sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Koirankynnenleikkaaja

Meijän äippä on melko taitava koirankynnenleikkaaja. Tässä tyylinäytteet: 


Myrsky:  Mää mötkähdän selälleen, ku äippä sanoo kellistäkupsaa. Tosson mun tassu.


Takatassujen kynnetkin pitää leikata. Meillä ku ei oo asvalttiteitä, niin kynnet ei kulu.


Tuisku: Mun kynnet leikataan sylissä. Tälleen mä istun.


Hohhohhoijaa, pitäsköhän tässä ottaa tuplsuurit välissä, ku tuntuu taas kestävän.


Lopuks me saahaan herkkupalkinnot, joten tää touhu kannattaa. Mahapalkka, paras palkka.

38 kommenttia:

 1. En määkään ala millekään ilman mahapalkkaa. Nappula se koiran tyytyväisenä pitää. Talvella oon joutunut alistumaan koirankynnenleikkaajalle aika usein, mutta kesällä citynakkina mun kynnet kuluu ihan luonnollisesti.

  t Olli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyl maukkaita palkintoja pitää saaha. Citynakkeus, tosta me ei tiedetä mitään, harvon päästään kuljaileen keskustaan. Sä oot onnenpoika Ollikka, ku tiätysti näät siäl kartsalla upeita tyttöjä ja muuta mielenkiintosta.

   Poista
 2. On teidän äippä sitten taitava likka! Kaikista ei ole koirankynnenleikkaajiksi. Tosin saattaahan tuo mahapalkka auttaa asiaa;) Todella hieno kuvakulma tuossa ekassa kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky: Kyä mää alussa keturoittin voimaperäsesti. Painittiin äipän kanssa varmaana ainaksin pualtuntii. Äippä voitti. Sen jälkeen mä oon kellahtannu sopusasti kylelleni eli kellistäkupsaa.

   Kuule kaima, meis Myrskyissä on vaan hienoja kuvakulmia. :D

   Poista
 3. Ei voi olla totta, että toinen melkein tupsluurit välillä ottaa! Meikäläinen hangoittelee vastaan. Ainakin vähän. Mutta kyllä emäntä kans itekseen selviää noista leikuupuuhista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku: Mä oon niin kiltti poika. No, jos ihan totta puhutaan, niin ihan pikkasen saatan mäkin venkuroilla ja kiemurrella. Mut silleen söpösti ettei äippä herppaa. Joo.

   Poista
 4. Siellähän on niin harmonisia poikia että! Vaikuttaa ihan että tuon kauneussalongin palvelut ovat kovin mieluisia ja mieltä tyynnyttäviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl me hyväksytään tää kynsienleikkaus. Heti ku äippä näyttää kynsisaksia, niin me mennään asentoon. Palkinnot on hyviä kannustimia.

   Poista
 5. Huoh, meillä kissankynnenleikkaajalla on aikas moinen urakka, kun villikissamainen Nipsu ei anna leikata kynsiään. Salaa napsin yki, kaksi kerrallaan kun on nukkumassa. Béla on todella yhteistyökykyinen ja Gebsunkin kanssa pärjää. Itämaisilla leikataan kynsiä, ne kasvaa muuten liikaa ja ihoon sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gaumeeta! Onpa teijän kissoilla hirmee kynnenkasvu. Sä oot sitten ehta Kissankynnenleikkaaja. Respektiä!

   Poista
 6. teil mennään sit sammmoisesti ku meillä :) Tollee meenkin tytsyt vaa köllöttelee. Tai niin ainakin tähän asti, Milaa täytyy ehkä vähän aikaa lepyytellä (typerä eläinlääkäri kun meni pilaamaan Milan kivat kynsikokemukset...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, luettiin toi Milan kynsijuttu. Ei kiva. Toivottavasti kuitenkin kotona kynsienleikkuu onnistuu lempeesti ja kurja kokemus unhottuu.

   Poista
 7. Hienosti on äippä teidät koulinut, noin antautuvaisten poikien (= koirien) kynsiä onkin helppo leikata. Meidän Vili on myös alkuvaikeuksien jälkeen hyvä "potilas", istuu nätisti sohvalla ja ojentaa tassun kerrallaan. Palkaksi saa vai kehuja, poikaparka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilillä oli tosi hiano rusetti kaulassa, teijän uudessa pannerikuvassa. Komee poika. Joo.

   Mitäh! Ei palkintoja. Mut on ne kehutkin kivoja.

   Poista
 8. Mäkin saan aina hyvät palkatt kynnenleikkuusta. Tuota yhtä kuvaa katsoessani meinasin ihan kauhistua, että leikkaako teijän äippä Tuiskulta vahingossa kielen, kun Tuisku niin makoisasti haukottelee!:D

  VastaaPoista
 9. Sul oliki sit sam ku mul tääl. Just ku mää ole iha rauhas nii äiti tulee siihe sytyttämä valoi ja sanoma et ny leikata kynnet. Ja arvaavvaa vähä riittiks sekää täl kertta. No ei !! Nii kuule pyyhkis silmät ja putsas korvat, leikkas kynnet ja viäl karvakki anturoitte välist ja sit rasvas tassut. Eikä siin mittä sit, mut ku uhkas viäl seuraavan päivän rimmata mun turkin. Ja teki sen kans.
  Et nee sit ossa intoilla välil noi äirit iha kaikkien assioitte kans. ol siin sit piän ja nätti.
  Terkkui ja toipumissii sinne
  toivoo Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essi Typsykkä, kyl maar sun äitis intoilikin paljon samalla kertaa. Mut nyt sä oot varmalla piäni sekä nätti. Juu.

   Poista
 10. Mä oon kans sylis kun leikkurellaan. Ja oon nätisti ku saan aina palkkion. Herkuista mä teen melkein mitä vaan. Paitsi en lopeta haukkumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nätti tyttö osaa olla nätisti. Haukkuminen on huvia. :)

   Poista
 11. Voi poijaat, kun osaatte käyttäytyä hienosti. Teiän mami sais tulla napsimaan kynnet meidän Ossiltakin. Vaikka parikin kertaa. Me olemme Ossin kanssa harjoitelleet kynsien leikkuuta väkipakolla ja namien kanssa. Kaikissa yhtä huono tulos. Mutta on ne kynnet silti leikattava aina joskus...Jos joskus ajellaan teitillä päin, niin tuon Ossin kynsipotilaaksi:) Terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih hih, olis kyllä mahtava näky, kun Ossi painis meijän äipän kanssa. Meijän Pyry-pappa ei alussa antanut leikata kynsiään. Hirvee rimpuilu ja uho. Eläinlääkäri oli pual tuntii paininnu, että oli saanut leikattua kynnet ja sen jälkeen äipän tarvitti vaan näyttää kynsisakkia ja Pyry-pappa heittäytyi sohvalle selälleen. Eli, Ossikka, painimatsi tiedossa. ;)

   Poista
 12. Voi kun meilläkin onnistuis tuo kynnenleikkuu, mutta ei! Saako Tiitu tullakkin sinne kynsitohtorille? Mie ihan säikähin tuota yhtä kuvaa, ettei vaan menis kieli tuonne kynsileikkuriin...
  Terkut ja muiskut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuu ihmeessä meille, niin katotaan ne kynnet kerralla kuntoon. Muiskaukset ja pusut!

   Poista
  2. Ei voi olla totta!! Mäyräkoirat kyseessä ja leppoisasti antavat kyntensä leikata? En tunne yhtään mäykkyä, joka ottaisi noin rennosti. Minä joudun aina trimmarille leikottavaksi. Palvelijatar seisoo ja pitää minua sylissään niin, että nojaan selkäni Sen rintamukseen. Ainoa tapa, jonka hyväksyn, en kiemurtele enkä pistä hanttiin. Palvelijatar yritti kyllä sitkesäti ihan pennusta asti hoitaa homman itse, mutta minä pyörin kuin väkkärä. Kiljuinkin varmuuden vuoksi, vaikka ei minua ole koskaan mitenkään kynsien leikkuu sattunut.

   Poista
  3. Et kuule Párek arvaakaan kuinka gaumeesti me ollaan kiljuttu ja kiemurreltu. Mut hopeelle me jäätiin. On toi meijän äippä vaan niin sitkee sissi. Hän vaan hoki, että kuka tässä huushollissa määrää. No äippä. Pakko tunnustaa. Joo.

   Poista
 13. Abua, miten hauskat kuvat ja tarinat! :D Te ootte kyllä varmaan maailman lunkeimpia manikyyriasiakkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kato ku meijän äipän bibo kiristyy helposti, joten paree ottaa lunkisti. :D

   Poista
 14. Kylläpä ootte sievästi hoitotoimien ajan! Mulle kynsienleikkuussa ei kans oo mitään kamalaa, vaikka pienenä käviki pari vahinkoa ja tuli vähäsen verta. Mut ny mamma on ihan taitava, saa mun kannusvarpaittenki kynnet lyhennettyä hienosti. Ainut ongelma on, että varsinki takatassuista mä kutian ihan hirveesti, ja sätkin sit välillä käpälilläni tahattomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kih hih, me oikeen nähään silmissämme, ku sä Jalo-kuoma teet sätkäytyspotkauksen.

   Poista
 15. Iso-Aapi (ja jälleen vihdoin viimein)11. huhtikuuta 2013 klo 16.34

  Miä inhoan kynsienleikkausta. Vaikka herkkuja saakin. Kerran alko veri vuotaa, ku äippä leikkas liian paljo kynttä. Ei oo onneksi enää sen jälkeen nii käynny. Mut kyllä sattu.


  Kellistäkupsaa... Toimisikohan myös ihmislapsiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäh!!! Leikataaks kissoiltakin kynsiä??? Vai ollaanks me käsitetty sun rotus ihan väärin.

   Poista
 16. Hyvä pojat, noin sitä pitää. Mulla sama homma, herkkupalkalla annan leikata kynnet. Mun malli on kuten Tuiskulla, sylissä. Ongelma vaan on ettei äippä tahdo nähdä, tai siis tahtois, muttei näe. Se joutuu ottaan lasit pois päästä, ja sit ei se uskalla leikata kovin paljon, ettei mee liikaa. Tassuterkkuja teille! T: Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat täällä, meinaan lasittomana meijänkin äippä tolskaa meijän kynsiä. Toistaseks on osunu kohilleen. Terpat ja pusut!

   Poista
 17. Mahapalkka paras palkka. ;) Meidän blogissa on teille tunnustus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysi maha, onnellinen koira, kih hih. Mepä käyvään kurkkaamassa ja tattista.

   Poista
 18. Täällä tytöt on tajunnu et pääsee helpomalla, kun on nätisti. Ronja heittää valmiiks selälleen sakset nähtyään. Elviira pitää kääntää selälleen mutta siinä se on ja pysyy leikkauksen ajan. Ja lopussa mikä parasta, herkkuja!!!

  VastaaPoista

Kiitti kommentista, kamu!