maanantai 27. elokuuta 2012

Metsänpoikia viiksekkäitä

Me pojat käytiin iskän, Tampereen tätsän ja äipän kanssa metsäretkellä. Tämä retki oli Tuiskun eka. Kyllä kuulkaa tykättiin. Oli pehmoista kävellä metsäpoluilla ja sammaleilla. Tuisku säikähti puron ääntä, eikä millaan meinannu uskaltaa ylittää sitä pitkospuita pitkin. Liri, liri, liri...

  

Tuisku: Metsässä oli hurjan jännää. Outoja tuoksuja ja ääniä. Käytiin kahlaamassa, noh siis vain mä kahlasin, järvessä kaksi eri kertaa. Kastelin tassuni kainaloita myöden, eli vesi oli tosi syvää, ainaskin kaks senttiä.

  

Tuisku: Näissä kuvissa me poseerataan. Äippä käski istua, että hän saisi otettua kuvat, mutta tossa viimesessä kuvassa, mä en enää jaksanu istua, vaan ryntäsin kiitolaukkaan. Hiulihei!

  

Myrsky: Oli kyllä tosi mialusa reissu. Kiva välillä tallustella pehmeellä alustalla ja haistella ihan uusia tuoksuja. Tuiskukin pärjäs, ensikertalaiseksi piipittäjäksi, hianosti. Tonne metsään mennään toistekin!
Tuisku: Hiulihei!

Tässä näet meidän menoa livenä. Tuisku keulii koko ajan.


Sopivasti menokasta viikkoa teille kaikille!


22 kommenttia:

 1. Onpa teillä ollu kiva päivä!:) Ja susta, Tuisku, voi vielä tulla uimari, kun kerta rohkenet kahlaamaankin mennä. Saa Myrsky sit pallon noutajan, kun ei itse viitsi varpaitaan kastella.;) Mäkin jo niin tahtosin metsään, mut ei noi vie mua näin lämpimällä käärmeitten takia. Nytkin viikonlopun aikana näkivät kaks kertaa kyyn. Olkaa tekin pojat tarkkoina ja varovaisina! Semmonen kuulemma pistää ilkeesti. En oo koskaan kyytä nähnyt, vaikka joskus kuulemma ihan melkein yli kuljin. En vaan huomannut sitä, ja emokin huomas vasta, kun kyy oli siinä mun ja emon välissä. Sit se tarkkaili mua lopun päivää, kun ei se tienny ehtikö se kärmes tekemään jotain vai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Joo, oli ja oli viäl oikeen nätti kelikin.

   Myrsky: Tos pallopoikajutussa on ajatusta, keh heh.

   Tuisku: Täh? Mitä te juanitte?

   Äippä: Veljen kissaa puri kyy pari vuotta sitten mökillä. Veivät kissan heti ellille ja siellä se sai kipulääkettä ja tiputusta. Munuaiset vähän vioittu ja se joutuu syömään erikoisruokaa. Veljen mökki on metsässä ja semmosella seudulla, jossa on VALTAVASTI kyitä. Naapureilla on tullut sisälle asti. Hui ja hyi! Kuljen aina kumisaappaat jalassa. Kyseisen ellin oma koira oli kuollut kyyn pureman vuoksi. Kannattaa olla varovainen. Lisäksi mulla on ollut kyyKAMMO lapsuudesta asti, joten...

   Poista
 2. Teillä on selkeesti ollu kivaa. Tuosta Rymyn käärmekommentista - olin kerran Caron kanssa metsällä ja törmäsimme polulla kyyhyn (Caro tietenkin oli etunenässä). Se oli hyökkäysasennossa ja voi vitsi kuinka me pelästyttiin. Siitä opin että joko kyttään käärmeitä aktiivisesti tai kuljen itse edellä. Tänä kesänä mökillä törmättiin myös käärmeeseen mutta se oli rantakäärme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Oli, joo. Teil oli gaumee käärmekokemus. Meilkin äippä on valppaana mettäslenkuroilla ja tömistelee, mikä onkin hänelle helppoo, kun hän on köntys.

   Poista
 3. Hiulihei, huolta nyt ei, mäykky kun käy metsää päin! Hiulihei, mäykky ei, pelkoa tunne ei! Lallalalaaaa :)
  Hienosti menee Tuisku! Viimeistään ens kesänä susta varmasti kuoriutuu todellinen vesipeto! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Oho! Olipa hiano loru. Kiitti!

   Tuisku: Kyl mua toi vesi kiahtoo...

   Poista
 4. Vai metsänpoikia viiksekkäitä:) Kyllä teillä on ollut hiano päivä. Metsässä on kaikkea jännää. Kyy jos tulee vastaan niin karkuun vaan. Sitä ei jäädä ihmettelemään. Jos metsähiiren kohtaatte, tiedätte varmaan kuinka niiden kanssa toimitaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Hih hih, ku me kohtaan mettähiiri, niin me huudetaan sua avuksi?

   Poista
 5. Kylläpä teillä onkin ollut kiva metsäreissu:) Mä kävin ihan yksin eilen metsässä, kun ei tuota Tiitua voi viedä tonne risukkoon! Sain kolmenlaisia sieniä ja kahdenlaisia marjoja:)
  Arvatkaaka mitä me nähtiin tossa tiellä, kun lähettiin aamulenkille.... ja sitt olivat tulla suoraan suuhun! Kyyhkypariskunta oli hiekan syönnissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat kuin yhdestä kuonosta: Kivaa! Tätä lisää!

   Onneks Tiitu on kuitenkin paranemaan päin. Sulla oli hyvä saalisonni. Meilkin on kyyhysiä, muttei olla niihin koskaan törmätty niiku te.

   Poista
 6. Menoviikkoa teillekin! Te ootte ihan pöhköjä kumpikin - ja se oli sit parhaimmanlaatuinen kehu!<3

  VastaaPoista
 7. Aika jännää!

  Ja hienoja kuvia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Joo, oli jännää. Olis varmalla Helmiäkin jänskättänny. Kato ku me ollaan niin kuvauksellisia, niiku Helmikin, niin aina kuvat onnistuu. ;)

   Poista
 8. Mä nauroin täällä ihan taas ääneen teidän jutuille ja videolle! Superia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Kiva juttu, kyl meille saakin nauraa, meitäkin usein vähintään hymyillyttää. :)

   Poista
 9. Ihana retki teillä on ollut ja niin söpösti poseeraatte! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Tykättiin! Joo, pakko on opetella poseeraan, ku äippä käskee. Istu! Odota! Onks maailma käskyjä täynnä...

   Poista
 10. Hianosti jaksoitte potseerata:) Pehmoiset metsäpolut ovat kyllä paljon mukavampia tassuille kuin hiekkatiet. Tosin Ossin mielestä haisut ovat ne tärkeimmät:) Söpöliineille terveisii M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Ossi on tosi oikeessa noista hajuista ja tuoksuista. Niitä pitää olla, kävelipä metsäpolulla tai maantiellä.

   Söpöliinejä, mekö, hih hih.

   Poista
 11. Komistukset huomio! Te voititte arvonnassa Helmin fanikuvan :) Olette varmaan aina siitä salaisesti haaveilleet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeeta! Me jo lähetettiin teille meiliä ja tässä nyt sitten ootetaan sitä hianoo fanikuvaa. Jesh!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!