keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Tsempataan Ollikkaa

Me halutaan tsempata meijän plokikamua Ollikkaa
Ollikka on kaihin takia sokeutunnu.
Ihan niiku meijän Pyry-pappa aikoinaan.
Pyry-pappa oppi liikkumaan kotona ja pihalla,
ei kyllä ymmärretä kuinka, ku se ei oikein kuullukkaan mitään,
joten tasanvarmalla Ollikkakin oppii.

Pyry-pappa eli terveenä melkein 16-vuotiaaksi.
Sitten tuli keuhkosyöpä ja vei miäskoiran mukanaan.

Tässä muutama kuva Pyry-papasta ja yks video.
Tsempataan kaikki Ollikkaa ja sen perhettä!

 

 32 kommenttia:

 1. Jo vain tsempataan Ollia! Ihana Pyry :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hianoo! Äippä kerto, että sillon kun Pyry-pappa lähti viimeselle reissulleen iskän kaa, niin plokikamuilta oli tullu hurjasti tsemppiviestejä, jokka autto äippää ja iskää surussaan.

   Poista
 2. Ilimammuuta Ollikalle ja sen immeesille tsemppijä ja pärjeemistä! Sen ploki ol iha ensmäesistä ensmäene määräkoeraploki jonka äet lööti ku kiinnostu niitä ehtimmään. Ja siitähä sittä lähtihhii etteenpäen kiinnostus.
  Uatellaan tiälä Ollikkata joka ilta muate männessä,sano äet. Ja minnoon sammoo mieltä. Pyry näättää nii kommeelta herrasmieheltä, on varmaa ollu hyvä kaver. Työ ootta poejjat kyllä viksuja ja empaattisija poekija ku nuin aatteletta plokikaverija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meijänkin plokiin tulee paljon porukkaa Ollikan kautta. Ollikka on meijän hyvä vanha kamu, sähän oot uus hyvä kamu.

   Tokihan sitä pitä kavereitaan jelpata. Joo.

   Poista
 3. Ollille pidetään peukkuja, että sopeutuu uuteen elämänvaiheeseen ja perheelle myös tsemppiä. Onneksi perhe löytää vertaistukea netistäkin, tuskin lähituttavapiirissä on toista näkönsä menettänyttä koiraa. Ollin on ihan itse löydettävä se "uusi Olli". ♥
  Ikinä en unohda Pyry-pappaa, hän vei sydämeni jo heti, kun häneen näin virtuaalisesti tutustuin. Voisin verrata Pyry-pappaa johonkin suurmieheen tai muuten merkittävään henkilöön. Myrsky ja Tuisku ovat hyvin hypänneet Pyry-papan saappaisiin, yksi kumpaankin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan kuultu pajon tarinoita Pyry-papasta ja sen iän tuamasta viisaudesta. Meijän äippä on aina vähän herkillä ku on puhetta Pyry-papasta tai hän katsee papparaisen kuvia. Niisk.

   Hih, toi oli hauska: Myrsky ja Tuisku ovat hyvin hypänneet Pyry-papan saappaisiin, yksi kumpaankin. :) Osimmoilleen ja juurkin näin.

   Poista
 4. Me pidetään peukkuja ja tsempataan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hianoo! Siäl on Helmin sipsuvarpaat pystyssä ja Mamma N tsempittää mukana.

   Poista
 5. Párek ja Palvelijatar19. maaliskuuta 2014 klo 15.07

  Ollikka on meillä mielessä ja lähetämme upealle urokselle energiahaleja ja rohkeutta ottaa uusi tilanne haltuun. Me uskotaan, että Olli kyllä pärjää. Sopeutuminen vie aikansa, mutta mäyräkoiran sisulla tilanne otetaan haltuun. Palvelijattaren sokeutunut ja kuuroutunut puudeli oppi elämään rajoitteidensa kanssa, joten aivan varmasti samaan pystyy mäyräkoira! Pääkaupunkiseudun kuuluisa eläinlääkäri Mikael Ilves sanoi Palvelijattarelle silloin, että tutussa ympäristössä sokeutunut ja kuuroutunut koira pärjää kyllä, tuttu ympäristö ja säännölliset rutiinit auttavat.
  Pyry-pappahan pinkoo videolla kuin Zatopek ikään. Hieno papparainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyry-pappa tosiaan pinkoo pitkin pihatietä, välillä kyl vähän horjahtelee pois uralta, mut ei se tahtia haittaa.

   Poista
 6. Kyllä toi Pyry-pappa on ollu ihana tapaus! Ja niin on Ollikkakin!<3
  Tsemppausmuiskuja kaikille ihanille, näkeville ja näkemättömille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, viisaita puhut, Mirkku, samaa toivotaan mekin ja muiskut myös Murielille.

   Poista
 7. Muistan Pyry-papan, muistan oman Hessuni joka eli 2 viikkoa vaille 17-vuotiaaksi. Tsemppaan ihan sata lasissa Ollikkaa. Vielä on ihan varmasti yhteistä aikaa hänellä ja omistajillaan! Rakastetaan vanhuksiamme, ne ovat sen ansainneet. Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjotit kauniisti, juurikin noin. Meijän mieltä lämmittää se, että meijän lukijoissa on paljon semmosia, jotka lukivat Pyry-papan juttuja, tää meijän ploki on Tuulisten Poikien jatkumo.

   Hessu ja Pyry-pappa ja moni muu lemmikki ovat muistoissamme. Rakastetaan!

   Poista
 8. Olliaajatellaan ja mielessämme tsempataan. Nellinkin blogiin suurin osa lukijoista on tullut Ollin blogin kautta. Maksamme velkaa... vai miten se meni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksamme velkaa. Hiano ajatus, Kaunis Nelli, monessa miälessä. Maksetaan.

   Poista
 9. Todellakitodellakitodellaki tsempataan Ollikkaa ja Ollikan henkilökuntaa! <3 Uskotaan ja toivotaan, että Olli sopeutuu uuteen elämään ja oppii selviytymään muiden aistien avulla.

  Niin ihania kuvia Pyry-papasta! <3 Mikä suuri persoona hän olikaan. <3

  PS. Tunnustinkin jo tuolla meidän plokissa, että POISTIN (!?!?!) vahingossa teidän(kin) kommentin. Oon kyllä uskomaton sähläri, ARGH! Ja kyllä on osimoilleen justiinsa näin, että Rilla ja Myrsky on ihan samikset samoin kuin Peppi ja Tuisku. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nähtiin me toi sun gaumee onnettumuutes. Hih, no ei toi nyt niin gaumeeta ollu. Tommosta säätämistä sattuu vähän kaikille.

   Ollikka pärjää varmaan paremmin kuin ihmisväki, ainaskin jos ovat yhtään samiksia ku meijän ihmisväki. Kesä tulee ja Ollikka pääsee haistelemaan siilin jälkiä, niin kummasti siinä touhussa reipastuu. Näin me uskotaan.

   Poista
 10. Voi teitä ihania kavereita! Ei ihm... koira voi muuta enempää toivoa kuin tällaista tukea. Olen liikuttunut, vaikka mielelläni makoilen.

  Tuhannesti miästervehdyksiä, Ollikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kato kuule, Ollikka, kyä kaverit toisiaan aina tsemppaa. "Liikuttunut, vaikka mielelläni makoilen". Sä oot niiiiiiiiiin, hauska.

   Poista
 11. Tsempataan! Me kaikki tulemme vanhoiksi ja vaivojakin voi ilmentyä. Ihana spurtti Pyryllä :)

  VastaaPoista
 12. Hianoo!

  Pyry-pappa spurttaili ja oli hyväkuntonen, paitti mitä ny sitten se syäpä iski.

  VastaaPoista
 13. Pyry on kyllä niin tämmösen setäkoiran idoli, ja matten mielestä teiän Pyry-papalla oli ihan ainutlaatuisen sialukas katse, oli niissä silmissä näköä tai ei. Tuo video on ihan paras, justiin tommosia revityksiä määkin välillä teen, ko tiiän että matte tykkää ja ilostuu. Se varmaan oli Pyry-papallakin tuossa mielessä. <3 Railakasta viikonloppua teille, pojat! T. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikki kyl kovasti kehuu meijän Pyry-pappaa sialukkaaksi, oikeessa ootte.

   Hih hih, Mauri-setä, vai revittelet säkin, mut eiks meijän elämäntehtävä ookin tuottaa iloo ja se taito me osataan. Joo.

   Poista
 14. Tsempit Ollikalle ja perheelle ♥♥♥

  VastaaPoista
 15. Kovasti tsemppiä Ollille ja sen isäntäväelle! Vanhuus ei tule yksin ja nuorempikin nelijalkainen voi sairastua tai saada jonkin vamman. Ja silloin on meidän kaksijalkaisten tehtävä huolehtia ja hoitaa teitä rakkaita lemmikkejä. Pyry vaikutti viisaalta ja hienolta herralta. Kuten meidän Pimu-neitikin. Viimeksi eilen itkin metsässä ikävääni. Onneksi te nuori polvi tuotte lohtua meille. Rapsutuksia ja suukkosia sinne teille molemmille tasapuolisesti!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, itku tulee meijänkin äipälle kuten sulle, mut Pimulla ja Pyry-papalla on siellä-jossakin hyvä olla.

   Ollikka on viäl nuari, joten sillä on monta kilometriä edessä.

   Poista
 16. Tosi ihanaa lukea teidän kaikkien tsemppausviestejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me toivotaan kovasti, että näistä tsempeistä on hyätyä ja iloo ja toivoo.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!