sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Munaveronkantaja ja arkikuvahaaste


Myrsky: Myrtti-veijari haasto mut arkikuvahaasteeseen 
eli pitää esittää menoa ja meininkiä viiden päivän ajalta. 
No tässä tulee.


Musta on tullu Ylimmäinen Munaveronkantaja.
Ilmotan käskevästi, että munaa ruokakuppiin,
jos äippä keittää kananmunia tai leipoo.
Toimii!


Oon tiätysti palloillu pihalla ihan simona.


Oon kyttäilly tarkkaillu naapurustoo ja tiälläliikkujia kiitettävästi.
Meillä ei lehtikään tipu puusta etten mä sitä huamais.
Ja ilmottas.
Kovalla äänellä. Nih.


Viikon kohokohta oli siansorkat.
Tämmösiä herkkuja ei olla koskaan ennen saatu!
Miättikää vähän!!! 
Tämmösiä on ollu kaupan, eikä kotiväki oo niitä tarjoillu. Ou nou.
Meillä tavallisesti Tuisku jemuttaa mun herkut, 
mut nyt mä kävin hakees Tuiskulta sorkan ittelleni.
Keh heh...
Tosin pölö äippä anto sorkan takas Tuiskulle.


Aamulla paisto aurinko makosasti koppaan.
Köllähdettiin täyden mahan viereen tupsluureille.
Tosin Tuisku kirputti itteensä ja häiritti mun komeusunia.
Että tämmönen viikko meijän pihapiirissä.
Kuis teillä on viikko vierähtänny?

41 kommenttia:

 1. Just tänä aamuna surffailtiin teidän blogissa ihmettelemässä missä ootte ja mitä teette. Hienoa, että nyt saadaan viitenä päivänä selonteko!!
  Siansorkkia??!! Mistä niitä saa, miks mulle ei koskaan olla tarjoiltu tuollaista herkkua? Mihin voin valittaa laiminlyönnistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut hianoo, jos vähän meitä kaipasitte. Äippä on ollu lamassa, ku ulos ei päässy töitten jälkeen ku oli niin kylmä. Hän on ilmeisesti vaihtolämpönen. :)

   Eiku ette saa viitenä päivänä juttuja, mä kun pamautin tähän yhteen postaukseen tärkeimmät tapahtumat viikon varrelta. Sori.

   Äippä löysi noi sorkat Zoojatteresta. Ne ei oo tuareita, vaan jotenkin paistettu, eivät siis haise. Voidaan kyl suasitella, eilinen ilta meni nakerrellessa, eikä päästy alkua pitemmälle, vaikka ollaan mäyräkoiria. Tää ei ollu sitten mikään maksettu mainos, ihan oli äippä rahalla nää sorkat ostannu. Ilman muuta sä teet, kuomahyvä, valituksen Oikeutta, etuuksia ja herkkuja mäyräkoirille -järjestöön.

   Poista
 2. Fiksu kertoo: No, mä oon yrittäny tehdä kaikkee kivaa, mut Emäntä pilaa aina kaikki ilot. Niinku ny liedellä makaaminenkin. MIKS muka siinä ei sais maata, sehän on induktioliesi, joten ei mitään pelkoo liiasta lämmöstä. Mut ei! Emäntä ajaa pois (kauheella karjunnalla). Ja ihan sama juttu kampauspöydän kanssa. Siinäkään ei saa rauhassa makoilla. No, saakos sitte tyynyjä ja lakanoita järsiä? Se olis niiiiiiin mukavaa puuhaa. Ei pirulauta saa sitäkään tehdä! Joku kämänen tikku vaan annetaan tilalle jyrsittäväks. Niitä mulla on jemmattuna koppaan jo iso pino. No, onneks mä ny sentään saan mettässä vähän juosta välillä ilman hihnaakin (ihme ku ei sitä viel ole kielletty!). Mä viiletän siel tuhatta ja sataa ja käyn vähän väliä nappaamassa Emännältä herkun. Enkä ole koskaan karannu! (Vielä?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsiisus! Kui sä, Fiksu, voit pötköttää liedellä. Gaumeeta!!! Kuulostaa hirmeen vaaralliselta. Mistä noita karjuvia emäntiä ja äippiä oikein tulee!

   Ny kyl pyydät sorkkia tai jotain muuta natusteltavaa niitten tikkujen tilalle. Teet ihan tikusta asiaa. :D

   Mut hianoo, että pääset mettässä viilettään. Me ei päästä. Äläkä karkaa, muuten se huvi loppuu lyhyeen. MOT.

   Poista
 3. Munaverokin sitten selvisi! MÄ jo ihmettelin.

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva tälläinen arkikuvahaaste. Meidänkin koiralla on tapana tarkkailla naapurustoa, mutta tosin eteisen ikkunasta:)
  -Venla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkailu ja koiran työtä ja samalla vähän huviakin. Aina valpas! Siinä on koiran motto. Ikkunakyttäys on siitä käheetä, että sitä voi harrastaa huanolla kelilläkin. Joo. Hyvä, Venla!

   Poista
 5. Mukavan näköistä elämää: puuhastelua, ruokailua, lepoa ja aurinkoa :)

  VastaaPoista
 6. Mukavalta näyttää teidän viikkonne. On niin kiva,kun aurinko paistaa ja on lämmintä.
  Tuo tarkkailijan homma on tosi tärkeä, me kans tarkkaillaan kolmeen pekkaan ja muistetaan ilmoitella kaikesta epäilyttävästä. Mut meidän ihmiset eivät ymmärrä olla siitä kovin kiitollisia.

  Nuo siansorkat ovat varmaan ihania, meille niitä ei ole tarjottu, täytyy huomauttaa asiasta ruokavastaavalle.
  Meidän mamma on kyllä vähän sellanen "kettutyttö" (= vanha käpy kylläkin), että se jotenkin karttaa aina sellaisia herkkuja, jotka ovat suoraan eläimestä, siis näyttävät eläimen ruumiinosilta.
  Eiks' olekin kummaa itsepetosta, koska kyllähän ne kaikki liha ym. tuotteet ovat sieltä eläimestä, mutta kun ne eivät selkeästi näytä siltä. Hän on kyllä saanut siihen siedätyshoitoa, kun me treenattiin pienoismäyräkoirien käyttökokeeseen, pikaan, ja siinä joutuu käyttämään kauriseläimen sorkkaa..

  Terquin Luna, Lilla ja Lyyli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyl kummallista, että ihmiset ei yhtään arvosta sitä, että me vartioidaan pihaa ja kotia. Todella piäntä, että aina tulee sanomista. Kökkö.

   Kantsuu tosiaan vaatia eiku pyytää noita sorkkia. On melkosta namuskaa. No kuulkaa Tytöt, kettutyttö se on meijänkin äippä, mut silti hän älyää ostaa meille luita ja muita eli nyt vaan teijänkin äippä kovettaa luontoonsa ja pinkasee sorkkakauppaan.

   Meijän pihalle tuatiin kerran hirvensorkka. Siihen loppu meijän äipän pika-harjottelut. Onnee ja menestystä teille, kaunottaret!

   Poista
  2. Tattis tsemppauksista Poijjat, Lyylille ne tulee tarpeeseen, se menee huomenna koettaa onneensa pika-kokeeseen. Se on kyllä niin nuori ja hurja, että saattapi olla, ja erittäin todennäköistä, että kokeesta ei tule muuta tulosta kuin kokemusta. Vaan oppia ikä kaikki.
   Me aikuiset luppakorvat ollaan kyllä koe jo suoritettu.
   -L&L&L-

   Poista
 7. Voe tuhannen täätistä! Sorkkoo sielä vuan natustettaa! :) Äet sano tuota kahtoessaa että justiisa tuommosen meenasin sulle männä viikolla tuuvva. Vuan ol nii pahanäkönen ni en ottanna. Niijjustiisa! Onneks teellä on tuota viisaatta äepässä että ootta sorkat suanna. Ja nuapurkytt...öö tarkkaeluha on selevä asija. Jokapäevästä hommoo, ku vuan nuo mammat ee häerihtis siinä :) Mukavata viikoalakuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahannäkönen! Käynti optikolla auttaa, sillä toi sorkkahan on oikeen soma herkku. :D

   Eiku pistät nyt, kuomahyvä, tilaukseen sorkan tahi mieluummin kaks. Varjot illalla pitenee, ku natustelet sorkkaa. Juu, eikä se sorkka haise, jos teijän äippä sitä pelkää. Oikein reipasta, sorkallista ja näkymärikasta viikonalkua sulle ja äipälles!

   Poista
 8. Onnellisten poikien onnellinen elämä! Mutta siansorkat vaihtaisin naudan putkiluihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkä meistä tuntuu, että nää siansorkat on viäl maistuvampia ku putkiluut tai ainaki ne tua vaihtelua herkkuihin. Muiskut Karkille!

   Poista
 9. Possuva! Kunnon potkat teillä. Meillä henkilökunta söi nyhtöpossua tällä viikolla, mutta tarjottiinko sitä nelijalkaisille? No ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää sorkat oli kans yhtä nyhtöö, ihan saatiin hampaat tanassa kiskoo, että palasia irotos, mut hei kuule, Myrsky, vähänkö pölöö ettet saanu nyhtää possua.

   Poista
 10. Hihhihhihhih, meilläkin asuu munaverottajia! :D Tosin Rilla saa pelkkää valkuaista, kun mun mielestä keltuainen aiheuttaa hällä närästystä.

  WAU, mitkä sorkat!! Ihan oikein, että äippä vähän huolehtii, ettei JOKU pölli kaikkia! ;D

  Muiskut poitsuille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyl tosi herkundaaleja noi kananmunat. Äippä sano, että mä oon liian viksu, ku tolleen ihan itte opin munaverottajaks. Tiätty opin, ku ei mun suu oo tuahesta tehty.

   Tosiaan, äippä toimii meillä erotuamarina, ja meillä ei sillon mitään mahista pullikoida. Kantsuu siis sopuilla, niin pysytään sorkissa. Muiskut teille Söpöttäret!

   Poista
 11. Vautsi, mitä sorkkia. Siittä ei sit saa jäädä jälelle kuin vähän kynttä:) Ossi tietää nuo sorkat. Terveisii tuulipojat, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyä Ossi ymmärtää hyvän päälle. Näitä sorkkia ollaan natusteltu jo kolme päivää. Hyviä ovat. Moips Ossille!

   Poista
 12. Ihanaa arkea Myrskyllä ...javähänmuillakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Mä ja Tuisku ollaan tän ruakakunnan pyhä ja arki.

   Poista
 13. Myös meikä tykkää kananmunista kaikista muodoissa. Äippä antaa välillä raakanakin, jotta turkki kiiltää ja kiiltäähän se. Saan siitä usein kehuja! Jaaha, mulle ei ole annettu siansorkkia, mutta luun sain lauantaina. Se täytyi heti piilottaa pihalla useampaan kertaan ja kunhan se oli kunnolla mullassa meikä rahtasi sen sisälle syötäväksi. Äippä ei oikein tykännyt. No, menin sitten kilttina poikana pihalla ja ravistelin suurimmat siihen pihalaatoille. Sen jälkeen sai syödä sitä jo sisälläkin. Aivan mahtavaa tuollainen raakaruoka! Ei ole muuten jaksanut näillä helteillä edes lenkillä käydä. Äippää kuulemma hävettää, kun meikäpoika vetää pitkälleen polulle ja makoilee siinä tyytyväisenä. Äippä seisoo hihnan päässä ja maanittelee liikkeelle.....Mukavaa viikkoa! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka, eiks ookin kummallista kuinka meijän koirien ja äippien miäliteot ei millään taho kohata. Niiku ny hyvin mullattu luu! Parhautta.

   Keh heh, me haluttas kyllä nähä ku sä mötkötät maassa ja äippäs hikoilee helteestä ja häpeestä vierellä. Meillä äippä joutuu sillon kantaan jompaa kumpaa.

   Poista
 14. kaikenlaisia veroja sitä nykyään onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, me ollaan yhtä kekseliäitä ku Suamen valtio. :D

   Poista
 15. Täällä pidettiin yks laukkakisa Pandan ja Viktorin välillä.

  VastaaPoista
 16. Poijaat, teillä on samat tykkäykset kuin meilläkin! Kananmunaa ei saada kuin yks per lärvä ja kerran viikossa, mutta se on kyllä sellaista herkkua, että sitä voisi ammentaa kitusiinsa vaikka joka päivä!

  Teidän Äipälle rapsut, heh hehe! Kerran näinkin päin ;)

  Aflons ja Häslän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kato teitäkin kuulee ja näkee! Me meinattiin jo luulla, että ootte häipyneet kokonaan maisemista. Kiva ku tulitte takas, joo.

   Kananmuna pitää miäskoirat tiällä (tai jotain).

   Poista
 17. Voihan siansorkka ja munavero! sanos myrtti

  VastaaPoista
 18. Voi Pojat, ku työ ottaa niin kommeita,että! <3 Emäntä käyny aina lukemassa kuulumiset vaikka ei oo kuulunu mittään, joten täällä sitä ollaan vähintään taustoissa. Hirveän paljon rapsuja Pojille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raisa, sulla on lystiä Viljon kanssa. Meijän miälestä sä oot todella kaunis, joten hyvin sovittas yhteen Kauniit ja Komeet. Muiskuja sulle ja terpat Viljolle.

   Poista
 19. Hyvältä näyttää, murut, teijän arki! :) Mäkin sain kerran kamulta tommosen sorkan. Emännästä se oli ällöttävä, mut mä olin sitä mieltä niinku herkuista yleensäkin: mitä ällöttävämpi emännän mielestä, sitä varmemmin se on mun suurta herkkua! :D Muiskut! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Mirkku murunen. Ei käy usein yksiin mäyriäisten ja äippien aatokset. :)

   Tuhat muiskua sulle ja Murmelille.

   Poista
 20. Nyt pitää sanoa, että nuo siansorkat näytti ihan ällöttäviltä... Kyllä teille nelijalkaisille ystävillemme kaikenlainen omituisuus maistuu. Typyn herkkua (ja Pimunkin aikoinaan) on kuivatut vasikankorvat, peurankorvat, lampaankorvat ja kalkkunankaulat... Nam. Naapureita ja tielläkulkijoita kannattaa tarkkailla, ei sitä koskaan tiedä kuka siellä hiippailee. Typykin vahtii mökillä, kotona ei tartte kun ovikello ilmoittaa vieraista tulijoista.

  Auringonpaisteista viikonloppua teille pojille, äipälle ja iskälle toivotellen Typyn emäntä

  VastaaPoista

Kiitti kommentista, kamu!