keskiviikko 15. elokuuta 2012

Ellireissu ja uudet valjaat

Tuisku: Mä kävin maanantaina ellillä rokotuksilla. Jos ette jo tienneet, niin nyt ainakin tiiätte, että mä piipitän ja kiljahtelen. En tiätysti yhtä aikaa. Äippä kyllä sitä elliä varotti, mutta kun elli pisti mua, niin mä rääkäsin isosti. Elli säikähti. Hih hih. Onneks ei kummaltakaan päässy pissi. Multa kun lirahtaa tosi helposti ilo- ja säikkypissit. Mä painan 3,06 kg.

Samalla reissulla käytiin lemmikkikaupassa ostamassa mulle valjaat. Ne on hianot ja nyt mä pääsen pienille lenkuroille Myrskyn kanssa.


Tässä mä lähden Myrskyn kanssa pihalle. Eiks ollakin pontevan näkösiä poikia?


Näissä mun valjaissa on pehmusteet. Ei kyllä paina mistään. Ja on nää nätitkin. Väri on vihreebeessiruudullinen ja talutin on semmonen pyöree, narumainen, väriltään vihree. Täytyyhän sen mätsätä näihin valjaisiin.


Myrsky: Joo, hyvin on solki kiinni. Mennään!


Tuisku: Ei ku menoks sitten!


Tuisku: Äippä hei, hei äippä, näyttääks nää uudet valjaat hianoilta myös päältä päin?
Äippä: Näyttää, näyttää. Täytäähän noin nätillä komeella pojalla olla hianot valjaat. Meehän vaan Myrskyn matkaan.

33 kommenttia:

 1. Tuisku taitaa olla puheliasta sorttia, kun inisee ja vinkuu ja rääkyy? Vai oliko elli taitamaton...
  Mietin tuossa, että kuinka paljon helpompaa on Tuiskun kasvaa isoksi Isoveikan rinnalla, kun ajattelee yksin kasvavaa pentua, kuten Myrsky ja meidän Vilikin. Ne ressukat joutuivat tekemään oman polkunsa ihan yksin, vasta pentusisarensa ja emonsa jättäneinä ja hups, pitää osata kasvaa koiraksi ihan itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Ei se ollu ellin vika, että rääkäisin. Mä tosiaan oon tämmönen puhelias. Musta lähtee kaikenlaisia ääniä.

   Äippä: HooPee, olet tosi oikeassa. Tuisku oppii matkimalla Myrskyä. Kaiken. Myrsky on tuki ja turva. Niin olisi Vilikin...

   Poista
 2. Saakos Myrsky taluttaa sua - kun sä kerran oot taluttanu Myrskyä?

  PS. Komeet valjaat!

  VastaaPoista
 3. Hienot on valjaat, ja komee on Tuisku. Pontevia poikia olette molemmat.

  Sijaismamma täällä ihmetteli että kuka se elli oikein on? Onko se teidän lääkärin nimi Elli? (No joo. Perus...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Kiitti Raitapaita kehuista. Sun äippäs on hupsu, hih hih.

   Poista
 4. Varsin tomerasti Myrsky kyllä pikkuveljeänsä hoitaa! Ihanat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Mikäs on Tuiskua hoitaessa, kun se on niin mukava vessukka.

   Poista
 5. Komiat on valjaat ja komia oli varmaan rääkäsykin, kun ell:n säikytit! :-)) On se Myrsky niin hienoa kun sait veikan, teitä kahta on täältä ruudun toiseltakin puolelta niin hauska seurata! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: No, sittenhän meillä on hauskaa ruudun molemmilla puolilla. Hauskutellaan jatkossakin ja Tuisku on tosiaan melkomoinen äänimestari.

   Poista
 6. Hienot valjaat. Nyt on kiva päästä kävelylle isoveikan kaa. Sinä taidat Tuisku olla semmoinen puhelias veijari. Terveisiä M-L ja Ossi (joka tarttisi kans uudet valjakset)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Toivottavasti löytyy Ossille yhtä hyvät ja istuvat valjaat kuin Tuiskulle. Ossin pitää lähtee kauppaan mittatikuksi.

   Pojat: Ikäväähän ton meijän äipän on yksin höpistä, niin mä sille vastailen ja vastailen vaikkei hän multa mitään kysyiskään. ;)

   Poista
 7. Pipukka:
  Todella on hianot valjaat sulla.
  Oot ihan Sherlock Holmesin näköinen… (siis hyvällä tapaa).
  Samanvärinen vihreebeessiruudullinen lakki ja takki oli Holmesin yllä. Enkä yhtään epäile, etkö ole yhtä nerokas ja kekseliäs kuin hän, ratkaiset rikokset ja löydät Myrskyn lelukätköt.
  Toivottavasti Teidän äippä muistaa katsoa eteensä, (kih, kih) kun lenkuroittaa Teitä, niin ylpee Teistä komistuksista hän varppina on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Mä niin rakastan sua, Pipukka! Mä oon siis eläinmaailman Herlokki Solmunen. Niin upeeta! Täytyykin lähteä tästä nuuskimaan...

   Äippä: No varppina oon ylpäkkä näistä pojistani!

   Poista
 8. Sä kasvat Tuiskuliini ihan silmissä, wou! :o

  Meillä muuten on täällä "kylillä" eläinlääkäri, jonka nimi on Elli, hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Elli, jonka nimi on Elli, hih. Niin kasvankin. Pentuvaljaat kinnas niin pahasti, ettei niitä voinu enää käyttää. Vai olisko ne kutistuneet...

   Poista
 9. moi
  Essi täällä. On se sentään hyvä, että jotain korvausta sai siitä pistelystä, niinku valjaat. Ja muuten tosi hienot.
  Mä oon käyny ellun luona tosi paljon, mut en oo saanu mitään noin hianoo palkaks. Ja voit uskoo, tökitty on.
  Kiva että sulla on toi isoveikka, kun voi auttaa jos tulee jotain ihan hankalaa ettet ymmärrä. Kato sä voit siltä aina kysyy.
  Mulla on vähän semmonen viilis, että toi sun mamma on kans aikas tietävä äitee, että se kyllä kans voi selittää sulle montakin asiaa. Ja koska se on äitee-ihminen, niin usko pois, kyllä selittääkin. Mulla on täällä kotona yks semmonen. Mä tiedän kyllä, että se on ihan kahjona munhun, mut vois joskus selitellä vähemmin. Mä tiedän jo aika paljon kun oon jo syksyllä 6v.
  Sää taidatki olla tuisku semmonen musikaalinen poika. Ne ei vaan oo viälä huamannu sitä. Tenori taidat olla äänestä päätellen.
  Terkkuja !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Kyl sun kuule tarttis saaha hyvät palkinnot ellureissun jälkeen. Ny on kyl tapahtunnu vääryys. Mä tykkään ylipaljon tosta isoveikka Myrskystä. Kärsivällisempää veikkaa saa ettiä. Eikä kyl varmalla löydy, vaikka ettittäiskin. On se niin ylivetohyvä.

   Äipät höpöttää ja selittää, siks ne on jotenkin niin hellyttäviä. Äipät rules!

   Pitäsköhän mun levytää iskän kanssa? Hän kun harrastaa laulelua ja soittelua. Pannaas miätintään. Kaikki varmaan kyl haluais mun levyni. ;)

   Poista
 10. Hei mäkin piippaan, kun pistetään - ja jo silloin, kun meinataan pistää. Ei oo kiva, kun silleen ikävästi piikitellään. Mut reipas poika oot ollut. Ja isoveli tietty myös!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Piip sulle Mirkkuseni. Piip piip. Oon kyllä reipas. Tänään käytiin oikeen tiellä, jossa kulkee autoja, lenkuroimassa. Mut mä pelkään niitä autoja. Niistä lähtee niin iso ääni ettei mun piippauksetkaan kuulu. Piip.

   Poista
  2. Sanot niille autoille kovan sanan, et "piip" vaan "vuh", niin johan kuulevat. Niin mä teen. Mä oon alkanut haukkua kaikille ja kaikelle. Emäntä sanoo, että siinä leikkauksessa taisi tulla virhe: mulle laitettiin muka haukkulaite sisälle ja ihan liian aktiiviselle taajuudelle. Pyh. Haukun, kun haukututtaa. Ja piippaan, kun piipityttää. Piste.:)

   Poista
  3. Tuisku: Ai! Mut kun mä en osaa oikeen vielä haukkuu. Meillä ton haukkumisen hoitaa Myrsky ja tosi huolella hoitaakin. Kaikki naapurit tietää, että se on pihalla. Paitti sitten äippä hölkkää heti paikalle ja komentaa Myrskyn sisälle. Haljuu.

   Haukkulaite, hih hih. Piip sulle murunen!

   Poista
 11. Ei kun siis mähän siis oon Elli ;) Noinniinkuin tiedoks vaan kaikille muille. Enkäs ollu minä, kun Tuiskua pisti. Eli ei ollu Tuiskun rääkyminen mun syy, ei sitten ollenkaan ;)

  Hienot valjaat on Tuisku saanut ja hienosti Myrsky tarkistaa, että ne varmasti on oikein ja kunnolla laitettu. Kyllä nyt kelpaa lenkille lähteä. Ihana toi peräpeilikuva, niin liikkis <3

  T: Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Juu, tää elli ja Elli on yhtä vaikeeta meille koirille kuin ne uutisten myrsky ja Myrsky. Mä aina ihmettelen, että ne mua siellä kutsuu, ihan ventovieraat ihmiset. ;D

   Melko kivasti meni eilen meidän lenkura, vaikka äippää selkeesti jännitti lähteä elämänsä ekalle kahden-koiran-lenkuralle. Valjaat oli tosi hyvät ja turvalliset, kun Tuisku pelkää autoja, niin se rupee heti peruuttaan tai hyppiin ojiin. Nyt ei tarvinnu pelätä, että valjaat solahtaa pois sen päältä. Joo, me taidetaan olla liikkiksiä, kun kaikki autoilijat hymyilee meille...

   Poista
 12. Lilla ja Luna:
  Meil on ollut kaikenlaista puuhaa kesällä,ja mamma ei kuulema oo ehtinyt paneutua tähän nettimaailmaan.Nyt alkoi arki ja tultiin kurkistamaan sivuillenne ja nyt se mamma vaan kuolaa ton Tuiskun suloisuuden perään.Myrskyhän on tietysti niiin ihqu sukulaispoika ja nyt tuo juovikas vintiö on myös vienyt sydämemme.
  Mammalla on taas kauhee hauvavauva kuume!(paraneeks se tauti koskaan,vaik perheessä ois jo useampikin haukku ennestään?).
  Lilla:Mäkin oon sellanen äänekäs kaveri.Kiljahtelen ja vinkaisen vielkin kovin helposti,vaikka olenkin jo reilun vuoden vanha.Ja sit mä myös silleen "jurputan"(sanoo mamma),se on sellasta ininän,vinkunan&mörinän sekoitusta.
  Komeet noi sun uudet valjasrensselit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Moro pitkästä aikaa, sukulaistytöt! Loma tekee terää, me ollaan jönkätty vaan omalla pihalla.

   Tuisku: Joo, saa mua ihailla, ihan täysillä. Hih. Mäkin jurputan! Äippää aina naurattaa. Osaan mä kujertaakin. Äippä sanoo sitä pyyääneksi. Lilla, piippaillaan!

   Poista
 13. Onpa kyllä hienot valjaat, me tykätään ja ollaan samaa mieltä, että pitää olla sävy sävyyn, tietenkin :) Myös hienot mieskoirat osaavat arvostaa sävyttelyä, sehän ei ole pelkästään typyjen oikeus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Niin mekin (lue äippä) tykätään, että pitää olla sävyt kohillaan. Sitäpaitti siten saa lisähuomioo tätösiltä tuolla baanalla.

   Poista
 14. Piip,piip:)
  Tiitu kävi ellillä, otettiin tikit tänään, hyvin on haavat parantunu. Tiitukin piippailee ja siitä lähtee mitä erikoisempia ääniä. Pelkää niitä piikkejä jo ennenkun on pistettykään. Tiitu haukkuu tosi harvoin, mutta eilen oli tuolla baarin terassilla haukkunut yhen miehen!!! Ja kaikki oli ihmetelly kun ei ole ennen kuullet haukkuvan.
  Komeet on valjaat noin komealla pojalla;)
  Mukavaa loppuviikkoa;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat: Ihana kuulla, että oot terve ja haava parantunnu. Hirvee tapahtuma. Jäiks pelkoo?

   Tuisku: Joo, kyllä mäkin osaan varmaan kuukauden kuluttua varautua uuteen piikkiin. Keh heh. Kiljun jo valmiiks. Piippaillaan jatkossakin!

   Poista
 15. Voi söpöstys sua Tuiskuliini! Onneks oot niin pieni vielä, että sulle voi sössötellä ihastunutta vauvakieltä ;))
  Mutta valjaat tekee susta niin... pikkupojan! Multa loppuu nyt sanat, mutta sydän on täynnä ihastusta, kun katson teidän kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Mää mikään pikkanen enää oo, ku painankin jo 3 kiloo. Äippä sanoo, että mä venyn ja paukun ihan silmissä. En tiä mitä toikin tarkottaa, ku en mä paukahtele yhtään. Vähän vaan piipittelen. Valjaat on kyllä ku räätälin tekemät, istuuvat niin hyvin. Joo, saa meitä ihastella. Tuu vaikka silitteleenkin. Tykättäs!

   Poista
 16. Meillä on ollu samat ostokset, Taika-tenavalle piti löytää mejävaljaat :) En tiiä kuka tuota koiraa on öisin aina venyttäny, mut ei sen kaulanympärys ollut 39cm ja rinnanympärys 60cm sillon kun viimeks oon sen mitannu!!! :) Äippä tuntee koiransa niin huonosti et osti ekaks IIIHAN liian pienet kääpiövaljaat, jotka ei mahtunu viereenkään... Nyt piti käydä vaihtamassa sopivampiin. Taika sai semmoset tyttömäiset violetit, joissa on kriteerit täyttävät heijastimet joka puolella. Meillä kun ei oo katuvaloja pihalla, voi syysillassa mejästellessä ilta syödä koiran jolla ei ole heijastimia, käääääk!!! :) Hienosti teillä näyttää kans menevän! On se vaan kaksin aina parempaa :) Pusuja Helmiltä Myrskylle ja Taikalta Tuiskulle! :)

  VastaaPoista

Kiitti kommentista, kamu!