lauantai 6. helmikuuta 2016

Nilkutusta, äksönkoiria ja etukantokassi

Tuisku: Ilman pualesta vois olla nimmaripäiväni,
niin paljo meinaan tuiskuaa,
mut meitä ei Myrskyn kaa kyl isommin lumi haittaa.
Ollaan telmuttu pallopeleissä ja ulkoiltu muutenkin.


Täs me ulkoilutetaan Koiramammaa.
Äippäkin on päässy jo tolpilleen,
mut vähän heikosti hänellä viälä puhtia löytyy.


Henna kyläili vähän aikaa sitten,
oltiin sillonkin paljon ulkona ja illalla lämmitettiin Hennan varpaita.

 

Mut kuulkaa, katteletteko te telkkaria?
Meikämäykyn suasikkiohjelmissa on äksönkoiria. Joo.

Mä muutes sain etukantokassin.
Mulla kun tulee helposti jumi ja 
eteneminen tyssää sitten siihen,
niin äippä hankki mulle kantorepun.
Kuivaharjoteltiin sisällä ja mä kyl tykkäsin repusta kovasti.
Lähetään pitemmälle lenksulle,
niin otetaan reppu mukaan,
niiku varoks.
Mä remputan melko pahasti vasenta takakoipee.
Kattokaa vaikka:


Vaik en mä kyl pihalla ehi nilkuttaan...


26 kommenttia:

 1. Mikä sinun jalkaasi vaivaa? Minä juoksen tuolla lailla vain silloin, kun tassuja palelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu Hauva, mää pari vuatta sitten jotenkin liukastuin ja siitä toi nilkutus sitten jäi. Kävin lerkurissa, mutta lääkkeeks oli lepoo ja kipulääkettä. Mullahan on melko olemattomat lonkkakupit, joten jalat lenksottelee miten sattuu. Eletään ja oleillaan ja remputellaan sillä määrällä tassuja, kun voijaan. :)

   Poista
 2. Ihan samalla lailla minä pistelen menemään kolmella tassulla. Mulla vaan on aina oikea takatassu ylhäällä. Sen tavan tutkiminen maksoi Palvelijattarelle kolmesataa euroa. Mutta tulipa kuvatuksi koko koira kuonosta hännänpäähän ja todettiin kaiken olevan ihan kunnossa.
  Mikä sellainen etureppu on? Ei olla ikuna kuultu moisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, joo, me muistetaan se sun nilkuttelus, mut näillä mennään. Ei niissä munkaan tutkimuksissa sen kummempaa ilmenny, joten pää asia, että päästään etiäpäin ja vauhilla.

   Etureppu on melkkis niiku taka... eiku selkäreppu, mut siinä on vaan yksi kantoviileke vinottain. Pannaan parempaa kuvaa, jahkas saahaan otettua ja reppua testattua.

   Poista
 3. Onpa hurjannäköistä nilkutusta. Toivottavasti tuo jalka ei ole kipeä! Meillä oli tänään hiihtolenkillä mukana tavallinen reppu siltä varalta, jos Lucy-neiti ei muka jaksaisi juosta koko reissua. Uhallaankin Lucy paineli menemään, ettei vain tarvitse mennä reppuun. Lähtiessä sitä testattiin ja se riitti. Telkkaria tulee harvemmin katsottua. Joskus joku ohjelma kiinnittää huomion, mutta harvoin. Teilläkö on ihan tapana katsoa telkkaria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucy ja Roni, eiks näytäkin gaumeelta toi nilkutus! Mulla on joku valuvika lonkissa ja jalat ei tykkää tiällä jolkottelua. Mettässä ja pihalla ei yhtään haittaa ja voin juasta vaikka kuinka kauan. Me koirat ollaan sitkeitä, eikä näytetä heikkouksiamme, joten kun mä teen topin, niin palveluskunta nostaa mut lepämään syliin tai nyt siihen etukantokassiin. Juu, mä kattelen koiraohjelmia äipän kaa. :)

   Poista
 4. Olisko sulle koirahieronnasta apua? Jos joku lihas tai muu juttu krinnaa.
  Iloista menoa kyllä pihakuvassa =D Eikös niin ole, että kun on oikein kivaa, kaikki vaivat unohtuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai ja Arttu, varmaan lihas krinnaakin, kun oon niin kauan selkä koukussa jolkotellu, mut suurin syy tohon löytyy niistä mun olemattomista lonkkakupeistani. Mut juuri noin se menee, että ku on kivaa, niin kaikki vaivat uhotuu! :D

   Poista
 5. Mekin nilkutetaan. Mutta vain vesisateella ja kylmällä... Emäntä kutsuukin meitä joskus hienostopissiksiksi. Mutta kurjaa, jos sulla on ihan vika tuossa takajalasa. Onneksi sait kantorepun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elvis ja Hugo, hih hih, hienostopissikset, kyllä te ootte hauskoja poikia. Nilkutellaan!

   Poista
 6. Ompa kelju homma tuo nilikutus. Vuan toesaalta jos ee oo kippee ni männööhän sitä tok kolomellae jalalla. Reppu on kyllä hyvä keksintö:) Meellä oes tarpeeseen aena lenkille männessä...tulomatkaha sujjuu ihan jootusasti.
  Koeraohjelmat on minunnii suosikkija. Ja ykkösen uutiset. Että kyllä katon telekkarija:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, hilpeesti sitä mennä hilppettelee kolmallakin loikalla. Vaihtelun vuaksi nilkutan välillä oikeeta takatassua. Äippä sanoo sitä kauhun tasapainoks. Joo.

   Jaa, oikeen ykkösen uutisetkin kattot. Eipä sitten oo yhtään ihmeellistä, että oot aina ajanhermolla ja viksuna.

   Poista
 7. Ei tuo onneksi menoa näyttänyt haittaavan mutta toivotaan nilkutonta kevättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, jep jep, jalka pysyy tiukasti tahissa, vaikka onkin usein lepovuorossa. :D

   Poista
 8. Diagnoosi taitaa olla valikoiva nilkutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna ja Poikanen, juu-u, nilkutus käy kyl voimille ja sitten tulee jumitus, kun ei vaan jaksa.

   Poista
 9. Heh, en tiedä muistatteko, mut pienempänä mää kattelin joskus aina ikkunatelkkaria. Se oli niin pelottavaa, että mää lopetin sen sitten vallan. En kato yleensä töllöö normisti, enkä ikkunan kautta. Näen muuten painajaisia ;)

  Hianoo, et' ootte ulkoiluttanu koiramammaa, ko teen oma mamma o toipilaana. Ja tattis vaa, arpajaisvoitto tuli jo peril, vaik mää oon sitä miält et' olsin jaksanu orottaa et' teen äippä paranee kunnol.

  Mul o jotenki päässy toi Hennan tekemä taulu ohi silmien, mut ny ku mää sen näin ni voin sanoo et oli kyl upee. Voisko parempaa tauluu kukaa enää seinälles saar?

  Voi Tuisku parka tuota koipeliinia. Toivottavasti etukantokassi auttaa, ja viihdyt siinä ulkonakin. Uskoisin että viihdyt. Mukavia metsälenkuroita kassilla ja ilman ;)
  -Elli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli, meidän oma melli, toivottavasti tykkäsit kalkkunapaloista, on meinaan ihan meijän suasikkeja.

   Henna teki ton taulun ihan tilauksesta, muuten kukkia ja ötököitä syntyy inspiksen mukaan.

   Kelit on niin karmeita, että ei kyl päästä testaan kassia, hyvä ku pysytään lyhyet matkat pystyssä. Huh huh, meil on tosi pluikasta, mut niin taitaa olla kaikkialla. Ootetaan lunta tai kevättä, mialummin kevättä. Muiskusii!

   Poista
  2. Juu, piti kiittämän paloista, mut on näköjään unohtunu se tosta mun kirjotuksesta. Mulla taisi olla ankanpalasia ja oli kyllä tositosi maukkaita. Mistä tiäsitteki että tykkään niist, ku ne tiänny ittekkään, ei meillä tommosii ol ikinä ollu. Toivottavasti kelit paranee, mut tälle viikolle taitaa valitettavasti ol saretta enempiki luvas. Harmi, sillä nätit aurinkoiset kelit o enempi mu miäleen. Muiskusii sinnekki!

   Poista
  3. Elli-murunen, ankkapalat on TOSI herkkuja. Meillä ku Myrsky on kanalle allerkinen, niin meil on herkut ankkaa ja possua. Kiva ku maistu ja muiskuja!

   Poista
 10. Voihan remputus! Vaan eipä näyttää menoa hidastavan.

  Kuulkaas kuomat, mä sain postipaketin tänään, ihan huippua! Kiitti kamut, kyllä maistui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalo, erinomasta että tykkäsit ankasta. Koipi remputtaa matkassa, toistaiseksi ainakin. Ei se isommin menoo haittaa. Vointeja!

   Poista
 11. Harmin paikka ne olemattomat lonkkakupit ja sitä seuraava nilkutus. Mutta näillä mennään, niinhän se on meidän Typynkin kohdalla. Se ei nilkuta mutta leikatut polvet, nivelrikko sekä lonkkavika molemmissa takakintuissa aiheuttavat minulle joskus kovasti huolta.

  Teillä näyttää olevan ihanan talviset kelit. Täällä tulee vettä, eilen metsälenkillä löytyi vielä vähän lunta. Nyt kun vielä pari päivää sataa, ei ole sitäkään vähää. Muiskuterkkuja teille molemmille meidän tyttösiltä!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typyn ja Hipun emäntä + Tytöt, kyä ei oo kiva tämmönen valuvika, mikä on Typyllä ja mulla. Joo, meijänkin ihmisväellä on kova huali ja paha mieli, ku mä nilkutan.

   Ei oo meilläkään enää lunta. Sataaloiskinu jo pari päivää ja joka paikka liukasta tai kuraa. Muiskusii ja ootetaan parempia kelejä!

   Poista
 12. Kyllä sä aika hassusti sitä takajalkaa vemputat. Onko sulla vaan liian kiire juostessa vai sattuuko siihen? Ai niin, luin tuota edellistä kommenttia ja sullahan on siinä jalassa se vaiva. Onneksi äippäs ymmärsi ostaa sen repun. Kävelet sen mitä hyvin jaksat.
  Se on sitten tällä erää talvi ohi täältäkin. Toivottavasti ei palaa toukokuussa! Vettä tulee niin, etten edes aamupissalle ole päässyt, kun satoi niin kovasti. Ehkä se päivällä hieman hellittää, ettei tarvitse sisälle pissiä. Joku dreeveri oli kuulemma oppinut käymään pesuhuoneen lattiakaivon päällä pissalla, kun isäntä oli ihmetellyt, että miksei sillä ole kiire ulos kun hän tulee töistä. Me ollaan aika viksua porukkaa!
  Mukavaa laskiaistiistaita, vaikka äippä päätti, että ainoa mäki tänään voisi olla vesiliukumäki! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, kih hih, jopa oli viksu reeveri. On kyl semmonen koiranilma, ettei itteään kunnioittavat koirat mee ulos. :D

   Vesiliukumäki on meijän pihalla, ku rinnettä pitkin loronaan vesi pauhuaa. Tuutteko riamuitteen?

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!