sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Närästävä matolääke ja hepulointia


Myrsky: Mä en ollu ihan kuasissa tässä viikolla.
Mä söin gaumeesti ruahoo ja
puklasin joka päivä ja välillä yälläkin.
Äippä hätäänty.
Oonko muuttumassa lampaaks?
Meinaanko ryhtyy vekaaniks? Todellakaan en.
Oonko syänny jotakin sulamattomia kappaleita?
Joo en, koska vatta muuten toimi normaalisti.
Äippä kuukletti ja löysi syyn: närästys.
Närästyksen lähde oli matolääke.
Sain iskän viiliä ja vatta on jo rauhottunnu.


Tuisku: Mulle ei tullu mitään oireita siitä matolääkkeestä.


Myrsky: Ai miten niin ei saaha auttaa sua, äippä?
Ai mihin ihmeen Pippurimaahan meijän pitäs matkata?

Mennään hepuloimaan!


31 kommenttia:

 1. Hyvä että vatsa saatu kuntoon niin jaksaa taas hepuloida :)

  VastaaPoista
 2. Pihavillit ja nurtsihepulit ne koiruudet kunnossa pitää :D

  VastaaPoista
 3. Onkoon se tuo Pippurmua joku semmonen äeppiin paekka ku meelläe äet siitä usseesti maenihtoo!?
  Lieroliäke voep närästee. Huomattu on. Varsinnii se a-kirjaemella alakava.
  Mahoton hepul on teellä ollu:) Ja kahelleen on hyvä hepuloejja. Suap lisävaahtija kaverista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, näin tän jutun täytyy mennä eli äipät on kotosi Pippurimaasta ja siksi meillekin toivottaa lämmintä matkaa sinne. ;D

   Justiinsa ei osteta enää ikinä sitä A-alkusta matolääkettä. Lisäks äippä aiko miättii tarkkaan, että tarviiko antaa lääkitystä MADOILLE, kih hih.

   Poista
 4. Siellä on lääniä vetää kaikenkokoisia hepuleita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on bebbulihakset ihan maitohapoille kaikesta juoksemisesta. Sulo kiipeilee, me juastaan.

   Poista
 5. Närästys on inha vaiva. Onneksi viili helpotti!
  Kyllä on mahtavat villistykset. Antakaa mennä pojat niin paljon kuin tassuista lähtee =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Oli tuskallista. Söin gaumeet annokset heiniä, tukkokaupalla. Äippä oli ihan paniikissa ja kiikuttamassa mua lääkäriin. Onneks oli sitten vaan tota närästystä. Kuulema muillekin koirille aiheuttannu kipeen närästyksen. Arvaat varmaan ettei meijän pihapiirissä enää käytetä A:lla alkavaa matokuuria. Juu ei. Terkut Artulle!

   Poista
 6. Pipukka:
  Mie en sitte yhtään tykkää noista F1 vormuloista… mutta Teidän vormuloita seuraan mielelläni Tuisku Bottas vst Myrsky Räikkönen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kih hih, Bottas ja Räikkönen. Tuu juakseen meijän kaa! Mikäs sun vormulanimes olis...

   Poista
 7. No jo on teillä lääniä vipeltää! Ei pääse ahtaan paikan kammo yllättämään, ennemmin avaranpaikan ahistus vois uhata ; )
  Ja nyt sai Palvelijatar päähänsä madottaa minutkin. Se tietää laktoositonta kermaviiliä, johon on sekoitettu eläimille tarkoitettua maitohappobakteeria. Se pläjäys on pitänyt vatsan kunnossa ja estänyt närästykset. Se a:lla alkava matolääke on jätetty ostamatta viime vuosina, on turhan rajua tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Párek, ei tässä tarhassa tuu heti aita vastaan. Me ollaan totuttu kulkeen äipän perässä ja tää avaruus on tosiaan meille vähän outoo.

   No kuule kuomahyvä, ei meillekään enää osteta sitä A:ta. Pyry-pappakin kärsi samasta vaivasta, äippä vaan ei ymmärtänny ja on tosi pahoillaan. Tarviiko koira kahta madotusta vuosittain? Meitä ku on madotettu jouluna ja juhannuksena, niin nyt taidetaan siirtyä vaan jouluun.

   Poista
  2. Párekin Palvelijatar8. heinäkuuta 2014 klo 18.57

   Aika moni madottaa vain kerran vuodessa, ja niin tehdään useimmiten meilläkin. Joku eläinlääkäri on sitä mieltä, että jos koiran hengitys haisee kovin pahalta hammaspesusta ja puruluista huolimatta, silloin kannattaa madottaa se toinenkin kerta vuodessa.

   Poista
  3. Hyvä tiätää, että hengityksestäkin voi madot haistaa, mut vähän yäk.

   Sun levys lähtee postin matkaan torstaina, joten vasta ens viikolla perillä, tuskin se Kusti polkee niin rivakasti, että perjantaina olis jo perillä...

   Poista
 8. VOI VITSI MIKÄ LÄÄNI JUASTA !!!!!! Siis kyl mun ny pisti oikke katteeks toi hianon hiano juaksubaana. Kyl teiä kelppa. Et kyl siis .......voi emmää lakka ihmettelemäst ollenkka kui onnenpoikkii te ootte .
  Ku7mpi se teist nys sit oli ku käksötti tos lopus ?? Mahtoks nousta massunestei suuhu niinku mul joskus käy. Se polttaa kurkkuu ja sit o pakko kähii vähä aikka. Siihe kyl tosi hyvi autta semmone koirakaupast saatava maitohappobakteerivalmiste. Sitä saa täält vaa tualt Petolast ku se on joku niitte oma tuate. Mut kyl mar siihe muuki maitohappone tabletti autta. Tai luamuviili/jugurtti. Harmilline vaiva toi närästys. Nii et älä syä ruahoo
  toivoo Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essi, tuu sääkin tänne juakseen, kyä mahutaan ja oltas tosi ilosii, ku saatas nättejä tyttöjä pihamaalle.

   Myrsky: Se olin mää ku käksötti. Mahahapot siitä penteleen matolääkkeestä meinaa viälkin nousta ylös. Täytyy käydä ostaan tommosta maitohappojuttuu, kiitti vinkistä, siihen asti syän iskän viiliä. Muiskut sulle murunen!

   Poista
 9. Nyt meidän äippä tuli uteliaaksi, ja haluaa tietää, onko siinä a:lla alkavassa matolääkkeessä seuraava kirjain x. Että osaisi väistellä sitä apteekissa.

  Onpa, Tuulispäät, onpa teillä mahtava kisakenttä nyt. Kelpaa siinä hepuloida tuulispäänä, eikä pistele murskeet anturoita. Kaveritkin mahtuvat. Iloista matalelentoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Juurikin on seuraava kirjain X. Me ei mustamaalata mitään täällä meijän plokissa, todetaan vaan, ettei kyseinen troppi soveltunnu mulle. Seuraava linimentti haetaan ell:iltä, semmosta ku hölvätään niskaan. Siitä ei tullu Pyry-papallekaan mitään oireita. Lisäks menee miätintään, että montako kertaa matolääkettä pitää ottaa vuodessa? Ollaan otettu ohjeiden mukaan kaks kertaa. Mut hei, kuka ne ohjeet on antanu??? Ettei vaan kyseisen matolääkemerkin kauppias...

   Aatu ja Jiri, ny puhutte asiaa, ei tosiaan murkseet pistele antuorita, on tää nursi vaan mannaa. Oikein lennokasta kesää teillekin!

   Poista
 10. Mäyristen hepulit on kivaa katseltavaa :D Varsinkin kun oma mäykky on nyt hoidossa, niin lievittää ikävää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meijänkin ihmisväkee naurattaa joka kerta, vaikka me hepuloidaankin ihan joka päivä. Terkkuja ja muiskuja Walmalle.

   Poista
  2. Lomalta palannut Walma kiittää terkuista:)

   Poista
 11. Meillä Hippua alkaa närästää jos se ei saa aamuruokaa :-D! Matolääkkeistä ei moista vaikutusta ole mielestäni ollut.
  Ihania olette, pojat! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Hippu tietää, että aamiainen on päivän tärkein ateria. :D

   Poista
 12. Mä en ole kyllä nyt saanut mitään matolääkettä, mutta onkohan mua närästynyt joku muu, kun aina olen myös ruohon syönnissä. Äippä on jopa kuvannut mut salaattibaarissa.....höh! Aina sekin on kyselemässä, että olenko alkanut vegaaniks? No, en tietenkään.
  Toi on muuten merkillistä, ettei me koskaan saada auttaa misään työnteossa. Aina vaan käsketään pois. Mutta nyt äippä on lomalla ja mulla on lystiä! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, tuleeks sulta oksu ku oot märsynny ruahoo? Meinaan jos ei tuu, niin kyä sä oot matkalla kohti vekaaniutta, kih hih. Vekaani metsäkoira, parhautta.

   Syäks sää viilii? Se meillä auttaa närästykseen, jos se ny sun kohdalla semmosta ees onkaan. Piä lysti ja lomaile ja nauti, siis koko perhe.

   Poista
  2. Kyllä mä vällillä ruohonsyönnin jälkeen heitän vähän laattaa, mutta useimmiten en, joten taidan olla vekaani.....voi räkä!
   Viiliä mulle ei ole annettu, pitää yrittää pyytää. Jogurtti on kyllä hyvää.
   Mukavaa lomailua sinne teillekin! Näillä helteillä ei kamalasti kannata juoksennella. t. Eka

   Poista
 13. Olipas hyviä kommentteja - Nelli lounastaa kanssa salaattibaarissa *hih*

  VastaaPoista

Kiitti kommentista, kamu!