tiistai 5. heinäkuuta 2016

Tuisku siilikuiskaajana

Tuisku tarinoi:
Voi gaumeeta, ette kyllä uso,
mitä tänään tapahtu!
Mä löysin siilin.
Ihan itte hokasin sen.

Siili oli jumittunnu meijän verkkoaitaan.
Iskä sitten irrotti siilin varovaisesti ja
siirsi aijan toiselle pualelle,
siis eri pualelle ku me.
Eikä me yhtään sitä siiliä säikytely,
ihan oltiin nätisti ja silleen.
Äippä kyl räpätti ja
äimisteli meijänkin eestä.
Joo.


25 kommenttia:

 1. Ompa nätti tuo siili :) Kyllä olit Tuisku oekee hengenpelastaja, hieno homma! Siihehhän se oes muuten jiännä ja tiijjävaekka henkesä heettännä.Sulle pitäs kyllä semmonen mitalli iha annoo restentiltä. Ja nuin hienosti haakkumata maltoetta sitä sittä yhessä kahtoo. Kyllä ootta viksuja poekija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, eikö vaan oltukin viksusti hiljaa. Annettiin sen siilin huakasta, että pääsee taas etiäpäin kipittään. Meijän yhen portin alla on piäni lokonen, mistä noi siilit survoo ittensä meijän pihalle. Ny iskä kävi tukkimassa sen reitin, niin ei sitten pitäs siilien jäähä verkkoaitaan kiinni, paitti jos ne pöljät yrittää tulla aidasta läpi pihalle. Noh, me ollaan tarkkana ja kiärretään aitaa ahkerasti ja ilmotetaan ihmisväelle, jos siili on tarttunu kiinni. Joo.

   Poista
 2. Voi mikä ihme tuollainen söpö siili, osasitte nätisti katsella ja ilman haukkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, no niin, mä haukuin vaan sillon, ku piti ilmottaa ihmisille, että tääl on yks piikkipallo aidassa roikkumassa.

   Poista
 3. Oi mikä ihana piikkipallo, kiljahti Palvelijatar. Minä yritin haistella läppärin näyttöä, mutta en saanut siilistä vainua. Olikohan sillä joku siilideodorantti käytössä? Haisiko se teidän mielestä joltakin, Puhurit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, kyä siilissä on oma hajunsa. Mehän löyvettiin pikaseen se siili ja ihan haisun perusteella, ku eihän sitä siiliä ees erottannu noista äipän puskista ja rikkaruahotuppaista.

   Poista
 4. Hauska siili! Onneksi löytyi ja pääsi jatkamaan matkaansa aidan toiselle puolelle, minne varmaan oli matkallakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, siilit olis tervetulleita meijän pihalle, ku ne syä etanoita ja silleen, mut toi aita on paha este. Lisäks siilit tulis mialuusti lammelle juamaan, niiku kaikki siivekäätkin. Äippä on kyl laittannu etupihalle laakeen vesiastian, mut hanavesi ei vissiin maistu yhtä hyväälle ku sadevesi.

   Poista
 5. Tuiskulle hengenpelastusmitali ja sankarikoiran arvo! Heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista kovasti, Aatu Hauva, parhaamme mukaan autellaan, mut kyl sankarikoiran arvo on kuiteskin ihan liikaa. Ehkä ritari... ;)

   Poista
 6. Reippaita poikia Tuisku ja Myrsky 💖 Hyvin toimittu hengenpelastaja Tuisku! Pelastit ihanan siilin ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tellis, kiitti kehuista! Mä oon kyl hirmeen tyytyväinen, ku tavallisesti Myrsky löytää kaikki siilit, kerrankin mä olin kirsu tarkkana vainuamassa. Joo.

   Poista
 7. No, hyvä että löysit ja se pelastettiin! Ihana siili!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivisen Vilman piha, kyä me ollaan niin tarkkoja poikia, ettei ykskään siili jää meiltä huamaamatta. Tää oli eka siili tänä kesänä, eikä enempää ollu viime kesänäkään. Nyt ollaan tilkitty portin alunen ja toivotaan, että siilet pysyvät aidan takana, eivätkä juutu verkkoaitaan kiinni. Meijän pihalla on semmosia alueita, risukkoja, missä siilit saavat talvettua.

   Poista
 8. Kylläpä oli söpönen siili. Ihanasti tassut ristissä tuossa teidän iskän sylissä. Hyvä kun huomasitte, että raukka pääsi pois pinteestä. Mä olen kanssa pari kertaa nähnyt siilin ja yrittänyt tehdä vähän tuttavuutta, mutta kaveri on kamalan piikikäs. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, tää siili oli meijän puskissa ja sillä aikaa ku haettiin iskää apuun, niin se oli juuttunnu aitaan. Kyä me kuule vainutaan kaikki natiaiset meijän pihalla. :)

   Poista
 9. Hienoa, että siili pelastui! Mekin tykättäisiin siileistä, mutta jostain syystä piikikkäät tyypit muuttivat meidän mökiltä pois samaan aikaan, kun ensimmäinen mäyräkoira saapui. Kummallista!

  VastaaPoista
 10. Hengenpelastus kaksikko PuhuritWatch ! Te ootte ammattilaisia, selvästi. Ja Siili on niin söpönen! Taisi tietää, että nyt ei tarvi vetää palloksi, kun tää jengi on hyvällä asialla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, kyä iskä sen siilin hellästi irrotti ja vapautti. Vähän aikaa siili tuhisi aidan takana ja lähti sitten lyllertämään kohti vapautta. Siilit syä matoja ja etanoita, joita kyl olis äipän puutarhalla tarjolla.

   Poista
 11. Hienoa pojat! Ehdotan teille hengenpelastusmitalia. Siilit ovat hyötyeläimiä ja varsin söpöjäkin kuten kuvasta näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri ja Nero, tattista, me ollaan ihan tyytyväisiin henkisiin mitskuihin. Joo, siilit on tosi siäviä piikkipallukoita.

   Poista
 12. Voi siili! Ne on niin symppiksiä, toivotavasti kaveri jatkaa nyt tuhinoitaan tyytyväisenä ja onnellisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna, vähän aikaa siili huili ja lähti sitten tallustelemaan vapauteen. Nou hätä!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!