torstai 9. kesäkuuta 2016

Painia ja palloilua

Onks reiluu, että joutuu lähteen pihaileen klo 5 aamulla?
Me oltas ihan pikkasen erimiältä ku äippä,
että sopiiko aikaset herätykset mäyräkoiran vartalolle
tahi sialulle.
Ei sovi, jos me saatas päättää.

Noh, koska me ollaan kilttejä ja kuuliaisia (kuka nauro)
mäyräkoirapoikia,
niin kuljettiin pihalla äipän kaa
tutkimassa puskia ja kukkasia,
ku äippä kuvas ja ootti sadetta.

Samalla vähän juastiin, riahuttiin,
painittiin ja palloiltiin.
Ihan jeesaamu, kuiteskin, niiku.

...ja pikkasen lisää painia ja palloilua...


22 kommenttia:

 1. Ja minä kun luulin olevani tässä eräs aamu aikainen mäykky, kun heti muutaman minuutin yli kuusi olin joutunu ulos ihmistä ulkoiluttamaan! Mehän oltiin ihan myöhässä, kun teihin vertaa. Mutta kuulkaas kamuset, jos mulla olis noin hieno piha kuin teillä, varmaan en tulisi sieltä sisälle edes yöksi.
  Te elelette paratiisissa pojat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, juu, kyä me lämpösellä kelillä tupataankin oleen aamusta iltaan ihan pihalla, kuten äippäkin. Ja joo, on meillä kyllä loistavat ja turvalliset olosuhteet ulkoilulle.

   Poista
 2. Teillä on aika tasavertaista tuo paini. Meillä kyllä Hugo häviää melkein aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elvis ja Hugo, meil on aina voittajia ja häviäjiä, vuarotellen. Ai, no se on sitten silviisiin, että Hugo on kohtelias?

   Poista
 3. Jovuan sitä passoo nuin nätillä pihalla vaekka viijjen aekaan palloella :) Vaekka onse kyllä meleko aekasta. Vuan niin sano nuor emäntähhii äetille että aekanen äet muurahaesen nappoo. Sillonku äet niitä koetti nitistee uamuaekasesta myöhäiltaan :)Että aekanen määräkoera pallon nappoo kääpi teellä. Livakkata männööhän tuo näättää olleen aekasesta huolimata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, me osataan ottaa vauhti ja ilo irti kellon ympäri. :D

   Poista
 4. No jon on vilkasta ja ärheää menoa ja vikellystä! Tuulenpojat pysyvät kuosissa tolla liikunnalla ja lihakset pullistelavat. (Taas äippä onnistui pyllypeilin kuvaamaan 😸 Hih hih)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tellis, vikellystä nimenomaan, löysit meijän liikunnan ytimeen tolla ilmasulla. Joo. Ollaan me kyl melko reiteviä (ihan ku äippäkin), ku kirmaillaan ja kiivetään rinteitä, ku tää meijän pihahan on yhtä mäkee.

   Poista
 5. Tais unohtua kellonaika kun pääsitte painimaan, varmaan maistui sitten aikaiset päivätirsat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, jepulis jee, vauhtiaamun jälkeen aamunapurat ja sitten heitäydyttiin kylelleen. :)

   Poista
 6. Meil on kuulkkaas pojat semmottos, et mää nouse jo kukolauluaikkaa ja herättelen äitinki siin sit. Jolsei se jo ol hereil.- Mun vatta sanoo et viimestäs pualkuus pitäs olla ruakka. Sen jälist sit kyl voi mennä takasi nukkuma. Ja mennäänki jos o viikolloppu taik loma.
  Lomal yleesä äitiki tykkä, et aamuvarhane o nimpal kaunist aikka. Kaikkina muina kertoina se o pikkase ärtsy. Varsinki jos mää herätä eikä kello.
  Hianoi vireoi teiä äiti otta teist. Ja siunakko ku teil onki läänii misä juasta. Kyl teiä kelppa. Onniki olis ihan hurmoksis tommosest tilast, ku tuppa olema sekasi jo meiänki piänest pihast.
  Terveissi sinne kaikil toivottaa Essi tääl lounaksest

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essi, kuule murunen, oot aina tervetullu juakseen meitin pihalla meijän kaa. Onnista me ei niin hirmeesti välitettäs, ku kuiteskin kehiteltäs sen kaa riita siitä, että kuka meistä misäkoirista on komein ja voimakkain. Kyä aamut on parasta, varsinkin ku on vatta täynnänsä. Joo. Muiskusii!

   Poista
 7. Jiri:
  Auttaiskohan, jos vaihdettais äippiä? Meillä peruslaumamme ainoa ihminen kääntelee kylkeä vielä seitsemältäkin, vaikka meikäpoika on siinä vaiheessa jo ylilatautunut. Jos haluan ulos sitä ennen, joudun tekemään kovasti töitä. Eikä veli Aatusta ole mitään apua, kun se nukkuu vienosti kuorsaten siihen asti, kun ruokakuppi kolahtaa.

  No, kai te leikkiä ymmärrätte. Oma äippä on paras äippä jokaiselle, kaikkine pikku vikoineenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jiri, joo, kyl näin on, että jokainen koira on saanu just semmosen äipän ku me ollaan ansaittu. :)

   Poista
 8. Tälläi valosan aikaan mää kyl patistelen äippää pihal just noihi aikoihi ja välil vähä ennemminki viäl. Ko ei mua valosas sillai pelot ko pimmees. Mut teil o kyl kivaa ko teit o kaks, ni saa toisest sit leikki- ja riahumiskaverin. Mukavannäköst menoo, pitäkää hauskaa! -Elli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli, juu, kovasti me tykätään riahustella keskenämme, paitti että aina mukaan mahtus yks nätti tyttökoirakin. Vinkki, vinkki... Pimeestä ei taija tykätä kukaan, hirmeen surmeeta lähtee pimeen joukkoon lenkuralle.

   Poista
 9. Kolmannessa kuvassa on todella edustava kuvakulma! Harvoin onnistuu saamaan mäyräkoiraa noin näyttävästi kuvaan! :D
  Iloisen vauhdikkaita paineja teille vastedeskin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, meijän äipän erikoisuus on noi aisikkaat kuvakulmat. Vauhtia ja ilosta menoo teillekin!

   Poista
 10. Meillä on aamuvirkkuja kaikki muut paitsi isäntä. Siksi minä hoidankin aamulenkit. Kesäaamut on ihanaisia!

  On teillä kyllä hieno piha. Siellä kelpaa temmeltää ja touhottaa. Teidä äippä on kyllä taitava puutarhuri.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn ja Hipun emäntä + Tytöt, äippä kiittää kehuista ja me ollaan tosi onskuna siitä, että meille on jätetty iso nurtsialue ihan vapaaksi temmellyksille. Ilosta menoo teille kaikille ja muiskuja kans.

   Poista
 11. Ai tekö ette halua ulkoilla vielä tuohon aikaan? Mä saatan toisinaan herätellä Äipän rapisuttamalla takaovea tuohon aikaan yöstä, että voisinko päästä vähän ulos haistelemaan. Ja aamupissalle tietty kans. Mun mielestä nuo yöt on hyvää aikaa välillä vähän ulkoilla, mutta Äippä ei tykkää kun sen täytyy mennä aamulla töihin. Vielä viikko! Sitten voitais yrittää sopia sitä Elonkierron reissuakin....t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, jaahas, kato meijän makkarin ovelle ilmesty portti, sen jälkeen ku Myrsky ravas pitkin yötä ulko-ovella. Nyt sitten pysytään makkarissa portin takana visusti. Pah!

   Jippii, sovitaan tosiaan Elonkiertoon rehvit!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!