perjantai 29. maaliskuuta 2019

Tassutteluja ja kuvatesti

Kyä se on, kuamat, kevät!
Iskä huilaa sunnuntaisin lukemalla,
ja me tiätty hommissa mukana,
meinaan vaik toinen käsi pitää kirjaa,
ni ihan hyvin voi toisella kädellä rapsutella.


 Nyt on pihalla paljon tarkkailtavaa,
 sillä muuttolinnut on saapunu.


 Wiima: Kyä kuulkaa harmitti, ku en päässy siihen mainostamaani lehtijuttuun,
vaik mua vilmattiin ja kaikkee.
Juu ei, Ensku ja äippä vaan pönötti kuvissa.
Haljuu.


 Sit on murheenryyninä viäl tämmönen juttu,
varsinkin veliveikkojen miälestä,
ku äippä raahaa meijät aamulenkille liian aikasteen.
On kuulema hankikantoo ja kuvauksellista valoo ja silleen.
Me ei arvosteta.


 Päivemmäl on hauskaa tepsutella lähimaastossa retkillä.
Veikat ei viitti lähtee,
ku tassut kurastuu.
Mä tykkään kiipee kiville ja kukkuloille tähysteleen.


Puro pulisee.


 Sit hyväks lopuks kuvatesti.
Mitä näät kuvassa ekana?


16 kommenttia:

 1. Kevättä tyrkkee vaahilla tiälläe. Ee tosin nuin vaahilla ku teellä sielä. Oon ihan sammoo mieltä poekiin kansa ettee kehtoo millää käpsijä kastella ja kurata :) Onneks tiälä ee vielä oo kurroo vuan märkee sennii eistä.
  Alimmassa kuvassa on teejjän äepän uppee siäkuva! Vaekka ensmäsinä kyllä otti silimään tuo hieno määräkoera tuola taastalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, kyllä sitä muutaman tovin kestää märkiä käpsiäkin, ku tietää, että kohta koittaa pallonpelluuaika pihalla. :)

   Poista
 2. Onpas se äippä ottanut teistä taas hyviä kuvia! Wiima on reipas, kun tutkit ympäristöä kelistä välittämättä! Meidän Sulo on samanlainen.

  VastaaPoista
 3. Kyllä se totta tosiaan on kevät. Turun ja Vantaan seuduilla joissa päivisin kuljeskelen ei paljon lumia enää näy. Ja aika hienosti nuo jalkakäytävätkin on jo puhdistettu. Tänään ensimmäistä kertaa lenkkareilla työmatkalle. Kyllä se on hyvä, että iskä käyttää toista kättä hyödylliseen puuhaan tuossa lukiessaan. Sinä se Wiima olet sellainen tyttö, ettei sua paljon kelit haittaa, kunhan ulkoilu pelaa. Selvästi eniten taidat olla porukasta tuollainen metsästysviettinen. Onneksi saat velipojat edes aamulenkille mukaan.
  Ja alimmassa kuvassa näkyy ensiksi tietysti mäyräkoira!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wiima: Totta turiset, Sari, mulla on ankara mettästysviätti ja olisin mettäilemässä vaikka aina. Joo.
   Kiitos, samoin teille kaikille!

   Poista
 4. Te olette samantapaisia kuin Hippu, kun isäntä asettuu lukemaan tai selailemaan puhelinta. Toisella kädellä voi hyvin rapsutella ja Hippu pakkaa itsensä syliin asti.

  Lintuja saapuu ja muitakin kevään merkkejä ilmestyy. Niitä on hauska tarkkailla. Eilen näimme kevään ekan leskenlehden. Ja talomme kulmille on nousemassa jo tulppaanit ja krookukset (paikka on hyvin aurinkoinen).

  Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hipun emäntä ynnä Hippunen, niitä leskenlehtiä meijänkin äippä tähyilee tienpenkoilta, mutta yhtään ei olla viälä nähty. Lintuja kyl lentää ihan solkenaan pihan yllä, niitä isoja. Lintulaudat on täynnä vahittavia lintusia, tosin äippä tyytyy kuvaamaan niitä ja kiältää meitä hätyyttelemästä ja haukkumasta. Ilosta menoo teillekin!

   Poista
 5. Terveisiä sinne teidän iskälle, että siirtyisi äänikirjoihin niin jäisi molemmat kädet hyödylliseen puuhaan; koirien rapusutteluihin.
  Harmin paikka, ettei lehtijuttuun mahtunut kuvaa upeasta mäyräkoirasta. No, ties vaikka niitä otettuja kuvia käytettäis jossakin muussa yhteydessä. Ja olethan sinä Wiima poikien kanssa ollut jo julkisuudessa useamman kerran mm. sääkuvissa. Hauska kuulla, että sinäkin Wiima tykkäät kiipeillä korkeille paikoille ja tehdä maastotutkimuksia. Se oli minunkin lempiharrastukseni nuorena. Nykyisin kiipeily on jäänyt vähemmälle, kun lähitienoon töppyrät on jo tutkittu eikä eukko pysty enää huimaukseltaan kiipeilemään.
  Palvelijatar hoksasi ensimmäisenä tietenkin mäyräkoirakyltin ja heti perään huokaili kaunista lintua ihanaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pappa, kiipeily on huisin mukavaa. Sitten mulla on ihan uusikin harraste. Kissaralli. Joo. Meijän alapihalla on hirmeen paljon mustarastaita ja muitakin tirppoja. Yks mustavalkonen kolli yrittää siapata niitä. Arvaa kuka on varppina paikalla? Jep, tyttäresi, Huimapää-Wiima. Ja kyllä lähtee, meinaan katti.
   Terkut Palvelijattarelle, että ihan oikee katselujärjestys. :)

   Poista
 6. Onpas ollut tylsä toimittaja, kun ei ole laittanut sinun kuvaasi lehteen!
  Kuvatestissä näimme tietenkin ensimmäisenä koirahahmon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, kyä kovasti ooteltiin, että olisin päässy vilmille, mut äippä siäl omiaan änkytti ja hoki niiku-niiku. Voi tätä myätähäpeen määrää! :)
   Jesh, lintu on tosiaan toissijanen.

   Poista
 7. Ootteko aamu-unisia? Täällä aamu-unisin on Sulo ja koira tuossa viimeisessä kuvassa ensimmäisenä näkyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, kissamammaks näit havainnoit just oikein kuvasta tärkeimmän yksityiskohdan. Joo, tota noin niin, oltas vähän aamu-unisia, mut pakko herätä aikaseen, kun noin ihmiset rupee rapisteleen. Aamupalan ja -pisun jälkeen kyl köllähdetään viel tunniks tai pariks kylelleen. Terkut miau-väelle!

   Poista
 8. Aamulenkit keväällä ja kesällä on parhaita (ainakin äippien mielestä). Hyviä kuvia olette saaneet.
  Vikassa kuvassa ensin huomaa mäyräkoiran ja sitten heti tokana pikkuisen linnun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, jep jep, kyä kesällä lähetään ihan riamulla pihalle ja lenkille, mut nyt ei oikeen innosta, kun on ilkeen märkää.
   Juu-u, ihan oikein havaittu. :)

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!