tiistai 21. elokuuta 2012

Perhosvaikutus

  

Tuisku: Gaumeeta! Mikä toi on? Äippä, äippä, tuu kattomaan!
Äippä: Se on perhonen. Ei tarvii pelätä.
Tuisku: Mutku se flätkyttää siipiään ja metelöi. Jos se hyäkkää mun kimppuun?
Äippä: Ei hyäkkää. Mä viän sen ulos.
Tuisku: Hyvä. Hei kuule äippä, en mä sitä oikeesti pelänny...

Myrsky: Mikä TÄÄ on?
Iskä: Siitä tulee perhonen.
Myrsky: Ai. Joo.

36 kommenttia:

 1. Ihana tarina ja ihanat kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Me ollaan aina ihanii, kuvilla tai ilman. ;) Kiva ku tykkäät!

   Poista
 2. Nelli syö kaikki perhoset jotka saa kiinni. Louskutus vaan kuuluu kun perhonen lentää lähettyvillä.

  VastaaPoista
 3. Luonnonihmeitä pienille koirapojille, kesän aika on kuin luonnontieteen tehokurssi, meille kaikille.
  Onko näillä kahdella saalistusviettiä, metsästyskoirarotuisia kun ovat? Tunnen yhden mäykkytytön, jonka voi antaa kulkea metsässä vapaana, minkäänlainen ajojahti tai saalistus ei kiinnosta tippaakaan, mutta saman perheen samojedia täytyy pitää hihnassa, kun saalistaa todella tarmokkaasti ja valitettavasti myös taidokkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Mua ei voi päästää irti. Mä lähen ku hauki rannasta. Mettässäkin oon kytkettynä (eikös se lakikin niin vaadi?). Tykkään kyllä nuuskutella kaikki papanakasat ja kolot. Tuiskusta ei vielä osaa sanoo mitään. Se kun pysyy pihalla ilman hihnaakin, on sen verran arkajalka. Se on myö säikky. Ihan kaikelle.

   Poista
 4. Perhosen kauneutta on hyvä ihailla, vai mitä Tuisku?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Kyl se siävä oli, vaikka vähän pelottikin.

   Poista
 5. Ihmeitä on monenmoisia. Meillä ne oli tänä kesänä etanat ;)

  VastaaPoista
 6. Tapasit siis neitoperhosen, niitä onkin juuri nyt paljon liikkeellä. Ne eivät ole koirille vaarallisia, mutta miespuolisille lajitovereilleen kyllä. Minusta kaikki perhoset ovat mielenkiintoisia, mutta EN SAA JAHDATA NIITÄ. Ainakaan, jos äippä näkee.
  Meidänkin pihalla oli tänä kesänä lehtokotiloita ihan sikana. Niille kelpaavat melkein kaikki kasvit, ja kyllä ne söivätkin. Ne ovat mielestäni INHOTTAVAN LIMAISIA. Äippä yritti hävittää niitä, ja lapset kouluttivat niitä estehypyissä. Eivät hävinneet, tien yli marssi metsästä koko ajan uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Ai, perhosia ei saa jahdata, ei muuten saa amppareitakaan. Kuulostaa karseilta noi teidän lehtokotilot. Meil ei oo ku muutama tavisetana näkynyt. Noil lehtokotiloilla, katottiin kuvista, on oma talo mukanaan. Huisia, mut ei tosiaan oo käheetä, että ne popsii suuhunsa teidän eväät. Huis pois!

   Poista
 7. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa... Arvaa Tuisku mikä on kans jännä otus? Heinäsirkka! Sen jahtaaminen se vasta hurjaa touhua onkin. Jos et oo semmosta vielä tavannut niin ootahan kun tapaat, se jos mikä on vänkä otus eikä edes yhtään vaarallinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Heinäsirkka? En oo tavannu, viällä. Mut on kyl jännää tää mäyriäispojan alkutaivat, kun kaikki on vähän ihmeellistä ja pelottavaakin. Mut toi heinäsirkka kuulostaa kivalta, kun se kertaa hyppii. Olis veikeetä tavata se.

   Poista
 8. Hei taas:)
  Perhoset on ihania, juur tänä aamuna ihailtiin tuolla pihalla, meillä on paljon sitruunaperhosia! Ja nyt oli yksi keisarinviitta kovin kärsineen näköinen, siivistä puuttui isot palat:(
  Arvatkaapa mitä meillä jahdataan kun käydään iltapissalla?
  Sammakoita!!!!! Ne olis hirveen mielenkiintoisia Tiitusta. Pihassa on ollu tooosi isoja ja sitten ihan mini kokoisia otuksia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Meijän lammella oli keväällä sammakko, mut se ei vissiin tykänny ku me haisteltiin sitä. Se oli kyl kiva eli me ymmärretään Tiitua erinomaisesti. Kato sitten Tiitu, ettet vaan purase rupisammakkoa, ku se on myrkyllinen. Hyviä sammakkoseikkailuja!

   Poista
 9. Pienen koiran tutustumista ihmeelliseen maailmaan on kiva seurata :)
  Myrskyllä komea panta, onko ihan itse tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Kaikki on uutta ja jännää, varsinkin kun mä olen luonteeltani vähän säikky piipittäjä.

   Myrsky: Panta on tilattu Helmi-pannoista. Itte päätettiin värit. Pehmee panta ja riittävän levee, ei satu niskaan.

   Poista
 10. Onpas kaunis perhonen! Onneksi et Tuisku-Muisku syöny sitä. Meidän pitkä neiti nimittäin pistelee poskeensa jos jonkinlaisia öttiäisiä. Etenkin ne sellaiset ison hyttysen näköiset on pitkulan herkkua, ööks.. Annankohan mä sille liian vähän ruokaa? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku-Muisku: En mä uskaltannu ees koskee tohon perhoseen. Se lepatteli niin pontevasti, että mua kauhistutti. Äippä vei sen sitten ulos. Juu, anna lisää ruokaa, hih.

   Poista
 11. Voi Tuisku kun sä oot söötti, pienen pentupojan elämässä on monta ihmeellistä asiaa :-) Mauri-setää aikoinaan ihmetytti pienenä poikana kaikista eniten sauvakävelijät, niitä piti oikeen aina istahtaa kankulleen pää kallellaan ihmettelemään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Sauvakävelijät? Onks ne joku heinäsirkkalaji? ;)

   Poista
 12. Ikinä ei tiedä vaikka perhonen hyökkäisi päälle! ;) Onko teillä muuten sudenkorentoja? Meillä on, kun tuossa on järvi ihan lähellä ja lenkki vie aina sudenkorentoparven läpi :) Viime kesänä niitä oli valtavasti, pyörällä kun ajoi, niin piti laittaa silmät kiinni ja polkea kuin mielenköyhä parven läpi aina tietyissä kohdissa! :) Alphonsea ne myös kiehtoivat kovasti...Aslan ei ole osoittanut tämänkesäisiä sudenkorentoja kohtaan juurikaan mielenkiintoa, mutta Alphonse pysähtyy edelleen katselemaan niitä pää kallellaan. "Ovatko nuo lintuja...vai hyönteisiä...vai mitä? Hmmm..." :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Ei oo meillä sudenkorentoja. Meil on kyl räksiä. Mä olisin halunnu nähä ku sä sotket pyörällä sudenkorentopilven läpi mielenköyhänä, kih hih.

   Noh, kaikenlaisia surriaisia on tää maailma täynnä. Kaikke me koirat saadaan ja joudutaan ihmetteleen. Joo.

   Poista
 13. Mä olisin syönyt sekä toukan että perhosen. Emäntä sanoo, että mulla EI VOI aina olla nälkä, mut se on väärässä. Ymmärrättekö mua, pojat?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Kuule Mirkku, kyl nyt on vähän paha sua ymmärtää. Siis sä syät äklötyksiä? Yök. Mä kyl vetäsen ruokakupin tyhjäks nanosekunnissa ja mulle kelpaa kaikki herkut, mut en oo kyl käyttäny talon ulkopuolisia proteiininlähteitä hyädyks. Sä oot toisaalta melko edistyksellinen mimmi. Mut sun emäntäs on täysin väärässä, kyllä voi olla AINA nälkä. :D

   Poista
 14. Hei pojat. Sijaismamma tunaroi aamusella kommenttinsa kanssa. No ei se mitään. Teille on ojennettu tunnustus Sijaiskodista. Kipin kapin katsomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Oukkidoukki ja mehän käydään, kipsunkapsun.

   Poista
 15. Pipukka:
  Hei Tuiskuu…
  Oliks sulla ”perhosia vatsassa” kun näit perhosen? kih, kih,.

  Mä oon tänään vähän vekkulilla keppostelupäällä…
  Käytiin aamulla kalalla, ja mä toimin soutuveneen kapuna. Saatiin neljä kalaa ja kun äippä perkas ja pesi niitä mökkirannassa niin mä nappasin salaa yhden siian ja kävin piilottamassa sen metsään. Kyl oli äippä ihmeissään… kih, kih. Se pyöri ku hyrrä rannassa, minne ihmeeseen yksi kala hävisi, yht’äkkiä. Meikä vaan vislaili kuono kohti taivasta, ”mitä, puhuiko joku hävinneestä kalasta?”. Äippä sano, että mun kans pitäs olla silmät selässäkin, että kerkeis kaikki touhuni seuraamaan… Äippä myös sano mulle, että olen melkonen Kalastaja-Eemeli… hmm… mähän oon tyttö siis tarkoitti varmaan Kalastaja-Pipukka ja äipän oli tyytyminen kolmeen kalaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Voi ku sä Pipukka oot hauskanen. Perhosia vatsassa, kih hih.

   Vai teit sä äipälles kepposen! Aika vinkee oot. Mäkin olisin halunnu nähä ku äippäs pyörii hyrränä rannassa ja päivittelee kadonnutta kalaa. *reps*

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Myrsky: Toi meijän Tuisku on ihan hupsuuten saakka arka. Sen piipityksille ja säikähdyksille joudutaan nauraan monesti. Me niiiin rakastetaan sitä.

   Poista
 17. Meijän mielestä teijän ploki on tosi hyvä. Käykeehän noukkimassa tunnustus meijän plokista (tassuveljet.blogspot.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hianoo, että tykkäätte ja kiitos! Käytiin jo vähän kurkkimassa teijän plokia ja yks kommenttikin heitettiin. Palataa paremmalla ajalla viikonlopulla aiheisiin. Soon moro ny!

   Poista
 18. Luonto on täynnä ihmeitä ja kummastuksia! Ihanan kesäinen bloggaus sateisen päivän piristykseksi, kiitos äipälle!

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä ja pojat kiittävät ja toivottavat ihania ja riemukkaita (kesä)päiviä!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!