keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Uppopalloja, tirppa ja Koiramamma

Tässä meijän palloilunäyte.
Niikus näätte, ja tulee todistettua,
pallot lirvahtavat lampeen ihan ittekseen.


(Äippä tyhjensi lampee, siks toi vesi näyttää niljalta.)

 

Tirppa: *tsirp, tsirp*
Myrsky: Sun kotis ei oo täällä.
Mää oon meijän perheen lintutarkkailija ja
hoksaan aina kaikki linnut, 
vaikka ne olis kuinka piäniä tahansa.

Muita lintutarinoitamme voit lukee tästä:

Lintujentarkkailupäivä ja arvaus

Rohkelikkomoodi

PiipittäjäKoiramamma kävi ilostuttamassa meitä.
Sanottasko, että oli messevä päivä.
Joo.

22 kommenttia:

 1. Fiksu kertoo: Pitkästä aikaa kerkesin tarkkailla teijän blogia. Kyllä on makosat oltavat teillä! Kiva pihapiiri, missä piilotella palloa. Kivoja ihmis- ja eläinkavereita. Ihanaa pehmosta multaa, mihin kaivella kuoppia. Ja kiva kukkamattokin, plääh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksu, tervetuloo tarkkaileen! Ei tää pöllömpi piha oo. Voi harrastaa kaikenlaista, niiku just kuappienkaivamista, naapureitten ja eläinlajien tarkkailua, palloiluu ja kaikkee muuta hauskaa.

   Poista
 2. Messevä on ainakin ilme siinä sohvalla maatessa :)
  Ai lintubongailija, kiva harrastus sekin näin kesäisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Vähän ollaan väsyjä iltapäivästä, ku pitää auttaa aamusta alkaen äippää pihahommissa. Ei kato tulis äipän hommista mitään, jos ei oltas apureina niiku kaivamassa kuappia ja verryttämässä äipän pallonheittokättä. Joo.

   Myrsky: Mä sitten tykkään tarkkailla lintuja ja kyl muitakin kaks- ja nelijalkasia, mut noi piänet tirppuset on kyl kaikista kiinnostavimpia. Totakin tirppua mä kävin tervehtimässä vähän päästä ja seurasin, että tuaks sen emo sille ruakaa. Toi se.

   Poista
 3. Minnoon kansa tirppoen tutkaelija. Tosi en ehken iha nuin nätisti ku sinä Myrsky :)
  On sittä ootoja nuo pallot. Ku iha omija aekojjaan vuan sinne pyrkiivät vetteen. Hirvee homma teellä nuihen kansa :)
  Ompa mukava ku Koeramamma on käännä teetä hoetamassa. Nuin rankkoen hommiin jäläkee on mukava vuan olla ja höllöttee Koeramamman kaenalossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, tota noin niin, saatan minäkin antaa melkosta kyytiä linnuille, mutta näille ihan pienille reppanoille ei voi olla kovana.

   Palloilla on selkeesti oma tahto. Joo. :D

   Poista
 4. On teillä ollut kyllä ihan huippupäivä! Tuo teidän pallottelukuvasarja on tosi makee! Miten sä Myrsky löydätkin aina ne linnut tuolta pensaiden alta? Vaikka löydän minäkin....eikös se kuulu meidän luontoon? Täällä satoi aamulla vettä niin kovasti, ettei edes voinut ajatella ulkoilua. Nyt alkaa näyttää paremmalta. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, viissiin sussa ja mussa on niin paljon tota mettästysvaistoo, että löydetään siivekkäät ja puput ja oravat ja madot ja silleen. Meillä sataa nyt ihan kaatamalla. Äippä tykkää, kun istutetut kasvit saavat vauhtia kasvuun. Me nukutaan ja otetaan lunkisti. Ota sääkin!

   Poista
 5. Pallot ovat outoja otuksia, joilla on oma tahto. Joskus tuntuu, että ne suorastaan ilkeilevät. Meidän pallot menevät aina joko kukkapenkkiin (kielletty alue) tai ruusupuskaan (piikkejä). Jos olisi lammikko, niin taatusti menisivät sinne, koska me emme halua kastella tassujamme.
  Kyllä mekin haluttaisiin oma Koiramamma, vaikka toisaalta, meillähän on voimakaksikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu Hauva, totta turiset! Lammikoissa ja kukkapenkeissä on pallomagneetit. Joo on. Teijän Voimakaksikko on superia!

   Poista
 6. Vaarallisen näköstä touhua, varokaa ettette luiskahda lampeen! Sieltä voi olla töppöjaloilla vaikee päästä ylös liukasta reunaa. Aika kiva kyllä tommonen oma vilvottelulammikko sitten kesähelteillä (niitä helteitä ei oo kyllä vielä näkyny...), pitänee ehdottaa jos mäkin saisin takapihalle vaikka semmosen puhallettavan lastenaltaan, jossa vois kököttää viilentymässä ja vahtia ohikulkijoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalo, ollaan oltu varovaisia ja toistaiseksi vain Tuisku on pluiskatanut kerran lampeen. Eipä mitään, se uija porskutti takas reunalle ja leikit jatku. Toki sun pitää saaha oma uimisallas!

   Poista
 7. Párek ja Palvelijatar3. kesäkuuta 2015 klo 11.39

  Kyll se maar vaan nii o, ettei noi ihmiset vahtimatta ja ohjeistamatta maailmassa pärjää. Onneks teitä on kaksi, voitte jakaa hommat. Toinen pitää mamman vetreänä ja toinen toimii lintutarkkailijana. Hommat tontilla hoituu tyylillä ja huolella. Lampi ja pallot on ihan mahtava yhdistelmä. Ja mansikkana kakun päällä koiramamma! Teitä on onni potkaissut syylingit jallaas, kun ootte noin täydellisen paikan ja perheen saaneet hoitoonne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek ja Palvelijatar, joo, kyä meijän ihmisväki on meistä aina onskuna, tai melkein aina kummiskin. :)

   Ollaan onnellisia, niin teillä ku meillä. Joo.

   Poista
 8. Moikka pitkästä aikaa. Mä luulen, että tossa teidän lammessa on kyllä varmaan joku pallomakneetti. Ei ne muuten sinne ittellänsä noin pulmpsahtelisi ;) Ja toi lintutarkkailijan ammatti on kanssa aikas tärkeetä hommaa. Meinaa ei ne ilman emonsa tuomaa ruokaa pärjäis, mut sää, Myrsky, varmaan mialuusti toimisit sijaisäippänä noille pikkusille tsirpoille. Kantaisit niille matoja ja hyttysiä ja sensemmosta, juu ;)
  Koiramamman hieronnat tais tuntuu makosalta, vai mitä? t: Elli Elviira Eloveena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli Elviira Eloveena, soon moro ja monta muiskua sulle, pitkästä aikaa! Joo. Mahtaa siinä meijän lammen pohjalla olla tosi ISO pallomakneetti, ku siäl pohjalla oli nykkin 10 palloo. ;D

   Koiramamma on kultanen ja aina hoitaa meitä ja huamioi.

   Poista
 9. Huoh.... kirjoteltiin eilen pitkä pätkä ja sitä ei nävykkään:( Mikähän meijän kirjotuksia sensuroi... :(
  Nojoo, outoja palloja teillä on, kun aina menevät uimaan:) Ja varmaan on ollu kivaa, kun koiramamma on ollu käymässä:)
  Hyvää kesäistä viikonjatkoa;) ( Tiitu kastui just kun kävi iltapisulla) Muiskut Tiitulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa ja Tiitu, me kyl ootetaan teijän kommenttejä, eikä varmalla niitä sensuroija, joten syy on kyllä jossain avaruudellisissayhteyksissä. Joo on.

   Ollaan oltu äipän kaa pihalla aamusta iltaan ja ihan tasassa illalla. Kyä on uni maittannu. Mukavia tassutteluja teille ja lisäks tuhansia muiskuja Tiitulle.

   Poista
 10. On kivaa, että autatte äippää pihahommissa. Teillä on kyllä eri hieno piha, jossa voi touhuta kaikenlaista. Koiramamman vierailu taisi kruunata teidän pihatyöpäivän. Muiskuja teille molemmille meidän Typyltä ja Hipulta!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn emäntä, Typy ja Hippu, soon moro tytöt! Täytyy myäntää, että tää piha on kyl parhautta. Onneks teilläkin on oma puuhamaa nätillä mökillänne. Täältä ropisee muiskuja!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!