torstai 7. tammikuuta 2016

Jäätävää

Kyä ny ei tarkene pelata pallookaan pihalla.
Pikkasen koklattiin lammen jään kestävyyttä.
Hyvin kesti.


Sitten äksää ja kipinkapin takas sisälle luuhommiin.
Menee se aika näinkin,
vaik kivempi olis viipottaa pihalla.


Pipot, nutut ja töppöset on kaivettu esille.
Lähetään käpsytteleen, 
jahkas toi pakkanen narahtais alle 20,
on meinaan ollu muutamia päivä päälle 25.
Hrrr...


18 kommenttia:

 1. Vilu on. Ee tie mielj pallompeluuseenkaa.Vielä vähempi jiälle! Rohkeet poejjat ne näkkyy uskaltaatuvan sinnehhii:)Kestää varmaannii jos on nuimpaljo pakkasta.Jospa tuo laahtunnoo kohtapuoliin ni piäsöö kunnolla pihalle.
  Kyllä on luunsyönti parasta hupija tällä kelillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, pysyypähän ainaskin leukapielet notkeina. :)

   Poista
 2. Kylmää on täälläkin, just nyt on enää 25, kun aamusilla oli 30. Pakko on ollut opetella pikakakkijaksi, vaikka ulos puetaankin pompat ja minulle myös tossut. Meillä on nyt sisälläkin villapaidat, kun tuulen takia lämpö ei nouse yli 18:n kuin saunassa ja uunin vieressä.

  Mitenkäs teillä kynnet pitivät pakkasjäällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu Hauva, hyvin oli kitkaa tassuissa, ku kävästiin jäällä. Siis todellakin vaan pikanen piipahdus, sitten täyttä karkua sisälle lämmitteleen. Huh huh, ny teijän täytyy parkkeerata ittenne uunin kylkeen, että tarkenette, niin mekin tehään. Kohta lauhtuu ja päästään hilpettelemään pihalle.

   Poista
 3. Ei oo tarvinnu hikeä pyyhkiä, paitsi tuon ihmisen silloin, kun minua pukee ja on itse kietoutunut moneen kerrokseen vaatetta. Ei meinaa taipua mulle toppapukua laittamaan, heh. Meillä on taas 20 miinusastetta, joten aletaan tottua, vaikka ei tykätä ;)
  Saisi tämä talvi lauhtua sinne viiteen miinukseen, kuten oltiin suunniteltu, ja luntakin saisi olla viitisen senttiä. Mutta kevättä kohti kontataan kamut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, joo, viis ja viis, pakkasta ja lunta, kuulostais just sopivalta. Kontataan!

   Poista
 4. Parempi vaan pysytellä petissä tämmöisellä ilmalla. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna, hyvä neuvo, jota me kyl noudatetaan ilolla. Jep jep. :)

   Poista
 5. No on se ollu sitten kylmää teilläkin! Täällä on kanssa töppösten hankkimista alettu harkita. Roni vielä painelee nuoren uroon sisulla menemään välillä kolmella jalalla hyppien, mutta Lucy meinaa tuupertua hankeen kuin kylkeen ammuttu peura, kun ei oikein tiedä, millä jalalla astuisi, kun kaikki tassut on niin jäässä. Täällä on aikaa vietetty sisällä mm. älypelejä pelaillen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, huh huh, tänään Myrsky kellahti ihan kokonaan jalattomana kyljelleen, toi peruavertaus on muutes osuva, ja äippä joutus kantaan Myrskyn sisälle sulamaan. Älypelit onkin käheitä, niin ei käy aika liian pitkäks. Pärjäilkäähän!

   Poista
 6. Hyytävää on ((( ,,==,,=> )))
  Kuva esittää vilusta vapisevaa mäyräkoiraa =D =D =D
  Kiva kun ootte keksiny kumminkin tekemistä sisällä. Ehtii sitä sitten taas pihalle, kun aurinko alkaa lämmittää ja pallo kiitää nurmikolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai ja Arttu, mainio kuva värisevästä mäyrästä. Joo, pientä puuhastelua sisällä ja paljon nukkumista, niin kohta se kevät koittaa tai lämpösemmät kelit.

   Poista
 7. Kylmää on meilläkin, aamulla -30°C, ei viihdytty pihalla ei. Ja Hugo kakkasi sisälle... Ja Elvis ei suostu kuin pakolla kantamalla pihalle. Mutta se on hyvä, että vesipaikat jäätyy. Päästään kevätauringolla kirmailemaan järven jäälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elvis ja Hugo, onneks pakkanen lauhtuu, joten eiköhän me päästä lauantaina ulkoileen oikeen hualella. Vahinkoja sattuu... täälläkin.

   Poista
 8. Juu nyt vaan pitää touhuta enemmän sisällä kuin ulkona mutta saatte varmaan sisälläkin ajan kulumaan kun teitä on kaksi villiä mäykkyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, enimmäkseen ollaan köllötelty ja yritetty innostaa äippää heittään meille pehmoja ja silleen sekä välillä hepuloidaan. Ilosta menoo teillekin!

   Poista
 9. On kyllä aika vilu. Ja erityisen kylmältä tuntuu siksi, että vielä tovi sitten joulun aikoihin oli plus kymmenen astetta lämmintä! Kummallista, kerrassaan. Mutta kohta se on kevät taas, kamut, ja pääsette palloleikkeihin pihalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalo, mialummin -10 ja vähän raikasta lunta ku pimeetä ja vesisadetta. Onneks aurinko on paistannu melkkis joka päivä, joten miäli pysyy pirteenä. Pirteyttä teillekin ja messevää vuotta!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!