perjantai 28. elokuuta 2015

Äippä vastaa Main ja Artun kyssärihaasteeseen

Saatiin Mailta ja Artulta kyssärihaaste, johon äippä vastaa. Me ei sitten oteta mitään vastuuta noista äipän jaarituksista. Joo ei.

1. Koirasi/koiriesi rodun paras ominaisuus?
Meillä on kaksi mäyriäistä, Myrsky ja Tuisku, jotka ovat jatkumoa Pyrylle (1995-2011). Pyry oli touhukas lullukka, joka kuoltuaan jätti meihin mäyräkoirankokoisen ikävän. Nyt meillä on jörö Myrsky ja hönö Tuisku. Mäyräkoiran kaikki ominaisuudet ovat parhaita (???).2. Miten motivoit itsesi ja koirasi harrastamaan?
Hmm… harrastamaan… Meillä ei ole harrasteita. Lenkuroidaan, palloillaan pihalla sekä puutarhuroidaan.3. Oletko koirasi suhteen kontrollifriikki vai rento riehumiskaveri?
Jotain tuosta välistä. Kukkapenkkejä ei saa kaivaa (kaivellaan silti salaa), muuten koko piha on kaikkien käytössä. Sisällä kaikki saavat käyttää sohvaa, mutta jokaisella on oma petinsä.4. Haastavin asia oman koirasi kanssa?
Remmiräyhääminen ja naapurikyttäys. Jokainen lintu, auto, ihminen ja koira pitää haukkua. Miljoona kertaa päivässä aiheesta kielletään ja osoitetaan sormella ”pois”, mutta hetken kuluttua vietti on liian voimakas ja kaksi tappijalkaa pinkoo kohti raja-aitaa haukkuen. Joko minua ei kunnioiteta tai joidenkin muisti ei vaan toimi...5. Oletko pelännyt joskus koiraa? Jos, niin missä tilanteessa?
Olen, monta kertaa. Minua on purrut koira ja voin kertoa, että se on kivulias kokemus, sekä fyysisesti että henkisesti. Lisäksi koirieni kimppuun on hyökätty useita kertoa, kyllä se ruokkii pelkoa.6. Metsästys vai näyttelyt? Agility vai vaellus? Mitä harrastaisit koirasi kanssa, jos ei tarvitsisi miettiä asuinpaikkaa, rahaa tai ajankäyttöä!?
Rauhallinen vaellus komeissa maisemissa, sisältää myös kaupunkimaisemat. Myrsky on riistaviettinen, mutta paukkuarka. Tuiskua ei riista kiinnosta, vaikka paukkuja sietääkin erinomaisesti.

 


7. Onko koirasi vastannut aiempaa käsitystäsi ko. rodusta? Tai jos sinulla on ollut sama rotu ennenkin: mikä yllätti toisessa/kolmannessa koirassa?
Minulla oli ennen Pyryä beagle, Noora, ja sitä ennen villakoiramix, Tessa. Pyry oli ensimmäinen uroskoirani. Se tuli minulle viikonloppuhoitoon eläintensuojelusta, mutta viikonloppu venyi 16 vuodeksi. Jostain hullusta syystä ihastuin mäyräkoiran pääkkömäisyyteen ja hupaisaan ulkonäköön eli jäin mäyräkoirakoukkuun. Kaikki koirani ovat suuria persoonia ja äipän kultia.8. Mitä eniten toivoisit koiran ja sinun yhteiselolta?
Että eläisimme pitkän ja terveen elämän yhdessä.9. Miten usein koulutat koiraasi tai opetat sille uusia asioita?
Koulutusta on joka päivä. Meillä on käytössä peruskomennot: istu, odota, reuna (tienreuna), seuraa, kiitos, pois, sisään, pissille, nukkumaan, syömään. Mitään varsinaisia temppuja pojat eivät ole oppineet, johtuu varmasti siitä, että en ole tarpeeksi pitkäjänteinen opettaja. Myrskyn kanssa yritettiin agilityä, mutta se oli Myrskylle pakkopullaa, jota se teki vain mielikseni. Emme kumpikaan nauttineet kyseisestä harrasteesta, joten se siitä.10. Mikä on sinun ja koirasi laatuaikaa?
Pihailu ja metsäily.11. Jos voisit mennä ajassa taaksepäin, toimisitko samoin koirasi kanssa?

Varmasti olisi omassa toiminnassa parannettavaa. Jokainen koira on kuitenkin erilainen. Tuisku on pelokas ja menee pissillä sisään uusiin paikkoihin. Sen koulutus oli haasteellista, sillä vaikka puhuin normaalilla äänellä, niin koira kellahti kyljelleen ja pissi alleen. Lopetin koulutuksen ja Tuisku oppi Myrskyä seuraamalla komennot.

 

Puhurit: Plokissamme tuli 200 000 lukukertaa täyteen.
Kiitos ja pysykää menokelkassa edelleenkin, kuomat!

12 kommenttia:

 1. Onnee huikeesta lukijamiärästä! :)
  Hyvästihhän tuo äeppä vastaelj kysymyksiin. Kaete kuitennii oekoluvitta tuon ennen julukasuva? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, tattista onnitteluista! Joo, pakko meijän on pitää äippää ja hänen kirjottamisiaan silmällä, sillä hän kirjoittaa paljon, mutta harvoin asiaa. :)

   Poista
 2. Herkkis Tuisku. Kaikki koirat ovat omalla tavallaan ihania, mutta mäyräkoirissa on jotain erityistä karismaa. Niiden seurassa tunnen itseni aina pieneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh! Cheri sä siis tykkäät erityisen paljon meistä mäykyistä. Vähänkö upeeta ja hienoo ja mahtavaa!

   Poista
 3. Kävin teidän(kin) haastevastaukset lukemassa jo toiseen kertaan. Opin taas paljon lisää Myrskystä ja Tuiskusta <3
  Kiva, kun laitoit Pyry-papankin kuvan tähän postaukseen. Toivon, että Arttu ja moni blogikamu on Pyryn iässä vielä linssiluteena, harmaantuneena, mutta terveenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, ilman Pyry-pappaa ei olis meitä(kään) tässä huushollissa. Terkut Artulle!

   Poista
 4. Vai on Myrsky riistaverinen? Olisihan se kiva jos koira pääsisi sitä puoltaan toteuttamaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Terveeks kaima ja Minna! Joo, lähtisin mialuusti mettälle sun kanssas, Minna, jos lupaat olla ampumatta. ;D

   Poista
 5. Mahtavasti teidän äippä vastaili kysymyksiin. Kyllä se todella rakastaa teitä molempia ihan hullun tavalla. Ei noista vastauksista voi muuta päätellä.Me varmaan kans Myrskyn kanssa molemmat tutkittaisiin kaikki pupuhajut yhdessä. Vielä meillä on mielessä Elonkierto, mutta äipällä on hurjasti kiirettä pari seuraavaa viikonloppua. Jos sitten on vielä hyvät kelit niin yritetään treffejä. Ja tiedoksi vielä, että kyllä mulle metsällä annetaan makkaraa. Ja sitä saan kotonakin aina lenkin jälkeen. Mukavaa viikonloppua toivottelee Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka ja Sari, kattotaan Elonkiertoo, sitten ku teille sopii, jos ei tänä vuanna, niin ens vuanna. Joo.

   Myrsky: Sää voisit opastaa mut mettästyksen saloihin, kuama. Äippä vaan ei päästä mua mettälle, eikä kai siitä kummiskaan mitään tuliskaan, ku mä varmaan kiipeisin mettästäjän syliin hetikohta ku alettas ampuun. Kyä sä oot markkarat ansainnu.

   Poista
 6. Ihana Pyry... voi miten siitä tulee mieleen meidän rakas Pimumme.

  Mutta ihania ovat myös Myrsky ja Tuisku! Pusuterkut meidän tytöiltä.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn ja Hipun emäntä, siellä jossakin Pimu ja Pyry juoksevat huolettomina ja terveinä.

   Pususii ja muiskusii!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!