sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Punkkien jäädyttäminen!?

Onks kellään kokemusta punkkien jäädyttämisestä ennen poisnyppimistä?
Vai onko markkinahumpuukia!

 

Kuvat ovat viime vuodelta.26 kommenttia:

 1. Tämähän alkoi kiinnostamaan meitäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Jos tää olis totta, niin helpottas suuresti punkkeilua.

   Poista
 2. Ee oo kokemusta tuosta , vielä. Äet aeko hakkee putelin ja ottoo kokkeeltavaks. Vielä ee oo kyllä näkynnä yhtää punkkija. Jos kokkeeletta ennen meetä ni huastakeepa kokemuksija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla vielä hankittu putelia, ku aateltiin kysellä ensteks muitten kokemuksia. Äippä oli sitä miältä, että kuulostaa liian hianolta ollakseen totta.

   Meillä ei käytetä punkkimyrkkyjä, me ku ollaan molemmat melko herkkiä poikia ja allerkisia kans.

   Poista
 3. Minä epäilen, että punkkipelon ympärille syntyy bisnestä. Toki saattavat jotain ihan järkevää ja toimivaakin saada markkinoille, mutta...
  Minä kannatan systeemiä: joka ilta punkkisyyni, se sujuu siinä samalla, kun rapsuttelee koiraa. Jos punkki löytyy, niin seuraavaksi oikeaoppinen poisto punkkipihdeillä. Jos tarkastaa päivittäin punkkitilanteen koiran turkissa ja omalla ihollaan, niin ei pitäisi mitään pelkoa olla jälkitaudeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota samaa sun ajatusta meijän äippäkin pohtii, meinaan että olisko turhake ja raha kilahtas vaan tuotevalmistajan kassaan...

   Joo, punkkisyyniä meilläkin harrastetaan päivitäin. Me asutaan punkeroalueellaa, enkä ny tarkota meijän äippää.

   Poista
  2. Mikä tuon jäädyttämisen tarkoitus on? Punkkihan on jo kiinni kohteessaan ja se on poistettava. Pihdeillä se lähtee ihan ilman jäädytyksiä, ainakin maalaisjärjellä ajatellen. Eikä se punkki kenenkään kimppuun enää sen jälkeen hyökkää.

   Poista
  3. Nettimartta: Siinä mainoksessa sanottiin jotenkin niin, että jäädytettynä punkki ei pysty puklaamaan lisää myrkkysylkeä ja sen poistaminen on siten turvallisempaa.

   Poista
  4. Minä olen siinä uskossa, että punkki ei oksenna, jos sen oikeaoppisesti pois nyppäsee. Ainoastaan jos laittaa vanhanaikaisesti rasvaa punkin päälle ennen pois ottamista, niin punkki ei saa happea ja tukehtuu ja oksentaa. Punkki kun hengittää peräpäällään. Jokainen oksennus ei tietenkään sisällä tartuntaa, mutta sitä kuin ei tiedä, niin pitää välttää punkin oksentamista. Ja sitähän ei tapahdu, jos käyttää "kansalaistaitoa".

   Poista
 4. Jos ne punkit on kerenneet jo ottaa lounasta, on tartuntatautien mahdollisuus jo olemassa. Meillä on nyt ekaa kertaa punkkiliuosta niskassa, eikä mitään reaktioita ole tullut. Punkit hyppäävät edelleen kyytiin, mutta eivät iske lihaan. Äippä sitten harjaa ne punkit ulkoilun jälkeen turkeista pois ja kiljuu aina samalla. Pienimmät punkit ovat olleet vain 1,5mm kokoisia, HUIJJARIT! Olisivat edes kunnon kokoisia, et ilman suurennuslasia pystyy taisteleen niitä vastaan, murrrrrrr!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun teillä liuokset toimii. Te oottekin semmosia tyttöjä, että liikutte metsässä ja vedenäärellä, joten punkkeja varmasti onkin harjattavaksi asti. Todellakin, punkit ovat suurenluokan huijareita ku ovat niin piäniä. :D

   Poista
 5. Párekin Palvelijatar27. huhtikuuta 2014 klo 11.16

  Joku meille tuntematon koirantaluttaja mainitsi tuosta jäädyttämisestä toiselle taluttajalle, ja suositteli. Me oltiin vain satunnaisia ohikulkijoita eikä sen enempää asiasta tiedetä. Ainakin siis yksi koiranomistaja näillä tanhuvilla on kokeillut ja on tyytyväinen menetelmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, katotaan ny saahaan ihan ekan käde... eiku tassun tietoja.

   Poista
 6. Muistaakseni punkin pitäisi keretä nautiskella veriateriaa noin 48 tuntia ennenkuin vaara borrelioosin tarttumisesta on todellinen. Hmm riitttääköhän sitten 45 tai 47 tuntia? Joka tapauksessa tiedän henkilökohtaisesti yhden miehen, joka kuoli borreliabakteerin aiheuttamaan sydäntulehdukseen, joten kyllä se riski on olemassa. Kannattaa niitä punkkeja vähäsen pelätä ja heti nyppäistä pois, kun sellaisen huomaa. Minä nypin Ossista viime vuonna ainakin viisi punkkia ja itsestäni kaksi. Ossi saa punkkeja ihan heti, kun X-spotin vaikutus lakkaa. Kaikille koirillehan X-spot ei lainkaan sovi, jotkut ovat saaneet jopa jotain halvausoireiden tyyppisiä neurologisisa oireita eikä sitä voi laittaa alle viisikiloisille koirille.

  Minä kyllä laitan Ossille myrkkyliuoksen niskaan ja silti teen punkkisyyniä kesäisin. Tuo ensin jäädyttäminen ja sitten nyppäisy oli hiukan monimutkaista luettuna, mutta voihan se toimia. Minä nyppään punkin heti kiertoliikkeellä, kun sellaisen huomaan. Jos nyt muistan oikein, niin yhden tutkimuksen mukaan pääkaupunkiseudulla joka kolmas punkki kantaa borreliapakteeria. Tämä tutkimus tehtiin ihan keräämällä punkkeja. Terveisii Tuulipojille, punkkikauden korkkaamisesta huolimatta:) M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta: Punkeista liikkuu paljon erilaista tietoa ja varsinkin huhuja. Luin just, että lääkäri totesi, että punkinpoistaminen pitää kuulua kansalaistaitoihin eli yleisiä ovat nämä pienet julmurit. Oikeassa olet, pääkaupungin punkit on tutkittu, ja noin kolmannes niistä kantaa taudinaiheuttajaa. Kova tauti, ja se pitäisi oppia tunnistamaan. Tarkat ohjeet löytyvät netistä. Jokaisesta punkipuremasta ei tarvitse lähteä terkkariin, paitis jos mielenrauha järkkyy, mutta vara ei venettä kaada.

   Ai, sulla on ollut itselläsikin punkkeja. Olen vielä säästynyt. Hyvä kun Ossi kestää linimentit, meidän Myrsky tuli tosi kipeeksi ja pienelle Tuiskulle ei uskalla edes ajatella, että laitaisi tökötit niskaan. Nypitään punkit ja toivotaan parasta. Punkkien kanssa on vain opittava elämään, toivon kuitenkin, että tautia vastaan keksitään lääke tai punkeista tulisi vaarattomia. Terkut Ossille!

   Poista
 7. Eipä oo tietoa. Jokaehtoinen syyni ja poispyöräyttely....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tolleen meilläkin. Äippä ei enää ees hätkähtele eikä käsi tärise, ku hän vääntää punkeroo irti. Terkkuja kissoille!

   Poista
 8. Siis onks toi ihan tosijuttua toi jäädyttäminen vai meneekö myöhästyneen aprillipilan piikkiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei oo aprillipila, voi tää kyl olla muuten vaan pila tai toimimaton juttu, mut tommosta ainetta on markkinoilla. Meijän äippäähän on helppo höntsiä, mut nyt oikeen hämmästeltiin, että kysy teiltä kamuilta ensin ku ryntäs puatiin ostoksille. Muistat varmaan miten kävi sen linnunpöntön näkösen haukunestolaitteen kans? Joo, tual se on virattomana, ku se ei tehonnu meihin. Muiskuja sulle ja Murmelille!

   Poista
 9. Taas ne ovat tulleet... punkin viheliäiset nimittäin. Meillä ollaan vuosien saatossa kokeiltu yrttipantaa sekä niskaan laitettavaa liosta. Molemmat on löytyneet apteekin hyllyltä. Yrttipanta on ihan humpuukkia, minun mielestäni. Se niskaan laitettava liuos on ollut hyvä juttu, sillä se kestää myös uimista, kunhan on ensin "imeytynyt" muistaakseni vuorokauden ajan. Mutta liuoskäsittely pitää uusia noin kuukauden välein, sen teho ei kestä kauempaa. Laitamme kyllä kyseistä litkua taas tänä kesänä Typyn karvaan ja sen päälle jokapäiväinen punkkitarkastus.

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, että Typsykkä sietää punkkimyrkyn. Toivotetaan punkitonta kesää ja muiskautellaan monta muiskua kuonolle!

   Poista
 10. Meiä äiti ei siärä mittää myrkyi ollenka. Sem miälest luamujutut ova parhaimppii konstei. Varsinki ku mää ole alkeerine.....alegronine....no kyl tiärätte. Äiti o sitä miält et kaikemailma myrkyt ovas sit mul vaa pelkäks haitaks.
  Jääryttämisel äiti vaa nauro. Sanos et mitä hyätty siit o jos punkil o peppu jääs. Ei se sen kummemmi irttoo kumminkaa. Äiti o samoil linjoil ton HooPee tätin kans. Niskast vaa kiinne pihtie kans ja irti koko kuvotus ja sit vessan vesikarusellii se ötökkä. Ja pääl teepuuöljyy bakteerei tappama. Se teepuuöljyki o semmone ku saa punkit kavahtama. Ja Fransilallaki on semmone joku öljy, luamutuate, joka saa ötökät pakenema nii ihmisist ku koiristki Ku noi myrkyt ova semmossii et kuulema imeytyy verenkiartoo ja sisäelimii asti. Ja sitä äiti ei siärä ja kestä.
  Terveissii ja punkittomii pususii teil pojat tooivoo Essi

  VastaaPoista
 11. Moi! Keski-Pohjanmaan rannikkokaupungissa elellään, ja kohta 4 vuotiaalla lyhytkarvaisella neitimäyrällä ollut yksi punkki tähän mennessä. Sekin pentele oli kaulassa pannan alla, josta paljastui pannan poiston yhteydessä. Ilmeisesti päälyspuoli on sen verran liukas etteivät tartu, vaikka maastossa ja puistoissa liikutaankin. Kun nyt jo edesmennyt pitkäkarvainen collieurokseni keräili punkkeja naamaansa jo ihan keskikaupungin ruohoplänteiltä, punkkimyrkystä huolimatta. Olivat ne otukset hieman pöllähtäneen oloisia, eivät täysin tolkuissaan mutta kuitenkin tiukasti kiinni, eivätkä irroituksen jälkeen eläneet pitkään hillopurkissa. Punkkiaine tosin värjäsi (pilasi) karvan. Tuttava pärjäsi punkeitta valkosipulin voimin, joka koiralle iltaruokaan raastettua valkosipulin kynttä, eivätkä mitkään ötökät kiusanneet. Meillä vaan collipoika ei pitänyt valkosipulin mausta, ei jauheena eikä raakana. Neitimäyrälle ei vielä ole tarvinnut edes miettiä mitään myrkkyjä, sen verran hyvin se on säästynyt... Kopkop koputan puuta eli päätä.
  Terkkuja pojille Nadjalta ja kotiväeltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta: Valkosipuli on tujun hajusta, joten jos se karkotti ennesvanhaan vampyyrit, niin mitä jottei punkitkin. Olisko tosiaan niin, että toisiin koiriin punkit iskee helpommin! Onhan ihmisiäkin, joita hyttyset/sääsket ei juurikaan kiusaa.

   Tuuliset Pojat: Muiskuja Nadjalle ja ilosta vappua!

   Poista
 12. En saanut mahdollista tuotelinkkiä auki, mutta olen jo pitkään käyttänyt semmiista jäädytysputelia koirien punkkien poistoon. Se on loistokeksintö, punkki lähtee kokonaisena ihan nostamalla eikä koiran ihoon jää punoittavaa paukamaa tms. Itse en alkaisi niitä enää pihdeillä palasina repimäänkään vaan käytän mielummin ko tuotetta. T. Laura (ja Mauri-setä tietenkin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Tässä on nyt sitten eka tapaus, jolla on omia kokemuksia tuotteesta. Hyvä tietää, kiiti Laura ja Mauri-setä.

   Jos tää tuote on hyvä ja vaivaton ja tehokas, niin miksi siitä ei ole tiedotettu? Höh.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!