lauantai 19. tammikuuta 2013

PaukkupakkanenGaumee pakkanen.


Mua tympii.
Viäl enemmän harmittaa ku meille piti tänään tullaa ihan uusia koirakavereita leikkiin pihalle. 
Kaikki mäykkyjä, tiätty. Esko 4 kk ja sitten viäl Onni ja Perla. 
Mut kuka ny tämmösellä paukkupakkasella voi ulkoilla, ei kukaan. 
Ja ei ainakaan mäyräkoira, vaik olis mikkä vermeet päällä. 
Pidetään ikävää.
Tai...


Äippäää, tuu leikkimäään!


26 kommenttia:

 1. Hyvä päivä leikkiä sisätiloissa!

  VastaaPoista
 2. Äipän kanssa on hyvä leikkiä, kun kaverit eivät pääse. Pakkasta pitelee täälläkin. Tarttisi saada jotkut eskimovarusteet itselle ja Ossille, jolla tassut palelevat. Oli aamulla -21. Terveisiä M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meil oli aamusta 26 ja nyt on 16. Kohta päästään ulos. Kyl Ossi tiätää ettei kannata itteensä palelluttaa turhaan. Eskimovarusteet olis kyl päheet. Kih hih.

   Poista
 3. Siis viiksethän tuolla ulkona jäätyy. Ja takalisto.

  VastaaPoista
 4. Mutta tällä Pohjan Perukoillapa oli melkein nollakeli. Kerran näinkin päin! Mä juoksin itteni Tyrnävällä ihan piippuun. Ja kakkasin navettaan, ku katoin miten lehmätkin tekee :)

  - Elvis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teil on ollu sitten mainiot ulkoilukelit. Me vaan ollaan äkkiä pinkastu pihalle ja takas. Kui sä oot päätyny tyrnäväläiseen navettaan? Näkys mun sukulaisia?

   Poista
 5. Onpa harmi että teil on tommoset kokoontumisajot peruuntunu pakkasen takia, pojat. Meilki oli -21 C aamul, ja mun jo muutenki lyhyt aamulenkki meinas hyytyä iha kokonaa, kun tassut meinas paleltuu samntien. Menin siis takas peiton alle lämpimään, ja sanoin mattelle, et tuu uudestaan kysyy mua ulos sit josku malliskuussa. Mukavaa sisäleikkiviikistä teille pojat, t. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan harmi. Olis ollu mahtavaa juosta tuhatta ja sataa uusien kamujen kanssa. Siinä olis varmasti ollu villiä vilinää pihan täydeltä.

   Iltalenkuralla oli inhimillinen pakkanen. Tossut jalassa tarjetiin hyvin. Toivotaan, että teilpäinkin lauhtuu ja pääset lenkuroimaan mattes kanssa. Peiton alla on kyl mukava nukuskella, ei palella ja on pehmeetä.

   Poista
 6. Ehkä pakkaset hellittävät pian! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellitti jo ja käytiin kunnon kierroksella pihalla. Jep!

   Poista
 7. Elviksen tavoin mää oon kans nauttinut aurinkoisesta nollakelistä. Tosin nyt iltaa kohden pakkanen kiristyy. Vaan meillä satoi aivan gaumeesti lunta eikä aurauskalusto ole ehtinyt putsaamaan kaikkia teitä. Täytyy lenkkeillä pistooli lumessa roikkuen ja kyllä siinä meinaa pistoolinpiippu paleltua.

  Jos Elvis kakkasi navettaan niin mää pääsin aamulenkille vähän eri maisemiin ja kakkasin vanhustentalon portinpieleen. Äipän mielestä se ei ollut hyvä vitsi ja keräsi pökäleet pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän poikakoirien harmi, toi umpihanki. Eikä voi nuttuakaan vetää suojaks, ku sitten tulee pissi omaan kainaloon. Joo ei.

   Onks meil kaikilla ollu tänään vähän kakkapäivä? Meinaan ku mulle kävi samoin ku sulle. Pökälöittin naapurin postilaatikon juureen. Kerättiin pois. Siisteys kunniaan! Muuten täällä maalla ei keräillä. Sillon ku Pyry muutti tänne kaupungista, niin äippä keräs Pyryn kakkoja ja naapurit nauro.

   Poista
 8. Tarinaa Satakunnasta, Porista.
  Mamma tuli jostain riennoiltaan kotio aamuyästä kahen aikaan. Mää heräsin ja se kertos mulle, et ulkona gaumee pakkanen, miinu 22 astetta ja hyytävä viima päälle. Mää olin heti et voi itku ja hammastekiristely, millai mu aamulenki käy?!?!?!

  No, sit ko herättii ja mää meni iskä kaa ulos ni ei ollu ko enää 10 astet pakkasta!
  ja voitteks kuvitella, et päivälenkuralla pakkasta oli enää 2 astetta!
  20 asteen tiputus 12 tunnissa. Huikeeta. Toivottavasti pysys yksnummeroisis lukemissa toistaseks enne kesää!

  --
  Bono

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla kävi onnenpulla, ku pakkanen laski noin rivakasti. Parissa asteessa kelpaa koirapojen paarustaa. Nou hätä.

   Poista
 9. Täälläkin paukkuu, pakkanen meinaan ja ihan kirjaimellisesti. Ei oo mäyräkoiran ulkoilukelejä nämä ei. Eikä myöskään tämän mamman.. ;) Nim. Oi kesä, missä viivyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo kyl kenellekään tämmönen paukkupakkanen hyväks. No, ehkä jääkarhulle, mut niitä ei näissä ympyröissä pahemmin pyäri, onneks. Sul on hyvä nimimerkki. :)

   Poista
 10. Ihan järkyttävä pakkanen on ollut, sisähommissa ollaan. Nelli tekee pisut ulos ja suorastaan juoksee takaisin sisään. Nyt olisi koiran sisävessalle tarvetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nelli, sä oot sisäsiisti, tosta sun mammas on varmasti ylpee ja tyytyväinen.

   Meillä on sisävessa. Tosin siitä ei lähde huuhtelun ääni vaan huutelun ääni. Äippä ei tykkää.

   Poista
 11. Pipukka:
  Voi harmistus, kun mäykkien kokoontuminen peruuntui. Siinä olis ollut vilinää ja vilskettä.... ja Esko 4 kk:tta, se olis varmaan tuoksunut keitetyltä nuudelilta, kih,kih. Paremman puutteessa äippä käy leikkikaverista, mutta toivottavasti Teille tulee vielä uusi mahdollisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Oli tosiaan harmitus, mut onneks me yritellään tavata uudemman kerran. Lämpösemmällä. Tää kun on meijän ekaa tapaaminen, niin meijän täytys ensin tutustuu puolueettomalla maaperällä. Mä en meinaan päästä KETÄÄN meijän tontille ja musta on tullu tosi PUOLUSTAJA Tuiskulle. Äippä ei ymmärrä. Mut mä oon tosi UROS ja pakko on toimia luantoosa myäden.

   Äippä ei ehi ny leikkiin, ku hänen pitää tehä kolmella kiälellä ceevee. En tiä kyllä mikä se on. Väärinkirjotettu veecee?

   Poista
 12. miten tommosella ilmalla voi mennä ulos?! mä kattelin ulos eilen keittiön ikkunasta, kun siellä oli pakkasta -22. sitten siitä ohi meni kaks lenkkeilijää ja koira! voi koira parkaa, olikohan sen emäntä pakottanu koirulin ulos? ei tiiä...


  tänä aamuna kun olin nukkumassa lempparipaikallani, tuli meiän talon toinen vekara mua rapsuttamaan, just väärästä kohasta. sitten mä raapasin sitä tassusta, eiku, kädestä. se sano että olin tuhma kissa enkä sen taki saa tänään herkundaaleja. vähänkö epistä?!

  jäätyvin terveisin: Iso-Aapi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso-Aapi, pysy vaan sisällä lämpösessä, niin mekin. Ulkoiltiin pikasesti töppöset jalassa ja nuttu niskassa. Jokku koirat tykkää olla ulkona pakkasella. Semmoset villavat koirat.

   Joo, ei oo kyl kivaa toi raapiminen, mut sähän oot KISSA, jolla on kynnet, joita se käyttää puolustautumiseen. Jos sä osaisit puhuu, niin sä olisit voinu sanoo: Lähe ny meneen! Mut ku me ei osata puhua. Me kyl osataan haukkua. Komeesti ja kumeesti.

   Poista
 13. Joo, mäkin sanon, että pöhkö pakkanen. En tykkää. Mitään kivaa ei voi tehdä ulkona. Sisällä mä sitten vähän villitsen. Siitäpä saa, pakkasukko (ja emäntä)!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella pöhkö pakkanen! Energia on pakko purkaa, jos ei ulkona, niin sitten sisällä. Kyä näin on!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!