tiistai 1. tammikuuta 2013

Keneltä pääsi paukku?

Myrsky: Uusi vuosi otettiin meijän pihapiirissä vastaan tyyneydellä. Tai ainakin melkein. Täähän oli mulle toka uusi vuosi, joten osasin ottaa rennosti. Tuisku sitävastoin pelkäs jokaista paukkua ja suhahdusta. Ja niitä paukkuja piisas.

Luulis, että maalla on hiljasta, mutta kuulkaa, ei oo. Meijänkin tiä on täynnä pomminkuoria ja muuta roihnaa. Meijän takapihalta saa kerätä, siis äippä, räjähteiden jäämiä viälä juhannuksenakin.

Tuisku: Gaumee ku mä säikähdin, että tuleeks ny joku sota niiku uutisissa näytetään. Hirmeitä paukahduksia, eikä ne tulleet musta. Mun piti oikeen ryhtyy haukkuun ja karkottaan niitä paukkuja pois. Äippä ei sanonu mitään. Puuhasteli vaan omiaan.

Mä jo aattelin, että onks hänen kuulossaan jotain vikaa. Haukuin vähän viäl lujempaa. Kuuluuko! Ei mitään vaikutusta. En mäkään sitten viittiny ittekseni meluta.

Mut arvatkaa mitä teki Myrsky? Se kiipes äipän syliin. Joo! Ei se tavallisesti. Mä jouduin oleen lattialla. Epistä.

 

Oikein maukasta ja luurikasta uutta vuotta!
Paljon lenkuroita,rapsutuksi, herkundaaleja ja kameleita. Niistä on hyvät koiranpäivät tehty. 
Joo, ja kissojen kanssa.

30 kommenttia:

 1. Voi sinua, Tuisku. :c Mekään ei yhtään digata niistä poks-hommeleista. Ihan hirveitä! Mut te ootte Myrskyn kanssa hurjan söpöjä. :3 Ihkua vuotta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, paukut on pahoja. Ihkua vuotta teijänkin poppoolle!

   Poista
 2. Oikein herkullista tätä vuotta teille, pojat!
  Me kyllä nukuttiin koko tähtien sota, vaikka äippä sanoi aamulla, että pommit jysähtelivät melkein ulko-ovella. Ninni-serkku ja tytötkin nukkuivat. Äippä joutui valvomaan ihan yksin. Olisi saanut meidän puolesta kyllä nukkua, mutta ehkä se on sitten paukkuarka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me nukuttiin kaikki, Tampereen tätsää myöten. Gaumee räime kävi ulkona, mut me vaan käännettiin kylkee.

   Sun olis pitäny Jirin kanssa ottaa teijän äippä viekkuun, niin ei olis tarvinnu hänenkään valvoo ja pelätä. ;)

   Poista
 3. Että semmoisella strategialla oli äippä liikenteessä! Näytti tehoavan myös :) Oikein hyvää uutta vuotta teille kaikille!

  VastaaPoista
 4. Mä otin kans aika rennosti vuodenavaihteen, vaik mun kamelini haukkuki kurkku suorana kaikille paukauksille ja välähdyksille. Mut mä koitin olla silleen kuulisti, että seki rauhottus. Ja onnistuha se, lopulta!

  Teillä näyttäs olevan oikeen makoisat oltavat tossa karvamatolla. Hyvä alku rennolle vuodelle 2013!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hianoo, Jalo! Mitäs me miähet, ku ollaan ja möllötetään vaikka ympäriltä kaatuis seinät. Joo.

   Me ollaan saatu YKSI matto lattialle, kun me ei enää ihan hirmeesti kus... pissitä sisälle.

   Poista
 5. Otetaan yhtä rennosti kuin ennenkin, teillä on ne koiranpäivät, mulla kissanpäivät. Sijaismamma käski kysyä että mikäs toi kameli-juttu oikein on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ollaan iisisti ja pidetään mukavaa.

   Kameli on koirankieltä ja tarkottaa kaveria.

   Poista
 6. Ompas hyvä, että tuo kameli-juttu selkisi. Meillä on kaikilla kameleita ;)
  Mutta raketeista ei kissapojatkaan tykänneet. Luimuilivat sängyn alla, kulkivat vattat kiinni lattiassa ja kummastelivat, jopa Béla nappas mammaa kiinni kynsillä sylissä kun paukahteli -niin paljon pelotti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mekin ollaan teijän kameleita, hih.

   Voi kissapolosia! Ei sais tolleen piäni pelotella.

   Poista
 7. Mun emäntä kertoikin jo blogissaan, että me nähtiin yks pinseri, joka juoksi gaumeeta vauhtia ilman emäntää tai isäntää. Toivottavasti se on jo kotona ja lämpimässä...
  - Elvis

  PS. Mua vaan haukotutti koko koko homma. Kun ne häiritsi mun unia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmee juttu, toi pinserijuttu. Toivottavasti raukkaparka löys viälä kotiinsa.

   Uni on parasta, ei haittaa paukuttelut eikä mikkään.

   Poista
 8. siis arvaa Tuisku olix täällä sitä samaa !!! Nimbal kauhja mekkala oli tosa kentält ja taivas, soli iha täynnäs semmosii valopalloi kaike färissii. Onni kattos niit haavi auki ja Tiuku kans. Mää yriti selittää, et tota se oli viime vuanaki, mut paljoks ne kuunteli.
  epistä ettet päässy äipän syykkiin. Mut jos sil oli korvat menny lukkuun siit jytinäst.
  meiä äippä oli vihane, ku se tänä aamun keräs niit tikui meiänki pihalt. Yks oli tullu iha ove viäree asti. siit se vast kiukkune oliki.
  No se vuas ny alko, nii et oikke hyvä jatkoo vaan teil ja kertokaa kuulumissii. Mää käyn lukemas ku äipän silmä välttää...
  terkuin Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on, Essi, hiano Lassi-lammas. Pidä sitä hyvänä. Joks kattoit mitä se on syäny?

   Raketit oli vissiin jotain pitkänmatkanohjuksia. Ei ihme, että äippäs oli harmissaan, ku niitä törrötti ihan ovipielessä.

   Poista
 9. Aikamoinen räiske oli. Ja äsken kuulu taas jostain kauempaa pauketta. Viidettä päivää jo... Mä en tommosesta onneks oo moksiskaan. Yöllä käytiin pihassa vuoden vaihtumista kattomassa, sit pääsi onneks jo nukkumaan, ko pahin räiskintä loppu. Meen pihassa ei rääppeitä näkyny, emo ei olis siitä pitänytkään, kun ei se tykkää muitten roskia omasta pihasta kerätä. Ajelemassa päivällä käytiin ja oli monessa paikassa ihan siivotonta juhlijoiden jäljiltä.

  Mukavan pehmeen näkönen matto. Älkää ny pojat sitten vaan kus... pissikö sen päälle, kun siinä on varmaan mukava ottaa tirsat.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä sano, että on se kummaa, kun laki ei koske kaikkia. Outoo on, joo. Hyvä ku oot rohkelikko, etkä oo moinaan paukuista.

   Matto on pehmeetä villaa. Ei olla viälä liritty...

   Poista
 10. Mä en pelkää paukkuja, voisin tulla teille turvaksi, jos tarviitte vaikka sitten kun vuosi vaihtuu seuraavan kerran.
  Mua nauratti, kun emäntä ymmärsi ensin ihan väärin tuon "luurikasta" uutta vuotta. Se ihmetteli, että miten puhelimet liittyy uuteen vuoteen. Mut jos se ois liittynyt puhelimiin, niin kai se olis ollut "luurillinen" uusi vuosi. Lukihärö iski, hihii!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta tuut meille ensi vuonna turvattareksi! Me voidaan olla pelkäävinämme, jos me silleen saadaan sut meille. :)

   Luurikasta. Kih hih. Tosiaan sen vois tavuttaa vaik toisinkin. Mut tarkotettiin luu-rikasta. Joo.

   Poista
 11. Nauroin kyllä tolle otsikolle taas.. :D Meillä ei onneksi kuulemma ammuskellut kukaan lähellä raketteja naapureissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, me väännetään aina kaikkee outoo, muka-hauskaa, mut kyl meitäkin vähän nauratti. Teil oli sitten rauhallinen ja räiskeetön uusi vuosi. Hyvä niin.

   Poista
 12. Onneksi tekin, pojat, selvisitten suuremmitta traumoitta räiskyttelystä ja paukahtelusta! Kyllä se on hyvä, että Uusi Vuosi on vain kerran vuodessa...eihän tällaista kestäisi alvariinsa!

  t. AA-kerholaiset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AA-kerholaiset, ei tommosta räimettä kyl kestäis yhtään pidempään tai useemmin. Nykki jotkut tampiot on paukutelleet viikkoo ennen ja varmaan ne samat tampiot paukuttaavat viäl loppiaisenakin.

   Poista
 13. Pipukka;
  Ai, otitte uuden vuoden vastaan tyyneydellä! No, sehän olis vielä puuttunut, että kaiken sen paukkeen keskellä olis vielä Tuiskunnut ja Myrskynnyt, kih, kih. Toisaalta ehkä ihmiset ei silloin olis paukutelleet niin paljon? Jos Teidän pihapiiriin tulis joskus tyttö, sen nimeks täytys laittaa Tyyni, ihan vaan vastapainoksi teidän Hurrjille nimille. (mut joo, pidetään vaan poikapihana.) Mä oon TehoTyttö! En pelkää raketteja. Iltapissalla käydessä sanoin muutaman valitun sanan ja yritin saada niitä hyppimällä kiinni, muttei onnistunut, ku ne lensi taivaan tuuliin. Puolen yön aikaan varsinaisena h-hetkenä nukuin äipän kainalossa, ku ellun kana. (vaikka kana en ookkaan, enkä kanakoira, enkä kanamainen tyttökoira).
  Äipsä ei voi sietää raksujen ampumista, ja ihan syystäkin. Minun edeltäjän edeltäjä katosi kolmeksi päiväksi, ilotulitteesta johtuneen säikähdyksen vuoksi. Miks ei ihmisväki voi noudattaa määräyksiä ja ampua vain luvallisena aikana? Silloinkin äipsä oli käyttämässä hauvelia pissalla viiden aikaan, ettei sitten ole tarvis mennä ku paukuttelu alkaa. No, mitä vielä, joku Tauno (jolla ei ole terävimmät kynät penaalissa) ampu juuri viiden aikaan, niin että koiruli säikähti, karkas ja tuli kolmen päivän päästä kotia (onneks)
  Siitä olis tullut ikuinen ikävä sydänmeen. Koiruli oli ollut vielä viikkoja paluun jälkeen traumaattinen, lymyillyt vaan nojatuolien takaa.
  Jos ihmisväki olis yhtä viisaita ku me Mäykät, niin ne vois lahjoittaa vaikka raketteihin varatut rahat kodittomille koirille. UGH Olen puhunut.
  Tuisku: paukuttele sinä vaan niitä ekologisia paukkuja, tai hajupommeja... keh keh, niin mäkin joskus teen :)
  Mutta kuulkaas, Mä oon nyt nukkunut melkein viikon putkeen. Uskotteko? Pitkien yöunien lisäksi, aamuheräämisunet, tupsuurit, väliunet, päiväunet, välipäiväunet, iltapäiväunet, nukkumaanmenon valmistautumis unet … jne... Nimittäin kun äipsä oli saanut aattona kaikki jouluhössötykset tehtyä ja rentoutui joulun viettoon, oli maaperä viruksen iskulle otollinen. Täydellinen Megaflunssa! Äipsä yski, kurkku ja korvat oli kipeet, nenä vuosi... Mä parhaani mukaan yritin auttaa, mutta kun yritin antaa tervehtymissumppeja, niin äipsä valitti että kylmä kirsu tekee kuumeiselle iholle kipeetä, Outoo? No onneks mä kuitenkin olen saanut olla kylki kyljessä kiinni. Elikkä 24/7 ollaan vaan nukuttu. En ole päässyt lainkaan lenkuralle ja sinne alkais tehdä jo mieli. Pakkasta oli kyl joulun aikaan jopa 28 astetta, mutta nyt ois jo lauhaa ja sähköpostit lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kyllä hupsua syytää rahaa taivaan tuuliin. Mut kai se on sitten kivaa.

   Voi harmi tommonen megalomaaninen lenssu. Onneks oot, Pipukka, hoitannu äippääs, joten kohta hän on taas tolpillaan ja pääsette lenkuroimaan.

   Poista
 14. Ootta pojat tosi komeesti tuossa vihreällä matolla tupsluureilla. Sitä vois äkkivilkaisulla luulla, että näkee ihan kaksoiskuvia, mutta ei sentäs. Mut toi mattohan on vähän kuin feikkinurmikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Kaikki menee meissä sekasin, varsinkin hämärässä, ku Tuiskun raidat ei erotu. Tuisku on pari senttii lyhkäsempi ku mä ja sil on piänempi pää. Mä en ny kohteliaiuuden ja toverihengen vuaks lohkase mitään...

   Matto on siga magee. Pehmee. On se hyvä, että me (lue mä) tultiin sisäsiisteiks.

   Poista
 15. Meillä meni Nellin kanssa uusivuosi hienosti kun oli vieraita. Nellillä oli touhua niin että ei kuullut ollenkaan pauketta. Täytyy munkin kehaista tuota mattoa, kyllä kannattaa pidätellä että siihen pääsee köllöttelemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Touhun lomassa ei kyl ikäviä räiskeitä huomaakaan. Totta. Meil on viäl lattialämmitys, niin kyllä kelpaa köllötellä.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!