tiistai 25. elokuuta 2015

Onneli, koirankouluttajakoira

Tänään se sit alko!
Remmiräyhäyksestä poisoppiminen.
Meitä tuli kouluttaan Onneli ja Anne(li).

Onneli on siävä hovavartti.
Me oltiin Onnelin ekat oppilaat.
Onneli on ihq.
Sitäpaitti Onneli on kuuro,
joten sitä ei isommin haitannu meijän räyhäykset.
Melko hyvin kyl opittiin hillitteen ittemme,
niiku mäyräkoiraks.
Torstaina taas uusiks.

Lisäys 26.8.
Piskipalvelun Annen kirjoitus Onnelista ja Onnelin työtehtävistä:

Onneli auttaa koiria ymmärtämään toista koiraa. Yleensä koiria, joiden sosiaalistamista ei syystä tai toisesta ole tehty huolellisesti. Minun roolini on antaa omistajalle ohjeita tekemättömän sosiaalistamisen "paikkaamistyössä". Samalla minä ja Onsku auttamme omistajaa selviämään erilaisista tilanteista koiransa kanssa (joissa oma koira käyttäytyy ei-toivotusti). Tarpeen tullen Onneli toimii myös ns. häiriökoirana esim. ohitustilanteita harjoiteltaessa. Joskus auttaa ihmisiä/koiraa selviämään musta- tai vain yleensä koirapelostaan. Usein ihminen pelkää juuri mustaa koiraa. Ja saattaa aiheuttaa koiralleenkin koirapelon. Koira, joka on joutunut toisen koiran hyökkäyksen kohteeksi ja saanut kenties vakavia vammoja tarvitsee paljon hyviä kokemuksia erilaisista koirista. Tällaisiinkin "hoitajan" tehtäviin mm. Onneli pääsee.

16 kommenttia:

 1. Teillä oli näemmä (kuvat) pussailutreenejäkin. Oppiko teidän oppilaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Mua reenattiin tänään, Tuulia. Toi Onneli on kyl rauhallinen ja nätti kouluttaja, eikä toi Annekaan ihan pahannäkönen oo, niiku naiseks. :)

   Tuiskun vuaro on reenata torstaina, yksin. Me kun liatsotaan toisiamme ja haukutaan hurjana. Mää opin melko pikaseen, ettei kantsuu kiskoo eikä varsinkaan rähistä, että kun on kunnolleen tulee palkintoja ja kehuja. Ky ny vaan muistaisin seuraavalla kerrallakin. Joo.

   Poista
 2. Kivannäköiset treenit teillä. Kannattaa siis käyttäytyä (vähän) huonosti, niin heti järjestyy huipputoimintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu Hauva, me reenattiin ensiks tiällä. Ohittamista ja silleen, melkkis tunti ja sitten päästeltiin höyryjä ulos pihalla, vapaana. Kyä täytyy todeta, että toi Onnelli on mahtikouluttaja ja rauhallinen.

   Poista
 3. Hyvin on energiaa vielä treenienkin jälkeen, hyvä ettei vedäkään itseään ihan piippuun :)
  Mukavia koulutuspäiviä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, piti välillä varjossa pötkötellä ja Onneli kävi polskimassa lammessa. Parasta oli se, että arkaparka Tuiskun selkäkarvat siles, eikä se haukkunu paljookaan Onnelille.

   Poista
 4. Tuollaista koulutusta tarvittaisiin täälläkin... Yritetään nyt ensin omin konstein sitruunapannan avulla. Kivoja koulutuspäiviä teille! Opitte kyllä varmasti pian kaiken mitä kouluttaja teille opettaa. Fiksuja poikia kun olette!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn ja Hipun emäntä ja Tytöt, joo, me kyl ollaan viksuja, mut mehän ei ollakaan tään perheen heikoinlenkki... ;D

   Poista
 5. Vai olette te nyt oikein opissa, ettei remmissä räyhätä! Hyvä pojat, kyllä se siitä. Täyty oikein lueskella näitä teidän juttuja enemmänkin, kun äipän lomalla jäi kaikki plokit ihan unholaan. Ulkoiltiin vaan ja nautittiin elämästä. Täytyy kattoo miten mä alan luattaa toisiin koiriin tässä syksyn aikana, vai tarvitsenko minäkin Onnelin apua. Hän kun näyttää auttavan myös näitä pelkotilojen poistoja. On ollut vähän kuumia päiviä, mutta niinhän se aina on meidän äipän loman aikana. Mukavaa keskiviikkoa! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morjenttes Eka ja perhe! Onneli asuu Jokioisilla, jos satut tarvimaan apua. Käyt vaikka mummolareissulla moikkaamassa Onnelia. Onnelilla on ymmärtävä sialu, se korvaa kuurouden. Lomalla pitääkin rentoutua ja tehä vaan semmosta ku hyvältä tuntuu. Nauttikaa kesästä!

   Poista
 6. Kyllä katselee Palvelijatar nyt noita kuvia tosi kateellisena, sillee hyvällä tavalla siis. Huokailee ja unelmoi joskus seuraavassa elämässään asuvansa noin hienossa paikassa, jossa koiruudet sais kirmailla vapaana ja ottaa vastaan kivoja kouluttajakoiria. Kumma ettei uskalla toivoa itselleen uudessakaan elämässä jo valmiiksi hyvätapaista koiraa. Tai sitte Se ajattelee, että me ollaa silloinkin yhdessä ;)
  Upeita kuvia hienoista koiruuksista,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, me niin mialuusti otettas meijän pihalle juaksenteleen ihan kaikki meijän kamut, mut ensin meijän pitää tästä vähän tasaantua, että kestettäs meijän reviirillä myäs poikakoirat. Sori.

   Meistä te ootte maailman sulosin koirakko!

   Poista
 7. Tsemppiä treeniin! Hienoa, että olette päässeet oppiin :) Meidänkin varmaan pitäisi mennä nuorimman koiran kanssa, mutta aina sitä vaan lykkää ja miettii, että kyllä sitä sitten itse treenaa, mutta se jää aina yhteen kahteen harjoittelukertaan. Vaikeaa, joten tsemppiä teille! Ihana Onneli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrskyn ja Tuiskun äippä: Myrsky sosiaalistettiin (hieno ilmaus) perusteellisesti ja sen kanssa myös käytiin Piskipalvelun penturyhmissä. Itse olen jännittäjä, kun pelkään isoja koiria. Minua on purtu ja meidän kimppuumme on hyökätty useaan kertaan. Hyökkääjinä on ollut pihassaan irtiolevat koirat, jotka ovat "kilttejä eikä tee kenellekään mitään". No, meille ovat tehneet ja minusta tuli säikky ja sitämyötä myös koiristani. Nyt minä treenaan itseäni rohkeammaksi ja eheytän koiriani.

   Myrsky oli vuoden ikäinen, kun Tuisku tuli taloon. Tuisku on herkkä ja äärimmäisen arka koira. Se säikkyy varjoaankin ja on pelokas. Myrsky ryhtyi puolustaksi ritariksi. Liiankin puolustavaksi. Yritän Tuiskun kanssa löytää itsestämme rohkelikot, että Myrsky voisi ottaa rennommin. Meillä ei mieheni kanssa taidot riitä, joten siksi Piskipalvelun Anne ja Onneli tulivat meitä auttamaan. :)

   Poista
 8. Onnelille oes tarvista tiälläeppäen. Ku ee äet oekee ymmärrä meekäläestä aena....:)
  Hieno koera on tuo Onneli. Ompa mukavata kuulla nuista teejjän yksityisreenistä. Lisseehhii ootellaan.
  Mukavija reenipäevijä ja viikojjatkoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, jospa äetis ottaa onkeesa näistä meijän reeneistä ja alkas ymmärtää sua paremmin, vaik meistä kyl tuntuu, että äetis on ihan tolkun naisia, ja ymmärtää sinua täyvelleen. Joo.

   Tuiskun vuoro torstaina reenata Onnelin ohitusta ja sen jälkeen taas riekkastaa pihalla. Mukavaa menoo teillekin!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!