torstai 30. toukokuuta 2013

Punkittaa

Äippä luki naamakirjasta tämmösen punkerojutun:

"No nyt on ihme nähty! Olin elukkalääkärissä koirani kanssa tänään ja ell näytti uuden tavan poistaa punkin.
Otat vanupuikon, pyörität puikkoa punkin ruumiin ympäri molempiin suuntiin, myötä ja vastapäivään, siis puikolla punkkia hangaten. Pyörittelet tovin, niin punkki itse irrottaa otteensa!!

En tiedä pystyykö tuota pyöritystä tekemään kuinka pienelle punkille, koirallani oli jonkin verran pullea tapaus jo.

Elukkalääkärikään ei tiennyt mihin tämä perustuu, oli siitä kuullut ja kokeillut omilleen ja kokeilee edelleen. :)
Ei siis enää mitään pinsettejä tai muita härpäkkeitä, ei jää pää enää sisään ihon alle eikä punkin sisäelimet pursua enää pitkin ja poikin."

Niin, että jos tulee punkki, niin pitää kokeilla. Punkkitilanne Myrsky 0 ja Tuisku 1.

 

34 kommenttia:

 1. No mä luin saman jutun ja ihmettelin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ihmetellään ja toivottavasti ei tarvii testata.

   Poista
 2. No tuotahan kantsii kokeilla. Haluan oikeasti nähdä toimiiko... nimimerkki Epäileväinen:) Mutta on sitten maailman helpoin tapa poistaa se punkeroinen. Terveisii M-L ja Ossi (3 punkeroista tähän päivään mennessä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, nimimerkki Epäileväinen, meit on sitten oikeen lauma epäilijöitä, mut kokeilla meinataan, jos sattuu punkero osumaan kohdalle.

   Poista
 3. Meillä kyllä luotetaan pinsetteihin. Ei ne punkeroiset otettaan irrota, hyvä jos niitä saa hengiltä edes! Mun nupist löyty jo yks punkeroinen. Ne on inhoja, kutittavat, ja sit iho menee rikki ku rapsuttaa, ja sit vasta kutittaaki. Onks teil jotain karkotteit, siis niinku punkeroisten varalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmitus, Jalo, näitä punkeroita. Tuiskulle jäi punkeron pää ihon alle ja siin on ny patti.

   Me ollaan luomupoikia eli ei oo karkotteita. Äippä tykkäs, että ku Pyry-pappa sai niistä pannoista ja tököteistä hirveet säpärit, niin kokeillaan ollaa ilman. Tuntuu, että punkkeja tulee, olipa niitä tököttejä tai ei. Sitten ku me nukutaan aina kyljittäin ja nuollaan toisiamme, niin ne tökötit ei oo kiva aatos.

   Poista
 4. Jos meillä havaitaan punkero, porataan se punkkipihdeillä irti ihosta niin lujaa kun vaan mahdollista! HYI HYI HYI, meillä ei silitellä punkkeja :D Yhden punkin posautin kivellä rikki, ja pari oon polttanu tulitikulla. Ei armoa punkeroille, meillä ainakaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaankaan armoa punkeroille! Te ku liikutte varmasti paljon vesien äärellä ja niityillä, niin saatteko montakin punkeroa vuodessa?

   Äklöjä ne on ja vaarallisia.

   Poista
 5. Meilläkin on tänä vuonna luomulinja ilman karkotteita. Yhtään punkeroa ei ole äippä vielä nähnyt, mutta silmän yläpuolella mulla on sellainen verinen pieni reikä. Mikä lie purrut? Äippä ei tiedä, enkä mää näe oman silmän yläpuolelle. Jospa se paranis.

  t. Olli

  VastaaPoista
 6. Meillä punkit joutuu vesikaruselliin, jos sellai8nen on hollilla sopivasti. Meilä myös YÖK inhotaan näitä punkkipaskiaisia oikeen rutosti. Ei tahota koskee niihin sormilla olleskaan.
  Essi vois just kestää tuon pyöri8ttelemisen ajan, ÄOnni ei takuuvarmasti ole niin kauaa paikallaan. Tiuku vetää täyttä draamaa inisemällä "ota se pois, ota seeee poooooiiiis" sillä hänen jumalaiselle hipiälleen on hirveä loukkaus tuollainen punkki.
  Meillä ei saa mitkään ampparit, punkit tai arrrghhh kyyt armoa. Henki pois vaan kaikilta. Onneksi noihin viimeksi mainittuihin ei oo törmätty ja toivon mukaan ei ikinä törmätäkkään.
  Terkkuja täältä Essilätä tuulisille komeille pojille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punkkeja ei tosiaan auta sormeilla/tassuilla, ja pitää huolella pestä kädet/tassut kosketuksen jälkeen. Yäk!

   Hah hah, olis teillä traamaa kerrakseen, jos kaikkiin teihin tulis punkero. Olis ininää ja haipakkaa.

   Me ei voida mennä enskun mökille kesäisin, ku siäl on pihallakin kyitä.

   Muiskut Essi-kulta.

   Poista
 7. Vai punkkeja silittelemään? Meillä lyödään niitä kivellä päähän:D

  Mutta hei, tätä lähtee ehdottomasti kokeiluun jos iholle asti ovat ehtineet. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä punkero tokenee, ku kivestä päähänsä saa. :D

   Poista
 8. minä luin jostakin että punkki tarttuu niin lujasti kiinni, ettei itsekään pysty irrottautumaan kuin vasta sitten, kun on jo imenyt verta itseensä. eli voisiko tuo pumpulitikku homma tehota jos on jo isompi punkki?tiedä häntä...jos punkin pää jää ihoon niin se nousee itsestään pois muutaman päivän päästä, kannattaa seurata siihen asti.yleensä on vähän tulehtuneen näköinen se puremakohta siihen asti että ylimääräiset tulee pois...
  Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Vai noin tiukasti on punkero pureutunut nahkaan. Äippä pani Bepanteenia Tuiskun kipeeseen. Ei oo ainaskaan viälä tulehtunnu. Täytyy sitten vaan vielä ootella. Kiitti tiedosta, Marika.

   Poista
 9. Toivottavasti on huono punkkikesä. Ne ovat niin yöks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummallinen otus toi punkki. Sitä ei taida hävittää mikään. On niiku torakka.

   Poista
 10. Joo täällä ei kans kyllä ruveta punkkeja silitteleen! Lemmyllä ei oo vielä ollu, vaikka oon tarkkaan kattonu kun kaikilla muilla tuntuu olevan. Toivottavasti Tuiskun punkkipatti paranee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä silittää meijän turkkia monta kertaa päivässä ja yrittää tiirailla punkkeja, että löytäs ennen kuin ehtii kiinnittymään. Ei oo koskaan nähny niitä pieninä, vasta sitten ku ne on kiinnittynny ja paisuneet.

   Meijän punkit on yleensä kiinnittynny korvien taakse ja viereen.

   Poista
 11. Pipukka:
  Morjeeens!
  Met äipsän kanssa ollaan vähä taikauskosii ja uskotaan tähänkin juttuun. Mäykkävilosofialla se menee näin: Jos punkero on tarrautunut koko voimallaan ihoon kiinni ja sitten se yht´äkkiä väkivaltaisesti nyhdetään pois, niin pahaa jälkeä siitä varppina tulee. Sen sijaan kun sä hellästi (pehmeällä vanupuikolla, ei kovalla puutikulla) hierot, niin punkero kudiaa/rentoutuu ja itse päättää irrottautua ja lähteä veke häiriöpaikasta...
  Mul ei onneks oo koskaan ollu punkkia, joten kokemusta ei ole, vaikka äipsän mielestä mun rönsyilevään turkkiini tarttuu hiekasta polttopuihin asti kaikkee.
  Muutes, äipsä tapas tällä viikolla (ruokatunnilla, en siis ollut mukana) pienen karkeakarvaisen mäykkätytön, jonka nimi oli Pippuri, hah äipsää kuulemma hymyilytti osuva nimi, joka oli annettu mustan värin ja pippurisen luonteen mukaan. Yksi tuhansista äipsän antamista hellyttelynimistäni on pippuri, joten melkein kaimoja ollaan.
  Nii ja sit äipsä haluaa kertoa (mun mielestä juoruta) mun ”hyvästä” käytöksestä jälleen kerran (huoks). Viikko sitten lähdettiin autolla liikenteeseen. Sit joku tummanpuhuva mies (kuulemma poliisi nimeltään) pysäytti meidät, äipsä avas ikkunan ja tää mies alko työntää jotain pillii äipsän suuhun... Siinä vaiheessa katsoin parhaakseni puuttua asiaan: Hei haloo mies, mitä sä teet? Eksää tiedä, että Vappu on jo ohi, ei enää pilliin puhalleta. Äipsä katsoi tuimasti minua ja käski olla hiljaa. Kai se mies usko mua, koska toivotti hyvää matkaa. Jälkeenpäin äipsä sano, että oli hyvä, ettei se ottanut minua maijan kyytiin ja toimittanut putkaan... poliisille ei kuulema räyhätä. So what!
  Mut varsinaiseen asiaan: Teillä pallopojat on ihku pallokuosi blogissa!!!
  Lapissa on ennätyshelteet... vaikka miten on nurtsilla mukava kölliä ja kasveja haistella, käyn välillä sisällä hakemassa viileyttä. Vähä outoo ku sisällä on kylmempää kuin ulkona?
  Pelatkaa kovasti palloo, vaikka niissä Teidän palloissa onkin ”valuvika” ja menevät aina veteen. Onneks Teidän äippä jaksaa hakee ne sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah, vai kutiaa punkero. Ihan mahtavaa!

   Mahtaaks teillä punkkeja ollakaan? Mut erityisen hienoo on, että teillä on KESÄ ja hellelukemat. Tosin sulla, Pipukka, voi olla kauniissa pörröturkissas liiankin kuuma.

   Vai ilmotit sä poliisille, että Vappu on ohi! Kyä sä oot tomera tyttö. :D

   Poista
 12. Meidän äiskä on ekspertti punkkienpoistaja. Sen edellisellä lapinkoiralla oli joka ilta ainakin tusina punkeroista poistossa, hömelöt kun asuivat saaristossa mettän keskellä silloin. Aina kuulemma se mun äiskä irrotti punkin varovaisesti pihdeillä, ettei vaan pää jää sisälle. Hui, että jonkun PÄÄ jäis mun sisään, tulisikohan lisää älliä vai söiskö se punkinpää vaikka kaiken?
  Minä Vili olen onnekseni? kaupunkilainen, joten paljon punkeroita ei ole ollut. Mutta taitava punkeronpoistaja on silti ihan hyödyllinen olemassa. :) Vähäpunkkista kesää kaikille toivotellen Vili

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kyllä olis olla punkkivapaalla alueella. Jotenkin meijän äippä on hermona niistä punkeroista. Niistä ku kuitenkin voi saaha pahoja tautejakin. Mut niitten punkeroiden kanssa on vaan opittava tulemaan toimeen.

   Poista
 13. Me suositellaan edelleenkin sitä punkkirautaa - toimii! Mut ihan sama, mitkä konstit poistossa on käytössä, kunhan ällötykset vaan saa irtoomaan. Inhottavia ötököitä, sanon mä ja muiskautan teidän punkittomia poskianne!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä käytti punkkirautaa väärin. Hän nosti ylöspäin, ku pitää kammeta sivulle.

   Muiskut, Mirkkunen!

   Poista
 14. Arrgh ja yök yök, Palvelijatar kutisee ja puistattelee näitä punkkijuttuja lukiessaan. Se on lähes hysteerinen kun vain kuulee/lukee sanan punkki. Mulla ei ole koskaan ollut punkkeja, onneksi. Punkkikarkote otetaan käyttöön jo aikaisin keväällä ja sitä käytetään myöhään syksyyn. Joka lenkin jälkeen tarkka syyni, kampaus ja harjaus. Vähempikin varmaan riittäisi. Ja päivittäinen kuivatun valkosipulirouheen ja laktoosittoman kermaviilin sekoituspläjäys taitaa osaltaan toimia punkkikarkotteena sekin.
  Jos punkki erehtyy meille Palvelijar varmaan ampuu sen tykillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gaumeesti meitä ny naurattaa toi Palvelijattaren tykillä ampuminen. Kyä varmaan punkerosta henki kaikkois, joo. :D

   Tosta valkosipulista on kyl ollu paljon tarinaa. Iskä meinas sivellä meijän valjaat valkosipulilla, mutta äippä esti, meinas että valjaat eltaantuu.

   Poista
 15. Punkit on niin ällöjä että ei hermot kestä niiden silittelyä - äkkiä irti ja nirri veks, se meiän stratekia.

  VastaaPoista
 16. Kokeiltu on ja TOIMIII!!
  Tänään kissallani oli punkki (iso sellainen) korvan juureen tarttunut, ihan hyvin kiinni. Kun ei tönimällä lähtenyt.
  Otin vanupuikon, kostutin sen vedellä (!!!) ja pyöritin punkin ympäri, molempiin suuntiin. Ja irtosi nopeasti!! En kyllä usko että punkki oli ollut kauaa kiinni, vaikka iso olikin, koska tarkistan Murun päivittäin kunnolla.
  Mutta ehdottomasti parempi keino, kuin mitkään väkisin vedettävien pihtien avulla, pakoon yrittävän kaverin kaulasta tms. Ja tulehtuva pipi punkinjäännöksineen. Hyi hyi :/

  Suosittelen! Ei se kokeileminen ainakaan haittaa. Tuskin siinä minuuttiakaan meni. Kissani oli erittäin tyytyväinen, eikä rauhallista turvaa etsimässä, kuten aikaisimpien pihtikiusaamisien jäljiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jihuu! Oikein mainio uutinen. Mekin kokeillaan ja kostutetaan vanupuikko ensin.

   Meilkin on aina tulehtunnu ja ollu pitkään patti punkinpoiston jälkeen.

   Punkitonta kesää ja syksyä!

   Poista
 17. Täällä epätoivoinen irrottaja jolla ei ollut oikeita poistovälineitä ja kokeilin, Pyörittelin muutaman minuutin ja ei irronnut ollenkaan. Vähän jalkoja heilutti. Tämä oli vielä pieni, ei pullistunut punkki.
  Irrotin sitten tavallisilla pinseteillä, punkki litistyi mutta pois sain kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun irtos! Meil ei tänä vuonna, 2015, oo ollu vielä yhtään punkeroo, IHME.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!