perjantai 3. maaliskuuta 2017

Kevättohinoita

Myrsky: Vanha kansa, johon meijän äippäkin kuuluu,
sanoo, että maaliskuu maata näyttää.
Joo, näin tekee.
Tääl taas tarvotaan kainaloita myäden kurassa ja hölsässä.
Äippä lupas viiä meijät kaupungille,
ku siäl on vähempi rapaa ja
enempi haisteltavaa.

 

Tassuja pitää hualtaa ulkoreissun jälkeen.
Parhaiten se hoituu sohvan kaiteella,
äipän valkosen imukykysen villahuavan päällä,
ku siinä voi samalla tarkkailla,
mitä pihalla ja tiällä tapahtuu.

 

Pellolle oli tullu järvi ja
puro pauhas täytenä.
Järvenjäälle ei enää uskalleta mennä,
ku siäl on niin paljosta vettä,
että pian jouduttas uimiselemaan,
jopa jään pinnalla.18 kommenttia:

 1. Tassujen huolto on tärkeää puuhaa. Typy ja Hippu tekevät sitä myös miltei joka ulkoilun jälkeen. Vaikka ihmisväki kuivaa käpälät pyyhkeellä, pitää siihen päälle vielä itse rassata ne puhtaiksi.

  Kuraa ja märkää on täälläkin. Viikonloppuna pitäisi kuitenkin paistaa aurinko, joten nautitaan siitä. Iloista viikonloppua!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn ja Hipun emäntä + Tytöt, käpälistä täytyy tosiaan pitää hualta. Mä putsaan usein myäs Tuiskun tassut, korvat ja turkin. Oon semmonen hualehtiva isoveikka. Joo. Menokasta viikonloppua ja tiätysti muiskuja kans!

   Poista
 2. Tuo peete on varmaannii tosj hyvä tassuin kuivuuseen ja huoltoon :) Kylläpä teelle on kevvään rylläättännä! Kohta sielä piäsettä sulilla maella käpsehtimmään. Järvejjiä näättää jo vuaralliselle. Pysytelkeehän kuomat vuan mualla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, peite on lämmin ja sopivan pehmee mäyrinkäisen hipiälle. 😄
   Maalla pystytään ja aurinkoo ootellaan sekä tinttejä tarkkaillaan, niikun sinäkin, kuomahyvä.

   Poista
 3. Oikein näyttää asianmukaiselta tassujenhuoltopaikalta tuo sohvankaide! Ajattelevainen äippä on sopivasti tuon huovankin tuohon laittanut. :)
  Me käytiin eilen jäällä ja todentotta siellä oli vettä lumen alla! Lucy-neiti täytyi lopulta kantaa jäältä pois, kun ei enää oikein tiennyt, mihin olisi voinut tassunsa laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, äippä aina keuhkoo, että enkö löydä mitään muuta paikkaa ku hänen huapansa. No joo, en. Lucy-neiti on oikeassa, itseään kunnioittava mäyräkoira ei tassujaan kastele, jos paikalla on palvelualtista henkilökuntaa.

   Poista
 4. Mites teillä?? Onko luuvarastot ja jääkaapin sisustaa täydennetty 50 km hiihtoa silmällä pitäen. Se kestää aika kauan. :-)
  Teen kalluppia asiasta koiraplokkareiden piirissä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei oo touppinkia, ihan luamuna mennään eli nakkeja, luita ja silleen, kyä jaksetaan kattella tai sitten ei, yleensä ei, paula.

   Poista
 5. Vilakka saattaisi uintireissusta vielä näillä lämpötiloilla tulla. Hyvä vaan pysyä pois järveltä. Ja siis mitä? Eikö teidän äippä ole teille omaa vilttiä hankkinut? Nyt pikapikaa marssitatte sen kaupoille. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimmi, juu, on meillä omia huopia, mut eihän ne tiätty oo niin pehmosia ku äipän huapa. 😉
   Pysytään rannalla, katotaan kesällä uimisteluja.

   Poista
 6. Ihan asiallinen tassujen putsaus- ja hoitohuopa teillä :)
  Kyllä se kaunis kevät sieltä vielä tulee, kaiken loskan ja kuran jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, tisainhuapa se olla pitää mäyräkoirallakin.

   Poista
 7. Älkkä siunakko menkä tonne jäämpääl. Iha o haurastune näköne. Sin jos pulahtaa, hankala tulla ylös.
  Meki olla ulkoiltu iha floskas eikä me Tiukun kans semmosest yhtän tykätä. Onni paina ku maantiäjyrä, sitä ei kyl sit haitta yhtikäs mikkä.
  Mee toivota et se kevät ny jo tulsis ja äiti sitä vast toivooki. Se ei kyl yhtän ol mikkä talvi-ihmine. Kauhja marmatus koko aja jos lunta vaa o.
  Jokku linnut, äiti sanos et mustarastaat , laulava tääl nimpal aamusi. Äiti tykkä et se on hianoo. Ja kuulema varma keväämmerkki.
  Halauksii ja pususii sinne komiat pojat toivoo Essi Messinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essi Messinen, ihan ekaks lähetetään sulle tsiljoonamiljoona muiskua, smaksmaksmaksmak... No ny helpotti. Joo, ei mennä jäälle, ihan ihaillaan maisemia rannalta käsin tai siis tassuin.
   Toivotaan, että loska kuivuu pikaseen, että sun ja Tiukun sulotassut pysyis kuivina. Linnut tosiaan laulaa loilottaa, noitten nättiäänisten lisäks naakat. Ilosta menoo sulle, Tiukulle ja Onnille kans.

   Poista
 8. Valkoinen pehmoinen huopa on just passeli tassujen kuivaamiseen.
  Hurja miten paljon on siellä vettä ja loskaa. No, tänään onkin pikkupakkanen, joten lätäköt varmaan jäätyy. Mutta älkää silti menkö mihinkään hukkumaan. Parempi odotella kesää ja kunnon uimakelejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, meijän äippä kyllä väittää, että hänen huapansa ei oo enää valkonen, ei tunnusteta mitään.
   Juu, tänään oli nasakka pakkanen ja viima, järvi oli jäätynyt kauttaaltaan, mutta ei me uskallettu mennä käpeksimään vaan pysyttiin rannalla. Lepposia tassutteluja!

   Poista
 9. Juu ehdottomasti tuollainen valkoinen huopa kuuluu tassujen huoltoon. Minun nivelrikkoani nämä kelit kyllä selkeästi haittaavat. En viitsi kovasti kulkea siellä ravassa ja kotona ne tassut pitää nuolla moneen kertaan. Mutta ehkä kuukauden kuluttua on jo kuivaa ja mukavaa. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, lasinläpi kattellessa ulkona näyttäs olevan oikeen aurinkoista ja mukavaa, mut karu totuus on se, että kylmä viima puhaltaa ja rapa roiskuu. Toivottavasti kuukauden kuluttua on aidosti lämmintä. Joo.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!