keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Mitä tehä pakkaspäivänä?

Pihalla puhaltaa hirmee luuytimiä jäähyttävä viima.
Tassut jäätyy sekunnissa,
muista ulokkeista puhumattakaan.
Hrrr... kolme viikkoo pitäs tätä kestää,
että meijän muatovalioropat tottuis kylmään,
näin luki äippä netistä.

Aamulla me kuulema venkoillaan,
väittää äippä.
Kuka ny vapaaehtosesti tulis ulos
lämpösen villahuavan syleilystä,
ku ei oo ihan pakottava pissahätä eikä kiirus.
Ei ainaskaan nää Tuuliset pojat.
Joo ei.
Sitten ku lopulta noustaan,
nälkä kurnii, joten on pakko jossain vaiheessa nousta,
viritellään ja verrytellään roppaa
päivän koitoksiin.


Kyä äippä meitä yrittää urhoollisesti ulkoiluttaa.
Ensteks hän ähertää meille toppatakit päälle,
äipän naama on punanen ja hikinen.
Sitten hän tumppaa ittelensä Kuomat ja pitkän toppiksen
sekä vetää päähänsä paksun pinkin pipohatun.
Gaumeen hassun näköstä,
varsinkin ku pinkki ei yhtään soinnu punaseen naamaan.
Noh, sitten päästään vihdosta ulos ja
äippä lähtee raahaamaan meitä kohti postilaatikkoa.
Tuisku jumittuu heti,
ja äippä äheltää sekä kiskoo sitä seuraaman.
Sitten ku Tuisku suastuu ottaan muutaman askeleen,
onkin Myrskyn käpsät jäätyneet ja se loikkii kolmella jalalla.
Äippä nostaa Myrskyn syliinsä ja samalla maanittelee Tuiskua
jatkamaan matkaa.
Täs vaiheessa äippä jo puuskuttaa,
ku Myrsky sentäs painaa ainaskin yheksän kiloo.
Melkonen pontus.
Urhoollisesti äippä vuaroon kantaa toista ja
pakottaa toisen julmasti tassutteleen,
että päästäs postilaatikolle asti.
Sanomalehti ja toinen koira kainalossa
palataan kotiin.
Äippä on kuumissaan ja me kylmissään.
Äippä totes, että tää oli sitten päivän eka ja vika reissu.
Me siihen, että tästä ajatuksesta pidetään kiinni.


Illalla kuiteskin käytiin hakemassa posti.
Iskä oli kantoapuna mukana.
Montaks päivää vielä on kevääseen?


18 kommenttia:

 1. Kovasti vaikuttaa tutulta tuo teidän lenkille lähtö ja ulkoilu. Taidetaan joutua totuttelemaan pukemisiin ja tassujen jäätymisiin vielä melkoinen tovi. Ei olla keksitty miten kevään saisi tulemaan pikaisesti. Yritetään kimpassa ajatuksen voimalla pitää pakkaset sopivina ja lumi maassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäskö muuttaa etelään, Párek? Siäl olis aina lämmintä ja pysyis roppa notkeena, äipilläkin. Joo. Aatoksen voimalla etiäpäin!

   Poista
 2. Eikö teidän äipällä ole sellaisia mussukärryjä, joissa olisi tuulisuoja...pelkkä pisuhetki ja sitten suojaan kärryyn takaisin peiton alle maisemia katsomaan...meidänkin Nappi-mussu tykkää olla sylissä, tosin painaa jo yli 12 kiloa... Kevät pitäisi tulla tosiaan nopeammin...mutta kuinka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipellon Saila, kovasti hän on semmosia rattaksia kattellu netistä, mut mahtaaks ne kulkee hangessa, pitäs vissiin olla pulkka. Nappi-mussu se vasta potra onkin, siin on jo kantamista, mut äippä aina sanoo, että mitäpä sitä ei tekis rakkaitensa vuaks. Joo. Haaveillaan keväästä, jos se aika silleen kulkis nopeemmin.

   Poista
 3. Hih...kyllä on tuttua hommoo tuo :) Teejjän äepällä on vielä isompi homma ku meejjän. Ku teetä on sielä kaks veettävätä :)Viima on kylymä ja justiisa tultiin tuolta vuorovetolenkiltä. Ee pitkällä kääty.Eepä haettoes jos vähä laahtus pakkanen ja loppus tuo viima. Lumj on kyllä tervettullutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, piäni pakkanen ja lumi ei tosiaan haittaa, mut tommonen ilkee viima hyydyttää menon tykkänään. Tämmöstä tää talvi on, eiköhän me tästäkin talvesta selvitä. Äippä otti esiin meijän töppöset, voi halju.

   Poista
 4. Voi teitä, pojat! Nämä kelithän alkavat olla nyt ihan mahtavia. Kunhan vaan saadaan äippä kuntoon, että päästään kunnolla ulkoileen. Se sai taas lisää sairaslomaa ja menee vasta maanantaina töihin, joten en taida ennen päästä kunnon lenkille minäkään. Koettakaahan selvitä tästä talvesta. Tätä luultavasti riittää! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, kyä nyt sun äippäs tervehtyy ku malttaa levätä. Sit pääsette nauttiin talvesta ja lumesta. Joo.

   Poista
 5. Kuulostaa, että teidän talvesta tulee hyyyvin pitkä. :D Me sentään muutamaa lukkojarrutusta lukuun ottamatta käpsyteltiin tänäänkin parin kilsan lenkki. Mutta myönnetään. Me ollaankin tämmöisiä karvakasoja ja varpaiden välitkin tursuaa karvaa, että eihän meillä ole tässä hätä päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, ollapa meilläkin noin komiat turkit ku teillä. Joo. Ny joudutaan pitään villapaitoja tai nuttuja, että tarjettas viimassa. Piänet pakkaset ei haitaa, sillon kyl tarkenee omalla olemattomalla turkilla, mutta se viima on liikaa liikuntakyvylle.

   Poista
 6. Tuo aamuvenyttely pitäis itsekin aina muistaa, lähtis kroppa nopeammin käyntiin.
  Viima on ollut jäätävä, täälläkin tykätään lumesta mutta se viima hrrrr.....
  Vähäviimaisia talvipäiviä teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, no joo, viima on kyl ihan surmeeta, mut illalla jo päästiin nutut päällä riahuun ulos ja piänelle lenksulle. Tarjettiin. Ilosta menoo teillekin!

   Poista
 7. Voi teitä! Aika pitkä aika on kevääseen odottaa. Teillä taitaa olla niin ohuet turkit, että takki on tarpeen. Entäs töppöset? Sellaisiakin on saatavana. Meidän Sulolla on rodulleen tyypillisesti alla lämmin villakarva ja päällä karheampi 'sadetakki'. Näillä pärjää hyvin. Jos on oikein kova pakkanen silloin puetaan lämmin (Sulon inhoama) takki päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivisen Vilma ja Sulo, meil ei oo mitään villakarvakerrosta missään, ku ollaan tämmösiä sileekarvasia mäyrinkäisiä. Tuisku kestää pakkasta paremmin ku Myrsky, jolla on ihan olematon silkkinen turkki. Ollaan semmosia kesäkoiria. Reippaita lenkuroita teille kaikille meiltä kaikilta!

   Poista
 8. Vielä on kevääseen matkaa, pojat. Mutta kyllä se sieltä tulee. Ja eikös lumi ole ainakin mukavaa? Pakkasta saisi olla kyllä vain kohtuudella ja kylmät viimat voisivat puhaltaa jossain muualla päin maapalloa.

  Pukeutukaa viikonloppunakin lämpimästi! Typyltä ja Hipulta muiskut teille molemmille tasapuolisesti.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn ja Hipun emäntä + Tytöt, juu, kyä talvi on ihan jees, kuhan ei tosiaan oo hirmeesti pakkasta ja jäätävää viimaa. Pompat päällä tarkenee kyllä. Äippä luki jostain, että pohjavillattomat koirat tarvittis pulloveria tai pomppaa jo jossain miinus neljässä asteessa. Ollaan samaa miältä. Miljoona muiskua ja ilosia pakkaspusuja!

   Poista
 9. Me ollaan ihan sitä mieltä, et kiristyksestä, uhkailusta ja lahjonnasta teidän äitee on ihan ehdottomasti unohtanu sen lahjonnan!!! Äiskä kävelemään reippaasti edelle ja nakkipaloja pudottelemaan perässä lumihankeen postilaatikolle asti. Ei ehkä teidän tarvii sinne asti mennä, jos pojot loppuu ennen lootaa, mut ainakin pari metriä tulee ihan veikkaa kiusatakseen lumessa tarvottua ja nakkeja toisen nenän edestä imuroitua :) Sitte ku pojot loppuu, voikin kisata takasin kotiovelle ja hoputtaa Äiskää nopeamaan suoritukseen semmosella kimppakuorolla, tai vapaavalintaisella tyylillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava idis, Helmi ja Taika. Lähetetään teitille tsiljoona tsuukkoa!

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!