perjantai 25. huhtikuuta 2014

Ongelmakoirakouluttaja

Myrsky: Meijän äipältä palo hihat elikkäs meni hermot.
Jaa, mikskö?
Ku mä räyhään julmasti kaikille koirille ja pikkulapsille.
Äippä ettii ongelmakoirakouluttajaa,
mut oikeestihan tää kouluttaja kouluttaa meijän äippää ja iskää.

Mähän oon itse lempeys aikuisille,
äippä sanoo mua Tikittäväksi Aikapommiksi,
joten a-p-u-a!

Onks kellään kokemusta Hukkasuden Ongelmakoirakoulutuksesta?
Kouluttaja tekis kotikäyntejä, mikä olis kätevää.

 

23 kommenttia:

 1. Mutta eehän immeestenkää tarvihe kaekista tykätä! Vaekka ee kaet ne kyllä rähjee vaekkee tykkees...
  Tiijjätkö kuule millä suattasit äeppäs hämätä...sanot sille ettee kukkaa oo nii viisas ku insnyörin koera. Ettee tarvihe mittää koolutusta. Minä tiijjän ku nuor emäntä on insnyöri :D
  Oon muute pelastunna muutamastae kipakasta paekasta tuolla kommentilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tarvitte, ei, mut myännän kyllä, että olishan se mukavaa tassutella siivosti ja olla repimättä äipän kättä irti, meinaan hihnalla tempomalla.

   Iivari, kato sä oot oikeen insinöörin koira, mut meijän äippä on vasta insinöörioppilas ja lisäks vielä niin helkutin vanhakin. :D

   Poista
 2. Kaima, ei sulla mitään ongelmia ole. Se on siellä hihnan toisessa päässä se onglema;)

  VastaaPoista
 3. Toihan on silleen tosi hyvä idea, koska silloin kun koulutetaan koiria ( tai siis ihmisiä, oikeasti) saa koirat tosi paljon namppaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mä muistan ku pentuna kävin Piskipalvelussa, niin sain palkinnoks jopa keitettyä kiältä. Keh heh, varmalla saan nytkin, ku äipän koulutus alkaa. ;D

   Poista
 4. Voi, Myrskyliini, lapsethan on parasta maailmassa (ruuan jälkeen) ja useimmat koiratkin ihan hyvää kaveriainesta.
  Sano äipälle, että laittaa lenkille lyhythihaisen paidan, niin ei kuumu niin helposti. Eikä hihatkaan pala.

  VastaaPoista
 5. Hih, minä jo luulin,että Aatu Hauva tarkoitti lapsien olevan niinku jälkiruokaa... mutt sit kyllä huomasin oikean tarkoituksen. Lyhythihainen paita on hyvä idea.
  Ehkä kannattais kuitenki vähän hillitä sitä kommentointia, Myrsky. Mutta muista vaatia jokaisesta hiljaisesta ohituksesta kunnon korvaus. Minä olen joutunu tyytymään vain kehuihin ja satunnaisiin rapsutuksiin. Ei mitään makupaloja vaikka kuinka tyylipuhtaan ohituksen tekis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyä toi meijän äippä pitäs saaha hoitoon. Johonkin koirahoitolaan siädättään koirapelkoonsa. Helpottas munkin elämä ku ei tarttis aina olla varppina.

   Kyä kuule kuomahyvä sunkin pitää palkintoja saaha. Varsinkin ku sä osaat käyttäytä ku Herrasmies.

   Poista
 6. Tämä ei varmaan mäyräkoiraan tepsi :) mutta kerron silti.
  Meillä ei käytetä kieltosanaa ollenkaan, Wuppe on neljäs koira meillä, joka elää ilman "ei" sanaa. Me murahdetaan silloin, jos joku toiminta on ei-toivottavaa. Lyhyt murahdus ja meidän näihin neljään viimeiseen koiraan se on tepsinyt jotakuinkin aina, joka kerta. Mäyräkoira on tietysti eri asia.
  Se on ainakin tärkeää, että tilanteen ollessa päällä, talutushihnan toisessa päässä oleva ei saa sanoin yhtyä Myrskyn rähinään. Suu suppuun! Joko se vihainen murahdus huulien välistä tai/ja koiran eteen astuminen. Mäyräkoiraan nämä ei tietenkään tepsi...
  Asialle kannattaa kyllä jotain tehdä ja käyttää asiantuntijan tietotaitoa. Nimenomaan mäyräkoiriin erikoistuneen asiantuntijan tietotaitoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah hah, sä oot hauska, Hanne. Ettet vaan ole salaa ollu kurkkimassa mua, kun olin pentukoirakoulussa. Siälhän kouluttaja totes, että sehän meni hyvin, niiku mäyräkoiraksi.

   Joo, kyl se vika on meijän iskässä ja äipässä, ja he aiheen hyvin tiedostaa, mutta nyt on saatava apua kouluttajalta, kun meijän ihmisväki ei pysty korjaamaan itse tilannetta. Mehän täs käytiinkin koirakoulussa ja äippä siellä kovasti reipastui ja tassuteltiin ripirinnan, mutta...

   Poista
 7. Kyllä varmaan monetkin ongelmakoirakouluttajat tekevät kotikäyntejä, meillä kävi samaiseen vaivaan Rakkailta Haukuilta kouluttaja. Itse olen opiskellut koirankoulutusohjaajaksi juurikin tuolla Rakkailla Haukuilla, ja se on ainakin koiralähtöistä, positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta. Sen verran olen tässä oppinut, että Suomessa _kuka_tahansa_ voi kutsua itseään ongelmakoirakouluttajaksi, joten suuri harkinta on paikallaan, ettei synny lisävahinkoa... Eläintenkouluttaja taas on virallinen tutkinto, ja se kyllä jo takaa että ihmisellä on ihan tietoa siellä taustalla. http://www.elaintenkouluttajat.com/kouluttajat/ tuolta löytyy yhteystietoja varmasti asiallisille ja luotettaville kouluttajille. Yritän tässä sillein kiltisti kautta rantain nyt ilmaista, että tuo Hukkasuden ei ole kovin hyvässä huudossa... Ylipäätänsä kukaan, joka lupaa pikaratkaisun tällaisiin ongelmiin, ei välttämättä käytä niitä kaikkein eettisimpiä ja eläinlähtöisimpiä koulutuskeinoja. Onnea kouluttajan etsimiseen ja paljon voimia tilanteeseesi, tiedän miltä tuntuu kun hihnan päässä toinen rakastaisi kaikkia, mutta kun toinen saa hepulit, niin joudutaan olemaan aika epäsosiaalisia...

  Terveisin,
  Maaria, Mökö ja Luru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maaria, tiedoista. Tää meijän avautuminen ja kirjotus oli juurikin siksi, että ei mennä hökästäs ojasta allikkoon. Me kattellaan ja tutkaillaan sopivaa kouluttajaa.

   Poista
 8. Hei, me käytiin Roopen kanssa Piskitiskin Tiina Paavolan tunneilla koirakoulu Kompassissa, yksityistunneilla sekä tuolla Piskitiskissä https://www.piskitiski.fi/ saatiin hyviä ohjeita remmikäytökseen (meillä yli-innokas ulvoja/huutaja). Ei edusta mitään tiettyä koulukuntaa, vaan käyttää yhdistelmiä eri opeista. Mukava, koirista pitävä koulutettu ammattilainen. Tekee tosiaan kotikäyntejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks, Tanja! Punnitaan tätäkin vaihtoehtoo. Helpompi valita, kun joku suosittelee.

   Poista
  2. Toki, pitäähän sitä miestä mäessä jeesiä, tai siis saada Myrsky väliin tarvittaessa tyyntymään ;) t. Tanja & pk kääpiö Roope

   Poista
 9. Hei ! Nyt en ole ihan varma missä päin olette mutta kun meidän 'pikku' riiviö oli n. puoli vuotias ja veti multa joka lenkillä niskat jumiin ja vierailta vaatteet likaisiksi kun 40 kiloa buldoggia tervehti ovella tassut vieraan rinnuksilla ja turpa naamataulussa kiinni, kutsuin koirakouluttajan kotikäynnille. Alla linkki, olen erittäin tyytyväinen opetuksiin ja vinkkeihin mitä sain. Huomasin että Nerokin kunnioitti heti kouluttajaa kun astui eteiseen, vaikke edes sanonut mitään vaan katsoi vain rauhallisesti. Hänellä pitkä kokemus ja kouluttaa myös näkövammaisille koiria. Meillä mennyt sen jälkeen paljon paremmin lenkillä ja vieraiden tullessa vaikkei varmaan koskaan ihan nykimättä tule lenkkeilemäänkään. Pääasia että tiesin miten kannattaa edetä koulutuksen kanssa.
  http://www.tassutaiturit.fi/esittely.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, vaikuttaa oikein tolkulta ja jämerältä kouluttajalta.

   Juu, arvattiin kyllä, että Nero hyppii innostustaan. Turpapusuja, kih hih.

   Poista
 10. niin lisään vielä että kyllä se Neron hyppiminen ja pomppiminen vieraita tullessa oli ihan ystävällistä mutta kovin moni ei tykännyt niistä tassuista rinnuksilla ja turpapusuista naamataululle :)

  VastaaPoista
 11. Voi ei meillä on siskolla vähän samoja oireita! Pitäisiköhän meidänkin hommata koulutusapua :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu, ekaks sä ja sun sisko Ava, näytätte tosi söpösiltä. Meijän äipällä on ollu piikle ennen meitä ja Pyry-pappaa. Kuulosti kyl siltä, että teillä on ihan hyvin jutut, pikkasen sisi... soos.. sosiaalista toimintaa ja homma on tassussa.

   Koiramamma anto meijän äipälle luettavaksi kirjan: Koiran käytöskoulu. Hetihän sieltä löyty syy, että miks me vauhkotaan. Äippä. Joo. Meijän pitää löytää harjotuskaveri, että päästään reenaamaan ja luultavasti mäyrsveljekset Esko ja Toivo ovat hanakasti tulossa reenaamaan.

   Muiskut teille!

   Poista
 12. Rakkaat haukut on ehkä huonoimpia ratkaisuja koirakoulu Kitin kanssa. Tanja Karpelaa ei kukaan arvosta ja hänen opettajansa ei tiedä ongelmakoirista mitään. Ei saisi sanoa koiralle ei-sanaa ikinä. 5 kertaa kävin rakkailla haukuilla ja 3 kertaa Kitillä piti käydä, yhden kerran jätin väliin. Kävin Janne Ruokosen koulutuksessa, kun en saanut tuota Hukkasuden kaveria kiinni heti. Lopulta hän vastasi ja hoiti hienosti ongelmat pois ja pääsin näkemään yhden koirista. Suositteluni noille miehille.

  VastaaPoista

Kiitti kommentista, kamu!