torstai 11. joulukuuta 2014

Pikkujoululuut

Ny me tehään tikusta luusta asiaa.
Äippä yllätti ja toi meille makosat luut.
Onks meillä vähän niiku Pikkujoulut?
 Tuisku: Mää otan luun jälttämisen rennosti.
Pitualtaan.
Ei kato kulu enerkiaa turhuuteen.
Myrsky: Jotain iloo näistä töpöjaloista,
ei oo pitkä matka maahan.
Ylttyy hyvin nällystään luuta seisaaltaan,
eikä tartte paljoo kuanoo ja kaulaa venytellä.
Juu ei.

Iskän Pikkujoulurunotus:

Vaan nyt vei Äippä jalat tassut meijän suusta
On meillä kisa pikkujoululuusta
Ei tarvii tähän tähtee eikä kuusta
Ei suu oo meillä tuohest eikä puusta
Ei meill oo tietoo vähään aikaan muusta
kuin ihan omast pikkujoululuusta...

Että tämmöstä tällä kertaa.

20 kommenttia:

 1. No nyt ee tämä poeka ossoo muuta sannoo ku että OHHOH! Mahottomat luut ja mahottoman hieno värssy :)
  Kyllä nuilla kelepoo Pikkujooluva pittee!

  VastaaPoista
 2. Onpas hienot luut, ihan vesi kielellä niitä tuijottaa. Mulla on nyt vain tuo vanha herkkuluu, josta kaikki makoisammat kohdat on kaluttu.
  Palvelijatar sanoo, että on tuo teidän iskän runo kiva ja näppärä, ei taitais pitkään mennä, jos siihen säveleetkin rustais?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin kolakan kokoset luut ettei jaksettu niitä yhellä kertaa syyä. Jäi viälä huamiseksikin. Sun tarvii saaha uus luu, kuka sitä ny pelkkää luuta kaluais, pittää ollaa lihaa kans. :)

   Meijän iskä on kova riimitteleen ja eipä tiä sanoo vaikka musankin ton runon ympärille räpsäyttää.

   Poista
 3. Kyllä kait meidänkin pitää tuommoiset luut toivoa. Ainaskin kun tuo Hugo on niin kova kaluamaan ja pureskelemaan kaikkea. Ne MUN puruluutkin se on melkein syönyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Te saatte varmaan kohta jonkun lempparinimet teijän yhdistelmälle. Meinaan niiku me ollaan Tuuliset Pojat, niin mitäs te olisitte... Hmmm...

   Onkohan noissa pikkuveljissä joku valuvika? Meinten meijänkin Tuisku on tommonen luurosmo. :)

   Poista
  2. Nooh, meillähän nuo nuo nimet ei silleen oo johodonmukasii ku teillä. Emännän suku on pohojanmaalta. Ja emännän mummmu muisti vielä ku Rannanjärvi tuli Sipeeriasta kotihin. Ja Antti Tuuri on niin osuuvasti kuvaanu pohohojanmaata ja yhesä sen romaanisa oli Elevis koira (mistä lie saanu nimensä...). Ja tuo Hugon isä syntyi "formula"-perheesen, viisi urosta. Hugon isä on Häkkinen ja Häkkisellähän Hugo niminen poika.

   Poista
  3. Sittehän te ootte melkein julkkiksia, ihan Tarunhohtoset Veljekset.

   Poista
 4. Onni yksillä, ja toisilla suu vain tyhjänä napsaa. Ai, olenko kadepussi? Totta Mooses, meillä on vain kuraisella pihalla loppuun kalutut hirvenluut eikä pikkujouluista tietoakaan. Parempia aikoja odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjuus! Onpa surmeeta ku teijän suu napsaa tyhjää, mut ku ootte olleet niin kilttejä, niin varmaan Tonttu tua teille tomerat luut. Katopa kurkkiiko Tonttu jo ikkunasta?

   Poista
  2. Meillä on kaikki paikat täynnä tonttuja, toiset kurkkii ikkunoista sisälle ja toiset ulos, mutta me ei tiedetä, mitkä niistä on oikeita ja mitkä valetonttuja. Tosi noloa olisi, jos joku näkisi minun supattavan valetontun korvaan. Pakko varmaan luottaa onneensa. Onhan se pukki aina ennenkin jotain herkkuja ja leluja tuonut.

   Poista
  3. Valetonttuja. Ihan parhautta, Partaset. :D

   Poista
 5. Söittekö kaikki kerralla =D

  Minulle tuotiin pakastimeen hevonen (tai ainakin puolikas...) ja näin että sinne meni kolme lihaisaa luutakin! Saan yhden kuulemma viikonloppuna, kun emäntä ehtii vahtia, etten syö liikaa...

  Terkuin,
  Arhtur

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi oi, joo, kuulostaapa hyvältä tommonen pualikas polle ja varsinkin noi luut. Onneks jo huamenna on viikonloppu, joten pääset luuhommiin. Mageeta.

   Poista
 6. Onpa teillä pojat olleet onnen päivät, kun tuollaiset herkut olette saaneet! Mahtoiko teidän äippä tehdä jotain salaisuusjuttuja samaan aikaan, kun te keskityitte herkkuihin? Siis lahjojen paketointia tms. Älkää antako sen hämätä näin joulun alla, vaan olkaa tarkkoina. Paketointi on mukavaa hommaa....tassut vaan paperille ja muutama reikä merkiksi, että osallistuin työntekoon.
  Mä muuten nautin luiden syönnistä tuollai maaten kuin Tuiskukin. Se vaan on niin nautinnollista puuhaa tuo herkuttelu!
  Mukavaa viikonloppua teille kaverit! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, mötköttäen ja pötköttäen, miten vaan, kuhan on luita. :D

   Me tykätään avata joulupaketteja. Ollaan aina saatu, ku mehän ollaan AINA niin kilttejäkin. Ihan niiku säkin, kuamahyvä. Oikein rapsakkaa viikonloppua, eikös sulla olla mettäreissukin tiedossa, meinaan meet niitä ketsuja ja tsupikkaita jahtaamaan. ;)

   Poista
 7. Teillähän runosuani sykkii ja luu narskuu!

  VastaaPoista

Kiitti kommentista, kamu!