lauantai 2. elokuuta 2014

Ukkonen


Myrsky: Mä mitään ukkosta pelkää.
Muuten vaan istun äipän sylissä.


Sateen jälkeen oli hetken vilposampaa ja vietiin äippä käpeksiin.

16 kommenttia:

 1. Myrsky, et tietenkään pelkää. Sinähän olet siinä sylissä antamassa äipälle turvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, kuomahyvä. Mun piti mennä nukkuun äipän kans, ku tuntu siltä, että äippä ei millään pääse irti pelostaan. Meillä oli kolme ukkosta sinä iltana ja yönä. Salama iski naapurin kuuseen ja sieltä kallioon ja meijän talo on sen kallion päällä, joten arvaat kui jytisi. Meiltä meni netti ja telkkari pimeeks. Muutama tikipoksi pössähti. Että silleen, Netti toimii pätkittäin ja siks ei olla päästy plokkaan ja kommentoimaan sunkaan plokia.

   Poista
 2. Kyllähän sitä ukkosta pitää kunnioittaa vaikkei pelkäisikään.....eikös olekin kivaa lenkkeillä sateen raikastamassa ilmassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Näin on, oltiin tuvassa kaikki samalla sohvalla. Tuisku ei oo moinaan ukkosesta eikä raketeista, vaikka muutenhan se vekkuli säikähtää omaa varjoonsakin.

   Lenkkeily on jääny vähiin, ku on ollu jatkuvasti ällökuuma. Ei me jakseta sillon tallustella ja äippä ei jaksa kahta koiraa kantaa. Ollaan juastu ja pelattu pihalla, aamulla ja illalla, päivällä on aivan liian kuuma pelata palloo, sillon nukutaan.

   Poista
 3. Ukkonen tuo sateen ja viilennyksen, mikä on hyvä juttu. Muuten meillä ei mokomasta juuri välitetä. Yhtenä yönä tosin, kun iski ihan lähelle, Jiri kävi kurkkimassa olkkarin ikkunasta, että rosvotko ne siellä metelöi. Ei ollut rosvoja, joten tuli takaisin nukkumaan. Mutta jos pelottaa, on syli tietenkin paras paikka maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu, joo, ukkosen jälkeen on hyvä lähtee käppäilemään, raikastumaan. Mähän en oo yhtään sylikoira, paitti ukkosella ja uutena vuatena. Meillä Tuisku tykkää nukkuu selällään sylissä, jonkun kainalossa. Ihme hemppa. Hyvä ku teillä ei pelätä ukkosta, ei meilläkään. ;)

   Poista
 4. Myrskyt eivät ukkosmyrskyjä pelkää -jo nimi sen kertoo!

  VastaaPoista
 5. Meellä ee oo paljoo ukkosta kuulunna. Par kertoo vähä jyrähtännä parin viimeviiko aekaa. Ee haettoes jos semmonen pikkunen käväsis. Raetistus ilima. Teellä on ollu mukava käppäellä raettiissa.
  En uskokkaa että Myrsky pelekees ukkosta, äetit vuan pittää turvata semmosella ilimalla. Ne ku meenoo olla niitä arkajalakoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meijän lähellä on järvijiä, joten täällä ukkostaa helposti. Paitti että ny on vesisade ja ukkonen ollu harvinaista. Ukkonen tosiaan paukkas naapurin kuuseen ja melkosta ryminää piti meijänkin tuvassa. Kaikki sähkövehkeet paukahti siinä rytäkässä, paittei tiettarit ja telkkari, mut tikipoksit meni.

   Iivari, juu, me koirat ollan semmosia Turva Tovereita. :D

   Poista
 6. Et tietenkään, äippää vaan lohduttelit!

  VastaaPoista
 7. Emmääkää mittän ukkos pelkkä. Mut näkisittepä ton Onnin ja Tiukun äipän, se on iha kauhuissas. se hokke ain sitä et salama o tappanu jonku jossan ja ei ol leiki assia olleskan ukkone.
  Meiä äippä ei pelkkä sit ollenkka ja me olla oltu ukkosel ulkonki. Äippä ei hermoile ollenka. Se istu ikkunaski ja huakaa vaa, et hianon näköst. Luanto kuulema ilmotta ain ihmisil välil et kuka käske ja määrä, äiti sano ain näi. Et ihmine o semmone pikkune luanno eres, ja luanto tarttis kunnioitta sano äiti. mää ole sama miält. En uskalla olla eri miält monestikkaa jos huamaan et assia on aikas tärkkiä äiril. mut täst luantojutust mää ole kyl sama miält.
  terkkussii sinne ja pususii toivoo Essi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soon hyvä ku et pelkää ukkosta, Essi, ja varsinkaan ku sun äipääs ei pelkää. Meijän äippä pelkää ja siks mä suojelen häntä. :)

   Muiskuja!

   Poista
 8. Ei kukaan arvonsa tunteva koira pelkää ukkosta! En minä ainakaan....vähän vain kuulostelen, että mitäs pauketta nyt olisi tiedossa. Vähän sitä on täällä ollutkin tänä kesänä. Mutta kyllä äipät tarvitsee suojelua, joten hyvä, että olet sylissä niin ei äippää pelota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää pelkää, eiku siis äippä pelkää ja mä suajelen häntä. :D

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!