lauantai 29. maaliskuuta 2014

Mä mitään kissaa nähny...

Tuisku turisee: Tiättekö mitä meijän äippä on ny saanu päähänsä?
No kuulkaa, ku hän on saanu semmosen oivauksen,
että mä en nää kunnolla tai ainaskin oon likilaskunen likitaitteinen.
Itte on. 
Ja onkin. Aina on rillit päässä. Uiskennellassakin.

Mut äippä tuumas, että ku mä pälyilen gaumeesti ulkona ja
haukun varjooni ja säpsähtelen,
että se kaikki toiminta johtus huanosta näöstä.
Siis mun näössä oo mitään vikaa, mähän oon komee ku Leo Jokela.

Oltiin kaupunkilenksulla ja musta kissa oli kävelly tiän yli. 
Myrsky sen kyl huamas heti ja mä vaan ihmettelin, 
että mitä toi veikka känkkyilee.
Mä mitään kissaa nähny.
Oli se katti kyl ollu melkein mun viäressä,
mut mä vetoon siihen, että kaupuntilla on niin paljon äksöniä ja ärsykettä
ettei siinä ehi kaikkia kissoja huamaamaan.


  

Myrsky: Tattista suuresti kaikille synttärionnitteluista!
Kaikki postit ja kommentit oon lukenu tarkkaan.
On hianoo, ku on plokikamuja, jokka välittää.
Kiitos myös teille, jokka onnittelitte mua Naamakirjassa!


40 kommenttia:

 1. No höh! Kuka sitä nyt kaekkee kerkijää kahtommaan. Intressit on erlaeset er koerilla...sinä kahtelit muuta ja velpoeka kissoo. Meenasin minnäe männä kesänä tormata kissoo päen suoraan. En sitä huomanna ku olin suanna hajun iha muusta. Onneks äet nykäs narusta ettee vastakkaen mirrin kansa mänty. Eekä mikkää huono näkö oo. Kaete. Ee aenakaa oo mistää huomattu. Meejjän mamma männöö saanaannii lasit piässä :D Teellä on ollunna mukava kaapuntipäevä, uusija hajuja ja näkymijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, juurikin näin, pitää panna asiat tärkeysjärjestykseen. Olipa hyvä, että mammas oli hoksuna ja et tormannu kissaan, meinaan mä oon kuullu, että kissat ei jää koskaan hopeesijalle. Auts. Kaupunkikäpeksinen on mannaa.

   Poista
 2. Mitä? Tartteeks sulle Tuisku hommata kakkulat?

  VastaaPoista
 3. Tuisku, jos sulle hommataan kakkulat, ilmoittele mullekin - voitais vaatia paljousalennus tai sit otetaan se kahdet yhden hinnalla -tarjous. Mehän luotais ihan uusi muoti mäykkyjen keskuuteen: älykkörillit !! Tuo Palvelijatar sanoo, että haukahtelen olemattomille etenkin hämärässä. Mille olemattomille muka? Ainahan meillä koirilla on syy haukkua, vaikka elämänilosta : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, sä oot nerokas: me haukutaan elämänilosta. Paras syy ikuna. Joo.

   Poista
 4. Kuule, Tuiskuseni: en mäkään nää kaikkee. Oon jääny parista jäniksestä ja oravasta ja kissasta paitsi, mut ei se haittaa. Niitten sijaan oon nähny paljon muuta kiinnostavaa niinku varmasti säkin.
  Jos sun pitää hankkia silmälasit, ota semmoset pince-nez-lasit, jotka tulee söpösti kuonon päälle ja joita hienot ihmiset käytti aikoinaan. Mä voin sit myötätunnosta hankkia lornjetin. Oltas hieno pari, kakkulakamut! Muiskut!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kih hih, kakkulakamut. Voi Mirkkunen, ku sä oot välkky ja kaunis. Pusu sun sulokuonolles ja vähän Murmelillekin muiskuja.

   Poista
 5. Onneks sulla on opaskoira valmiina :) vaikka kyllä mä toivon että sä näet sekä lähelle että pitkälle. Jos sua aurinko häiki siellä kaupungilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, varmalla häiki ja katupöly kävi kuanoon, ku en haistannu sitä kattelusta. :D

   Poista
 6. Täälläkin on kamalasti katupölyä. Emäntä luuli, että mun tassut on alkanut harmaantumaan, mutta se olin vain katupölyä. Joten ei siinä katupölyssä kaikkia kissoja kerkeä huomaamaan. Ja jos se oli semmoinen kaupunkikatti, joka on tuunattu jollain samppoolla, niin eihän se etes haise kissalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmalla kaupunkikatit tuaksuu erilaiselle ku maalaisserkkunsa, siinäpä hyvä syy, etten saanu kissasta vainua. Justiinsa niin, Elvis. ;D

   Poista
 7. Tuisku, toimiiko hajuaisti? Se nimittäin on jopa tärkeämpi kuin hyvä näköaisti, ja kaiken lisäksi nämä molemmat aistit tavallaan tukevat toisiaan. Meidän Wupella on huono hajuaisti, ei löydä mitään herkkuja lattialta (!) nenänsä avulla, vaan ainoastaan silmillään. Jos sulla on asiat toisinpäin? Eli et ehtinyt haistaa sitä kattia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko myäntää, että ei toimi oikein hajuaistikaan. Mulla on semmonen tekniikkaa, että ravaan siksakkia ja lopulta löydän, jos Myrsky ei oo jo löytänny mua ennen. Mulla on nopeet tassut.

   Se kissa oli varmalla tuulen alapualella, ovelasti. :)

   Poista
 8. Tuisku, jos haluut saada äipän pois kimpustasi, ni ehdotapa sille käyntiä silmälääkäris, semmoses koirien lääkäris. Siel määki käyn kerran vuodes, ja vaik ei se silmien peilaus gaumeen mukavaa oo, ni ainakaan se ei satu. Mä kyl hen koht luulen, et sul on vaan semmonen perusterve mäyräkoiran ego; sitä, mikä ei kiinnosta, ei tartte nähäkkään. Sanon mää. Terkkuja sinne, t. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mauri-setä, sää se sit kyl aina osut napakasti asiaan: mikä ei kiinnosta, ei tartte nähäkkään. Joo, tällä ajatuksella mennään.

   Poista
 9. Eihän sitä nyt ihan kaikkee kerkiä nähdä. tosin kissan nyt yleensä koirat bongaavat. Ossi nyt bongaa kaiken liikkuvan. Sillä onkis paljon parempi näkö kuin emännällään. Kyllä sulle voidaan varmaan tehdä ELLillä näkötesti tai joku muu testi millä tsekataan silmien kunto. Rauhoittuisi äippäs, kun tietäs, että näet (kunnolla). Terveisii Tuulipojat, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, äippä kysyy aihetta ell:illä ku käydään rokotuksilla. Toivotaan ettei tarvii käydä muuten...

   Olli on tarkka jäbä. Terkkuja!

   Poista
 10. Katupöly se toivottavasti vaan häiritseli silmissä!

  Myöhästyneesti JÄTTISUUUUURET onnittelut Myrskylle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mä taidan olla allerkinen katupölylle. ;D

   Myrsky: ISO kiitos onnitteluista, Elina.

   Poista
 11. Pyh, kissa! Meidänkin mielestä paras, tai oikeastaan ainoa oikea suhtautumistapa kissoihin on olla huomaamatta niitä. Sillä tavoin ne käsittävät, kuka on oikeasti luomakunnan herra.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu, mä en ny oikeen voi kompata sua, ku haluun olla korrekti, meil ku on tääl ploKISSA aika monta KISSAkamua. Juu sii. ;D

   Poista
 12. Onnea myöhästyneesti!
  Hianot nenäkuvat. Mars silmälääkäriin!!!

  VastaaPoista
 13. Ei se pieni likinäkö mitään haittaa... Ja joskus on helpompaa, kun ei ole huomaavinaankaan muita kulkijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kih hih, äippä kyl tykkäis ku ei huomattais kulkijoita, meillä ku on ikävä tapa haukkua. Mut hei, nää on meijän huudeja. :D

   Poista
 14. Eikösse Leo Jokela tosiaan laulanukkin että silimät tummat niin ku syssyinen yä.....Mun männällä on makulareikä vasemmassa silmässä,eli reikä silimänpohjassa, mutta ei se kuule ystävä menoa hillitte, jos tua näkökenttä on vähän vajavainen...se kyllä korjaantuu muilla avuilla.elekää oloko hualissanne,kaikki järjestyy ja kevät on tullu taas...:))) terkut väinöltä ja kiisulta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laulo hän ja osas näytellä mahtavasti. Me tykätään kattoo niitä komisario Palmuja vaikka kuinka monta kertaa, kun niissä on toi loistava Leo.

   Makulareikä ei nimestään huolimatta oo kovin hauska silmässä. Onneks emäntäs osaa ottaa asiat lunkisti. Niin pitääkin, sano meijänkin äippä, turha on surra semmosta, jota ei voi muuttaa.

   Kevät tosiaan tuli ja oltiin pihalla pitkään ja käytiin lisäks mettäretkellä. Oikein letkeetä viikkoa teille!

   Poista
 15. Nääksää ruakas kupis ??? Jos näät nii mikä hätä sit o. Kaik muu on semmost turhapäiväst hörhäket mitä ei tarttekka nährä. Ja katei, mitä niit ny tuijottama. Ne o muutonki nii olevinas ain.
  Mut jos se mammaa rasitta, nii kylai sää voit sen käyrä tarkistuttamas, et näjeksää vaa tarpeelliset vai tartteek sun katto niit turhakkeitkii. Komia olet ja se rittä.
  sanoo Essilän Essi ja lähettä pususii <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule Essi, tänään näin tirppusen puussa, eikä tarvinnu ees silmiä siristellä, että kyä mä sitten nään ihan normisti.

   Joo, ja varmalla nään ruuan kupissani. Tää on vakta juttu. Muiskuja sulle murunen!

   Poista
 16. Kuule Tuisku, kyllä minäkin luulen, että olit vain kaupungin lumoissa ja kissa pääsi menemään ohi. Toivotaan näin, mutta eihän tarkastus tietenkään pahasta oo. Meidän äipän kamulla on mäykkyjä monta ja yhdellä niistä on kuulemma niin paha ongelma tuon kirkkaan auringon kanssa, että se kulkee ulkona aurinkolasit päässä. Niitä kuulemma saa ostaa mäykyille (tai muillekin koirille). Sen emäntää vaan harmittaa, kun kaikki aina haluu tulla kattoon ja jutteleen sen aurinkolasikaverin kanssa. Eivät kuulemma tahdo päästä etenemään lainkaan. Ne lasit on sellaiset uimalasien näköiset......joten kuvaa odotellessa pidetään kissat ojennuksessa! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Olispa huimaa, jos olis aurinkorillit kuanolla. Päheetä!

   Myrsky menee lähiainoina hammaskiven poistoon, multa ei tarvii poistaa, eikä äippä uskalla antaa mua nukutettavaks, ku oli niin raumattiset systeemit viimeks. Arvet on just parantuneet ja uusia ei haluta, mut äippä aiko kysyy ell:iltä mun silmistä.

   Mukavaa menoa sulle, Eka, ja perheelles kans.

   Poista
 17. Jänis saa hypellä Nellin ohi eikä se mitään huomaa... :)

  Myrskylle myöhästyneet onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nelli onkin Rinsessa, eikä rinsessojen tarvii pälyillä jäneksiä tai katteja. Rinsessat kulkee ylväänä ja kauniina ja muut ihailee niitä. Juu.

   Myrsky pokkaa ja kiittää onnitteluista.

   Poista
 18. Fiksu kertoo: Mäpä NÄIN kissan!!! Mutten mä mitään ois muuten nähny, mutta ku Emäntä sen ensin näki keittiön ikkunasta ja kutsu sit mut luokseen ja nosti mut ikkunaan, ni KYL MÄ SEN NÄIN! Pidättelin ensin henkeeni ja sitte alkoi sydän jyskyttää - ja sit se katti jo häippäskin talon nurkan taakse. En kerenny ees haukahtaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, et ehtinny haukkua! Voi mikä harmi ja menetys. :D

   Poista
 19. Myöhästyneet onnittelut ja pusu Myrskylle!

  Siinä kävi niin, että huomasit katin jo paljon aikaisemmin, kun äippäsi ja Myrsky -ja jäit vain mielenkiinnolla seuraamaan, koska ne sen huomaa. Eiks niin Tuisku? Mutta ehkä on parasta käydä koirien silmälääkärissä, jottei henkilökunta menetä yöuniaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *tirsk* Justiinsa noin, mä annoin Myrskylle mahkuja pätee. Myrsky menee hammaskivenpoistoon ja äippä juttelee aiheesta ell:in kanssa. Mua ei nyt nukuteta, eikä viedä ell:ille, etten mä turhaa ressaa. Äippä ei haluu, että mun selkähaavat aukee uudestaan. Otetaan rennosti.

   Myrsky: Kiitos, AnnaS, onnitteluista. On tosi mukava saaha paljon onnitteluita.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!