sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Peikkoja ja uusia valjaita

Tuisku: Kuulkaa kamut, onks mettä teijän miälestä vähän pelottava?

  

Joo, ei munkaan miälestä, ihan muuten vaan haluun päästä iskän sylkkään.

Äippä, eihän tääl mettässä oo peikkoja?
Mulle ostettiin punaset Y-valjaat, ku mä aina peruuttelin 
saukon sukkelasti itteni ulos pehmovaljaista,
niin näissä mä pysyn jämäkämmin kiinne.

Iskän sylissä on aina turvallista.

Päivänpaisteista viikkoa!

30 kommenttia:

 1. Eikun ainakin meidän metsissä on mukavaa, kun saa juosta ja hyppiä kiville ja haukkua. Me ollaan Jirin kanssa opittu menemään heti käskystä äipän luo, niin saadaan juosta joskus vapaana. Eikä siellä mitään peikkosia ole, joku on teitä nyt pelotellut. Meidän metsissä liikkuu kyllä karhuja ja ilveksiä, mutta me ollaan niin pelottavia, että ne piiloutuu, kun kuulevat meidän tulevan. Ei tartte äipänkään pelätä, kun me ollaan niin sankareita kaikki, tai siis molemmat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu ja Jiri, mettässä on todella mukavaa ja sammal on pehmeetä. Ai te saatte kirmata vapaana ja oikeen tuutte käskystä takas. Hianoo! Me ei ehkä tultas...

   Poista
 2. Minua ei irti päästetä kuin aidatuilla alueilla, ja aidan on paras olla korkea. Ei metsässä pelota, peikkoja ei olla tavattu, ellei Palvelijatarta oteta lukuun. Varmaan sen takia, että oon tottunut Palvelijattareen, ei peikot pelota.
  Olet Tuisku kyllä taitava ja notkea tapaus, kun kiemurrat itses valjaista vapaaksi niin sukkelaan. Minultakin se onnistui helposti pentuna. Pitäisköhän kokeilla vieläkö Houdinin temppu onnistuis?
  Aurinkoista alkavaa viikkoa teille Puhuripojat ja palveluskunnallenne myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pysytään aidatuilla alueilla, niin ollaan turvassa, hih, eikä ihmisväkikään saa hermorompsahdusta.

   Me käytetään meijän äippää mörönsyöttinä. *tirsk*

   Poista
 3. Ei ole peikkoja, keijukaisia vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi tiato tuli tarpeeseen. Ny ei sitten tarvii mettässä pelätä peikkoja. Äipänkään.

   Poista
 4. Minä olen aina ollut sitä mieltä, että Ossillekaan ei sopisi y-valjaat, kun Ossi lähtisi valjaista, kuin nappi housusta, kun tulisi jotain kiinnostavaa eteen. Hienot uudet valjaat. Ei metässä ole kuin eläimiä ja keijuja:) Terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on semmonen tapa, että ku mä pelkään tai säikähdän, niin mä lähden peruuttamaan ja samalla solahdan valjaistani. Näistä Y-valjaista en oo ihan niin helpolla päässy irtaantuun. Joo.

   Eläinten hajuja on mukava nuuskutella. Mukavia ulkoiluja ja terkkuja Ossille!

   Poista
 5. Ei ole pelättävää, sopivan pehmeitä polkuja tassutella ja ihan eri tuoksuja risukoissa. Kyllä siinä pelot unohtuu sultakin ennen pitkää :) Ja ihan hyvä, jos iskän luona on turvallista siihen asti, kun oma rohkeus kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä sanoo, että mä oon syntymässä säikähtänny, ku oon näin arkaparka, mut onneks Myrsky suajelee mua. Terkut Artulle!

   Poista
 6. Meillä Nero tykkää olla myös metsässä mutta haluaa (onneksi) olla kokoajan isäntäväen näköpiirissä, on se sen verran jännä paikka !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi onkin viisasta, meinaan hyvällä käytöksellä koittaa vapaus. Nero näyttää olevan pallonpeluupoikia. Hianoo!

   Poista
 7. Ei ol mettäs peikkosii. Jos o, nii kivoi ova niinku ny Rölli. Sit siäl voi olla keijui ja ne on söpösii ja kiltei. Ja menninkäissiiki voi olla, niist en tiä onk ne niinku haltioi tai semmosii.
  Mut kyl ne kaik ova iha ystävällissii ettei sun tartte mittän pelätä. Jos ossaat siäl metäs olla simmottis kauniste, tiärätki varmaste, nii ei mittän tapahru. Älä hauku, älä pauha, älä riko luanno rauha. Siltappa ku toimii ni hyvä tulee. Ekkä sää mikkän syntymäsäikähtäny ol, sää oles vaa varovaine. Ihan hiano Tuiskuliini, paras minkä tiärän.
  Pususii toivoo Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essi, just tolleen metsässä pitää liikku: Älä hauku, älä pauha, älä riko luanno rauha. Meijän porukat kyl kunnioittaa luantoo, eikä mekään temuta sammaleita nurin. Joo ei.

   Kih hih, tiäkkö kuule Essi, meijän äippä kyl muistuttaa vähän Rölliä.

   Poista
 8. Metässä ei oo mitään pelättävää. Se on jänishousu se kuka metässä pelkää.

  VastaaPoista
 9. Iskän syli on paras syli, ainakin meillä. Emäntä antaa sitten ruokaa ja herkkuja. Jokaisella on siis oma roolinsa teidän karvakuonojen elämässä. Muiskaukset teille molemmille!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai on Typy iskän tyttöjä, niiku me ollaan iskän poikia. On se hyvä, ku on monenlaisia hoitajia ja herkkujen jakajia. Muiskut Typylle.

   Poista
 10. Ee oo metässä peekkoja! Rusakkoo, ilivestä ja sen semmosta vuan. Ee tarvihe pelätä. Eepä minuakkaa piästetä irti mihinkää ku hävijän kuulema pöpelikköön. Enkähän kuhtuva kuule ku on läpät korvii eissä :)
  Teetä on sielä kaks ja äippä mörönsyöttinä ni ee mittää hättee! Ja ku lopuks piäsettä vielä iskän turvaan ni kaek hyvin:) Aarinkoesta viikkoo teellehhii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rusakon papanat on parhautta. :)

   Me mettäillään niin kauan ku kyyt pysyy koloissaan. Meijän äippä ei kestä kärmeksiä(kään). Ilosta menoo sulle, Iivari!

   Poista
 11. Ei ole mettä yhtään pelottava eikä siellä ole möröjä. Niitä käärmeitä on kuulemma täällä meilläkin päin ja äippä inhoaa niitä sydämensä pohjasta. En ole koskaan nähnyt ja äippä pelkää, että jos osuisi kohdalle, niin menisin varmasti moikkaamaan. Ja se voisi kuulemma olla vaaran paikka tällaiselle pikku koiralle. Sitten siirrytään kulkemaan pelkkiä polkuja pitkin. Nyt on ihana juosta pitkin mättäitä! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilpäin on kans kärmyläisiä ja meijän äippä löytää niitä vaikkei yhtään haluiskaan, siks me ei päästä mettään, ku ilmat lämpenee. Pahaa jälkee tekee kärmeksen pistos, enskun kissa meinas kualla ja sai munuaisvaivan harmikseen.

   Eka, talsi sä turvallisia polkuja ja äippäs kans ja koko perhe tiätty.

   Poista
 12. Hih, jälleen kerran on todettava Tuiskun ja Pepin yhtäläisyydet. Molemmat on vähän arkaliineja ja Iskän kultia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mä oon huamannu, että ollaan Pepin kaa samiksia monella viisiin. Muiskuja!

   Poista
 13. Ei mua pelota metässä. Se on varmaan yks parhaista rymypaikoista mun mielestä :D Emäntä sanoo,että mettä ryskyy ja paukkyy, ku mennä viipotan siellä. Mitä liene tarkoitaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raisa, katteltiin sun kuvista, että mahtavaa liitoo ja kiitoo sulla onkin pihalla ja mettässä. Eipä tosiaan ihme, että ryskyy ja paukkuu. Sä oot meijän ikkuli Pallotyttö.

   Poista
 14. Metässä on mahtavaa. Paitsi et mua pitää monesti nostella yli kivien ja kantojen, ku en jaksa ite hypätä yli. Emäntä onkin harkinnu reppua, jossa vois kantaa mua, ku mennään mettään. Paitsi nythän mä voisin laittaa Murmelille pikku kärryt perään ja se vois vetää mua!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kih hih, ekaks me heti aateltiin, että sä voisit olla Murmelin reppuselässä, mut toi kärryjuttu on viäl päheempi. Muiskut teille molemmille.

   Poista
 15. Valjaat on yök, mä en kyl osaa peruuttaa niistä pois. Jeesaa vähän,miten sä sen oikein teet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paat täys jumin päälle eli jäkit kaikilla neljällä tassulla ja työnnät bebandeerosta taakke päin. Oot silleen vähän ku pyäree selkäsenä ja sit vaan jatkat peeruutusta, niin kylläpä luiskataa valjaat irti. MOT. En kyl suasittele, siinä alkaa sen päivänen härdeli, ku äippä kailottaa ja hosuu. Mä mihkään lähe ja annan pujotella valjaatkin ihan rauhallisesti päälle. Kokeile!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!