tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kevättä ja pihapuuhia

On se vaan kuulkaa hianoo aikaa tää kevät.
Mäyräkoira voi toteuttaa itseään ja olla ihan pihalla.

Meil on vähän luamu toi piha,
ku äippä laiskanpulskeena antaa huudien rehottaa.
Silleen sopivasti.
Mäyräkoiran miäleisesti.

 

 


26 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar1. huhtikuuta 2014 klo 20.44

  Oi mikä ihana mäyräkoiran unelmapiha! Me myönnetään teidän äipälle korkein ansiomerkki puutarhanhoidosta, miek... ei vaan haravan ja tammenlehvien kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meijän äippä kiittää ansiomerkistä, ihan herkisti kuulema.

   Joo, meijän pihalla saahan olla vapaasti ja mitään ei oo laitettu liian hianoks, joten ihmisväki ei oo koko ajan kieltämässä ja pallookin saahan pelata niiku halutaan. Meille on tullu polkuja kukkapenkkiin, mut äippä totes, että siitähän sitä on mentävä ku on sopivinta.

   Poista
 2. Hauskoja kolosia sieltä löytyy :)

  VastaaPoista
 3. Illalla on varmasti multaisia tassuja ja väsynyttä porukkaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mut onneks multa karisee hyvin näin lyhyestä turkista ja melkein kokonaan ulos. ;)

   Poista
 4. Kevät on ihanaa aikaa! Ja ihanaa on sekin, että teillä on oma piha, missä voi touhuta ja puuhastella kaikenlaista kivaa. Ei muuta kuin tassut vaan multaan ja kaivamaan!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä on aina ihmetelly, että kuinka me ei harrasteta kaivamista. No ny harrastetaan. Kohta tekin pääsette mökkeileen ja Typy tykkää.

   Poista
 5. Lyhyesti ja ytimekkäästi: mäykkyjen maanpäällinen paratiisi. Kyllä teidän kelpaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyä kelpaa, joo. Suatas kyllä tämmönen paratiisi kaikille ja meijän kamelit on aina tervetulleita meijän pihalle leikkiin.

   Teil on siäl Saksanmaalla tosi mukavan näkösiä lenkuramaastoja.

   Poista
 6. Fiksu kertoo: Mul on kans muuten mukava piha, mutta tie menee niin lähellä, että aina ensin pitää mennä hihnassa ulos. Mut heti talon takana "pallokentällä" ja mettän puolella saan viilettää ihan vapaasti. Ja kyl mä viiletänki! Mut mul on niin pitkä karva, että arvaa vaan minkänäkönen mä oon lenkin jälkeen. Ihan kauhee puuha nyppiä jaloista ja masun alta oksia ja kuusenneulasia irti. No, viikon päästä lähtee nää karvat (taas vähäksi aikaa):

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksu, tietä kantsuu todellakin varoa. Tiäsitkö muuten, että mä ja mun lajitoverit jäähän herkästi autonalle? Me ei kato väistetä mitään ja ku on ajo päällä, niin ei nähä eikä kuulla mitään.

   Oikeen käheetä tommonen pallokenttä. Hih, pois tieltä risut ja männynkävyt, täältä tulee Fiksu.

   Poista
 7. Moron Pojat!:) Onneks teen piha on luamu. Ettehän te muuten sais siellä remuta.:)

  Mä oon ollut taas vaihteeks elämäni kunnossa. Kylhän me jo toistamiseen lekurillakin käytiin. Yks kerta metsälenkillä kävi niin, et mä alkuun menin innoissani eteen päin, ja äippähän sit aatteli, et tehdään kunnon lenkki. Oltiin kahdestaan tuolla monen kilometrin päässä keskellä metsää, kun mä yhtäkkiä pysähdyin ja menin kippura-asentoon. Sen jälkeen en ottanut askeltakaan. Siinä oli äipällä kova työ, kun se kantoi mut sieltä kotiin. Oli kuulemma kädet kipeenä vielä monta päivää jälkeenkin päin. Kippurassa olin vielä kotiin päästyäkin. Huilimisen jälkeen meni ohi ja sit olin taas ihan ennallaan. Nuo sit alko pelkäämään, jos mulla onkin vikaa selässä, kun olin jonkun aikaa jo välillä aristellut hyppäämistä, enkä viittinyt kellarikerrokseenkaan seurata rappuja pitkin. Se tiesi sit taas lekurireissua, mut ei vaan taaskaan meikäpojasta mitään vikaa löytyny. Anaalirauhaset multa sit tyhjennettiin varoiks, vaikkei niissäkään oikein mitään ollu. Kohan saatiin paha haju ilmoille.;) Ja kolmen viikon kipulääkekuurin sain. Nyt mua ei oo sen jälkeen vaivannu mikään, mut saas nähdä miten käy lääkityksen jälkeen. Illalla otan yhden tabletin ja sit jää vielä kolmelle päivälle. Äippä vähän pelkää, jos oireilu alkaa uusiks, kun syytä ei kerran oo saatu selvitettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei saatas remuta eikä temuta, mut onneks äippä ei oo tarkka eli on siis vähän laiskanpulska näissä pihahommissa, meijän voitto.

   Mut hei kuoma, sulhan oli ikävää kerrottavaa. Voi hirmeetä! Ootteks te ny ottaneet sen kilpirauhaskokeen??? Toivottavasti kipulääke auttaa ja oot taas oma reipas ittes.

   Poista
 8. Mikä kolo! Sinne voi kätkeytyä vaikka mitä. Myyriä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskin myyriä! Mut tual kolossa on kyl mahottoman miälenkiitoset hajut ja mä oon kaivannu melko pitkäs ton tunnelin. Sitten mä viäritän sinne palloja, ihan vahingossa tiätty, ja kuapsutan niitä taas esille. Ajankuluu nääs.

   Poista
 9. Luomu on just hyvä juttu, sekä pihojen että mäyräkoirien suhteen!
  Luomuprinsessa muiskauttaa teitä!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luomumuiskut sulle Luomuprinsessa ja tiätysti Murmelille kans.

   Poista
 10. Ompa teellä sielä kaevupaekat! Meelläe on sittä perusteellisen varma luomupiha. Ee yhtää kukkapenkkijäkkää mutten silti sua vappaana juosta ja rellestee ku kuulemma karkoon.
  Minä mittää karkoo vuan haestelen ja sittä ajjaavun poekkeen pihasta iha huomoomata... :D
  Kyllä on teejjän äeppä tehnnä teelle sen määräkoeriin paratiisin! Pisteet äepälle!
  Tuolle Rymy-koeralle kysymys: Liekköön eturaahases tutkittu? Ku voep tehä tuommosiahii oereeta jos ee oo kaekki kunnossa sielä. Sannoo nimimerkki "kokemusta on."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keh heh, vai et karkoo, muuten vuan lähet hilpettelemään. Oot sä aika vekkuli poika, Iivari. Vaan kyllä mekin lähettäs lipettiin, jos ei noita aitoja olis ympärillä. Kerran kaivaiduttiin aidan ali ja mentiin kirmaileen naapurin nurtsille. Äippä sai sydärin. Tultiin kyl melkein heti kotiin, ku äippä kutsu. Onneks se naapurin tyttären pieni räksyttävä koira ei ollu kyläilemässä, meinaan Myrsky olis tehny siitä saslikkia. Äippä näkee siitäkin painajaisia. Pöh. Mitä turhaa ku mitään ei tapahtunnu.

   Toivottavasti Rymyn äippä huomaa ton sun kommenttis. Me vinkataan aiheesta sille. Hyvä ku plokikamut jeesaa ja antaa vinkkejä toisilleen.

   Poista
 11. Mitä, mitä mielenkiintoista on tuolla kannonkolossa - tahtoo kans kuopimaan ja ruopimaan!
  Muiskuja luamusen veljeksille!
  - Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannonkolot ja kivien vierustat ja puiden juuret on just parasta kaivuurojekteille. Tuu ihmeessä joukkoon, Elli! Luomumuiskuja sun sulokuonolles.

   Poista
 12. Kyllä on niin ihania hajuja ulkona tätä nykyä, ettei meikäpoika viitsisi sisällä olla lainkaan. Onneksi on viikonloppu tulossa, niin äippä ehtii mun kanssa ulos! Tuollainen kuonon työntäminen joka paikkaan on tosi kivaa. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, me toivotaan sulle ja äipälles riamukkaita ulkoiluja!

   Poista
 13. Olettepa te reippaita puutarhureita! Meillä ei kaupungissa paljoa möyritä, mutta onneksi pääsiäisenä mennään kuulemma taas maalle :D

  - Mufi pitkäkoipi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mufi, maalla sulla onkin sitten tilaa oikoa pitkiä koipiasi ja juosta villiä.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!