tiistai 29. maaliskuuta 2016

Reissussa Susen kanssa

Kävästiin pikkasen reissussa.
Meijän isomummi täyttää kesällä 100 ja
käytiin häntä moikkailemassa.
Asuttiin hotellissa.
Pikkasen jänskätti.

Meillä oli matkaoppaana Suse,
vihree pehmolisko.
Se esitteli meille paikkakunnan ihmeitä
ja nähtävyyksiä.
Saatiin nukkua ihmisväen viäressä.
Alkuilta iskän kaa, 
ku äippä ei meitä hualinnu sänkyynsä,
ja aamuyä äipän kaa. 

Käyttäydyttiin viksusti eli
tarpeistukselle mentiin pihalle,
haukuttiin vaan aiheellisia eli
ihan kaikkee, jopa telkkaria,
ja tervehdittiin railakkaasti kaikkia ihmisiä.
Kyä saatiin kehuja!


Reissumiehiä väsytti, 
ja peti ei meinannu millään asettua
mäyräkoiran vartalolle sopivaks,
vähänkö piti myllätä.22 kommenttia:

 1. Suse on saanut teidät poseeraamaan todella suloisesti! :)
  Ja olette oikeassa, että toisinaan petiä on lähes mahdoton saada sopivan kuohkeaksi. Mäyräkoiran erityinen vartalo asettaa erityisiä vaatimuksia myös vuoteen pehmeydelle ja peitteiden paksuudelle eikä tyynyjen asentokaan ole aivan yhdentekevä.
  Ei ihme, että olette keränneet kehuja reissussa, kun olette noin kertakaikkisen fiksusti käyttäytyneet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, totta turisette, kuomahyvät, mäyräkoiran vartalo on herkkä ja vaatii mialuusti höyhenpolsterin. :)

   Juu, kehuja tuli, semmosia äänekkäitä. ;)

   Poista
 2. Heeei, te ootte tollasia kultivoituneita (taiteen ihalua kuvissa ) maailmankoiralaisia- tosi mageeta !
  Ja miten viallinen sänky, onneksi Myrsky sait sen kuntoon. Ja että Iskä on tajunnut tehdä videoon sopivan biisin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, juu, me kyl ollaan kiinnostuneita ihan kaikenlaisesta toiminnasta, ei siis pelkästään palloilusta. ;)

   Kyä sitä on viidessä vuadessa oppinu myllertään petistä kuin petistä pehmosen. Meijän iskän musiikkikapsakissä on monenmoista musaa, onneks.

   Poista
 3. Kyllä on niin maar perusteellisesti mäyrätty peti :D Tais olla äipän - yöpaidasta pääteltynä :) Soon hyvä kun oma opas tuli matkaan, lienevät pääsiäislomilla muut. Myöhäiset synttärionnittelut viisivuotiaalle Myrsky Mylttääjälle <3 Möyhät Puolu-tätiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tellis ja Puolu-täti, tattista onnitteluista muiskujen kera! Peti tuli lopulta kuntoon, vaik yhtään ei äippä auttannu, vaik tosiaan oli hänen petinsä (kyä ootte tarkkasilmäsiä).

   Poista
 4. Reissumiehiä olette selvästi luonteeltanne,kuten minäkin. Kivaa matkaseuraa teillä oli, Suse Lisko. Tyrsky ja Muisku, nauroi Palvelijatar, enkä tajua vitsiä vieläkään. Mitäs nauramista teissä on? Vuoteen myllertäminen on ihan pakollinen juttu joka kerta, kun petiin asettuu. Myrskyllä on hyvä tekniikka.
  Palvelijatar herkistyi kuuntelemaan siltä CD:ltä lempikappalettaan. Arvaan sen soivan tänään muutamaankin kertaan, kun mun kummitustätsy tulee meille iltaa istumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, reissumiestä naurattaa ja vähäsen laulattaakin, vaik äipän miälestä pitäs ollaa viaraskoreesti hiljaa. Ei kyllä olla! Pitää sitä saaha vappasti ilmasta itteensä. Hih hih, toi Tyrsky ja Muisku naurattaa aina, sori kuoma. Toivotetaan sulle paljon rapsutuksia ja herksuja illanistujaisia sekä naisväellä rentoja musiikkihetkiä ja rupatteluja.

   Poista
 5. Huikee reissu ja hotellin palvelut ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, ihan meni sopuasti tää reissu. Tavallisesti meillä on vuokramökki, mut nyt kun oltiin pelkästään omalla porukalla, niin kokeiltiin hotellia. Hyvin sopuiltiin.

   Poista
 6. Kyllähän te osaatte käyttäytyä viksusti missä vaan! Mekin mennään Typyn ja Hipun kanssa toukokuussa hotelliin yöksi, ensimmäistä kertaa. Jännittävä nähdä, mitä siitä reissusta seuraa. Aurinkoista viikon jatkoa teille ja terkkuja!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn ja Hipun emäntä + Tytöt, vähän tiätysti täytyy haukadella oudoille äänille, mut kyl sitä sitten rauhaantuu. Tytöt, muistakaa pyrkiä HETI ihmisten vuoteisiin nukkuun! ;)

   Poista
 7. Johan tok pittää ensmäesenä sänky laettoo kuntoon. Seon vuativa tehtävä.Hienostihhan tuo onnistu. Kyllä ootta viksuja poekija ku iha ootta hotellissa osanna olla. Multa se suattas tulla haakku jos toenennii ja tiijjä vaekka laettasivat kartanolle semmosesta! Taastamussiikki vitejossa olj nii mahtava että sitä on kuunneltu usseempaan otteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, no joo, ei mekään ihan niitä maan hiljasi osattu olla, mut ihan jees juttu muuten. Kotona on kyl AINA ihan parasta. Iskä on miälissään teijän tykkäämisestä, mut teillähän onkin tunnetusti mainio musiikkimaku.

   Poista
 8. Onko Reisjärvellä noin pähee hotelli? Meidän emännän setä asui siellä ja emäntä muistelee, että se oli ihan käpykylä. Mutta eiks ookki hienoa olla reissussa. Saa erityiskohtelua. Kuten nukkua puhtailla lakanoilla ja emännän yöpaidalla. Ja tehdä prinses... eiku prinssivuode. (Kun ihan näyttyi siltä, niinku tuolla patjan alla olis ollut herne).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elvis ja Hugo, kuulkaa, ei oo Reisjärvi ihan käpykylä. Siäl on pari kauppaa, jopa lukio ja silleen, ai niin, ja Kyläparkki niminen puati, josta äippä ostaa vaatteita, semmosia isoja kokoja. Paljon meni ilosia lapsia polkupyärälle hotellin lähellä olevaan kouluun. Siin hotellissa on 10 huanetta ja ravintola, joka kyl näytti vähän pelkistetyltä. Pehmee oli polsteri, ei olis ees herne tuntunnu. :)

   Poista
 9. Laadukasta mylläystä kyllä! Mutta näytti se peti siitä lopulta muotoutuvan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sofia ja Olga, kyllä vaan, peti tuli pehmoseks ja täkki kuohkeaks. :)

   Poista
 10. No pitäähän se laittaa mestat mieleiseksi hyvänen aika!

  VastaaPoista
 11. Teillähän on ollut mahtava lomamatka. Hyvin olette käyttäytyneet ja täytyy sanoa Myrsky, että meillä on joka ilta kotona tuo sama homma, kun mun pitää hoidella se peti dreeverin kropalle sopivaksi ja heittää äipän puolelta peitto pois, että se ymmärtää tulla nukkumaan. t. Eka

  VastaaPoista

Kiitti kommentista, kamu!