torstai 2. elokuuta 2012

Oy Puutarhapojat Ab

Ekaks me pojat kiitetään, kun jo tiistai-iltana blogimme ylitti 5000 kävijän rajan. Lukijoiksi on kirjautunut 30 ja kommentoijioidenkin määrä on kasvussa. Me niin tykätään kommenteista. Se on vähän niiku kirjeenvaihtoo tai ainaskin ajatusten.

Oy Puutarhapojat Ab antaa seuraavaksi näytteen maanmöyhentämisestä ja lecasoran käyttämisestä tehokkaasti:

 

Myrsky seisoo pallonsa kanssa kukkapenkin reunalla: Hei, mitä sä teet?
Tuisku: Kato tää kukkapenkki on täynnä kuivia papanoita. Jihuu ja hiulihei! Kato mä sukellan.

 

Kato mä juoksen.
Kato mä liidän.

 

Kato mä hyppään keskelle kasaa.
Kato mä leikin strutsia. Phytyi, vähän meinas kyl mennä henkeen noi papanat.

 

Kato, ei satu yhtään, vaikka mutkassa menee liirto kyljelleen.
Myrsky: Voi taivaan talikynttilät sun kanssas, Viirupää!
Tuisku: Hei veikka, mitä sä seistä jökötät siinä kasan reunassa. Tuu riemuun mukaan. Ähäskutti mä sieppaan sun lempparipallon. Enköhän mä tällä keinolla saa suhun liikettä. Etpäs saa mua kiinni!

Pojat: Piiia kyseli, että voiks mäyräkoiraa kouluttaa? Mitä miältä ootte?

Tässä Myrskyn "kouluttamisesta" kuvattu video, jossa äipän taimaus on ihan pielessä ja siltikin Myrsky oppi, joten me mäyräkoirat ollaan neroja.


30 kommenttia:

 1. Suloinen Myrsky-video, ompas poika siinä pikkuisen näköinen :)
  Puutarhapojat kuvasarja myös niin mainio, hihittelen täällä aamuni iloksi.
  Enpä ihmettele, että kävijöitä ja kommentoijia kivassa blogissa riittää. Jotenkin täällä bloggerissa se sujuu lukijoilta helpommin ja sehän on kaikille kiva, eiks vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Oon kyllä ollu piäni pallero.

   Äippä: On tää bloggeri nopeempi kuin en-edes-halua-nimeä-mainita-blogi.

   Poista
 2. Hyvä Tuisku, hieno lecasoraralli sulla on ollut.

  Tää teidän blogi on niiiin kiva, hyvä kun muutkin sen huomaavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Totta! Lecasoraralli oli hauskaa, ah, niin hauskaa. Mut nyt äippä on menny sotkeen koko leikin. Hän mylläsi sorat mullan joukkoon. Kökkö.

   Poista
 3. Ihania kuvia taas ja kivoja juttuja :) Pienonen on aika metka!

  VastaaPoista
 4. Lecasoran kanssa tykkää ne ihmislapsetkin leikkiä! Siinä vaan on sitä jotain.

  VastaaPoista
 5. Jee, Puutarhapojat rules! Hauskoja kuvia, aina niin vauhdikas isoveikkakin tuntuu katsovan Tuiskun menoa sen näköisenä, että "huh huh" :-))

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva video! Heh, Tuisku taitaa olla aika metka koiruus. Tämä blogi on muutenkin niin mukaansa tempaava ja saa aina hyvälle tuulelle...
  Jos kiinnostaa niin meidän westiemäinen blogi löytyy täältä: http://neitiveenmukana.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Saas nähdä kuinka mun kaa toi opetus sujuu. Viittinkö mä keskittyä. Siks toisekseen, ne kuttuu mua mimosaks, ku mä meen ihan puihin, jos mulle korotaa ääntä. Siis ei huuhda, mutta vähänkän kovemmalla äänellä puhuu.

   Vanilla on söpö ja sä ootkin alottannu äsköttäin blogin pidon. Hianoo!

   Poista
 7. Kiva pallomeri koirapojilla!! eikös mäyräkoirien pidäkin saada (luontaisesti) kaivella ja kuopsutella? - jätä "äippä" niillekin alue pihalla, missä voivat luvalla myllätä mielin määrin - mulla oli joskus ajokoira, ja sekin teki kaivauksia myyrien perään vähän siell' sun tääll'...

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Kyllä me oikeesti saahaan kaivella melko monessa paikassa. Tää meijän aidattu alue on niin suuri, että tähän mahtuu pikkuruinen metsikkökin, jossa varsinkin on muka kupsutella ja hupsutella. Oikeessa muuten olet, meillä mäykyillä on etukäpälät kun lapiot. Kaivetaan mäyriä ja kettuja luolistaan. Siis, ei me tietystikään...

   Poista
 8. Pistäytyminen täällä Myrskyn ja Tuiskun luona on päivän kohokohta, kun kuvat ja jutut ovat niin ihania. <3

  Ja tuo video! Ihan samanlaista on meilläkin kouluttaminen... Tosin meidän pötkylä on selvästi isompi. Oikein jättiläinen Myrskyn rinnalla. Santerikin tykkäsi kovasti kaivaa kuoppia pentuna (siis viime kesänä), mutta nyt keskittyy muihin asioihin aitauksessa ollessaan (mm. kyttää naapureita).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Mehän ollaan noista sun kehuista miälissämme! Santerille terkkuja, että naapurien kyylääminen on ihan yks parhaista harrasteista. Aiheesta oli juttua Vuodatuksen blogissa, mutta kuten tiedämme, kuvia ei enää ole o-l-e-m-a-s-s-a. Mä lisäks haukun. Haukkuuko Aleksanteri Suuri!

   Poista
  2. Ai että haukkuuko Aleksanteri Suuri! Kun kuulisitte pojat. Haukkuu meidän ihmisten mielestä välillä ihan liikaa, mutta varmaan teidän mäyrispoikien mielestä ihan sopivasti. Onneksi haukkuu nykyisin aika harvoin yöaikaan.

   Harmi, että se Vuodatuksen systeemi kaatui tai mitä sille nyt kävikään, niin en voi käydä lukemassa Myrskyn seikkailuista.

   Poista
  3. Myrsky: Mäkin oon kova haukkuun. Kovasti mua kommennetaan oleen hiljaa ja viedään pihalta sisälle, kun liikaa ilmottelen. Haukun ihan kaikkee. Yöhaukkumiset ja vaellukset loppu siihen, kun makkarin ovelle laitettiin lapsiportti. Nyt en pääse vaeltelemaan, vaan keskityn nukkumiseen.

   Vuodatuksessa on tekstit jäljellä, mutta kuvat hävisivät avaruuteen. Mutta kun nää mun jutut perustuu lähinnä kuviin...

   Pidetään, Santeri, lippu ja häntä korkeella!

   Poista
 9. Voi pojat, kun olette ihania. Voihan mäykkyjä toki kouluttaa. Sepä onkin sitten eri asia miten hyvin ne saapi tottelemaan. Ossi totteli kaikkein parhaimmin vähän reilun vuoden ikäisenä. Sittemmin tuntuu, että se on unohtanut ihan kaikki:) Sitä ei hotsita.. Terveisiä M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Kyllä mä teen kaikenlaisia temppuja, jos niistä on jotain iloo ja hyötyy MULLE, niiku jotain herkundaaleja. Ossi, pidä pintasi ja tiukka linja!

   Poista
 10. Hei Pojat,
  mä otin eilen mutakylvyn (lettosuolla). Äippä tykkäs, otti avosylin vastaan, no vitsi vitsi.
  Ei muuta kuin kylppäriin pesulle. Turkkia kasteltiin, pestiin, huuhdeltiin ja taas huuhdeltiin.
  Olipa lika tiukassa ja pesuvesi pikimustaa. En tykkää pesusta, mutta kun se oli ohi täytyy tunnustaa, että olo oli kevyempi ja miellyttävämpi, mut sitä ei kerrota äipälle, alkaa vielä pesemään mua tiheemmin. Kaikki mun kuvan nähneet tietää, että olen pitkäkarvaista mallia. Äippä sanoo että kaikki polttopuuta pienemmät risut tarttuu mun pakarakarvoihin. Mut miten teillä Pojat, kun teette puutarhahommia (varsinkin sateella jos teette) joudutteko koskaan pesulle? Riittääkö tassujen pyyhintä?
  terv. Pipukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Voi ei, Pipukka! Mut mutakylpy teki varmaan hyvää sun turkilles. Sul on kyl niin tuuhee turkki ja villavat pepakarvat, ettei ihmekään, että niihin tarttuu kaikki risut ja käkkärät.

   Meitä ei juurkaan tarvii pestä. Kurakelillä riittää pyyhkiminen. Tassu/massupyyhe on eteisessä ja siin pitää töröttää sen aikaa, että pyyhitään. Tuisku ei viäl osaa oottaa.

   Poista
 11. Onneks meillä kaikilla on helpot turkit, muuten tuollaisten puutarhapuuhien jälkeen saattais olla emännillä isot putsaustyöt!
  Mun pitää mennä suoraan kylppäriin ja oottaa, kun tassut ja massu pyyhitään. Joskus yritän livahtaa suoraan olkkariin ja jos ehdin sinne, hankaan kurat sohvanpäällisiin. Se on I-HA-NAA, mut kyllä mä tykkään ihan pyyhkeellä pyyhkimisestäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Joo, me ollaan semmosia pese ja pidä, eiku ei ollakaan, ku meitä ei tarvii pestä. :D

   Poista
 12. Ehkä Myrskyn pitäisi hieman opastaa siinä ajoituksessa :) ? Me ei kyllä siinä mitään vikaa nähty, mutta täälläpä onkin kokemusta vain kissoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Kyllä mä parhaani yritän ja on meijän äipässä jotain pientä kehitykstäkin jo tapahatunnu. Siis parempaan suuntaan.

   Poista
 13. Ei mikään ihme, että kävijämäärät paukkuu. Teillä pojilla on hyvät jutut ja kuvat!:) Hei Myrsky, tota menoo sä oot varmaan vielä ihmeissäs ton Viirupään kanssa. Vaikuttaa aika viikarilta. Semmoselta ko meen iskä oli. Aina jotain omiaan kohkottamassa. Toivottavasti muuten toi Tuisku ei keksi sitä naapurin Musti -juttua. Mä mitään tehny, Myrsky se oli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Kuule Rymy, arvaa vaan onks toi Tuisku jo keksinyt panna kaiken mun piikkiin. Ku me temmelletään, niin se Piikkihammas roikkuu mun nahassa kiinni ja mä oon miähekkäästi hiljaa. Mut arvaat varmaan mitä tapahtuu, jos satun, ihan vähän vaan, tölväseen sitä ja se jää alakynteen. Joo. Hirmee kiljunta. Ja äippä rynnii säikkynä paikalle. Kuka on syyllinen???

   Että hanki säkin se pikkuveli...

   Poista
 14. Ei noi onneks uskalla mulle mitään pikkuveljee hankkia. Mä söisin sen.;) Mulle on luvattu, et mä saan eläkepäiväni viettää talon ainokaisena. Mulle oli ihan tarpeeks iskän kanssa oleminen. Mä en jaksa muuta kuin omaa rymyämistäni.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Gaumeeta, sun kanssas. Paree sun sitten on olla perheen ainoo lellikki ja rymytä ittekses.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!