sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Papanamaakareita


Huippuhienot ulkoilukelit.
Päästiin Ison Tien toiselle puolelle haisteleen uusia hajuja.
Mettään ei päästy, ku oli niin paljon lunta,
että upottiin sinne hartioita myäden.


Omalla pihalla käy paljon pupuja.
Tässä yks pupu oli kaapinu heinää esiin ja 
jättänny kiinnostavia papanoita meille tarkkailtavaks.
Saatiinko syyä?
Ei sitten yhen yhtäkään.


Tuisku: Jos luulette, että mä oon tässä kuvassa papanoimassa,
niin kyllä niin erehytte.
Kattokaa tarkemmin.
Joo, Myrsky seisoo tanakasti meijän Y-hihnan päällä ja
meikämäykky on ihan tiukoilla.

Oikein lupsakkaa sunnuntaita ja
Viattomien Lasten Päivää!

18 kommenttia:

 1. Voi mikä papanasaalis, ettekä päässeet maistelemaan. Epistä! Mulla on parikin koirakamua, joiden emännät sanovat pananoiden olevan vaarattomia ja antavat koiriensa ihan vapaasti herkutella. Palvelijatar on epäileväinen eikä ilahdu, jos onnistun papanan hotkaisemaan.
  Mukavaa sunnuntaita teillekin ja yritetään olla oikein viattomia ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei mekään uskota, että pupunpapanat olis terveysriski. Syyän aina papanoita ja vähän muutakin, ku äipän silmä välttää. Juu, kuamahyvä, aina ollaan viattomia. ;)

   Poista
 2. O-ou tais tulla kahden mäykkiksen ketjukolari viimeisessä kuvassa. Onneksi ei käynyt isompaa vahinkoa...ehkä kuitenkin pieni henkinen kolaus Tuiskulle :)
  Nero muuten yrittää syödä pupun papanoita jos sattuu löytämään, makunsa kullakin...

  VastaaPoista
 3. Hih, onpa teillä hauskoja tilanteita, kun yhtenä miähenä ulkoilette =D
  Artun herkkua olivat hevosenkakkarat, kun aiemmin lenkkeiltiin niiden kulkureitillä. Kielto tuli sillekin herkuttelulle.

  (Emäntää kylmää katsella Myrskyllä noita valjaita... )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyä Arttu ymmärtää hyvän päälle. :)

   Miks sua, Mai, kylmii Myrskyn valjaat?

   Poista
  2. Arttu tuli samanlaisista valjaista sekunnin murto-osassa läpi, kun näki hevosen laukkaamassa ulkotarhassa ja koiralle iski takaa-ajovietti päälle... Onneksi oli viisas ratsastaja selässä, joka sai vähän jarruja koiraan, joka oli menossa hevosen jalkoihin. Se valjaista ulostulo oli siis niin harjoittelematon ja salamannopea, että mäyräkoira on tosissaan omatoiminen, kun tilanne vaatii. Toivottavasti Myrskylle ei tule mitään tarvetta "riisuutua" äkkitilanteessa ;)

   Poista
  3. Myrsky: Totta! Nää valjaat on hudoit. Meijän Tuisku peruutti ittensä ulos näistä valjaista melkein joka lenkillä. Nyt sillä onkin Y-valjaat ja peruuttaminen ei tuota tulosta. Nää valjaat oli pehmoset, siksi nää ostettiin, mut eivät oo kyllä mitenkään kestävät. Mun mustat hiutu puhki ekana kesänä. Nää turkoosit valjaat on Tuiskun peruja. Kyä valjaat pitää istua hyvin ja olla turvalliset kanssa. Joo.

   Poista
 4. No kylläpä niitä papanoeta suap meleko harvakseltaa maestella. Sevverra vahtija pittää mamma.
  En vuan ymmärrä minkätähe. Nehä on hyvijä. Maestas ite niin tietäs :)
  Kyllä on hyvät nuo teejjän takit. Passoo teputella ne piällä eekä palella.
  Lepposata pyhäpäevee teellehhii kuomat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, että sullakin, Iivari, on semmottinen vahtiva mamma, joka ei anna kikkareita ja kakkareita syyä.

   Takit on erinomaset ja pitää pakkasen loitolla. Töppset on kaivettu esiin, joten vissiin nekin kohta tupsautetaan käpäliin. Huoks.

   Poista
 5. Olipas tylyä kun jäitte ilman maistiaisia. Meidän perheen edesmennyt Arttu-vaari veteli hevosenkakkaroita kitaansa jos suinkin ehti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin vedettiin hevosenpullia kitusiimme, mut nykysteen emme, ku äippä sanoo heti EI. Pakko uskoo. Ainaskin joskus. Kakkarat ja papanat on hyvii. :D

   Poista
 6. Vai käy teillä puput ihan pihalla saakka. Meillä ne ei enää pääse, kun laittoivat mulle aidan pihalle. Mutta lähistössä niitä riittää haukuttavaksi saakka ja papanoitakin ehdin aina muutaman mutustella ennen kuin äippä huomaa. Hyviä! Teillä on tiukka paikka valjaissa Tuiskulla, meillä äipällä, kun yritän vetää sitä perässäni joka risukkoon. Ei mahdu.....t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, puput käy etupihalla, saas nähä pääsevätkö aidan yli myäs alapihalle, siis sinne meijän valtakuntaan. Äippä kyl toivoo etteivät tulis syämään meijän uusia omenapuita.

   Eka, sä oot semmonen Vauhti Ville, että varmalla teijän äippä jää sulle hopeelle. Yritä ny kuitenkin olla herrasmiäskoira ja ootella teijän äippää. Meijän Könä on ihan perässävedettävä, mut onneks meitä on 2 kiskomassa. Napsakoita pakkaspäiviä!

   Poista
  2. Eilen illalla oltiin vielä iltapisulla ja meikä huomasi pupun pellolla ja kuulkaas pojat sitten mentiin. Äippä juoksi vauhdilla perässä, mutta pahus kun pellolla olevat ojat voitti sen 2-0. Se oli aina siellä perässä pitkällään ja valitteli jopa vähän polveaan ja mä olin ihan hädissäni, että miten se vauhti nyt noin tyssäsi, kun piti kovin päästä pupun perässä. Tulin siihen tulokseen, että äippä tarvii sukset tai lumikengät ja yövalon, jotta näin ei tapahdu toiste. t. Eka

   Poista
  3. On sua, Eka, varmalla hirmeesti harmittannu, ku et saanu pupuu kiinni ton ylimääräsen painon (lue äippäs) vuaks. ;)

   Mut kuule kuoma, entäs jos paat äippäs pulkkaan ja veät häntä siinä!!! Sukset on kyl kans hyvä ratkasu.

   Poista
 7. Heh, tulee aina mieleen kun olin lapsi ja löysin pihalta rusakonpapanoita.. ne näyttivät ihan karkeilta, joten.. noh.. täytyykö sanoa enempää :D

  VastaaPoista

Kiitti kommentista, kamu!