tiistai 9. helmikuuta 2016

Koiranilmalla...

Mitäpä ootte, kuomat, puuhailleet?
Meinaan on sen verran paljon vetinen keli,
ettei hirmeesti tee mieli ulkoileen.
Joo ei.
Ensteks oli niin liukasta, 
ettei neliveto pitäny ja jouduttiin
sipusipsutteleen ku vanhat mummot pitkin piantareita.
Ny sitten sataa.
Ainoo hyvä puali on,
että jäät suli ja nurmikko näkyy,
tosin törkeen litisevänä.
Palloiltiin silti ja oltiin yltäpäältä vetisiä.

Käytiin naapurikaupungissa käpeksimässä,
mut yhtä tajuttoman liukasta siälläkin oli ku meillä maalla.

Otettiin sitten huilin kannalta.
Kyä läheisyys lämmittää!

18 kommenttia:

 1. Vesisare ei siis tosiaankaa oo mikään koiranilma. Eipä täs oo mitää kummempaa puuheksittavaa...jos en kouluta kotiväkeäni leikkimään oon tirsottamassa peiton alla. No onhan se välillä tosin pakko mennä tonne einiinkoiranilmaan tarpeita tekemään.
  Jäät ja kaljamat alkaa toistaseks oleen menneen talven lumia, sulivat ihan tään päivän kuluessa olemattomiin. Että hiukan helpompi on kulkea, ei tarvi pelätä kaatuvansa.
  Ko te nii lämmitätte toisiinne, ni mää tairan men lämmitteleen iskän kintuil. Heippa ja muiskusii! -Elli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli, me juasta loiskittiin pihalla, lätäköstä toiseen, pallon perässä. Siin tohinassa ei ehtiny plätököitä väisteleen. :)

   Iskän kintuilla on kyl hyvä köllii, mahtuu hyvin vaiks kaksin pötköttelijää kerrallaan. Tepsuttele varovaisesti!

   Poista
 2. Párek ja Palvelijatar9. helmikuuta 2016 klo 16.31

  Juuri tuolta näyttää nyt meilläkin maasto. Ei kauheen kivalta. Mutta kyllä te olette mainio parivaljakko, Puhurit! Alimmasta kuvasta oikein huokuu yhteisymmärrys ja onnellisuus.
  Sujuvan iloista laskiaistiistaita teille ja palveluskunnallenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek ja Palvelijatar, harmaata tai ihan pimeetä, loskasta, pluikasta ja märkää. Aika outo helmikuu? Mut viis keleistä, pää asia, että pystytään ulkoileen, vaikka varovaisesti köpötelleen. Lepposta tiistai-iltaa teille molemmille!

   Poista
 3. No ihan vaan peruslenkkeilyä täälläkin kieli keskellä suuta kun on niin liukasta paikotelleen. Tuollai lähekkäin on oikein hyvä idea viettää vesisateista laskiaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, niinhän sitä sanotaan, että läheisyys lämmittää ja me kyl todistetaan se ihan livenä. Joo. Iloista laskiaista!

   Poista
 4. Se on jännä, että toisissa asioissa kastuminen haitta esim. lenkkeily, mutta sitten vaikkapa pallon perässä voi hyvin juosta vähän kosteammassakin ilmanalassa. ;)
  Näytätte todella söpöiltä alakuvassa! (Vai saako uljaita urhoja kutsua koskaan söpöiksi?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, juu, saa kutsua söpöiks, ja juu toisen kerran, pallopeluussa loiskimiset ei haittaa. :)

   Poista
 5. Parempi vaan ottaa huilin kannalta -ei tässä kelissä mitkään nastat, käpälät tai kynnet mitään pidä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna ja Poikanen, totta! Pysytään pirtissä ja ootellaan aurinkopäiviä.

   Poista
 6. Kyllä ei kiinnosta ulkoilu. Aamulla äippä kyöräsi meidät takaovesta pihalle. Vastassa oli vesilammikko, joten sujahdimme saman tien takaisin sisälle ja pyysimme ulos etuovesta. Siellä oli vastassa samanlainen lammikko :( Päivää on sitten vietetty pääosin sohva selässä.
  Mihinkähän näistä koirille sopimattomista keleistä voisi valittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu Hauva ja Jiri, keh heh, vai sujahditte te takasin sisälle, ku oven eessä oli vesilammikko. Ootte te aika velikultia. Meijän äippä on niin turski, että PAKOTTAA meijän pihalle. Arvaa vaan halutaanko mennä. NOT. Mihinkähän tosiaan voitas valitus laittaa? Pekka Poudalle, vaikka ei hänkään näille keleille mitään mahda. Joo ei.

   Poista
 7. Heip Tuiskuset ja Myrskyset pojat ;-) Ensteks Puolu-täti kiittää maukkaista temppunameista :) Riku-setäkin napsi niitä (ei kaikkia, on viälä)! Vaan kisutpa ei huali, ei oo niitten makuun :) Meill oli säkää kun just lenkuran aikaan ei tipottanut, käytiin alhaalla Vallilan laaksossa möksällä (10-15 min matka) prunssilla. Maittaa nääs nirson koiran naksut ulkoilmassa. Me ei liiruta jäillä, Pualulla on neliveto ja hyvät piikit, plus muorilla 36 nastaa jalkojen alla. Oikein haetaan jäisiä niljanteita. Kjeh kjeh Lopuks oikein mukavaa laiskiaisiltaa :D Nyt tip tip tippuu vesi ja pannaan sit sadekappa päälle ettei Pualun trasseliturkki märäty :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tellis ja Puolu-täti, oikeen mukavata, että nambat maitto ja saa toki jakaa Riku-setällekin. :)

   Oikein ilosia tepsutteluja teijän koko porukalle!

   Poista
 8. Vähänlaisesti on ulkoiltu täälläkin, eikä sitten lähdetty teille riemuitteen siinä vesiliukumäessä. En olis tainnu tykätä. Äipän vein kyllä kunnon lenkille, vaikken ihmisveikan kanssa viitsinytkään mennä. Äippä joutaa kastua työpäivän päätteeksi. Se on taas täälläkin nurmikko näkyvissä, joten mielettömän hyvät tuoksut löytyy taas helpommin. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, riamuitaan ens kesänä, ku tavataan Elonkierrossa. Valitaan lämmin ja kuiva päivä ja syyään vaikka jätskit. :)

   Poista
 9. Vesjsatteessa ja räntäsatteessa on ne lenkit männy mittee on kehanna käävvä.Niinku tiijjättä ni ee oo tuo käpsiin kastuminen meekäläeselle mieleestä:) Onneks pihamualla on (vielä)lunta ni siinä nyt on voenna jottae puuhastella.Viltin alla on parasta tämmösellä kelillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, kyä näin on, että viltti kutsuu rökälekeleillä. :D

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!