torstai 18. joulukuuta 2014

Tonttujen jäljillä

Tänään hipsittiin ja nuuskittiin tonttujen jälkiä.
Varmalla oli.
Sano pölö äippä mitä tahansa.

 

Äippä osti taitavalta tyäkaveriltaan, Tiinalta, upeen ovikranssin.
Meijän äippä ei olis ikuna, eikä viäl sillonkaan, 
osannut tehä noin näyttävää joulukoristetta.

Äipällä oli tänään ylityävapari ja me käytiin päivänvalolla lenkuralla.
No, valolla ja valolla, mut ei nyt kuitenkaan ollu pimeetäkään.
Olipa mahtavan paljon jälkiä tuareessa lumessa.
Siäl oli kuulkaa kulkenu oravaa, jänistä, vasaaneita ja piänempiä siivekkäitä,
kissoja, koiria ja TONTTUJA.
Erityisesti tonttuja, joten olkaapa entistäkin kiltimpiä,
tontut on kuulolla ja kierroksella.


Mukavaa joulutaikaa ja -aikaa!

10 kommenttia:

 1. Kyllä en taejja uskoo etton tonttuja männy. Ku kerta äettii on pysynnä tiälä kotona :D
  Eekös ne ylleesä salloo luuroo jossae, ja kule jäläkijä jättämätä? Vaekka eekaet sitä kyllä uskalla iha varmaks sannoo...
  Ompa hienon ranssin suanna teejjä äeppä ovvee! Äet ihhaeloo. Siltäkää ee syntys tuommosta. -Teejjä äeppä on kyllä meleko monjtaetonen naene että suattas hyvinnii siltä tuommonen tapahtuva. Ku ossoo kaekkee tehä. Mistee muihi äetit näkköö vuan unta :)
  Kyllä seon mukava puhtaassa lumessa nuita jäläkijä haestella.Sitä hommoo minnäe tein tänäpäevänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, kuamahyvä, jos ei jää jälkee niin jääpi ainaskiin haju. Joo, ja ei oo teijän äippää näkyny täällä, toivottavasti tää meijän sisätonttu pysyy kans kotona. ;D

   Joo, tossa ranssissa on luannonmatskuja niiku tuahta ja kepakkoja ja puutähtiä ja silleen. On kyllä Tiina osannu sopivan ranssin tekasta. On joo. Ei meijän äippä osaa mitään semmosta, johon tarvitaan näppärät sormet. Äipän kädetkin on ku ojamiehen lapio. Ei niillä leipasta mitään siävää ja siroo.

   Lähetäänpä kohta uuvestaan nuuskimaan pihalle. Pimeellä pitää olla kaikki aistit valppaina ja usein sattuu, että hakutaan kantoja ja kökkäreitä. Äippä ei tykkää.

   Poista
 2. Juu kyllä tolla päivänvalolla on mukavampi lenkkeillä. Meidänkin äippä piti tänään liikuntatunnin ja liikutti siis mua sellasella tunnin lenkillä. Karmeesti oli hajuja täälläkin, lunta ei niinkään. Mutta kiva siellä ulkona on juoksennella. Ja totta kai siellä liikkuu tonttuja. Mä eilen illallakin (siis yöllä) yhtäkkiä kävin murisemassa oven takana, joten kyllä siellä oli tonttu. Mukavaa joulun aikaa teillekin pojat! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Sulla onkin ollu kunnollinen liikuntatunti. Joo, ny täytyy kertoo iskälle, että määkin oon tonttupartiossa öisin. Mulla on tapana pyrkii klo 3 ulos ja hirveellä vimmalla ja äänellä ilmotan tontuille ja naapureille ettei meijän pihalle kantsuu tulla, ei nyt eikä myähemmin. Kyä jämpti on näin. Iskä ei tykkää, eikä arvosta. Äippä sano, että ny mua EI SAA päästää yällä ulos. Katotaan ny kuka tän matsin voittaa, mää vai iskä.

   Poista
 3. No varmana on tonttuja, joka mutkassa! Eikä niiltä jää mikään huomaamatta... varsinkaan ihmisten toilailut.
  Lenkillä oltiin just täälläkin ja nyt emäntä ei puhu mulle. Tultiin rivakasti takas ja pyyhittiin tassut sillai, että edellinen ei ollut ehtinyt maata koskettaa, kun jo toinen oli rätin sisällä. Enkä mä muuta kun vaan reilun vartin pyörin ja hyörin ja hain kakipaikkaa... ei sit kumminkaan huvittanu, vaikka oli kuulemma p-suoli pöllöllään ja kova hätä. Äippä hermostu. Ja nyt se ei puhu eikä pukahda. Odottaa vaan, koska mä ilmotan, että olis taas kakihätä, mennään äkkiä... Tää on meillä ihan tuttua, koulutan ihmistä olemaan aina valmis palvelukseen.

  Sir Arthúr

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Kuamahyvä, määkin on tommonen tarkan-paikan-kakkija. Hirmeen tärkeetä, että on just oikeessa paikassa, oikeeseen aikaan ja häiriöttä. Muuten ei kyl tuu mitään. Noh, saattaa kyllä illalla tulla hajupommeja.

   Sir Arthúr, sulla taitaa kuitenkin olla palvelualtista henkilöstöö, toisin ku meillä. :)

   Poista
 4. Tonttuja mekin vahdataan. Äippä ei arvosta hommaa, kun luulee että haukumme tyhjää. Meidän leikkimökissä on näin joulun alla tonttujen päämaja, eikä sinne ole lapsilla eikä koirilla asiaa. Äippä saa käydä laittamassa uuden kynttilän, kun entinen on palanut loppuun. Nukkuvat kuulemma siinä kynttilän ympärillä lämpimässä. Ei ole silti tonttuja nähty, kuultu vain. Kilttejä on varmuuden vuoksi oltu, niinkuin tekin tietysti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, luulis että hyviä vahtikoiria arvostettas ja palkittas, mutta eipä. Mut onpas teillä jännää ku on omalla pihalla Tonttujen Päämaja. Juu, kiltteys ei tee tinkaa, ku me kaikki ollaan AINA kilttejä. ;)

   Poista
 5. Lumi paljastaa tonttujen hiippailut ihmisille, mutta koirat kyllä äkkäävät ne muutenkin. Mukavaa joulunaikaa teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tipe-tipe-tip-tap... ollaan nätisti ja ootetaan Joulua. Kiitos samoin, Cheri ja Nero!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!