lauantai 30. elokuuta 2014

Punkkikausi korkattu

Myrsky: Tämän kesän punkkisaldo on 1.
Punkero oli mun vattassa.
Äippä koklas sitä jäädytyssuhautusjuttua,
muttei siitä mitään tullu.
Se punkero mihkään jäätynny.
Mää kyl säikähdin sitä suhautusta.
Mut mä kestin kaiken niiku miäskoira.

Me ollaan luamukoiria noitten punkkien suhteen.
Ei siis käytetä mitään myrkkyjä ja estopantoja 
tai mitään muutakaan hajua.

Miltäs teijän punkkitilastot näyttää?
Viime vuoanna meillä oli punkkeja 2 + 3.


Kyä täytyy todeta, että iskän kanssa päikkärit sujuu hyvin.


Iskä missä sä oot, tuu jo.

18 kommenttia:

 1. Punkkisalto tältä kesältä pyöree nolla! :) Paetsi äetillä. Sillä ol yks.Mullaha on ollunna se karkotinvehe valjaessa. Johtunookko siitä ettee oo ollunna niitä vaeko vuan hyvvee tuurija. Toevommukkaa ee ennee tuliskaa.
  Päekkärit on parraeta. Millon kenennii polovitaepeessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nolla on hyvä luku. Onneks teijän äipälle ei tullu punkista mitään outoja väristyksiä ja renkaita.

   Olisko tänä vuoanna ollu harvinaisen vähän punkeroita? Meillä ei ollu myöskään hyttysiä. Outoo.

   Poista
 2. Harvinaisen vähän on punkkeja on ollut meilläkin, ja sehän on vaan hyvä juttu. Kokonaissaldo kissan turkista on viisi.

  VastaaPoista
 3. Meillä on punkkisaldo 2. Molemmat jo keväällä. Yksi oli korvan vieressä ja se poistettiin pihdeillä, toinen oli kainalon tienoolla ja siitä jäi "pää vetävän käteen" tai oikeastaan toisin päin. Se oli niin pikkuruinen, että pää jäi sisään, muu kroppa tuli pihdeillä. Olis pitänyt malttaa odottaa päivä tai kaksi, ennenkuin ryhtyä poisto-operaatioon.
  Myrkkyjä ei meillä käytetä. Kaikki hyönteismyrkyt ovat hermomyrkkyjä ja jos olisivat 100% turvallisia, niin niitä suositeltaisiin ihmisillekin. Näin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, me uskotaan sua noissa myrkkyasioissa ja kyl tiätysti luatetaan sun sanaas muutenkin. Oot aina niin perusteelliset paneutunnu asiohin ja aiheisiin, ihan kunnioitettavasti.

   Hyvä ku ei oo enempi ollu punkkeja Wupessa(kaan). Terkkuja!

   Poista
 4. Mekin ollaan luomumiehiä. Punkkeja on löytynyt yhteensä kolme, kaksi parrassa kävelevää ja yksi kiinnittynyt, joka lähti helposti kokonaisena "punkkilassolla". Äippä sanoo, että kesä on ollut vähäpunkkinen täällä kaukana rannikoista. Rannikoilla lienee ollut normaali punkkikesä.
  Päikkärit tai yökkärit, polvitaive tai kainalo on paras paikka. Kaikista paras on lasten vieressä, mutta sitä onnea on vain silloin tällöin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan ei varmalla kaipaa äklöjä punkkeja. Ne on äklöjä. Joo.

   Päikkäreille päästään kylkeen tai polvitaipeeseen, yät joudutaan oleen omissa kopissa, joten teillä on kuomat, todella paremmin asiat ku meillä. Lapset on varmalla kivoi, me ei vaan tunneta yhtään.

   Poista
 5. En meinaa uskaltaa hehkuttaa, mutta sanon tooosi piänellä äänellä, että vaan yks ällötys om meilläkin tähän asti ollu. Luin just jostain, että syksy on ällötysten kulta-aikaa ja borreliatartuntoja on kans eniten syksyllä. Ööks..

  Luomuiltu on meilläkin. Tosin, tiedä sitten mitä olis tehty, jos punkeroita olis enemmän. Sillon saattais käydä miälessä vaikka mitkä myrkyt. Tylsä aihe kerta kaikkiaan! :(

  No mutta, iloitaan silti ihan täysillä piänistä saldoista teillä ja meillä!! :)))) Muiskuja sinne poitsuille! *smak* <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Smak Tytöille! Hyvin menee teillä ja meillä. Toivotaan kaikille punkkivapaata syksyä.

   Poista
 6. Fiksu kertoo: Luamulla mäkin meen. Mulla on elämäni (13 kk) aikana ollu 2 punkkia. Keväällä oli yks kaulassa ja kesällä toinen, sekin kaulassa. Emäntä sai ne pois lankapinseteillä. En taho myrkkyjä, jos punkkisaldo pysyy näin pienenä ;)
  Veljet, ku te ootte kiiltäväkarvasia!!! Teijän Äippä vissiin voitelee teijät joka päivä, heh-heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkeen pitää sopeutua, punkkeihinkin. Toivotaan, että meijän ihmiset huamaa punkerot ajoissa ja nyppi poispoikkeen.

   Me saahaan kalaöljyä pari kertaa viikossa, siinä kiiltokarvan salaisuus. Vissiin. Tai sitten saahaan paljon silityksiä, ku ollaan niin erinomasia poikia. :D

   Poista
 7. Mulla oli varmuudella yksi ihan ältsyn pieni punkki korvanlehdessä. Oli niin tuore, että lähti ihan pinseteillä vielä pois. Onneksi äippä silittelee mua usein korvista. Mulla on käytetty tuota expottia ja hyvin on auttanut. Nyt vain porukat on ollu ihan hermona, kun se on kuulemma aiheuttanut pikkukoirien kuolemia. Mä mikään pieni oo!!! Eipä tänä kesänä varmaan enää tarvitse laittaa, kun tämä on nyt tehokasta syyskuun puoleen väliin. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ku kestät expotin, me ei, ku ollaan kumpikin herkkiä ja allerkisia, joten meillä tyydytään nyppimään punkerot pois. Korvan juuressa meilläkin punkin viihtyy. Joo, tommonen tutkiva silittely on poikaa, olipa punkkeja eli ei.

   Poista
 8. Typyltä on tähän mennessä poistettu neljästä-viiteen punkeroa. Ja se todella vähän se! Edelliskesinä pannoista ja myrkkylitkuista huolimatta punkkeja on otettu pois 15-20 kipaletta. Olen hyvin varma, että tänä kesänä käytössä ollut luomu-torjuntakonsti eli kreikanherne-valkosipuli-pillerit ovat syy vähäiseen punkeromäärään. Tätä torjunta-ainetta aiomme käyttää jatkossakin! Terkkuja teidän äipälle, joka on tsempannut minua Typyn blogin kautta, kun nyt elelen toipilasaikaa. Ja isot muiskumuiskaukset teidän kuonoihin, M&T!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Onpas Typyllä ollu punkkeja ihan nypittäväks asti. Onneks tää kesä oli vähäpunkkinen. Toi herne-maissi-paprika, vai mikä se ny olikaan, toruntakeino kuulostaa hyvältä.

   Äippä käski kiittää terkuista ja tarviihan sitä hyvää plokikamua aina tsempata. Joo. Mekin tsempataan ja muiskuja lähetetään Typylle. Smak.

   Poista
 9. AijaiMauuuauuu. Meiltä ei oo löytyny punkseja, mutta meillä onkii nii paksut ja pitkät karvakset ja turkikset, ettei mamma ikuna niitä löytäiskää sieltä uumenista. Onneks, koska toi suhinajää kuullostaa pelottavalle! Pitäisköhän jäädä sisälle!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin komeen kauniin vöyreet turkit. Jos tulisitte meitä lenksulla metsätiellä vastaan, niin varmalla säikähdettäs. Ootte niin ekst... esk... noh, sanotaan suameks, että näyttävän näkösiä. Vaikee olis kyllä noin pasun turkin uumenista punkseja löytää. Ei jäähä sisään! Mennään pihalle ja mettään ja kaikkialle ulos.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!