos tää on allergiaa, niin saas nähä mille mään oon allerginen. Ankalle? Myrsky on kanalle ja ny meijän ruuassa on ankkaa.

   Tattista terkuista ja oikein messevää viikonloppua teijänkin laumalle!

   Poista
  2. Kana-allergia on yllättävän yleinen, mekin tiedetään kaksi kana-gikkoa. Mutta oikeastaan toivomme, että se olisi lääkeallergiaa. Lääkkeitä on paljon helpompi vältellä kuin ruoka-aineita.

   Pihkasalva varmaan maistuu niin äklölle, ettei Myrsky nuole sitä pois. Ei mekään nuoltu äipän pihkasalvaisia varpaita.

   Poista
 20. Voi Tuisku Tuiskusta, toivottavasti paranet pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaani mä yritän, mutta haavat vaan suurenee. Äippä on ihan itkunen. Jaiks.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!