torstai 20. elokuuta 2015

Polkkapoika ja tyttösamppoo

Tuiskun tuumailuja:
Äippä kutsuu mua Polkkapojaks.
Ai mikskö?
No, kun mää hyppytään takakoipia tassutellessa.
Ennen mää hyppyytin vaan vasenta jalkaa,
mut sitten mä niksautin oikeenkin lonkan,
niin ny mää polkkaan tasapuolisesti molemmilla koivilla.
Välillä mä en jaksa ja sillon äippä ottaa mut syliinsä.


Joo, ja siitä tyttösamppoosta, että miks se haisee niin pahalle?
Eiks se vois tuaksuu liaroille, kesäpäivälle ja luille.

Tätä jo ehittiin pohtia Iivarinkin kaa.
Mille teijän miälestä poikien samppoon,
kylläkin kyseenalastetaan koko pesuaineen käyttö,
pitäs tuaksuu?

14 kommenttia:

 1. Just tuolla oman blogini kommenteissa marmatan Liinukalle likkashampoosta. Mun mielestä shampoo on ihan turha keksintö, mutt jos sitä on pakko olla, niin uroksille mieluiten hajuton ja mauton sitten, kiistos. Mietin, että jos turkki herkkuluulta hais... tuoksahtelis niin luulisko joku talonkokoinen koira mäyräkoiraa luuksi ja pistelis poskeensa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huamattiin kyllä, että olit ihan itte päässy ruoaka- ja samppookauppaan. Hajuton ja mauton! Sää sen sanosit. Just tommosta samppoota poikakoirat toivois. Huh huh, onpa karmiva ajatus, että talonkokonen koira luulis meitä luuks. ;)

   Poista
 2. No ee taennakkaa olla hyvä uatos se luuhhajunen samppoo. Tiijjäppä toellaa jos vaekka joku isompi otus sittä vielä piälle tulloo!
  Vuan ee kyllä kukkiihhajusta aenakkaa piä olla sen aeneen. Párekille tuolla sen plokissa jo ehotinnii että jos panis sen Pekhamin asijalle. Ku seon tehnnä immeesmiehillehhii hyvät hajusteet. Mitteepä arveletta työ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, erinomasen hiano ajatus toi, että Pekham tekis ja sunnittelis POIKAkoirille samppoon. Pitäiskö sille lähettää meiliä? Ainaskin tää sanamaija Heli Laaksonen innostu meijän postista. ;D

   Mepä miätitään tovi ja ettitään sen Pekhamin osote. Ymmärtääköhän hän suamee... Toinen suunnittelijaehokas, kotimainen, olis tää Ristomatti Ratia. Eiks hänellä oo lusikka jokaisessa sopassa? On suunnitellu koirille ainaskin pantoja ja valjaita. Olisko varmempi valinta? Hän vois ymmärtää tätä koiramaista suameekin.

   Poista
 3. Oos ny varovainen koipines!

  Mulla on vaniljakeksin tuoksuista shampoota. Tosi miehekästä. Edellinen tuoksui aloe veralle ja kukille. Mamma ei onneks tykkää voimakkaista haisuista itekään, ni säästyn tujummilta haisulishampoilta, mutta on toi vieno vaniljan tuoksukin jo aika kaamee koettelemus. Just kun on saanu hinkattua pusikoista herkulliset tuoksut turkkiin, ni sitten ne vaniljoidaan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalo, voi olla, että täytyy kuvauttaa taas uuvestaan ne lonkat, vaik ei ne siitään enää parane ja hyväks tuu, ku on syntymävika.

   Vanilja ei oo kyl ihan paha tuaksu, mut kyl sekin on vähäsen likkamainen. Toi on niin totta, että ku saa turkkiin just sopivat aromit, niin raahataan pesupuljuun. Pöh!

   Poista
 4. Ihan sama, miltä tuoksuu. Turhakkeita koko shampoot, koiran pitää haista koiralle tai itse hommatuille hajusteille. Jiri komppaa.

  Sihteeri: en komppaa. Meillä käytetään kokovartalopesuihin Virbac Epi-Soothe -shampoota, jonka tuoksu haihtuu nopeasti. Osapesuihin käytän marseillepalasaippuaa, joka ei juuri tuoksu.

  Voi harmi niitä sinun lonkkiasi, Tuisku. Niihin ei taida olla mitään apua särkylääkkeitä lukuunottamatta, eikä noin nuorelle koiralle sekään taida olla hyvä vaihtoehto. Vai olisiko luontaisrohdoista joku sopiva?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu Hauva, Jiri ja Sihteeri, morjenttes teille kaikille! Totta turisette kuomat, koiran pitää haista eli tuaksua koiralle. Jep!

   Sihteeri, joo, me kyl ymmäretään sua, meinaan sulla on samat aatokset ku meijän äipällä. Täytyykin kokeilla tota marseillepalasaippuaa, ku sitä meillä on. Se on meijän äipän saunasaippua.

   Tuisku: Nää lonkat on kyl ylen murheellinen juttu. Äippä aiko hankkia vauvvojen kantoliinan, missä mun on hyvä olla, kun väsyn. Mä kirputan mun lonkkia eli kyl mu kipuja on...

   Poista
 5. Meillä pestään aina joko PetVital® Verminex Shampoolla tai sitten vauva/lapsishampoolla ja kuraiset mahanaluset pelkällä vedellä. Näillä ollaan pärjätty.
  Saako Tuisku jotain nivellääkettä lonkkiin? Wuppe saa polviinsa silloin tällöin ruuan joukossa Luposan Gelenkkraft´ia eli glukosamiinia. Maastoliikunta on hyväksi lonkille ja sitähän teillä harrastetaan. Portaita ei saisi kävellä mihinkään suuntaan eikä hypellä korkealta. Eikä kahlata korkeassa lumessa. Tuollaisia ohjeita saatiin meitin edesmenneelle lapinkoiralle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, kuulostaa toi teijän samppoo ihan miähekkäältä.

   Tuisku: En saa lääkitystä. Kipulääkkeitä oli pari viikkoo syätävä sillon ku lonkka venähti. Ai portaita ei saa kävellä? Ou nou. Meillä kun takapihalla pitkät, mutta loivat portaat.

   Poista
 6. Kuulkeepa kamut, äet käski sannoo että kokkeelkoopa Tuiskulle serrapeptaasia nyt nuihi vaevoehin!
  Jottii ellittii sitä suosittelloo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, kiitos tiedosta, äippä katselee noita suasiteltuja aineksia.

   Poista
 7. Todella harmillista tuo Tuiskun lonkkavaiva. Ymmärrän sinua hyvin, sillä Typyllä on samoja vaivoja. Polvethan leikattiin mutta lonkkavikaa se ei parantanut. Tsemppiä Tuisku, koita pärjätä niillä kintuilla! Typy ja Hippu lähettävät sinulle parantavia muiskuterveisiä! Ja tietysti myös Myrskylle terkkuja kovasti. Mukavaa viikonvaihdetta, aurinkoista sellaista!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tytöt ja emäntä! Lonkkavika on tosi haljuu, mut näillä eväillä eletään, niin Typy kuin minä. Joo. Puhureilta tuhansia muiskeloita teille kumpasellekin, Typy ja Hippu.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!