sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Kaivamista, liplatusta ja unosia

Se on kuulkaa, kuamat, silleen, että ku paljon ahkertaa ja toimertaa,
niin unikin maistuu. 

Myrsky mutisee:
Huamaatteko tossa takan vasemmalla pualella olevan ritilän?
Joo, ei oo äipän lehtikompostia perustettu eteiseen, joo ei,
ku toi ritilä on aitana, etten mä pääse tarpeistukselle eteiseen.
Niinpä!
Oon neljä vuatta vanha, enkä vieläkään oo täysin sisäsiisti.
Tilaisuus tekee varkaan?
Juurikin näin.
Eteisessä käymälöinti on nyt kyllä loppunnu,
en meinaan pääse yli enkä ali tosta aidanteesta.
Mulla on ny uus paikka.
Kirjahyllyn edusta...
Mitähän sinne tulee esteeks?

Äippä:
Myrsky on kyllä jännä tyyppi,
kun se saattaa pukertaa ja lorottaa sisälle,
vaikka olisi ollut koko päivän ulkona.
Onneksi kulkusleikkauksen jälkeen lorottelu on vähentynyt siedettäväksi.
Tuisku taasen on tehnyt pennusta lähtien tarpeensa ulos.
On näissä koirissa eroja.
Olemme sopeutuneet ja tuumamme tyynesti,
että uusitaan parketit sitten joskus.

16 kommenttia:

 1. Jestas kuitennii minkälaenen kolo! Taekka paremminnii luolahan tuo jo on. Kyllä on hienosti kaevettu :) Ee taejja paljoo kynsijä tarvita leekata tuojjäläkeen.
  Kuule Myrsky kamu, se on se revviirin merkintä tärkeetä. Varsinnii ku immeesillä on tapana het luututa ne poekkeen ettee jiä hajuja. Minun eeltäjähhii kävj varulta jonnehhii piilovviereen lirraattamassa vielä nelj´vuotisenahhii. Tosin lirraatti se kyllä salloo yhen suarnanaesen huopatossuunnii. Ku tympäänty sen juarituksiin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, kyä oon niin tolkun ahkerana ollu, että pian kai sieltä kolosesta putkahtelee niitä kiinalaisia koiria, ku karkaavat parempiin oloihin, mutta tervetuloo vaan, kyä meille mahtuu.

   Kih hih, mahto olla huopatöppönen hyvän hajunen pitkään.

   Poista
 2. Ahkera kolonkaivaja olet ja komea luola. Varo kuitenkin, ettet kaiva itseäsi Kiinaan asti! Jotkut siellä syövät koiria, mikä on mielestäni pöyristyttävää.

  Älä välitä, Myrsky, kyllä minullakin joskus koipi nousee sisällä ihan itsestään. Merkkaamistarkoituksessa tosin, mutta kuitenkin niin, ettei minulla ole asiaan mitään sanomista. Äipällä on, joten minulla pidetään merkkausvyötä silloin, kun on narttuja tai narttujen hajuja havaíttavissa. Pötköjä en kuitenkaan halua tehdä edes omalle pihalle, saati sitten sisälle. Ongelma sekin, kun aina pitäisi päästä lenkille, kun on k-hätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu Hauva, täytyy joka päivä toimertaa sitä kaivuuta, on niin päheetä hommaa. Joo, mulla on kans monelaisia urosvöitä. Semmonen otetaan föliin, ku mennään kyläileen. Olis varmaan kyl välillä hyvä, kun toimittasit asita pihalle, ainaskin sillon ku ihmiset hoipertelee kovassa kuumessa, eikä jaksa kunnolla ees pedistä nousta.

   Poista
 3. Mukavan aktiivinen päivä ollu teillä taas. Ja toi Iso Lätäkkö on ihan paras! Mulla oli muuten samanlainen 'kaukalo', jossa te kuvassa lepäilette, mutta se oli puolukanpunainen. Nakersin sen reunat huolella ja isolla vaivalla koristeellisiksi. Ja kaukalo katosi. Eikä ole tullut takaisin. Mutta mikä sut Myrsky laittaa tarpeistamaan sisätiloissa? Mulle on käynyt niin kuuden vuoden aikana kaksi kertaa, kun tuotantolaitos alkoi ihan yllättäen käydä ylikierroksilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, mikähän siinä on, että me peltään vettä tai ainaskin niistä laineita? Kuitenkin aina halutaan järvenrantaan.

   Mä en yhtään tiiä, miks mä tarpeistan tupaan. Outoo! Mua lenkitetään vähintään pari kertaa päivässä ja lisäks saan juasta tuulispäänä pihalla, että on kyllä mahollisuuksia tehä ulos. On joo. Heti ku tulee huanot kelit tahi pakkasta, niin yritän miälummin pyllistellä sisällä tai ainaskin terassille. Äippä on karheena.

   Poista
 4. Olette te taitavia tunnelin kaivajia, ottakaa passi mukaan jos joudutte vaikka eu.n ulkopuolelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinukka ja Nero, ku ei oo takataskua, niin täytyy vissiin kehitellä vyälaukku passia varten. :)

   Poista
 5. Sama vika rahikaisella... tuon tarpeistamisen suhteen. Jomman kumman pitää aina merkata joku paikka. Niinku vasta pesty peti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elvis ja Hugo, o-ou, löyty siis (kohtalo)tovereita. :)

   Poista
 6. Monenmoiselle mutkalle ihmisten on taivuttava näiden nakkikoirien kanssa. Ja joskun on vaan todettava, että tälle asialle ei nyt voi mitään, mutta sen kanssa voi elää. Kun on se rakas nakki pitämässä muuten hyvää mieltä yllä <3

  VastaaPoista
 7. Me ollaan vaikuttuneita tuosta kaivinkoneesta. (Ja muutes, meillä se ihmisenpoikanen tuppaa tekemään lattialle jos sen jättää ilman vaippaa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, Minna ja Vauvva, joo, mäyrinkäiset on luatu kaivinkoneiks. Tykätään onkaloista ja meijän etutassut on ku kauhakuarmaajat eli vankat ja isot. Vauvvalle terkkuja!

   Poista
 8. Aivan mahtava tuo sun kaivamisvideo Myrsky! Sä olet kyllä aika poika tekemään hommia. Mä kuopsuttelen vaan ihan pikkuisen. Onneksi sä olet sentään vähentänyt tuota sisälle pissimistä, vaikka aina uusi paikka löytyykin. Se vaan on niin, että me koirat ollaan yksilöitä kuten ihmisetkin. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, joo, mä oon kyl oikee tehomäyrä! Pissiskelen ja pököttelen enää vaan sen verran, että kotijoukoilta ei ihan hermo katkee,.

   Poista

Kiitti kommentista, kamu!