torstai 20. huhtikuuta 2017

Nalle tallusteli pihallemme

Huh huh, tuliko jo hiki ottalles peljästyksestä?
Ei hualta eikä murhetusta.
Kysymyksessä oli vaan Enskun tilaama nalletaulu.

Enskun leminimi on Karhu.
Arvatkaa vaan onko heijän mökkipiha ja huusholli täynnä karhupatsaita,
ja onpa Enskulla karhuaiheinen tatskakin.
Joo on.


Käytiin iltalenksulla sorakuapalla.
Eikö ollakin ylvään näkönen kolmikko...


Ahkeroitiin, piti koko ajan vahtia, ettei äippä laiskottele, 
pihalla eilen koko päivä.

Seinällä on kolme Enskun tekemää pikkuvarpusen pönttöö,
tommonen rivitalomuadostelma, 
vai onks noi kuitenkin erillisitaloja.
Ootetaan niihin asukkaita.
Tiäsitkö, että varpusen pönttöö ei tarvii siivota?
Kesälän seinällä on uus pönttö punarinnalle.


14 kommenttia:

 1. Onpas teillä ajateltu pikkutirppoja rakkaudella, kun saivat oikein mittatilausasunnot. Toivottavasti löytyy asukit kaikkiin pönttöihin eikä se ilkeä ulosottomies eli kirjosieppo löydä paikalle. Meidän pihalta on nyt kaikki pöntöt otettu pois, kun alkukesästä on tulossa isot sähkökaapelityöt, ja osa pihapuista on vaarassa. Eikä oikein muutenkaan olisi pesintärauhaa.
  Aika karu lenkkeilymaisema tuo soramonttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu Hauva, juu, meil on kaikenmallisia ja värisiä pönttöjä, on siinä sitten, mistä valita. Kirjosieppo on kyllä melkonen pönttöhamstraaja, tuhmeliini. Soramontulle mennään mettän läpi. Monttu on jännä paikka.

   Poista
 2. Kohtasitte sitten karhun, wau! Meillä on punarintoja, mutten tiennyt, että niille voi tehdä pönttöjä. Nyt nikkaroimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kyllä vaan, punarinnalle on ihan omanlainen pönttö. Löydät varmaan ohjeet netistä. Asetetaan melko matalalle ja pönttöön laitetaan vähän pehmusteita, vaikka sammalta. Kivoja nikkarointeja!

   Poista
 3. Ollaanpa siellä käsistä taitavia! :) Ja lintusillekin ihan oma pientaloalue. Vautsi! Vaan eikös ole aika ihanaa, kun on kevät ja saa ulkoilla paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut osaa takoo rautaa ja veistellä puuta ja leipoo sementistä vaikka sun mitä, Mimmi. Joo, ja me osataan sitten ostaa näitä taitavien ihmisten teoksia. Me suasitaan pikkulintuja ja muita luantokappaleita, niitä on kiva seurailla ja kyl vähän jälestääkin. Kevät ja kesä on parasta mäyräkoiralle ja varmalla muillekin!

   Poista
 4. Teejjän Ensku on sittä niinku se toemittaja Ohtonen jonka voema- ja lempielläen on kansa karhu :) Mukavampi tuommonen on kyllä katella vuan taalusta. Ettee iha silimäkkätä umpimetässä.
  Kylläpä teellä on tuas vaekka mitä mukavata hommoo tekkeillä! Oespas tiälläe ies yks nuin ahkera immeenen ku teellä sielä.Ja teellä vielä monta ahkerata. Ee mahtasj jootoo se teejjän Ensku laenaks? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, hyvinkin vois Ensku kohta joutaa teille rengiks, ku hän jää eläkkeelle, vaik on vasta 58 vuotta nuori, äippä jää ens vuanna VANHUUSeläkkelle, keh heh, sitten joudetaan ihan porukalla pyöriin ympäri Suamee. Joo.

   Poista
 5. Komea on nalletaulu. Ja tosi ylväs trio sorakuopalla. Tyylikkäästi asustaa teillä tirpatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää viedä nalletaulu ens viikolla Enskulle, kuoma, saahaan samalla tallustella metsässä. Äipän miälestä on hauskaa, kun lintujen asumukset on sävy sävyyn talon kanssa. Halvat huvit.

   Poista
 6. No säikähdinhän minä otsikon lukiessa että onko metsän karhu vieraillut pihamaalla ! Onneksi olikin taulusta kysymys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, joo ei onneks oo mesikämmen käyny meijän pihalla, riittää ku susi on kävässy. Reippaita retkiä!

   Poista
 7. Mahtavan upea karhu-taulu teidän Enskulla. Kannattaa katsella varmuuden vuoksi vähän kauempaa. :) Upeat linnunpöntöt tuolla seinällä. Teillä on ollut siellä kiirettä noiden pihahommien kanssa. Onneksi meillä on pieni piha ja mökillä on vielä märkää. t.Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, viiään viikolla taulu Enskulle möksälle ja päästään samalla möyrimään mettässä. Toivottavasti ei törmätä karhuun eikä susihukkasiin. Kevät on vasta tuloillaan, joten pihalle keretään vielä monta kertaa.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!