keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Arvoituksen ratkaisu


Ekaks me esitetään nöyrät kiitokset,
ku niin kovasti meitä kehusitte ja
taulukuvaa äänestitte.
Lopputulema esitellään muutaman kuukauden kuluttua.


Eilisen arvauksen ratkasu on,
Eppu muutes tiäs oikein,
linnunpönttöhaukunestolaite.

Äippä osti meille tommosen linnunpöntön näkösen haukunestolaitteen.
Hah hah haa!

Kyä meijän äippää on helppo höntittää.
Meitä tommoset pikkaset pöntöt estä haukkumasta.
Tän tarinan suurin pönttö on kyl meijän äippä.
Siin meni melkein satanen eli pualet opintotuesta moiseen härpäkkeeseen.

Käyttöohjeeseen vois kirjottaa:
Ei tehoo mäyräkoiriin!


Tänään johonkin aikaan iltapäivästä oli plokilaskurissa tommonen hassu luku.
Vahtaaks meijän äippä tota laskuria?
Onks se normaalia?

36 kommenttia:

 1. Olettepas te taas hirveän söpöinä <3

  - Mufin emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista, Mufin emäntä ja terkkuja Mufi Pitkäsäärelle!

   Poista
 2. Aika kallis pönttö! Siis rahallisesti kallis toi muka-haukunestopönttö ja sit teille sydämellisesti kallis toi teijän ihana, pikkasen pönttö äippä!
  Mä muiskautan teijän höpsöö äippää!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pusus vähän lohdutti meijän höpsäkkää äippäliiniä. Olis sillä satasella voinu ostaa jotain semmostakin, mikä toimis. Äippä ehti sen lootan panna roskiin, niin ei voinu ees palauttaa.

   Poista
  2. Emäntä tuolta huuteli, et se ymmärtää justiinsa, miltä teijän äipästä tuntuu, se kun on itekin semmonen hätiköitsijä, et repii äkkiä paketit auki ja aina sillä tyylillä, ettei kamoja voi enää pakata takasin ja palauttaa, vaikkei ois oikein tyytyväinen. Semmonen hätähousu se on. Siks sille sopiikin niin hyvin se, et meijän Murielin virallinen nimi on Hätähousu!:D

   Poista
  3. Hätähousu! Ny me kyl revetään. On siinä koiraa nimellä paiskattu ja just tommonen samanlainen hätähousu meijänkin äippä on ku sun emäntäs. Riips ja raaps ja paketti tohjona.

   Poista
 3. Jospa se olikin orjien haukunestolaite. Ette vissiin testanneet omiinne. Me ollaan kyllä sitä mieltä, ettei haukku haavaa tee. Orja kyllä joskus vastahaukkuu, kun ei kuule, mitä töllössä sanotaan. Meidän mielestä töllössä harvoin sanotaan mitään merkittävää. Eilen kyllä katsottiin, kun tuli oikea koiraelokuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me olla testattu ja turhaa kai se oliskin, ku meijän molemmat ihmiset ovat pualikuuroja. Kumma kyllä meijän haukkumiseen ovat aina silti puuttumassa. Pah!

   Haukutaan ja pallotellaan!

   Poista
 4. Siis ei voi olla totta! Onko tuommoisia pönttöjä olemassa? Pönttöjähän on montaa eri lajia, mutta tuommoisia haukunestäjiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on, ei kyl tarvis, mut niin kauan ku meijän äipän kaltasia höynäytettäviä on, niin tommosia toimimattomia muovihärpäkkeitä tuotetaan. Koskahan meijän äippä oppii, että mikä kuulostaa liian hyvältä on huijausta.

   Poista
 5. Muistik sää varmasti laittaa patterit oikeinpäin, hehheh mikä kysymys melkein valmiilta inssiltä. Mikähän siinä on, että Pepin ja Rillan Rilla sai ihan sätkyn ja teidän pojat ei ole millänsäkkään? Luulis nyt korvien kuitenkin kuulevan, jos se laite jotain inhaa korkeeta ininää pitää. Vaikka ei niistä piippaavista hiirenkarkottimistakaan ole yhtään mihinkään, että siinä mielessä minä en aina kanssa jaksa uskoa oikein nuihin äänilaitteisiin. Terveisii Kirkkonummelta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja-Leena, ihan aiheellinen kysymys köntysäipälle, mut kyl patteri on oikein, ku siinä kerta valo vilkkuu ja Koiramamma oli sillon paikalla ku aparatti otettiin käyttöön. Ensin siitä lähti niin kova ÄÄNETÖN ääni, että molemmat naisihmiset sen kuuli. Hianoo, ajateltiin me koirapojat, keh heh, siinä oppii naisetkin oleen hiljempaa, mut eikö mitä, ny sen laitteen ääntä ei ihminen kuule, valo vaan vaihtuu vihreestä punaseks ja sillon siitä tulee ääntä, jos siis tulee, ihminenhän ei sitä tiedä, meihin ei kyl tehoo.

   Rillat tosiaan meni rikki tän laitteen takia ja siks meijän äippä aatteli, että konehan toimii, mut ei se ääni vissiin ollu tehonnu Peppiin eli oltasko me mäyrät jotenkin kovakallosempia. No ei olla, keh heh, me ollaan vaan niin mäyrii. Terkut Ossille!

   Poista
 6. Jossain oli ohje että laitteen pitää olla pidemmän aikaan esim 1kk ennen kuin alkaa toimimaan. Eli koiran pitäis alkaa inhoamaan sitä ääntä ajan kanssa tai jotain. En löydä sitä ohjetta tähän hätään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, äippä elää sitten vielä pienessä toivossa...

   Poista
 7. Löytyy niitä pönttöjä (emännän lisäks) täältäkin, eri mallisia... On kaulaan ripustettavia (lue: kuristettavia) ja pöydällä seisoskelevia. Turhaa tuhlausta; jos kerran on mäyräkoiran hankkinut, täytyy seuraukset sietää.

  VastaaPoista
 8. Párek ja Palvelijatar12. maaliskuuta 2014 klo 22.52

  Vallan kivat kuvat jälleen. Kyll mekin muuten tiedettiin ihan omasta kokemuksesta oikea vastaus, kuten kerroimmekin ; ) Meillä istutaan sen pöntön alla keskustelemassa laitteen kanssa. On sitten pois päältä koko vempula. Myyjä kyllä sanoikin, että osalla toimii osalla ei. Viisaasti sanottu myyjältä, eihän sitä voi siinä ammatissa asiakkaalle sanoa, että ei muuten toimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerroitte, kerroitte, mut me ei kato sitä ihan hoksattu, ku teijän vastauksessa ei ollu suaraan sanaa linnunpönttöhaukunestolaite. ;)

   Viksu myyjä, ja voihan se tosiaan ollakin, että herkemmillä koirilla toimis. Meijän äipän on pakko tunnustaa, että hänellä oli kyl vähän ajatuksena viedä pönttö kesällä lähelle naapuria, jossa on se pikkarainen piski, joka jaksaa haukkua taukoomatta, ihan totta hyvä ku vetää välillä henkee, kolme tuntia ja kauemminkin. Yleensä kolmen tunnin haukkukonsertin jälkeen äipän hermosto loppuu ja hän lähtee sisähommiin.

   Poista
  2. Pàrek ja Palvelijatar16. maaliskuuta 2014 klo 13.22

   ; ) ;) Hyvin onnistuis sen pöntön sijoittaminen naapurin lähelle ihan salaa, näyttää linnunpöntöltä eikä pidä ihmisen korvin kuultavaa ääntä. Jos sattuis vielä toimimaankin, niin huonosta hankinnasta tuliskin loisto-ostos!

   Poista
 9. Kylläpä sai äipän vattamakkarat hölskyntää ku me yhdessä naurettiin tota ”maailmanluokan keksintöä” ja Teidän Könä-Pönttö äippää. Ehottomasti pönttö lasivitriiniin näkösälle paikalle muistuttamaan, että kannattaa miettiä kaks kertaa mitä ostaa. Vaikka äipän mielestä mikään mulle (yleensä mäykälle) ostettu ei ole kallista, niin toi oli. Kuinka pitkältä matkalta pönttö ottaa haukun huomioon (luvattu määrä) tietenkin se on desipelimäärä mikä laukasee äänen? Siis lukiko äippänne edes käyttöohjetta, ennen paketin roskiin survomista. Oikeesti äippä lähettää myötätuntoterveiset Teidän äipälle. On sekin tehnyt niin monta turhaa ostosta pehmoleluja, tietäen valmiiksi että ei, mutta silti toivoen, että mie osaisin leikkiä sillä tai suolistaa sen. Onks tuplamäykky perheessä niin, että jos Teistä jompikumpi näkee vilahduksen vaikkapa naapurin Mustista ja alkaa haukkuun sitä, niin toinen yhtyy kuoroon, vaikka ei edes tiedä mistä ”uhkasta” on kysymys, eli aina tuplana haukuntaa. Ei ole ihme jos joskus äipällänne menee hermo. Mun äippä on aikas suvaitsevainen. Mie saan paukuttaa ihan rauhassa kunhan en yöaikaan tai niin että siitä olisi muille ihmisille haittaa. Mie muuten olen ollut kahden viikon sairauslomalla. Ei lääkärin määräyksestä vaan äipän. Mie tein sellaisen loikan että oikeanpuoleinen takajalka revähti. Aluks en laskenut tassua maahan ollenkaan, mutta nyt se alkaa olla kunnossa. Lepo auttoi. Oliks noloo, EI ollut. En vois kuvitellakaan Könä-äippää loikkaamassa itseään kaksi kertaa korkeammalle tasolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli tää vehjes kyl melkonen ostos, jopa meijän äipältä, mut turha on surra kaatunutta maitoo, totee wanhawiisaus, tolla ajatuksella mennään.

   Kantama on kait vaan joku 6 metrii, siis melkein pöntössä pitäs olla kiinni, että toimis. Keh heh. Ei kyl haittaa meitä yhtään.

   Todellakin hakutaan kuarossa, duuona vedellään ja yllytetään toisiamme. Äippä kiältää ja joskus uskotaan ja joskus ei. Meillä on hirmeen tarkka tää reviiritätämys, se yltään naapureittenkin pihaan ja tiälle kans. Me vahataan kaikkee mitä me nähään ja jos ei nähä, niin keksitään. :D

   Paranemista sulle!

   Poista
 10. Vae että semmonen vehe se ol! En kyllä oes osanna arvata! Meellä se hiirenkarkotin kyllä toemii, aenae äetin mielesta. (Niinku tuola jo plokissa kirjotin ni kylän kissat on jootunna kortistoon ku ee hiiriä koko kylällä ennee.) Minen ymmärrä minkätähen tuommosia haakunestolaetteeta ies tehhään! -Eekös koeriin tehtävä oo just haakkua ja ilimottoo asioeta sillä laella, ku ee puhuakkaa osata! Sama ku laetettas immeesille suukapulat :) Toevottavasti ee äetin piähän tullu mittää hankinta-ajatuksia ku näki tuon pöntön... siinä meellä oes sittä kaks pönttöö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilkin on semmonen iiik-iiik-viik-viik-karkotin vintillä. Melko hyvin se pitää siimahännät pois, mut yks kuuro orava Rouva asuu meijän vintillä. Sitä ei häiritte, vaan tekee joka vuoas lapsilauman meijän iloks. Keväällä pitää pitää ovet kiinni, ku ne lapsi kurret punkee pirttiin ja voit arvata mitä siitä seuraa...

   Kyl mekin saahaan kohtuullisesti haukkua, mut äippä ei yhtään tykkää, että me mennään louskuttaan naapurille, joka kerta ku hän menee postilaatikolle tai muuten vaan käpeksii pihallaan. Äippää hävettää, ku me haukutaan vanhaa ihmistä ja häiritään. Tuskin sun äippäs sulle tommosta maailmalopun rakkinetta koskaan hankkis, äippäs on viksu, toisinkin ku meijän äippä. Kyä näin on, Iivari.

   Poista
 11. siis vähäks muakin nauratti toi teidän pönttöjuttunne....
  mun ainaski on haukuttava ne haukut,jotka vaan purkautuu ulos,ei siinä pöntöt paljo auta.mä oon vahtikoira ja sellasen tehtävä on ilmotella kaikesta,niin se vaan on....olisittepa pojat kuulleet tänäkin aamuna mettässä,kyllä sai orava kuulla kunniansa,kun mä haukuin tosi komeesti sitä etukäpälät puuta vasten!kauheesti terkkuja vahtikoira Väinöltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väinö, mitä jäbä! Saatas mekin mettässä hakkuu, mut ku me haukutaan melkein kaikki vastaantulijat ja pihalla kaikkee liikkuvaa lisäks. Äipällä on ihan vatta kipeenä, ku häntä niin harmittaa meijän huano käytös. Mut hei, koiran kuuluu haukkuu! Vai kuuluuko...

   Poista
 12. Linnunpönttöhaukunestolaite? Siis mitä ihmettä? Nyt ollaan kyllä ihan äimänkäkenä täällä, eikä sekään taitaisi tuohon pöntöön mahtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei, tohon pönttöön ei mahu mitään, paitti iso annos meijän äipän hömöyttä. :D

   Poista
 13. kiitti kysymästä,mähän oon JÄBÄ isolla jiillä,niinku tekin veljet.matte sano,et ootte ilahduttanu sen elämää enemmän ku esmes mä voin yhtään ymmärtää,enhän mä oo ees päässy nokkapokkaan tein kaa
  sekin kuulemma häpee vähän ku mäkin ilmoottelen kaikille aika äänekkäästi miälipiteeni ja me asutan sentään kerrostalossa.Mullon muuten "ystävä",pitkäkarvanen mäyriäinen Uuno ja vissiin nimikin kertoo kumpi meistä on niinku päällikkö...mut te ootte huippui ainaski maten miälestä ja kiitos,kun ootte pelastanu monta tyhmää päivää touhuskeluillannne t väykky

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väinö Väykky, ole hyvä ja terkut mattelles kans! Pannaan kato sana (lue haukku) ja ilo kiärtään.

   Poista
 14. Vai sellanen mukalinnunpönttö! Hassuja laskurilukuja kuuluu kytätä, niin se vaan on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kih hih, äippä huakas helpotuksesta, ku sä annoit hänelle luvan kytätä hassuja lukuja laskurista. :D

   Poista
 15. Eipä auttaisi tollanen muhunkaan - haukun ku haukun. Kyllä mun täytyy kertoo mammalle jos joku jossain rasahtaa, ei se kuitenkaan kuule mitään. Naapuriin kuulemma muuttaa kaksi koiraa (huhupuhetta, kuka niistä oikeesti tietää) joten kohta voidaan kuorossa haukkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan Kaunis Nelli! Missä sä oot luurannu? Kiva ku oot päkkelis. Yritetäänkö tänä kesänä uutta tapaamista, ku meijän äipällä oli viime kesänä selkä ihan kipeenä, eikä ollu ihan parhaimmillaan. Tuut vaikka meijän pihalle leikkiin hippasta. No mut hei, tosi kliffaa, että naapuriin tulee lisää koiraporukkaa, niin voitte tosiaan perustaa kuoron. Triion. ;D

   Poista
  2. Talvihorroksessa ollaan oltu :). Koiratapaaminen olis kiva juttu, ollaan yhteyksissä josko saataisiin aikataulut kohdalleen.

   Poista
 16. http://kaikkielamanikoirat.blogspot.fi/2013/08/linnunpontto-eli-tarina-siita-kuinka.html

  VastaaPoista

Kiitti kommentista, kamu!