perjantai 3. toukokuuta 2013

Nokkapokkaa

Myrsky: Meilähän täs yhtenä päivänä kävi semmonen vahinko, että me karattiin toistemme kurkkuun kiinni. Tuisku täyttää kohta vuoden ja se on nokkapokkaillu mulle jo pitkään. Tilanne repes, kun äippä anto normiherkkuja yhtenä iltana. Kylhän te kaverit tiiätte, että toinen saa AINA paremmat herkut ku itte.

Noh, tilanne äity silleen, että Tuisku kävi mun kimppuun. Eikä ny ollu kysymys mistään veljespainista. Me muristiin ja raivottiin. Äippä murisi ja raivos. Iskä tuli erotuomariks. Iskä joutu irrottaan Tuiskun mun naamastani, ku sen hampaat oli melkein mun silmässä.

Me jouduttiin eri huoneisiin lauhtumaan. Mä lauhduin nopeesti, mut Tuiskulle jäi uhovaihe päälle. Meijän porukat tuli väliin ja sano Pikku Prinsille, että mää on Kuningas. Vähän aikaa mä pelkäsin Tuiskua, mutta ny on sopu talossa, eikä uusia kohtauksia oo tullut. Tosin meijän ihmisväki on tarkkana ja pönkittää mun asemaani.

Meijän Hyvä ja Kaunis Blogikaveri Essi Messinen ehdotti, että meistä pitäsi tehä kirja. Olisko kuvitus jotain tämmöistä:
32 kommenttia:

 1. Oho. Siellä meinaa siis pikkuveikka hyppiä silmille! Toivottavasti unohtaa moiset pian. Mutta kirja, kyllä teistä pitää ehdottomasti tehdä kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Näin pääs käymään. Mä oon kyl kova puolustaan pihaa, mut oikeesti oon vähän herkkis. Tuisku taas pelkää jopa postilaatikoita ja piilotuu mun selkäni taakse, mut tosipaikassa käy kimppuun. Ollaan me melkonen parivaljakko.

   Poista
 2. Teillä on valtataistelut menossa! Pidä puolesi kaima, sä tulit pihapiiriin ensin!
  (Tosin tappeleminen ei kannata...)

  VastaaPoista
 3. Hih, mekin käytiin vähän leikkimässä kuvanmuokkausta :D Olipas kivaa :) Nyt Myrsky sanot Tuiskulle kuka talossa määrää, niin ei tarvi poikasen enää jatkossa sitten ärähdellä ja äksyillä turhasta. Ja HYI Tuiskulle, ei isoveikkaa saa kiusata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivasti olittekin muokanneet kuvia. Nättejä, mut niin ootte tekin. Joo, tykätään.

   Poista
 4. Talon herruus on nyt sitten kysymyksessä. Niinkuin vaalit, kummasta tulee se pomo. Meille kävi edellisen koirakaksikon kanssa samoin, kun 3v nuorempi alkoi pomonpaikkaa haluamaan. Tilanne kärjistyi niin, että olimme kaikki jo hoidon tarpeessa. :) Aloitimme korostamaan vanhemman koiran etuoikeutta kaikkeen, ruokaan, namuihin, ovesta kulkemiseen, tervehtimiseen eli ihan kaikessa korostettiin vanhemman pomo-oikeutta. Se pelkästään ei kuitenkaan riittänyt. Loppujen lopuksi hoitoon joutui se nuorempi koiruus (pallit pois) ja rauha palasi meidän mökkiin. ♥
  Toivottavasti teille pojille selviää herruus helpommalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Joo, tää on normimeininkiä koiramaailmassa. Meilkin tehään ny justiinsa ku teillä tehtiin. Korostetaan Pomoa, kih hih.

   Tuisku: Iiik!

   Poista
 5. Myrsky oli ensin ja on siksi pomo. Tuiskun pitää nyt vaan rauhoittua. Aika kova keino uhkailla pallien menetyksellä, mutta kuulkaas kaverit, ei se haittaa elämää ollenkaan. Mää oon silti mää, vaikka oon palleja vaille.

  Meillä on vaan yksi koira ja yksi pomo ja se oon minä. Tai äipän mielestä se on pomo. Joskus yritän liikaa pomoille ja mulle pidetään sellainen kurinpalautus. Joudun omalle paikalle ja joudun temppuilemaan "paikka" ja "odota" ja kaikenlaista kurjaa. Onneksi kaikesta koulutuksesta saa ruokapalkkaa. Paitsi silloin, kun on kakannut lattialle. Niinku tällä viikolla. Meni nääs antibiooteista maha vähän sekaisin.

  Kauheesti teille terkkuja täältä pohjoisesta. Meillä on vielä lunta ja tässä oottelen siilien heräämistä. Fasaaneita on paljon, yhtään en oo vielä saanut kiinni.

  t. Olli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollikka, sä jo siäl siilejä vartoilet, oot sä aikamoinen jörrikkä. Jokaisessa laumassa pitää olla joku joka vetää letkaa. Meil se on äippä. Iskä on kyl aivot.

   Jospa toi Tuisku tosta tasaantus, ku enin murkku-uho haihtuu.

   Poista
 6. No, kissalle tuo on nyt ihan luonnollista. Ainakin minulle. On tossa kahen vuoden aikana kokenut samaa, kun on kulkukissana käppäillyt. Parikin kertaa on herruudesta joutunut taistelemaan, korva ja häntä on uhreiksi joutunut.

  Kirja? Kyllä! Mutta kuvitus voisi mielummin olla sellaista oikeaa valokuvaa. Tuo on liian vanhanaikaista.
  Ostaisin sen kyllä heti!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Ootpas sä, Iso-Aapi, kokenu seikkailun jos toisenkin. Toivottavasti sentäs et oo kokonaan korvaas ja häntääs menettänny, muutenhan sä olisit ku Pekka Töpöhäntä.

   Poista
 7. Näinhän se on, että eläinmaailmassa ei tunneta täydellistä tasavertaisuutta. jommankumman on oltava se pomo ja toisen vähän alistuttava. Toivottavasti asia selviää ilman kamalia riitelyotä. Mäyräkoiramme-lehdessä oli kerran karmea juttu neljän koiran lauman taistelusta. Tosin siinä oli yhdet täysin samanikäiset urosveljekset, jolta sitten päädyttiin kanssa pallit leikkaamaan. Valitettavasti sekään ei korjannut tilannetta. Koettakaa te poijaat saada tilanne kuntoon, ilman sen suurempia taisteluita, terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, osaa ne tytötkin taistella. Just oli ilmo, että toinen tyttökoira etsii kotia, kun iskivät yhteen ihan jatkuvasti. Meil on ollu ny ihan sopusta. Lyödään painiks, ilman sarvia ja hampaita.

   Poista
 8. Hui, täällähän uhkaillaan vallan kamalia, että kulkuset pois. Hm, taidankin olla onnenpekka, kun olen vailla lajitoveria täällä. Ei tarvitse taistella asemasta. (Palvelijatar kuvittelee olevansa pomo, mutta kuvitelkoon. Minä tiedän paremmin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saahaan pitää kulkusemme, vaikkei mitään Tonttuja ollakaan. :)

   Kyl meillä on enemmän ilosta ku surusta meininkiä. Tappeleehan ihmislapsetkin välillä.

   Annetaan ihmisväen pitää luulonsa, kaikilla on siten hyvä mieli. ;D

   Poista
 9. Pst Myrsky, meillä juniorilla on ollut samankaltaisia pomoksi pyrkimyksiä. Mää annan sen välillä hyppiä silmille, mutta kun mää suutun, ni kyllä se tietää kuka on pomo. Vink vink, terkuin Pinja :)

  Emännälle terkkuja, että tuttu juttu. Jonkin verran tuo on meillä vaikuttanut huomion antamiseen koirille, kun tiedetään missä tilanteissa valtataistelua voi syntyä. Mutta oishan se nyt vaan kivaa, jos molemmat koirat olisivat kiltisti samalla tasolla omistajan alapuolella, vaan eihän se ainakaan mäyristen kanssa niin taida mennä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Kiitti Pinja vinkeistä. Pitkämielisyyttä sitten vaan ettiskelemään. :)

   Nettimartta: Lohduttava tieto, kiitti. Mähän kävin viime syksynä koirakoulussa. Luit oikein. Mua koulutettiin, olihan tosin Myrskykin mukana, mutta kyllä se päähuomio oli minun asenteessani tai siis sen puutteessa. Mähän pelkään koiria (mua on purtu pahasti) ja se heijastuu omiin koiriin, jotka alkaa heti mua puolustaan. Olen jämäköitynyt ja yritän pitää ryhtiä yllä ja johtaa laumaa. Melko hyvin olen kyllä onnistunutkin, useimmin. Tämä on tehnyt hyvää myös koirapelolleni.

   Poista
 10. Hei! Kiva tutustua teihin Myrsky ja Tuisku! ; ) Kiva kun löysitte mun virkatun mäykyn, sen esikuva, Keksi, on jo mäyräkoirien taivaassa.
  Teistä on hienoja kuvia ja mukavia juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, samoin! Keksi on sit samoilla tanhuvilla ku meijän edeltäjä, Pyry-pappa.

   Poista
 11. Onkos Tuiskulla murkkis-ikä kun tolla tavalla tekee... Pidä Myrsky puoles vaan.

  Mä oon kans pomo, jos mua ei huomioida haukahdan ja taas mua hellitään. Toi mun mamma on kyl melko hyvä oppimaan mut on sil pari juttuu jois se on jumis eikä taho millään oppia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Jotain semmosta kai on meneillään, murkkista. En mä tahallani. Hyvin oot kyl mammaas koulinu. :)

   Poista
 12. Lilla:
  Meillä tuo Luna on aina ollut täyspomo,mä en uskalla sille yhtään ryppyillä(ja Lunakaan ei uskalla ryppyillä mammalle).
  Vaikka se muuten on ihan kiva mua kohtaan,niin harvoin esim.nukun sen kanssa kylkimyyryssä.Ja jos Luna yhtään pitää mulle komentoa,mä huudan korkeelta ja kovaa.
  Saas nähdä kuis meidän arvojärjestyksen käy sitten,kun toi pikkupallero typy jää myös pysyvästi meille.
  Juu ja mammahan tietty haluis pitää sen pojun myös,mut lienee mahdoton yhtälö kolme narttua ja uros kotona ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Teil on sit nokkimisjärjestys reilassa. Hyvä niin. Me kyl Tuiskun kanssa mahutaan nukkuun nukkuun samaan koppaan ja ollaan mielellään pinossa ja kyljikkäin, että sen puolesta on rauha tuvassa.

   Onks teijän palleroista missään kuvia? Vaik olis vissiin parempi ettei meijän äippä nää sitä poikapentua... :D

   Poista
  2. Juu,kyllä palleroista löytyy muutama kuva meidän perheen nuoren blogista nimenionluna.blogspot.fi.
   Tää meidän nuori-ihminen on ollut vähän laiska päivittämään blogiaan kun tää suuri tuntematon netti-bittiavaruus nielaisi osan valokuvista.Mutta vauvoista on kuvia ja sitten siellä vähän aiemmin olevat kuvat näkyvät myös.
   T:Lillukka

   Poista
  3. Mustaruskeita kumpanenkin, tosi söpösiä.

   Meijän lukijoille tiedoksi, että Lunalla ja Myrskyllä on sama koiraisä, Haricot Henning Mankell.

   Poista
 13. Nyt nyt, pojat! Pitää olla sovussa eikä tapella. Muuten mä tuun sinne ja pistän teidät järjestykseen!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi-hii, nythän me vasta riehutaanki, niin sun on ihan PAKKO tulla tänne. Jeee.

   Poista
 14. Noinhan sitä mäkin aloin aikoinaan yrittämään talon herruutta itselleni. Enkä ottanu opikseni, vaikka iskä mut aina tappelussa päihitti. Aina piti vaan uudestaan yrittää. Meijät oli sitten lopulta pakko pitää vallan erillään, kun emo sai käsivarteen neljän tikin arven muistoks tappelupukarien erottamisesta, ja pelkäsivät vielä, että koska jompi kumpi meistä pojista pääsee hengestään, kun mehän ei lopeteta siihen, kun toinen alistuu, vaan jatketaan taistelua loppuun asti. Mä sain olkkarin, eteisen ja toisen makuuhuoneen. Iskä sai keittiön ja makuuhuoneen. Aitaukseenkin piti tehdä väliaita. Eikä enää päästy yhtä aikaa autoileen, vaan aina vuoron perään. Ja emo sai liikuntaa, kun sai viedä molemmat erikseen lenkille.;) Iskä olis osannu sovussakin elää, mut mä en. Mun pitää aina saada olla ykkönen. Toivottavasti te pojat löydätte vielä sovun ja pystytte olemaan yhdessä. Olis se kaikille paljon helpompaa ja mukavampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih-oih-huu, onpas teillä ollutkin hurjaa menoa. Juu, ei meillä oo ollenkaan noin pahaks äityny. Se yks kunnon matsi, synty kateudesta toisen herkkuun. Nyt ollaan sit herkuteltu eri huoneissa tai Tuisku terassilla, niin ei oo päässy toraileen. Olis kyl melko gaumeeta ja raskasta koko perheelle tommonen huonejako ku teille. Kunnioitus teijän viitteliäisyydelle ja elänirakkaudelle.

   Tuisku: Mä kai se olen, vaikka oonkin nuorempi eli Pikku Prinssi, se joka nokkapokkailee. Myrsky on melko tasanen luonne. Mut iskä ja äippä mua on laittanu ruotuun ja mulle on tullu tiukka komentu. Hyvästi lellipäivät!

   Poista
 15. Voihan pojat. Olkaa vaan sovussa, niin on kivempaa. Tosin Paavokin tietää, että omia herkkuja puolustetaan. Sen takia Paavo ja Muru-serkku syövät nykyään eri huoneissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista kuulla, että herkuista tulee muillakin kinaa. Muuten kyllä sopuillaan ja mahutaan nukkuun samaan koppaan ja silleen.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!